9/1/09

ΙΣΡΑΗΛ, ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ


ΚΑΙ Ο ΕΡΧΟΜΟΣ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΜΕΣΣΙΑ

Χρόνια τώρα προσπαθώ να εξηγήσω τι είναι αυτό που κάνει τους Εβραίους ανά τους αιώνες να λειτουργούν σαν μιά κλειστή πολιτιστική, εθνοφυλετική, θρησκευτική και οικονομική κοινωνία η οποία ενίοτε τους κάνει να μοιάζουν μάλλον με σέκτα παρά με μία ακόμη εθνότητα ανάμεσα στις άλλες.
Πιστεύω να έχω και σώας τας φρένας αλλά και το στοιχειώδες IQ που να μου επιτρέπει και να παρατηρώ και να αναλύω κάποια πράγματα. Ακόμα και αν κάποιος ήθελε να μου προσάψει εμπάθεια, προκατάληψη ή έλλειψη αντικειμενικότητας πάντως η έλλειψη παρατηρητικότητας δεν νομίζω να είναι χαρακτηριστικό μου.

Οι Εβραίοι σαφέστατα ήταν ο εκλεκτός λαός του Θεού για εκατοντάδες χρόνια. Το έθνος Ισραήλ είναι αυτό που διατήρησε ανόθευτη την ιστορική και διαχρονική Αλήθεια της επαφής του Θεού με το Ανθρώπινο Γένος την ίδια στιγμή που άλλα έθνη, περισσότερο ευφάνταστα και αναμφίβολα περισσότερο ταλαντούχα, οδηγήθηκαν από μια καλπάζουσα φαντασία και μια ανεξέλεγκτη γνώση -που θυμίζει την σημερινή εποχή μας- σε σκοτεινά μονοπάτια μυθοπλασιών και αυτοκαταστροφικού τέλους.

Ναι, οι Εβραίοι έχουν το δικαίωμα να ισχυρισθούν πως ακόμα και με βάρβαρο τρόπο, δια ροπάλου, δια πυρός και σιδήρου εκράτησαν την ιστορική αλήθεια του προπτωτικού Παραδείσου και της νεφελώδους εικόνας του Θεού, όσο επέτρεπε το περιορισμένο πολιτιστικό επίπεδο μιας ομάδς βοσκών να αντιληφθεί. Άλλα έθνη στα οποία η ανθρωπινη σοφία και γνώση ευδοκίμησαν, αποδείχτηκαν ανάξια να στο διατηρήσουν την Αλήθεια της επαφής με το Θείο.

Υπ' αυτήν την έννοια οι Εβραίοι υπήρξαν οι σωτήρες του Κόσμου. Ή μάλλον ο λαός Ισραήλ. Γιατί υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο, διαφορά που οι ίδιοι οι Εβραίοι δεν αντιλαμβάνονται και που είναι υπεύθυνη για το σημερινό κατάντημα αυτού του λαού.

Σε μία σηζήτηση με έναν πνευματικότατο και διορατικό γέροντα μου λέει. Παιδί μου ΕΜΕΙΣ είμαστε ο λαός Ισραήλ. Εμείς είμαστε οι Ισραηλίτες. Γι αυτό στον όρθρο τα αναγνώσματα είναι από την Παλαιά Διαθήκη μέχρι που ο ιερέας θα πεί: "Ευλογημένη η Βασιλεία του Πατρός..." Τότε γινόμαστε Χριστιανοί.

Οι Εβραίοι με την άρνηση και την Σταύρωση του Χριστού αρνήθηκαν στην ουσία την Βασιλεία του Θεού. ΔΕΝ τους προσάπτω την θανάτωση του Χριστού όπως επιπόλαια γίνεται γιατι και εκείνοι που πίστεψαν Εβραίοι ήσαν. Η διαφορά έγκειται πως αυτοί που Τον αρνήθηκαν ακόμα περιμένουν τον Μεσσία τους ενώ εκείνοι που Τον πίστεψαν έγιναν ο λαός Ισραήλ μαζί με όλους τους άλλους από όλα τα άλλα έθνη και φυλές.

