31/12/11

2012: ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΟΙΔΙΠΟΔΕΣ ΤΥΡΑΝΝΟΥΣ









ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

18 σχόλια:

e- είπε...

Δεν ξέρω για ποιον Λουκά και συγκρούσεις λέει,όμως μακάρι όλοι να γίνουν για όλους πηγή δύναμης και φωτός!

Ανώνυμος είπε...

Aσε Παππουκα μου τις γεματες αερα θεολογικες ακροβασιες και απαντα πρωτα σ'αυτον τον Κυριο,
http://standuparchive2.blogspot.com/2011/04/7.html
IGGY.

Theoprovlitos είπε...

A! Τον κο George Carlin.

Ενταξει πιο ειλικρινης και προτιμότερος από πολλους αλλα συναμα και θλιβερη προσωπικότητα.

Πρωτον γιατι επεσε ο ιδιος στην παγιδα που του εστησε η εξυπναδα του και ο ναρκισισμός του και δευτερον γιατι δεν εχει να αντιπροτείνει τιποτα. Κυριολεκτικά το ΤΙΠΟΤΑ.

Το μονο που ευελπιστω για τον ιδιο, ειναι οτι πολλοι αθεοι με επιθετική αθεϊα (και οχι οι αγνωστικιστες) ασχολουνται με εμμονη με το θεμα για να αυθυποβληθουν οτι αυτο που τους κατατρωει δεν υπαρχει. Κατι σαν τις ασκησεις θαρρους που εκανε και ο δημοσιος υπάλληλος στους Δεκα Μικρους Μητσους.

Οπότε μπορει ο κος Carlin κατα βαθος να πιστευει πολυ περισσοτερο από όλους εκείνους που δεν μπαινουν καν στον κοπο να σκεφθουν και καταφευγουν στα ετοιματζηδικα.

Εχεις δει κανενα να γραφει μετα μανιας ή να μιλάει μετ' εμμονης για να πεισει -δήθεν τους ΑΛΛΟΥΣ- οτι δεν υπαρχουν τα ξωτικά αν δεν τον τρωει πρωτα τον ίδιο;

In other words, who cares...

Ανώνυμος είπε...

Πολυ ωραια!! Την αλλη φορα κυριε Θεοπροβλητε ολοι εμεις οι Αθεοι και Αγνωστικιστες θα ζηταμε την αδεια (αληθεια αραγε απο ποιους?) για να ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ, ωστε να μην αγοραζουμε απ'τα ετοιματζηδικα των θρυσκειων. Ιδανικη λυσις, δε βρισκετε?.
IGGY.

Theoprovlitos είπε...

Κατ αρχην Αθεοι και Αγνωστικιστες στο ιδιο τσουβαλι? ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ

Ο Αγωστικιστης ΠΙΣΤΕΥΕΙ οτι δεν υπαρχει Θεος και το ψαχνει ενω ο Αθοες "ΞΕΡΕΙ" οτι δεν υπαρχει Θεός που τον καθιστα την πιο τραγικη φιγουρα όλου του φασματος γιατι και ο χριστιανος ΠΙΣΤΕΥΕΙ.

Οπως επισης δεν ισχυει ο όρος "ΘΗΡΣΚΕΙΩΝ", διοτι το να παρω αδεια από το πρωτοδικείο και ΑΦΜ από την εφορια και να νοικιασω και ενα χωρο με καρεκλες να λεω τις προσωπικες μου μπουρδες τις οποίες το συμπαν περιμενε εμενα να αποκαλυψω στην ανθρωπότητα δεν με καθιστα και θρησκεια. Η εν πασει περιπτωση κομμα ειναι και ο ΣΥριζα και η Χρυση Αυγη, οποτε συμφωνα με το σκεπιτκο σου ΣΥΡΙΖΑ=ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Τριτον και τελευταίο, η διαχρονική και συλλογική καταθεση και μεταβιβαση εμπειρίας η οποία καθε αλλο παρα προσωποπαγης ειναι ετοιματζηδικη δεν την λες.

Αν ο άλλος τωρα θελει να καλλιεργησει μαρουλια αλλα χωρις πότισμα γιατι το ποτισμα θεωρέιται ετοιματζηδικη λυση, δικαιωμα του να το κανει και χωρις να ρωτησει κανενα. Οποτε θα αναλαβει και πληρως την ευθυνη του να τα δει να μαραίνονται...

Ανώνυμος είπε...

