25/1/09

DR JECKYLS AND MR HYDES


ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ NEW AGE ΦΟΝΤΟ

Παρακολουθώ με θλίψη τα γεγονότα των τελευταίων μηνών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Και δεν εννοώ την θλίψη των γεγονότων αυτών καθ' εαυτών. Αυτό που με βυθίζει ακόμα περισσότερο στην απελπισία είναι η Α ή Β θέση που παίρνουν οι πολίτες και οι bloggers επ' αυτών καθώς και οι αντιδράσεις τους.

Μερικοί μάλιστα θεωρούν πως η δογματική κατά κανόνα θέση που παίρνουν -που είναι μάλιστα και βαθύτατα ρατσιστική- εκφράζει τις δυνάμεις του καλού, των οποίων οι ίδιοι είναι αποκλειστικοί φορείς και αυτεπάγγελτοι πρεσβευτές. Και μάλιστα όσο πιό δογματικοί είναι και όσο αυτόκλητοι σωτήρες γίνονται, τόσο περισσότερο πολεμουν για το "καλό" με μεγαλύτερο μίσος. Οποία αντίφαση!

Εξυπακούεται βέβαια πως οι "άλλοι" είναι οι κακοί, και μόνον κακοί, όπως στις ταινίες του James Bond.

Μάλιστα, δεν περιορίζονται στην δαιμονοποίηση εκείνου που θεωρούν δογματικά αντίθετο και στο κυνηγι μαγισσών, αλλά στοχοποιούν ή απαξιώνουν και όποιον τολμήσει να αρθρώσει λέξη εναντίον προσώπων και πραγμάτων που κατ' αυτούς είναι στο απυρόβλητο ή το αντίθετο, αν τολμήσουν να πουν μισή καλή κουβέντα, έστω και ως συνήγοροι του διαβόλου, υπέρ προσώπων και πραγμάτων που εκείνοι απεφάσισαν και διέταξαν πως είναι μόνο κακά.

Έτσι λοιπόν τα μοναστήρια είτε είναι διεφθαρμένα και με τεράστιες περιουσίες που τις σφετερίζονται μια χούφτα μοναχών, είτε άγιοι τόποι που άγιοι άνθρωποι συνομιλούν με το θείον. Και εμείς δυο επιλογές έχουμε: Ή να ρίξουμε τους μοναχούς στην πυρά και να συλλήσουμε την περιουσία των μονών ή να κάνουμε τεμενάδες και στον τελευταίο ρασοφόρο ή ακόμα και "ευλογημένες παρατυπίες" ώστε να μπορούν μερικές μονές να συναγωνίζονται με το Porto Carras.

Είτε να θεωρήσουμε τον Χριστόδουλο ως απολύτως διεφθαρμένο, είτε ως στύλο της Ορθοδοξίας. Θετικά ή αρνητικά σχόλια απαγορεύονται.

Να πάμε στην Αστυνομία; Μην τολμήσει κανείς να πει μισή καλή κουβέντα για τους φουκαράδες που η καθημερινη τους πελατεία είναι τα αποβράσματα της κοινωνίας, μαύρο φιδι που τον έφαγε! Απαγορεύεται δια ροπάλου από την ιδεολογική Αστυνομία! Αλλά μην τολμήσουμε να αναφέρουμε και το "ο τεμπελης κι ο φαγάς, αστυνόμος ή παπάς" διότι πολεμούμε τον εθνικό κορμό.

Να πάμε στους μετανάστες; Ή μήπως στους gay; Μην τολμήσεις να πεις μισή κακή κουβέντα και η ιδεολογική στρατονομία καραδοκεί. Οι μετανάστες και οι ομοφυλόφιλοι ειναι ΜΟΝΟ καλοί. Τυχοδιώκτες, εγκληματίες και διεστραμένοι δεν υπάρχουν!

Να παμε στους Εβραίους; Εκεί πια κι αν γινεται το έλα να δεις. Ή όλοι στο κρεματόριο ή όλοι περιούσιος λαός. Δηλαδή μεχρι και ο Χολμπρουκ, και η Ωλπράιτ, και ο Γουλφοβιτς.

