5/6/09

FROM EUROVISION TO EURO ELECTIONS


2009 EURO ELECTIONS ANTHEM

Εσείς θα μείνετε να ψηφίσετε ή θα φύγετε για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος; Εγώ πάντως θα παραμείνω ως γραφικός συνειδητοποιημένος πολίτης. Και μάλιστα θα σας πω ένα μυστικό αλλά θα μείνει μεταξύ μας, έτσι;

Οι δύο μεγαλύτερες κόρες μου επειδή έχουν διπλή υπηκοότητα θα ψηφίσουν δυό φορές, αφού ήδη ψήφισαν την περασμένη Κυρικακή και στην Φινλανδική πρεσβεία της Αθήνας και τώρα την Κυριακή ως Ελληνίδαι.

Πάντως μακάρι οι Ευρωεκλογές να είχαν το μισό ενδιαφέρον του κόσμου από την Eurovision αλλά δεν έχουν ούτε καν αυτό. Όσο και να παίζουν οι διάφοροι πολιτικοί αρχηγοί το βιολί τους εντέχνως σαν τον Νορβηγό νικητή, ο κόσμος τίποτα. Δεν συγκινείται κανείς.
Μα τώρα ήμαρτον, είναι δυνατόν να θέλει κανείς να δεί τον Πάγκαλο, τον Βενιζέλο ή τον Κωστάκη να χορεύουν και να κάνουν τούμπες σαν το Ρουβά, ή την Παπαρήγα να πετάει γάμπα, ή τον Τσίπρα τον άφωνο να τραγουδά περασμένες επιτυχίες; Αμ εκείνος ο Ορθόδοξος κού-κλος, ο Άδωνις, με εκείνο το υπέροχο μέταλλο της φωνής που σε καθηλώνει στην ηλεκτρική καρέκλα της Στιγμής της Αλήθειας τι να σου κάνει, εκεί, κολλημένος με τον Ελληνικό στίχο;

Καλά το Γιωργάκη δεν το συζητώ. Όσο και να τον δείχνει το videoclip με απανωτά μοντάζ να μιλάει, επί σκηνής θα ξεχνάει τα λόγια του τραγουδιού. Όσο και να χτυπιούνται από πίσω τα μπαλέτα του Γρηγόρη Βαλιανάτου, δεν το σώζει.

Οπότε, για να συμβάλω και εγώ προς την κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης του κόσμου για τις φετινές ευρωεκλογές, βρήκα ένα τραγουδάκι που και θα αρέσει, και ελληνοπρεπέστατο είναι και έχει και αναφορά στα ήθη και τα πιστεύω μας και εκφράζει την θέση πολλών στο σημαντικότατο ερώτημα:

Εσείς θα μείνετε να ψηφίσετε ή θα φύγετε;


14 σχόλια:

Owain Glyndwr είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
345 είπε...

Ανάμεσα στις Ευρωεκλογές και τη Γιουροβύζιων υπάρχει μια ομοιότητα και μία διαφορά:

α) Η ομοιότητα:

Τη eurovision κέρδισε εκείνος ο μπασμένος Νορβηγός που δεν σου γέμιζε το μάτι και οι ρουβίτσες τον κοροϊδεύανε. Κάτι παρόμοιο θα γίνει και στις ευρωεκλογές, αφού κατά τις δημοσκοπήσεις θα κερδίσουν ο... Γιωργάκης και οι "Οικολόγοι".

β) Η διαφορά:

Όσοι ψηφίσανε για τραγούδι τουλαχιστον είχαν ακούσει όλες τις συμμετοχές. Αντίθετα όσοι θα ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές δεν έχουν ιδέα ούτε για το ποιους πραγματικά ψηφίζουν, ούτε για το διακύβευμα.

Owain Glyndwr είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
345 είπε...