Όσοι δεν Τον αποδέχθηκαν ως Μεσσία απλά εξακολουθούν να ζουν σε μια προχριστιανική κατάσταση όπου τα άλλα έθνη είναι ακάθαρτα, μακρυά από την Αποκαλυπτική Αλήθεια που μόνο στον Ιουδαϊσμο διατηρήθηκε. Γι αυτό και εξακολουθούν να ζουν στην δική τους κλειστή, υπεροπτική κοινωνία που θεωρεί την αλληλοβοήθεια σαν μέσο επιβίωσης αλλά και σαν μέσο επικυριαρχίας επί των ακαθάρτων. Και αυτό το αναφέρω ως ελαφρυντικό γιατί αν θα τους κατηγορήσουμε εύκολα και αβίαστα για αυτό που είναι σήμερα, τότε θα έπρεπε να τους κατηγορήσουμε και γι αυτό που ήταν τότε, πριν από την έλευση του Σωτήρα, την εποχή που άλλα προηγμένα έθνη προσκυνούσαν ξόανα, έκαναν ανθρωποθυσίες και λάτρευαν τον παιδεραστή Θεό του Ολύμπου και την κατινάρα συζυγό του.

Οι σημερινοί όμως Εβραίοι ζουν ένα υπαρξιακό και εσχατολγικό δράμα: Αναμένουν ακόμα τον Μεσσία τους ως αρχηγό ενός Βατικάνειου κοσμικού κράτους (του κράτους Ισραήλ) ο οποίος θα επικυριαρχήσει στον Κόσμο υποτάσσοντας τα άλλα, ακάθαρτα έθνη που ευρίσκονται σε αποστασία, που θα επιβάλει μια Νέα Τάξη ειρήνης και Ασφάλειας και που θα εξασφαλίσει την Παγκόσμια Ευημερία με την συγκέντρωση Σολωμόντειου πλούτου, επί των ημερών του οποίου στα ταμεία του Ισραήλ συγκεντρώνονταν κατ' έτος 666 σίκλοι χρυσού (Βασιλέων Α' 10:14)

Επειδή λοιπόν ο πραγματικός Μεσσίας ήδη έχει έρθει και δεν είχε τίποτα από την γκλαμουριά και την δύναμη που περίμεναν, δεν τους επέβαλε ως άρχουσα τάξη, δεν κυριάρχησε επί των άλλων εθνών, δεν ήταν πρόσωπο κοσμικής εξουσίας αλλά μάλλον αντεξουσιαστής, οι Σιωνιστικοί κύκλοι πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και αγωνίζονται με κάθε τρόπο να φέρουν τον δικό τους Μεσσία, ο οποίος θα έχει τα χαρακτηριστικά που οι ίδιοι φαντάζονται πως θα έπρεπε να έχει.

Έτσι βιώνουμε

α) την προ πολλού προγραμματισμένη και δρομολογημένη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ από μιά Σιωνιστική οικονομική νομενκλατούρα η οποία δεν δίστασε να θυσιάσει και απλούς ομοεθνείς τους στο Ολοκαύτωμα ώστε να αποτελέσει αυτό άλλοθι για την δημιουργία του κράτους του Ισραήλ (έχω την αίσθηση πως η Εβραϊκη πλέμπα είχε όλες τις απώλειες ενώ η ανώτερη κάστα έφυγε εγκαίρως στις ΗΠΑ, Ελβετία, Σουηδία με όλον τον παρά),

β) την επάνδρωση του Ισραήλ και πάλι από την παγκόσμια Ιουδαϊκή πλέμπα και από τριτοκοσμικές χώρες (Υεμένη, ΕΣΣΔ, Αιθιοπία κλπ) γιατί ποιός εχέφρων ζαμπλουτος Αμερικανοεβραίος θα πήγαινε ποτέ να εγκατασταθεί στο Ισραήλ, θυσία στον Μινώταυρο του Ισλάμ,

γ) την επιβολή της Παγκόσμιας Νέας Τάξης με την εξαφάνιση καθεστώτων και κρατών που ειναι εκτός συστήματος (χαρακτηριστικό είναι πως φοβερές χούντες αφήνονται ανενόχλητες αρκεί οι αρχηγοί τους να είναι ενταγμένοι στο σύστημα) και δημιουργία Παγκόσμιων θεσμών που θα την επιβαλουν (ΝΑΤΟ, ΟΗΕ)

δ) Την συγκέντρωση του πλούτου είτε με νόμιμα μέσα (πυραμιδωτές εξαγορές μικρότερων επιχειρήσεων από μια χούφτα μεγάλων, κλείσιμο μικρότερων επιχειρήσεων, μονοπώλεια και με την δημιουργία Οργανισμών φαντάσματα που χειρίζονται αδιαφανώς τεράστια κονδύλια (Παγκοσμια Τράπεζα/Wolfowitz/Zoellick, ΕΕ)