Δεν τολμάς να πεις μια καλή ή μια κακή κουβέντα για κάτι, για κάποιον ή για κάποιους και αμέσως σε εντάσσουν εκεί που τους βολεύει προκειμένου να διασφαλίσουν την θεωρία τους.

Και αυτό συμβαίνει ξεκινώντας από δυό αφετηρίες.
Η μία είναι αυτή της αντιπαλότητας: Εμείς οι καλοί, οι άλλοι οι κακοί.
Αλλά τελευταίως υπάρχει και μια άλλη ιδεολογική γραμμή εξ ίσου ηλίθια και άδικη. Αυτή της ΜΗ αντιπαλότητας, μιας New Age φιλοσοφίας που απαγορεύεται να λες τίποτα κακό για κανένα. Η ίδια συγκεκριμενη φιλοσοφία όμως στιγματίζει και απαξιώνει ως κακόν όποιον τολμήσει να σπάσει αυτήν την ηλίθια ομερτά σύμφωνα με την οποία είναι όλοι καλοί.

Και για να αναφέρω ένα παράδειγμα, στην πρώτη κατηγορία ανήκουν οι υποστηρικτές της δαιμονοποίησης του Τουρκικού λαού ή των Εβραίων και οι πολιτικοί εκφραστές των τάσεων αυτών, ενώ στην δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι υποστηρικές του "συνωστισμού στην Σμύρνη" , οι επαγγελματίες αντιρατσιστές κλπ.

Και ενω οι Πατερες της Εκκλησίας και το Ευαγγελιο καθιστά σαφές πως μέσα σε κάθε άνθρωπο κρύβεται από ένας Dr Jeckyl και Mr Hyde κάποιοι κρατουν τον ρόλο του Dr Jeckyl για τον εαυτό τους και διανέμουν τον ρόλο του Mr Hyde σε όποιον βρεθεί απέναντί τους.

Και αν έπρεπε οπωσδήποτε μόνο και μόνο για να τους κάνω το χατήρι να πάρω διαζύγιο από την Αλήθεια και την Λογική, έ τότε ας με συγχωρήσουν. Εγώ θα προτιμήσω τον Mr Hyde.

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άσπρο μαύρο υπάρχει μόνο στις ταινίες
όλα έχουν γκρίζα απόχρωση,όπως και όλοι άλλωστε
Κανένας όμως δεν το παραδέχεται όλοι
παρουσιάζονται ως καλοί,οι κακοί είναι πάντα άλλοι, και το αντίστροφο
φυσικά

Ανώνυμος είπε...

Η new age γραμμή του πολιτικώς ορθού
απλώς είναι η δημοκρατική χρεία που
δίνει η εκάστοτε εξουσία στον "δημοκρατικό τσακωμό" των πορωμένων
Η αλήθεια κανέναν δεν συμφέρει γι αυτό και επιμελώς αποκρύπτεται

fvasileiou είπε...

Νίκο,
Σταμάτα να πετάς πέτρες στον ροζέ βούρκο που βυθίζομαι!

Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ κύριε βασιλείου, ποιός είναι
αυτός ο ροζέ βούρκος μέσα στον οποίον
βυθίζεστε,και γιατί ο κύριος Νίκος
ο οποίος την μαύρη αλήθεια λέει σας
πετάει πέτρες?

Ανώνυμος είπε...