Τελικά αυτός που χάρηκε περισσότερο από τις Ευρωεκλογές ήταν ο ΛΑΟΣ, Θεοπρόβλητέ μου, ο ορθόδοξος κού-κλος όπως λες (από το κου-κλουξ-κλαν να εικάσω;). Πάλι καλά που η Οικολολαγνεία συμμαζεύτηκε.

touroutourou είπε...

και 7 και 17% θα φτάσει το ΛΑΟΣ, εφόσον σε όλους τους άλλους υπάρχει ο "Εθνομηδενισμός" που λέει και ο καραμπελιάς. Είμαι σίγουρος πως πολλοί που τους ψηφίζουν δεν τους γουτάρουν, απλά δεν ξέρουν ποιον άλλον να ψηφίσουν για τα εθνικά θέματα...οσο δεν υπάρχει κάποιος άλλος, ο καρ θα θερίζει τις συνέπειες του εθνομηδενισμού και θα καρπώνεται εκλογικά αποτελέσματα.

Theoprovlitos είπε...

@Touroutourou

Σωστοτατο. Επειδη δεν γουσταρω να υποκρινομαι τοκ Καρατζαφερη τον παω με το ιδιο σκεπτικο που παω και την Κανελλη και τον Παγκαλο ασχετως αν συμφωνω παντα μαζι τους.

Ο Καρατζαφερης εχει ξεκαθαρη αντιαμερικανικη φωνη, καυτηριαζει το συστημα αλλα ομως τονιζει και καποια εθνικα θεματα πραγμα για τα οποια η αριστερα εχει αλεργια λες και ειναι ντροπη να εισαι Ελληνας.

Πλην ομως η Ορθοδοξια ειναι σημαια ευκαιριας, αποδειξη η σαρα και η μαρα που εχει μαζεψει πολλοι εκ των οποιων ειναι αρχαιολατρες. Ο ανθρωπος ειναι ικανος και εχει και σωστο κριτηριο ως διαφημιστης που υπηρξε.

Ομως το προϊον που πουλαει σαν κομματικη θεση ειναι αποτελεσμα positioning και branding για να χρησιμοποιησω διαφημιστικους ορους. Δηλαδη ειδε που εχει κενο η αγορα και εκει πλασαρηστηκε.

Ο κινδυνος του ειναι να εχει το τελος του Χριστοδουλου (φτου φτου να ναι γερος ο ανθρωπος), Εννοω στην αρχη ελεγε το πανελληνιο πεστα χρυσοστομε και το τελος κυριως λογω του περιβαλλοντος του ο κοσμος του γυρισε μαζικα την πλατη.
Οσο λοιπον οι κατοικοι των Αθηνων θα ειναι εγκαταλελειμενοι στην τυχη τους υπο καθεστως τρομου και ανασφαλειας και οσο θα υπαροχυν κομματα που μιλουν για εθνικες μειονοτητες που στηριζουν τις θεσεις του ΝΑΤΟ, που λενε ναι στο σχεδιο Αναν που εχουν εκλεκτους συνεργατες σαν το Βαλλιανατο και επιδιδονται και τα ιδια στο πλιατσικο αλλα δια της κομπινας και της μιζας, ο Καρατζαφερης θα εχει μελλον.

Το ΚΚΕ θα μπορυσε να εχει μελλον αλλα ελεος! Με κουρασαν. Δεν μπορει καθε φορα που ανηγει καποιος το στομα του πλην ελαχιστων να ακουω επιχειρηματολογια και ξυλινη γλωσσα λες και απυθυνονται σε οπαδους των Ιαχωβαδων που ετοιμσζονται να μοιρασουν την Σκοπια. Ας καταλαβουν πλεον οτι ελληνικη αγροτια και εργατια δεν υπαρχει πλεον και οτι το προβλημα δεν το εχουν οι εισοδηματιες αγροτες οι υδραυλικοι και οι ηλεκτρολογοι που κονομανε 50 ευρω σε καθε εκπνοη αλλα η εξαθλιωμενη μεσαια ταξη ανωτερης και ανώτατης μορφωσης που ξεμεινε στον Αγιο Παντελεημονα.