ε) Την πολιτισμικό, θρησκευτικό, κοινωνικό ακόμα και γεωγραφικό κατακερματισμό των κρατών και των λαών ώστε να ζουν παντου μειονότητες επί των οποίων θα επιβληθεί η ισχυρότερη

στ) Την δημιουργία ενιαίου χρηματοπιστωτικού συστήματος με την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων και εμπορευμάτων, ενώ η αναγραφή μέσω Bar Code του αριθμού 666 στα πάντα παραπέμπει στην χρυσή εποχή της παντοδυναμίας του Σολωμόντα


Όλα αυτά που δρομολογούνται εδώ και 100-130 χρόνια εντείνονται με γεωμετρική πρόοδο, μέχρις ότου να επιτευχθεί το ποθούμενο για την Εβραϊκη κοινότητα: Η έλευση του Μεσσία τους που θα έχει την δυνατότητα να υλοποιήσει τα παραπάνω. Διαφορετικά η εσχατολογία τους τούς οδηγεί σε ένα τέλμα και σε δύο επιλογές: Ή στο να αποδεχθουν τον Χριστό ως Μεσσία ή να κατασκευάσουν τον δικό τους Χριστό που από την Χριστιανική εσχατολογία ξέρετε πως θα τον λένε και ποιος θα είναι ο ρόλος του.


Τα σημεία των καιρών πλέον δεν μιλούν, φωνάζουν!
___________________________________
PHOTO: Albert Einstein, seen here with his wife Elsa Einstein and Zionist leaders, including future President of Israel Chaim Weizmann, his wife Dr. Vera Weizmann, Menahem Ussishkin, and Ben-Zion Mossinson on arrival in New York City in 1921

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όπως πάντα, ακριβέστατος.
Πολύ καλό!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ,

Ας σχολιάσω λίγο το έξοχο κείμενό σου.

1. Την ερμηνεία του διορατικού πνευματικού την ασπάζομαι ως ένα σημείο. Τι γίνεται όμως με τα μέρη της Λειτουργίας, τους ψαλμούς που συνοδεύουν τα άμφια στην Ένδυση, τις ευχές των καλυμμάτων της Προσκομιδής και..και... τα οποία προέρχονται απευθείας από την ΠΔ; Ακόμη και τα Ευαγγέλια έχουν ολόκληρα κατεβατά από την ΠΔ. Χαρακτηριστικό είναι το κατά Μάρκον, το παλαιότερο της ΚΔ και το κείμενο με τις λιγότερες παλαιοδιαθηκικές αναφορές, το οποίο ξεκινάει με φράσεις πανομοιότυπες της ΠΔ:

Κατά Μάρκον:
ἰδοὺ ἐγὼ ἀποστέλλω τὸν ἄγγελόν μου πρὸ προσώπου σου, ὃς κατασκευάσει τὴν ὁδόν σου ἔμπροσθέν σου·

Έξοδος:
 Καὶ ἰδοὺ ἐγὼ ἀποστέλλω τὸν ἄγγελόν μου πρὸ προσώπου σου, ἵνα φυλάξῃ σε ἐν τῇ ὁδῷ..

Η απλοποίηση της σκέψης και ο άκριτος χωρισμός της Παλαιάς από την Καινή Διαθήκη μπορεί να μας οδηγήσει σε έναν στείρο αντι-σημιτισμό. Προς Θεού, δεν σε κατηγορώ για αυτό. Απλά είμαστε τόσο ΠΔ τύποι όσο και ΚΔ. Οι Εβραίοι μας κατηγορούν πως δεν την ερμηνεύουμε καλά και η μετάφρασή της (και οι δυο) είναι…χάλια. Μια μετάφραση που έγινε ωστόσο από… Εβραίους.

2. Η τοποθέτησή σου για τις παγανιστικές θρησκείες εξαίρετη. Τέλεια έλλειψη αληθούς πνευματικότητας.

3. Η εθνικότητα για τους αληθινούς χριστιανούς δεν έχει καμία σημασία. Αυτός είναι ο λόγος που εναντιώνομαι στις εθνικές-φυλετικές αυτοκέφαλες "Ορθοδοξίες" του σήμερα. Οι Εβραίοι κάνουν έναν συνδυασμό έθνους και θρησκείας τρομακτικό. Μόνο το αίμα της μάνας σου σε κάνει αληθινό Εβραίο. Ήμαρτον!