πολύ εύστοχη απόδοση της σημερινής (και όχι μονο) κατάστασης
αποπροσανατολισμού και ελεγχου.
κάποια μέρα θα καταλάβουμε ότι το καλο-κακό δεν υφίσταται
αλλα είναι μια καθαρά προσωπική προσέγγιση των γεγονότων.
είναι αυτό που λένε οι γέροντες: "το καλο δεν είναι τόσο καλο και το κακό δεν είναι τόσο κακό" προσθέτοντας επίσης
ότι ο ίδιος ο θεός εν είναι καλός ούτε και κακός.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε luffy, άλλο ο αποπροσανατολισμός και ο έλεγχος
και άλλο η διάκριση καλού και κακού.
Τι είναι καλό και κακό μόνον ο Θεός
γνωρίζει οι γέροντες αυτό εννοούσαν
κυρίως αυτοί που είχαν και έχουν διάκριση.Η ισοπεδωτική σας διαπίστωση
αφορά εμάς τους ανθρώπους που φάγαμε
το μήλο και καταργούμε αυτήν την διάκριση μιλώντας για προσωπικές προσεγγίσεις και για υποκειμενικότητα.
Μην ξεχνάτε πως όλοι είμαστε απόγονοι του Αδάμ και της Εύας και πως το καλό και το κακό υφίσταται
έστω και εν άγνοία μας.Αλλοι πιστεύουν πως ξέρουν,και άλλοι
πιό μορφωμένοι το καταργούν μια και αδυνατούν να το γνωρίσουν

Ανώνυμος είπε...

Σας ευχαριστώ, πολύ εύστοχη αυτή η παρατήρηση.
Πραγματικά προσωπικά αδyνατw να κατανοήσω-διακρίνω
το καλο με το κακό. παλιότερα εύκολα βάφτιζα τα γεγονότα κατά το δοκούν. όμως το δικό μου καλο είναι για κάποιον κακό και το ανάποδο.Όμως αξίζει πραγματικά να μάχεσαι και να
αγωνίζεσαι για αυτό που "νομίζεις" καλο έστω και αν αυτό
αποβεί κακό τελικά.
το μονο σίγουρο είναι ότι ακόμα και αυτή η διάκριση είναι μεγάλο μυστήριο!

Ανώνυμος είπε...

Είναι και κάτι ακόμα που λέει η εβραική καβάλα,το κακό εξαγνίζει
το καλό εν αγνοία του

Ανώνυμος είπε...

Ωραίος όπως πάντα,

Μ.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως η έννοια της "αποδοχής" στην οποία επιμένουν ιδιαίτερα στα γκρουπ ομαδικής ψυχοθεραπείας έχει περισσότερη σχέση με την έννοια του "πολιτικώς ορθού" παρά με την χριστιανική άρνηση της κατάκρισης; Από συζήτηση με στενό συγγενικό μου πρόσωπο που είχε συμμετάσχει ως σύμβουλος (αν χρησιμοποιώ τον σωστό όρο) σε τέτοια γκρουπ, αυτήν την εντύπωση αποκόμισα.

Theoprovlitos είπε...

Απο μια μερια αυτες οι ομαδες εχουν κατι από την ειλικρινεια της ανοικτης ομαδικης εξομολογησης και αλληλοβοηθειας. Απο την αλλη ομως στερουνται ηθικης και ΟΛΟΙ ειξαι αποδεκτοι οποιο κουσουρι και να κουβαλανε.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί Μαρκο και θεοπρόβλητε από τα γραφόμενα
μου προκύπτει το λογικό σας συμπέρασμα? Αν ναι υποδείξετε μου τα
σημεία. Διαφορετικά ποιόν μέμφεσθε και ποιός ο λογικός σας συσχετισμός?
Ποιός μίλησε γιά ψυχοθεραπείες και
για γκρουπ ομαδικής ψυχοθεραπείας?

Theoprovlitos είπε...

Μα δεν νομιζω να ανεφερθηκαμε (εγω τουλαχιστον) στα γραφομενα σου. ΑΝ καταλαβα καλα απλα ο Μαρκος αναφερει πως στην ομαδικη ψυχοθεραπεια προωθειται η αποδοχη του βιτσιου του καθενος χωρις διακιωματος κριτικης

Ανώνυμος είπε...