Είμαστε ανθρωπάκια Θεοπροβλητε όλοι μας ανεξαιρέτως , πιστεύουμε ότι ξέρουμε και νομίζουμε οτι πιστεύουμε και αυτο αφορά τόσο τούς αγνωστικιστες τούς αθεούς άλλα και τούς χριστιανούς άμα σκαλισεις την ανθρώπινη επιφάνεια των ξέρω και των πιστεύω θα ανακαλύψεις ανθρωπάκια σε όλες αυτους τούς αυτοπροσδιορισμους. Ο πόνος και ο θάνατος είναι κάτι που κανένας ισμος δεν δύναται να καλύψει και απολύτως κανένας δεν μπορεί να εξαφανίζει, το υπαρξιακο πρόβλημα του _ανθρώπου δεν είναι ιδεολογία

Theoprovlitos είπε...

Η ιδεολογια και η πραξη εκαστου ενος ειναι ετερον εκατερον. Και δεν ισχυει το εισαι οτι δηλωνεις. Θυμιζω και την παραβολη του δουλου που ειπε οτι θα παει και δεν πήγε και εκεινου που ειπε οτι δεν θα παει και τελικα πήγε.

Δεν ψαχνω με το ντουφεκι να βρω ανθρωπινες αδυναμιες για να γενικευσω. Αυτα τα κανουν οι αθεοι που ειναι και κοπρολαγνοι.

ΟΜΩΣ η αθεία ειναι η χειριστη κοσμοθεωρια διοτι εξυπηρετει στα κατωθι. Πορωνει ή κοιμιζει την συνειδηση ωστε να μην υπαρχει κανενας ελελγχος και αναστολή και ο πάσχων άθεος καταφευγει σε μια κοσμοθεωρια κομμενη και ραμμενη στα παθη του ώστε να μπορει να πεφτει σε αυτα χωρις καμμια αναστολη "ελευθερος" από αναχρονιστικες προκαταλήψεις. Εξ ου και "φιλελευθερισμός".

Επίσης, οι αθεοι ειναι και οι πλεον αφελείς διοτι ενω οι αλλοι ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ εκεινοι ισχυριζονται οτι ΞΕΡΟΥΝ.

Στην ουσια απεχουν παρασαγγας από το Εν οιδα οτι ουδεν οιδα και ακομα χειροτερα από το "οψομεθα τον θεον καθως εστι."

Ανθρωπακι ειναι μονον εκεινος ο οποίος απομακρυνεται συνειδητα από κατ εικονα και ομοιωσιν και προσκυνα το ειδωλο του.

Ανώνυμος είπε...

Δεν διαφωνώ στα περί αθεΐας,ναι υπάρχει αυτή η κολασμένη έπαρση,σε όλα τα επίπεδα της ρηχής τους σκέψης.....μόνο που στο πρόβλημα του προσωπικού τους θανάτου καμώνονται ηλιθιωδώς πως το έχουν ξεπεράσει.....κούνια που τούς κούναγε....αγνοούν το ψυχικό τους υπόβαθρο και τις ψυχικές τους αντοχές...στήν αρρώστια και στον πόνο σαλτέρνουν.....όλοι οι εκ του ασφαλούς άθεοι. Όσο για τούς λοιπούς από την στιγμή που δεν υπάρχει το υπαρξιακό βίωμα αλλά η όποια ιδεολογία, το αποτέλεσμα είναι παραπλήσιοι με των άθεων....κλονίζονται και η πίστη τους εναλάσσεται με την απιστία......άλλο ο χριστιανισμός ως βίωμα και εντελώς άλλο ως ιδεολογία και ως κοσμικό γεγονός........ελπίζω να έγινα κατανοητός.......

Theoprovlitos είπε...

Ναι

κατανοητος εισαι. Υπαρχει και αυτη η διαφορα ακομα που δεν αντικρουει αυτο που λες απλα το ερμηνευει:

Ο Αθεος κατα κανονα ειναι αυτο που δηλώνει και οτι και αν κανει χρεωνεται στην αθεία του. Ο Χριστιανος ομως δεν ειναι οτι δηλωνει ή παριστανει. Οχι μονο επειδη κρινεται ελλειπης από τριτους αλλα και από τον ιδιο τον ιδρυτη της πίστης του.

ΔΕΝ ειναι χριστιανος αυτος που το ισχυριζεται ακομα και αν τυποις ανηκει στην εκκλησια. Ουτε καν η σωτηρια του δεν θεωρειται δεδομενη παρα μονο από κατι προτεσταντικες παραφυαδες.

Γι αυτο το λογο δεν αποδεχομαι τα οποια ανθρωπινα παρατραγουδα ως χαρακτηριστικα της πίστης, αλλα του κακεκτυπου αυτης. Ενω τουναντιον, στην αθεία καθε παρατραγουδο ειναι καθαρα θεμα ιδεολογικης συνεπειας.