4. Δεν νομίζω πως η εβραϊκή πλέμπα είχε τα περισσότερα θύματα. Στην περιοχή που ζω, κάποιοι ντόπιοι μεγαλοκτηματίες δεν μπορούν να εξηγήσουν πως απέκτησαν από τη μια νύχτα στην άλλη χιλιάδες στρέμματα εκτάσεων που ανήκαν σε περιτετμημένους συμπολίτες τους που τους έφαγε το μαύρο σκοτάδι (Nacht und Nebel εις την ναζιστικήν). Άλλωστε ο στόχος των ναζί δεν ήταν καθεαυτό οι εβραίοι ως άνθρωποι αλλά τα χρήματά τους! Οι φυλετικές θεωρίες ήταν η …γαρνιτούρα.

5. Για τον εχέφρωνα Αμερικανοεβραίο έχεις απόλυτο δίκαιο. Υπάρχουν πολλοί όμως οι οποίοι πιέζουν τους Εβραίους να επιστρέψουν στο Ισραήλ-διότι μόνο έτσι θα έρθει ο Μεσσίας. Τέτοιοι είναι και οι Αναγεννημένοι Χριστιανοί, σέχτα στην οποία ανήκει και ο Γεώργιος Θάμνος εκ Τέξας.

6. 666 είναι και οι γιοι του Αδωνικάμ (Έσδρας Β, 2,13)

Katerina είπε...

να μου επιτραπει να κάνω μια παρατήρηση που αφορά το παραπάνω σχολιο. Ο χριστιανισμος και δη ο ορθοδοξος σεβάστηκε και αγκάλιασε ότι θεωρουσε ομορφο. Χρησιμοποιησε στη λειτουργικη οτι έπρεπε.
Αυτο ειναι το μεγαλειο , δε γκρεμιζει , λαμβάνει ,μεταποιει ,δινει με άλλο τροπο.
Δε ξέρω αν τα θυματα του Ολοκαυτώματος ήταν η πλέμπα , ίσως. Πρωτη φορά το ακούω. Πάντα οι Εβραιοι χωριζονταν σε φυλες και τάξεις. Αυτο που τους ενωνε και τους ενώνει δεν ειναι ο Θεος τους και το όραμα του Μεσσια αλλά το χρήμα.
Μήπως και μεις οι δεχομενοι την ελευση του δε διαφέρουμε;

Ανώνυμος είπε...

Δες και ένα σενάριο που ετοιμάζουν για την έλευση του 'Μεσσία" το περιβόητο bluebeam project

http://educate-yourself.org/cn/projectbluebeam25jul05.shtml

SkyWatcher είπε...

Απ' ότι φαίνεται, λόγω των γεγονότων, έχει πέσει πολύ ανάλυση περί Ισραήλ.
Έτσι η δική μου προσέγγιση (το 1ο μέρος ΕΔΩ: http://redskywarning.blogspot.com/2009/01/blog-post_11.html) σχετικά με τις μαζικές - με την βοήθεια χριστανικών οργανώσεων-μεταναστεύσεις "χαμένων Ιουδαίων" και "χαμένων φυλών", από τις φτωχές χώρες της π. ΕΣΣΔ (λογικόν) έως την Κίνα και τα βάθη της ζούγκλας της Μπούρμας! Μαύροι, κίτρινοι μέχρι και Ίνκας (ναι!) όλα τα παιδιά του Ισραήλ πίσω στην Γη της Επαγγελίας.
Να γεμίσει η γη από "Ιουδαίους"
Όχι απαραίτητα Εβραίους. (υπάρχει διαφορά)

Μου άρεσε το άρθρο σου.
Να σημειώσω ότι ο Μεσσίας για τους ραββίνους:
- ΔΕΝ μπορεί να είναι "Υιός Θεού", αλλά 100% άνθρωπος.
- Θα οικοδομήσει ξανά το Ναό του Σολομώντα (τον λεγόμενο τρίτο).
- Θα φέρει πίσω όλους του Ιουδαίους.
- Θα φέρει ΕΙΡΗΝΗ στην γη Ισραήλ.
- Μέσα από αυτόν θα έρθει ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ και ΕΝΟΤΗΤΑ και έτσι το ΙΣΡΑΗΛ θα γίνει το κέντρο και η αιτία της ευλογίας για όλον τον του κόσμο.