Αυτή ακριβώς η έννοια του πολιτικώς
ορθού επιτρέπει αυτό που οι ψυχογιατροί ονομάζουν συμβίωση.
Σκέψου θεοπρόβλητε να αρχίσεις να κάνεις σε φίλους των μπλογκ κριτική
ανοιχτά χωρίς να αυτολογοκρίνεσαι...

Ανώνυμος είπε...

Να λοιπόν και μία άλλη έννοια της διάκρισης

Ανώνυμος είπε...

Η "αποδοχή" είναι κάτι τελείως διαφορετικό από τη διάκριση. Δεν αρνούμαι τη χρησιμότητα αυτών των γκρουπ ψυχοθεραπείας, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε τη διαφορά που υπάρχει μεταξύ της "αποδοχής" γενικά και αόριστα (δηλαδή ΚΑΙ της αποδοχής των οποιωνδήποτε πράξεων) και της "αποδοχής του προσώπου", που είναι βασική αρχή της χριστιανικής κοσμοθεωρίας. "Αποδοχή προσώπου" δεν σημαίνει απαραίτητα αποδοχή των πράξεων του προσώπου. Διαφορετικά, δεν υφίσταται λόγος για μετάνοια, ένα βίωμα που είναι το θεμέλιο της Ορθόδοξης πνευματικότητας, ακόμα και αν δεν μας φαίνεται "πολιτικά ορθός" ο όρος και τον κρύβουμε κάτω από χαλάκια με ταμπέλες όπως "θείος έρως" και "αξίες της Ορθοδοξίας", γενικά και αόριστα.

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΚΑΠΟΙΟΥ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗΣ,ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΠΟΥ ΠΛΑΣΣΑΡΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΓΙΟΓΚΙΣΤΙΚΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ''ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΗΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΝ΄ΤΟ ΜΕ ΑΠΟΣΠΑΣΗ''.EINAI ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ SATYANANDA ASHRAM[H KAI SATANANDA ASHRAM]ΣΤΗΝ
ΠΑΙΑΝΙΑ.[ΑΝ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΝΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ,ΘΑ ΑΚΟΥΣΘΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ]
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΠΡΟΒΛΗΤΟΥ,ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η 2Η ΑΦΕΤΗΡΙΑ [ΤΗΣ ΜΗ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑΣ]ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΩΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ 1Η,ΚΑΘΩΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΕΞ'ΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΝΩΜΙΑ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ,ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΑΜΒΛΥΝΘΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ.
ASLAN

Theoprovlitos είπε...

Μου αρεσε πολυ η τελευταια παραγραφος του Ασλαν. Οντως η αντιγνωμια μπροει να εχει και θετικη χροια, αλλα οπουδηποτε αλλου εκτος Ελλαδος που ο δογματισμος σπαει καρυδια

Ανώνυμος είπε...

H ΑΝΤΙΓΝΩΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥ.ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΗΤΤΗΜΕΝΟΥΣ,ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΜΕΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΧΩΡΕΣΗ ΚΑΙ Ο ΔΙΠΛΑΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ.
ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ[ΤΣΙΡΙΖΑ ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ]ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ,ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ[ΜΗΠΩΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ-ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ-ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ;],ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ Σ'ΕΦΑΓΕ.Η ΑΡΝΗΣΗ ΔΗΛ.ΤΟΥ ΚΑΘ'ΗΜΑΣ ΤΡΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΕΣ ΚΑΘΕΑΥΤΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ,ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΖΩ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΒΑΘΕΙΕΣ ΑΝΤΙΠΑΘΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ,ΑΜΑ ΒΡΗΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΠΟΣΙΚΟ ΑΠΟ ΤΙΠΟΤΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΚΑΙ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΕΣ[ΔΕΝ ΤΡΩΝΕ ΜΟΝΟΝ ΣΟΥΣΙ],ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΦΕΡΕΙΣ ΣΤΑ ΙΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΒΓΑΛΗ ΑΠΡΟΣΜΕΝΑ ΣΩΨΥΧΑ.ΓΙ'ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΣΥΖΗΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΒΓΑΙΝΕΙ.
ASLAN

Theoprovlitos είπε...

