20/3/08

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ LIVE ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


Ή ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΛΕΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΤΕ ΤΟ ΣΩΚΡΑΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΩΝΙΟ

Για να κάνετε μια δημοσιογραφική επιτυχία στη τηλεόραση και μάλιστα ζωντανή (live) πρέπει να ακολουθήσετε τα εξής απλά βήματα:

Α. Επιλέγετε ένα θέμα του οποίου η δημοσιοποίηση θα προσελκύσει το ενδιαφέρον επιχειρηματιών και των συμφερόντων τους. Λέμε στην ΤΥΧΗ ένα παράδειγμα, καταπιάνεστε με τις εναλλακτικές μορφές θεραπείας και την εναλλακτική ΑΦΑΡΜΑΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ και καταφέρεστε εναντίον της ώστε να εξασφαλίσετε το ενδιαφέρον των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιριών.

Β. Εργάζεσθε για ένα τηλεοπτικό σταθμό ο οποίος αφ’ ενός ενδιαφέρεται για την ακροαματικότητα και θα έκανε το παν για αυτή, αλλά που θα ήθελε να παράσχει και υπηρεσίες στους πελάτες που διαφημίζουν τα προϊόντα τους σε αυτόν. Στο συγκεκριμένο τυχαίο παράδειγμα, οι ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ και τα φαρμακευτικά προϊόντα τους. Η συγκεκριμένη ενέργεια μπορεί να είναι και Alpha σε σειρά προτεραιότητας αλλά μπορεί να παραμείνει και Β.

Γ. Καλείτε στο Studio έναν "ΕΓΚΡΙΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ" ο οποίος να είναι στρατευμένος στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου. Ας πούμε στην μάχη κατά των ασθενειών η οποία επιτυγχάνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ μέσω των παρασκευασμάτων των φαρμακευτικών εταιριών. Καλό θα είναι να επικαλεσθεί και μια ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ. Ας πούμε τον ΕΟΦ. Πρέπει να δοθεί έμφαση στο πόσο επικίνδυνα είναι για τη δημόσια υγεία όλα αυτά τα φυσικά παρασκευάσματα που έκαναν οι παππούδες μας (αφεψήματα κλπ).

Δ. Βρίσκετε κάποιον ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟ ΦΟΥΚΑΡΑ για να του επιτεθείτε και να τον εξευτελίσετε γιατί επιτυχημένη εκπομπή χωρίς θύματα δεν γίνεται. Μπορείτε να επιστρατεύσετε και κρυφή κάμερα αλλά αν ο ένοχος είναι αρκετά αθώος μπορείτε να τον παγιδέψετε και με φανερή. Στο παράδειγμά μας, φωνάζετε ας πούμε σε είσοδο πολυκατοικίας για συνέντευξη με εξωτερική σύνδεση, έναν φτωχό γυρολόγο με σακούλες με τσάγια και κάνετε ότι τον ψαρεύετε για μεθόδους εναλλακτικής θεραπείας. Παράλληλα ο έγκριτος επιστήμων από το studio καταφέρεται με μανία εναντίον του φουκαρά με χαρακτηρισμούς «επικίνδυνος αγύρτης», χωρίς φυσικά ο πλανόδιος να μπορεί να τον ακούει.

Ε. Ενώ λοιπόν ο γυρολόγος απολογείται κατά την τηλεοπτική ανάκριση και μάλιστα χωρίς υπεράσπιση (αυτά τα καθάρματα οι πλανόδιοι με τα φασκόμηλα θέλουν κατ’ ευθείαν κρεμάλα), ΞΑΦΝΙΚΑ: Μπουκάρει στην είσοδο της πολυκατοικίας το ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ και συλλαμβάνει ζωντανά και μπροστά στις κάμερες τον serial killer με το δίκταμο και τον σύρει στο κρατητήριο ενώ οι καλεσμένοι στο studio αγκαλιάζονται με δάκρυα χαράς που επιτέλους δικαιώθηκαν.

ΣΤ. Την ώρα που διαδραματίζονται αυτά, περνά και στην οθόνη ένα super (λεζάντα) που να λέει: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΠ’ ΑΥΤΟΦΟΡΩ.

Ζ. Ο έγκριτος επιστήμων συμμετέχει στο επόμενο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ που φέτος διοργανώνεται από φαρμακευτική εταιρία στα νησιά Bora Bora (γιατί στα Barbados είχε γίνει πέρσι) και του δίνεται έτσι και η ευκαιρία να παραμείνει μερικές μέρες παραπάνω για να ξεσκάσει ύστερα από όλη αυτή την τηλεοπτική περιπέτεια που πέρασε.

Ακολουθήσετε αυτά και, Voilá. Να η δημοσιογραφική επιτυχία.

Το πιο δύσκολο σημείο είναι να βρεθεί όργανο της τάξης που να περνά τυχαία από την πολυκατοικία που γίνεται η τηλεανάκριση αλλά αυτό μάλλον ξεπερνιέται. Παρά τις κακές γλώσσες που λένε ότι όταν φωνάζεις την αστυνομία σε περίπτωση που ληστεύουν μια γριά στη γκαρσονιέρα της, που βιάζεται μια γυναίκα στο ασανσέρ, που αδειάζεται ένα ρετιρέ κλπ. έρχεται μετά από μια ώρα, για μια τόσο σοβαρή υπόθεση το 100 θα έρθει ΑΜΕΣΩΣ.


ΣΗΜ: ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΟΜΟΙΟΤΗΣ ΜΕ TA ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ

1 σχόλιο:

fvasileiou είπε...

Σημειώνω ένα προς ένα τα εφτά σημεία της επιτυχίας.
Τα παραδείγματα, αν και ολωσδιόλου τυχαία, κατατοπιστικότατα.