Συνεπώς, ο Ιησούς από την Ναζαρέτ απορρίπτεται, γιατί δεν πληροί τις παραπάνω προυποθέσεις (θυμηθείτε μόνο την "βλάσφημη" δήλωση του για τον -τότε- Ναό..)και βρισκόμαστε σε αναμονή του "αληθινού Μεσσία".

Το μόνο που έχω ένσταση είναι τα περί σύνδεσης Barcode-666 με το χωρίο περί Σολομώντος. Δεν θεωρώ ότι σχετίζονται.

Theoprovlitos είπε...

@Αθανάση

Το Κατα δύναμιν

@VaterPanajiotis

Πατερ μου καλη χρονια.

Μα δεν ήταν στις προθεσεις μου να διαχωρισω για μας τους Χριστιανους την Παλαια από την Καινη Διαθηκη. Τουναντιον οι προσθηκες σας ολοκληρωνουν την σκεψη μου επ αυτου. Αν ειναι καποιοι για τους οποιους ισχυει αναποφευκτα αυτος ο διαχωρισμος ειναι οι ιδιοι οι Εβραιοι και αυτο κατοπιν δικων τους επιλογων.

Σχετικα με την ευστοχη παρατηρηση του εθνοφυλετισμου των Εβραιων εχω να προσθεσω και μια σκεψη. Οι αλλοι λένε: Ελληνας Ορθοδοξος, Ρωσσος Ορθοδοξος, Ρουμανος Καθολικός, Ιταλος Καθολικος, Γερμανος Καθολικος και Γερμανος Προτεσταντης, Μουσουλμανος Ινδονησιος και Μουσουλμανος Μαυριτανός. Στην μονη ομαδα που ο εθνοφυλετισμος ειναι τοσο ανεπτυγμενος σε βαθμο που και ο Υμενιτης και ο Λιθουανος να θεωρουνται ως το ΙΔΙΟ εθνος μονο και μονο με βαση την θρησκευτικη τους πίστη είναι οι Εβραιοι.

Σχετικα με τους Μεσσανικους Εβραιους χθες ήμουν σε σπιτι Ελληνα Προτεσταντη φιλοεβραιου και Μεσσιανιστη ο οποίος μαλιστα προσφατα επισκευθηκε το Ισραηλ και ήρθε σε επαφη με τετοιες ομαδες, των οποιων τον αριθμο ο ιδιος προσδιοριζει στις 12.000. Παγκοσμιως βεβαια υπαρχουν πολλοί περισσότεροι. Στα αληθεια πιστευουν συμφωνα με την εσχατολογια τους πως ο Θεος συγκεντρωσε στο Ισραηλ τους Εβραιους για να τον προσκυνησουν

Ο George Θαμνος λετε να ειναι αναγενημενος Χριστιανος; Μαλλον σαν οπαδος καποιας φοβερης αντιχριστιανικης σεκτας μου φαινεται.

Theoprovlitos είπε...

@Ocean Soul

Σωστη και ωραια η παρατηρηση πως ο Ορθοοδξος Χριστιανισμος αγκαλιασε ο,τι ήταν όμορφο.

Για την εξοντωση της Εβραικης πλεμπας δεν εχω απτα στοιχεια απλά οδηγουμαι σε αυτο το συμπερασμα απο το γεγονος πως ακομα και τοτε καποιοι Εβραιοι ανηκοντες στην ανωτατη καστα που διοικει τον κοσμο την γλύτωσαν μαζι με ολα τους τα πλουτη συγκεντρωνοντας μαλιστα τα πλουτη εκεινων που εξοντωθηκαν. Μια τετοια περιπτωση ειναι και ο θειος της συζυγου του Κοφι Αναν, Wallamberg, ο οποίος ελεγχει πληρως την οικονομια της Σουηδιας και ο οποιος φυσκικα δεν υπεστη κανενα διωγμο. Υπαρχουν και στοιχεια για αλλους μεγαλοεβραιους που φαινεται πως συνειδητα άφησαν ομοφυλους τους να σφαγιασθουν ενω ειχαν θεσεις εξουσιας.

Theoprovlitos είπε...