Ανώνυμος είπε...

Θεοπνευστη Κοπρολαγνεια,
Στον Ιεζεκιήλ ο Γιαχβέ δείχνει έντονες τάσεις κοπρολαγνείας, αφού προτρέπει τον προφήτη του να φάει κόπρανα μαζί με το φαγητό του: «Και θέλεις τρώγει αυτούς ως κριθίνους εγκρυφίας, και θέλεις ψήνει αυτούς με κόπρον εξερχομένην από ανθρώπου, έμπροσθεν των οφθαλμών αυτών» (Ιεζεκιήλ Δ΄ 12). Όταν ο προφήτης δικαίως διαμαρτύρεται του κάνει τελικά την παραχώρηση να φάει κόπρανα βοών: «Και είπε προς εμέ. Ιδέ έδωκα εις σε κόπρον βοός αντί κόπρου ανθρωπίνης, και με ταύτην θέλεις ψήσει τον άρτον σου» (Ιεζεκιήλ Δ΄ 15).
Αν ζουσε ο Νικος Τσελεμεντες θα ζηλευε. Καλημερα σας.

Theoprovlitos είπε...

Αγαπητε λάτρη εφηβικών οπισθίων και τραγων με μεγαλα προσόντα. Επειδη συνηθως εσεις οι αρχαιολατραι στερειστε και της στοιχειωδους νοημοσύνης ώστε η ερμηνευτική σας εξαντλειται στα άπαντα του Θεού Ηφαίστου (που δεν εγραφησαν ποτέ) δεν αντιλαμβάνεσθε ότι αυτό που μεταφορικά και απαξιωτικά περιγραφεται ειναι η ΔΙΚΗ σας τροφή.

Τις ΔΙΚΕΣ σας κοπρολαγνικες συνταγες περιγραφει από τις οποίες τρωνε και εφραίνονται οι προσχωρησαντες στην παγανομασονία εβραιοκράτες οπαδοί του Βααλ και της Ασταρτης και οι ακόλουθοι της Ιεζαβελ. (Γι αυτο και συνεργαζεστε αρμονικά μεταξυ σας και αυτο βγαινει και προς το κοινό).

Αν δυσκολευεστε να τις βρειτε (αν και σιγουρα θα υπαρχει και ο σχετικός τσελεμεντες σε καποια στοα πλησίον σας) μπορειτε να τις νοικιασετε σε ταινία όπως ο Καλλιγουλας του Tinto Brass ή το 120 Μερες στα Σοδομα του Pier Paolo Pasolini. Θα σας αναζωογονησει τα πατρώα chakras και θα δειτε και τις κατσικες με άλλο ματι.

neoklis είπε...

Ώστε γνωρίζεις τον π. Λουκά;

Theoprovlitos είπε...

Οχι Νεοκλη δεν τον γνωριζω. Δεν ξερω καν που ειναι. Τον γνωριζεις εσυ;

neoklis είπε...

Είχα κάνει γι' αυτόν την μελέτη μιας εκκλησίας. Μπορείς να δεις εδώ:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.1437572261579.2062856.1301185823&type=3&l=24f39b5f86
Αν θες, λες και την γνώμη σου.

Theoprovlitos είπε...

Σαν ρυθμο την βρισκω πολύ όμορφη. Βεβαια εξαρταται και σε ποια γεωγραφικη περιοχη θα τοποθετηθει κσι σε τι περιβαλλον (αστικο, ημιαστικο κλπ).

Επίσης οσον αφορα την τοιχοποιία εχω γενικα μια αδυναμια στη Βυζαντινη με τις σειρες από κεραμικα τουβλακια αναμεσα αλλα φανταζομαι αυτο θα εχει και μεγαλυτερο κοστος.

Προχωρησε το project;

neoklis είπε...

Ετοιμάζονται ν' αρχίσουν τα μπετά. Είναι κάπου προς την Καρδίτσα, σε ορεινή περιοχή. Εγώ είμαι στη Θεσσαλονίκη, αρκετά μακριά.

Theoprovlitos είπε...

Εκει υπηρετει δηλαδη ο παπα-Λουκας;

Με το καλο να ολοκληρωθει.

ΥΓ Εχεις καμμια συγγενεια με παλιο γυμνασιαρχη σε ιδιωτικο Γυμανσιο των Αθηνων;

neoklis είπε...

Δεν νομίζω ότι υπηρετεί εκεί. Πρόκειται για ναό σε χώρο κατασκήνωσης/πνευματικού κέντρου. Κάτι τέτοιο.
Ως προς την συγγένεια, καμιά σχέση.