Νομιζω πως το προβλημα του δογματισμου πεφτει κυριως στα κεφαλια της αριστερας. Οι αριστεροι ειναι δογματικοι εξ ορισμου διοτι δουλευουν με βαση ιδεολογικο μανιφεστο το οποιο συχνα δεν προκυπτει από κοινωνικες διεργασιες και ζυμωσεις αλλα επιβαλεται ΑΝΩΘΕΝ ως υποκαταστατο Ευαγγελιου. Δηλαδη λειτουργει σαν το κρεββατι του προκρουστη για τους αντιπαλους και σαν βαθρο ηρωοποιησης να μην πω θεοποιησης για τους εαυτους τους. Επισης και η άκρα δεξια λειτουργει ετσι γιατι εχει συγκεκριμενη ιδεολογια. Κυριως οχι για το τι ειναι σωστο αλλα για το τι ειναι λαθος.

Όλοι οι υπολοιποι χωροι δεν δογματιζονται γιατι απλα δεν εχουν συγκεκριμενη ιδεολογια. Ειναι αυτο που θα έλεγα μεσοι άνθρωποι. Κομματιζονται ναι, με υστεροβουλα κριτηρια αλλα δεν εχουν δογματικα κολληματα περι σωστου ή λαθους.

Ομως το προβλημα τους ειναι πως αδυνατουν να αντιληφθουν συχνα τις καταστασεις που τους κατευθυνουν ως μαζες και ακομα χειροτερα να αντιδρασουν προς αυτες.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΤΟ "Ο ΤΕΜΠΕΛΗΣ ΚΙ Ο ΦΑΓΑΣ 'Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ 'Η ΠΑΠΑΣ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ? ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ 'Η ΦΑΓΑΔΕΣ? ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΗΘΗΚΕ Ο ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΗΤΑΝ ΤΕΜΠΕΛΗΣ ΚΑΙ ΦΑΓΑΣ? ΟΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΠΟΥ ΑΣΚΗΤΕΥΟΥΝ ΜΕ ΝΗΣΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΓΡΥΠΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΦΑΓΑΔΕΣ? ΛΕΝΕ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ.ΑΛΗΘΕΙΑ , ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ? ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΕΡΩΤΩ: ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΗΘΕΙΕΣ 'Η ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΠΟΧΩΝ?

Theoprovlitos είπε...

Γερασιμε,

ειναι προφανες πως αυτοι που δηλωνουν να μπουν στην Αστυνομια το κανουν κατα πλειοψηφια με το σκεπτικο του διορισμου στο Δημοσιο.

Το Ελληνικο δημοσιο υποφερει γιατι η πλειοψηφια των στελεχων του ειναι ατομα που φροντισαν να ενταχθουν σε κυκλωματα πολιτικων και οχι μονο προκειμενου να εξασφαλισουν ενα γραφειο οπου θα καθονται και θα βασανιζουν τον κοσμο.

Η κατασταση στις Δημοσιες υπηρεσιες ειναι φρικωδης από αποψη δημιουργικοτητας και πρωτοβουλιας. Συνεπως εκεινος που εχει σαν ΟΡΑΜΑ ζωης να καθεται πισω από ενα γραφειο με μια σφραγιδα στο χερι, και αυτο να το κανει και χάλια βασανιζοντας τους συμπολιτες του εσυ σε ποια κατηγορία θα τον ενετασσες;

Μπορει αυτοι που μπαινουν ΣΗΜΕΡΑ στην αστυνομια να ειναι αριστουχοι αλλα από οράματα υπό του μηδενος. Αριστουχος εξ αλλου σημαινει και λιγο σπασικλας και λιγο εκτος τοπου και χρονου. Και στο Θεο σου, δηλαδη ενας αριστουχος μαθητης, νεο παιδί αντι να προτιμησει να ενταχθει σε αλλες δημιουργικες επιστημες και να ασχοληθει με την ερευνα ας πουμε, την ιατρική κλπ εχει σαν οραμα να ενταχθει στην αστυνομια και μαλιστα σε ΑΥΤΗΝ την αστυνομια;

Και δεν ξερω αν ειναι αριστουχοι, αλλα στην πραξη η αστυνομία ειναι για τα πανυγηρακια. Δεν νομιζω να υπαρχει νοήμων Ελληνας ο οποιος να μην το ομολογει. Κανα δυο φορες που καλεσα την αστυνομια ειχα την ευκαιρια να το διαπιστωσω.