Το μεγαλο κεφαλαιο ειναι ενα 10%. Ε το υπολοιπο 90% δεν ειναι αγροτες και εργατες και δεν συνενουνται μεταξυ τους σαν να παιζουν σε ταινια με τον Ξανθοπουλο.

345

Η οικολολαγνεια μαζευτηκε ή διασπαστηκε; Που να δεις τι επαθα που πιεσα την 18χρονη κορη μου να παμε να ψηφισει για πρωτη φορα ενω δεν ηθελε, πηγαμε και στο τελος που ξεφουρνισε οτι ψηφισε Οικολογους Πρασινους. Ναι! Το ΔΙΚΟ μου το παιδι... Παρασυρμενο απο το συρφετο.

Και οταν της εξηγησα χωρις να την αποπαρω τις θεσεις του συγκεκριμενου κομματος μου λεει:
Τα βλεπεις λοιπον που επεμενες να ψηφισω; Αφου δεν ξερω τι πρεσβευουν ολα αυτα τα κομματα. Ηθελα μονο να τιμωρισω τα κομματα εξουσιας και τα αριστερα που μας εχουν κατσει στο σβερκο στα σχολεια και μας καταπιεζουν. Το ΛΑΟΣ ειναι καρακιτσαριο. Οποτε το εριξα στους Οικολογους Πρασινους.

Μα βρε κοριτσακι μου δεν ρωταγες πριν; Χαθηκε να ψηφισεις τους Οικολογους του Τηλεφως όπως εκανε συνειδητα η αδελφη σου που γουσταρει ΤΡΕΛΛΑ τις εκπομπες τους.

Touroutourou είπε...

Τον καρατζαφέρη τον θεωρώ καθηκι. Μέγα. Αλλα σαν μάνατζερ του βγάζεις καπέλο...θα τον ήθελες να διευθύνει το μαγαζί σου. Δεν θα τον ήθελες για ηγέτη.

Το θέμα είναι πως εκμεταλεύεται (οπως κάθε καλός πολιτικάντης, και ο καρ το παίζει στα δάχτυλα το άθλημα..) ένα ΥΠΑΡΧΩΝ λαϊκό ρεύμα. Και σήμερα η μόνη εκλογική επιλογη που φαίνεται είναι: λαϊκισμός/ακροδεξια η εθνομηδενισμός.

Τα έχει θίξει ο καραμπελιας χρόνια τώρα και έχει προειδοποιήσει, ποιος τον ακούει; κοιμούνται όρθιοι.

Οσο για το ΚΚΕ: Αν έβαζαν πρόεδρο την κανέλη ίσως να έφτανε 20% ...αλλα εκεί έχουν μείνει στην αφασία τους...

Τους οικολόγους πολλοί τους ψηφίζουν γιατί νομίζουν πως πρόκειται για ανώδυνο κόμμα που απλά ενδιαφέρεται για το περιβάλλον...μακάρι να ήταν έτσι ίσως τους ψήφιζα και εγώ.

345 είπε...

Βασικά είναι Οικολο-γο-λαγνεία. Η άλλη λέξη που έγραψα (χωρίς το "γο") είναι παρεξηγήσιμη...

Εμένα η μητέρα μου ήθελε να ψηφίσει Οικολόγους για διαμαρτυρία, και όταν της είπα τι πρεσβεύουν, ψήφισε ΠΑΝΑΚ (Πανελλήνιο Ανθρωπιστικό Κίνημα), το οποίο τερμάτισε τελευταίο. Μάλλον στο ΠΑΝΑΚ θα απορούν ακόμα για την προέλευση της συγκεκριμένης ψήφου.

Owain Glyndwr είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Cacofonix είπε...