Επίσης τι σχεση εχουν οι Αγιορειτες με τους παπαδες Δημοσιους Υπαλληλους, ιδιαίτερα δε τους Αρχιμανδριτες. Η συντριπτικη πλειοψηφία σημερα που χειροτονουντναι ειναι οχι γιατι φλεγονται από ιερο ζηλο (φαινεται από την νεκρα στις ενοριες πλην ελαχιστων σε ολο το λεκανοπεδιο) αλλα για να αποκατασταθουν επαγγελματικα, με πραγματικη προσφορά στην Εκκλησια και την κοινωνία υπό του μηδενός. Και επειδη γνωριζω και 5-6 παπαδες προσωπικά οι οποίοι ειναι ευσυνειδητοι οι άνθρωποι υποφερουν που φορεσαν το ρασο γιατι εχουν να κανουν με ολο το υπολοιπο παπαδαριό και δη τους Αρχιμανδριτες που δεν τους αφηνουν να κανουν αυτα που θα ήθελαν.

Επομενως αν θελεις την προσωπικη μου θέση, ισχύει και παραισχύει η παροιμία. Και δεν ειναι κακος Χριστιανός ή μη Ορθοδοξος όποιος το ομολογει. Τουναντιον μπορει με θλιψη να βλεπει που καταντησε η Εκκλησια και η Αστυνομια.

Ανώνυμος είπε...

Όντως το αριστούχος δεν σημαίνει και τίποτα.Αυτά τα μικροαστικά κριτίρια
επιτυχίας έχουν γίνει πλέον κοινός
τόπος από τα ΜΜΕ όπως και οι περιβόητοι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ δεν σημαίνουν και πολλά πράγματα.
Είναι ο άλλος τρόπος και το άλλοθι
μιας δήθεν αξιοκρατίας. Το ελληνικό
δημόσιο παραμένει και θα παραμένει
ένα σκάνδαλο,με όλους τους αριστούχους του και όλους τους διαγωνισμούς του.

Theoprovlitos είπε...

Ανωνυμε, περιμενε να δημοσιευσω αναρτηση-ανοικτη επιστολη προς τον Παυλοπουλο για το πως εμεινε η γυναικα μου εκτος νυμφωνος μεσω ΑΣΕΠ, με 4 ξενες γλωσσες, αναβαθμισμενο πτυχειο εξωτερικου, πολυτεκνη και με 12 χρονια προύπηρεσια ενω διοριστηκε στο Δημοσιο η 22χρονη ανυπαντρη συναδελφος της με κατωτερο πτυχειο της ΣΒΙΕ. Εκει να δεις κομπινα. Την φυλαω στον Παυλοπουλο!

Ανώνυμος είπε...

Το ΑΣΕΠ δυστυχώς λειτουργεί άψογα σαν τέλειο παραπέτασμα καπνού σχεδόν
τίποτα δεν άλλαξε.

Ανώνυμος είπε...

Για αυτόν που είπε για την εβραική και σατανιστικη καββάλα ... Καμμία σχέση. Όταν λένε το κακό εξαγνίζει το καλό εν αγνοία του αναφέρονται στην "αντιπαράθεση" καλού κακού -- η βάση της νέας εποχής. Ο Διάβολος θεος και αυτος και ίσος με το Θεό αιώνια πολεμάει ... τάχα. Και μετά ο πονηρός φέρνει και το προφανές ότι δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά καλού-κακού, μια παράταξη η μια και μια η άλλη...