Τι γνωρίζεις γι' αυτό;

http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2585&Itemid=1
Φινλανδία: Ορθόδοξος Ιερέας εξελέγη Ευρωβουλευτής Γράφει ο/η Αιμίλιος Πολυγένης 01:29
10.06.09

Ένας 50χρονος Ιερέας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Φινλανδίας εξελέγη βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και ένας από τους 13 βουλευτές που θα εκπροσωπούν την Φινλανδία στην Ευρώπη.

Ο π. Μίτρα Ρέπο προς έκπληξη όλων έλαβε 71.500 ψήφους ως ανεξάρτητος υποψήφιος, περισσότερους ψήφους από τους άλλους υποψηφίους, κάτι που του δίνει το δικαίωμα να λάβει μια από τις δύο βουλευτικές έδρες των Σοσιαλδημοκρατικών.

«Ειλικρινά αυτή η δημοτικότητα ήταν μια έκπληξη για μένα» δήλωσε αμέσως μετά την εκλογή του στην Φινλανδική Τηλεόραση ο π. Μίτρα.

Να αναφερθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες της «Romfea.gr», στις 25 Μαϊου η Ιερά Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Φινλανδίας, αποφάσισε ο π. Μίτρα να μην εκτελεί τα καθήκοντα του Ιερέως, όμως όταν ολοκληρώσει την πολιτική του σταδιοδρομία να επιστρέψει πάλι στα Ιερατικά του καθήκοντα, με την συγκατάθεση της Ιεράς Συνόδου.

«Ο Ιερέας εκπροσωπεί όλους τους πολίτες, και ως εκ τούτου δεν μπορεί να αντιπροσωπεύει οποιαδήποτε μεμονωμένη ομάδα ανθρώπων» τόνισε Μέλος της Ιεράς Συνόδου της Φινλανδικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, σχετικά με την εκλογή του π. Μίτρα.

Η Ορθόδοξη παράδοση απαγορεύει στους κληρικούς να έχουν οποιαδήποτε συμμετοχή στην πολιτική, όμως ο π. Μίτρα Ρέπο από την πλευρά του πιστεύει, πως η απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Φινλανδίας παραβιάζει την ισότητα των πολιτών.

Παρά τις απαγορεύσεις ο 50χρονος ιερέας συνέχισε τον πολιτικό του αγώνα, και την τελευταία εβδομάδα των εκλογών εμφανίζονταν τακτικά στα Φινλαδικά τηλεοπτικά Κανάλια.

«Θα αγωνιστώ για μια Ευρώπη πιο ανθρώπινη. Εδώ και πολλά χρόνια αγωνίζομαι για τα δικαιώματα των εργαζομένων στην Φινλανδία, τώρα θα συνεχίσω αυτόν τον αγώνα και στην Ευρωπαϊκή Σκηνή», δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο π. Μίτρα.

Τέλος, να σημειωθεί πως στην Φινλανδία ο π. Μίτρα Ρέπο είναι μια δημοφιλής προσωπικότητα έχοντας γράψει δεκάδες βιβλία, και το 2006 τα Φινλανδικά ΜΜΕ τον είχαν συμπεριλάβει στην πρώτη δεκάδα των διασημότερων της Χώρας.

Αρχιεπισκοπή Φινλανδίας

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Φινλανδίας είναι αυτόνομη Ορθόδοξη εκκλησία που υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

Έχει περίπου 60.000 μέλη με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Καρελίας και πάσης Φινλανδίας κ. Λέων.

Δεν κατάλαβα την απόφαση της ΙΣ να μην του επιτρέψει να ασκει τα ιερατικά του καθήκοντα...

Vater Panajiotis είπε...

Τι καπνίζουν εκεί πάνω; Είναι απαράδεκτη απόφαση να κατέβει στην πολιτική! Επιτίμια δεν υπάρχουν; Έλεος με την politically correct-οποίηση της Ορθοδοξίας.ΕΛΕΟΣ πια!

Owain Glyndwr είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

ελπίζω και εύχομαι να συνεχίσει να αποδίδει τα του καίσαρι tw καίσαρι και να μη χάσει τον δρόμο του

Owain Glyndwr είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.