@Skywatcher

Φιλε μου απλά μια αφορμη ψαχναμε για να διατυπωσουμε τις σκεψεις μας περι του ρολου του Εβραϊκου λομπυ, γιατι επειδη σερνεται και ιδεολογικη τρομοκρατια αν αρχιζεις να τα λες στα καλα καθουμενα σου κολανε την ταμπελα του υποτιθεμενου ρατσιστη και σε ακυρωνουν. Να μην πω πως σε στοχοποιούν.

Γιατι λες πως δεν σχετιζεται το χωριο περι Σολομωντος με το 666; Ελπιζω να μην εχω λαθος παραπομπή. Αλλα διαφορετικα σαν θεωρια (φυσικα) θα μπορουσε να ενσαρκωνει συμβολικα το οραμα καποιων για την οικονομικη ευημερια των Ισραηλιτων.

SkyWatcher είπε...

Το χωρίο είναι σωστό. Αλλά, κατά την γνώμη μου, δεν έχει σχέση με τα όσα προφητικά αναφέρει η Αποκάλυψη του Ιωάννη, περί "χαράγματος" και "αριθμού του θηρίου", το γνωστό 666. Υπάρχει τάση όπου βλέπουμε 666 να πάει το μυαλό μας στον Αντίχριστο κλπ.

Θεωρώ το 666 του Σολομώντα συμπτωματικό, όπως και τους γιούς του Αδωνικάμ που ανέφερε ο VaterPanajiotis.

Το χάραγμα που αναφέρει ο Ιωάννης θα αντικαταστήσει το χρήμα (θα περάσουμε στην αχρήματη κοινωνία - cashless society) και θα επιβληθεί παγκοσμίως.

Το barcode system, ο λεγόμενος γραμμωτός κώδικας, μοιάζει να έχει πολλά κοινά σημεία με την εικόνα που μας δίνει ο Ιωάννης (έχουν γίνει σχετικές μελέτες και έχουν εκδοθεί πολλά σχετικά βιβλία). Όμως ακόμα δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα βέβαιοι τι ακριβώς είναι.
Αυτή τουλάχιστον είναι η άποψή μου.

Ανώνυμος είπε...

o Mητροπολίτης Μελέτιος της Πρέβεζας λέει ότι το bar code δεν είναι το χάραγμα του Θηρίου και βρίσκεται ήδη από το 1997 σε κόντρα με τους μοναχούς των Μετεώρων. Ποιός από τις δύο πλευρές(κάποιος σίγουρα θα έχει δίκαιο είτε το θέλουμε είτε όχι) έχει δίκιο?

Ανώνυμος είπε...

Για να θολώσουμε τα πράγματα:)

1.Ο αριθμός του Θηρίου ίσως είναι μάλλον 616 και όχι 666. Αναφορές περί τούτου βρίσκουμε στον Ειρηναίο αλλά και στον παλίμψηστο Ρ115 όπου ο αριθμός του Αντιχρίστου είναι 616!!

2.Αν δεν υπήρχαν κάποιοι τζαζεμένοι "ελαφροπροτεστάντες" εξ Αμερικής τις δεκαετίες 60-70 και κάποιοι New Age βρικόλακες σαν τον Crowley και τον La Vey σιγά μην υπήρχε αυτή η 666phobia όπως την λένε.Η δεκαετία του 60 κυρίως είναι η μήτρα που γεννήθηκαν όλες αυτές οι μπαρούφες.

3.θα ήθελα πολύ να δω αν υπάρχουν αναφορές (και σε ποιο βαθμό) για όλη αυτήν την barcode-ολογία, σατανολαγνεία και ....λογία στις αρχές του 20ου αιώνα ας πούμε. Ας μην βλέπουμε ως αρνητικό το ότι το barcoding δεν είχε εφευρεθεί ακόμη. Τι σόι "διορατικοί λιακοπούλειοι γέροντες" θα υπήρχαν και τότε...

Τελικά: Η Εκκλησία μας δεν κάνει καμιά επίσημη ερμηνεία (ακόμη και ως όρος είναι τόσο...δυτικός)για τον αριθμό 666. όπως λέει ο Ειρηναίος, το πρόσωπο αυτό (ο 666 ή 616) είναι ΓΝΩΣΤΟ στους ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ του Ιωάννη. (Προσωπικά κλίνω προς το Νέρων Καίσαρ).Οποιαδήποτε ερμηνεία λοιπόν περί Λατείνου, Τειτάν,Εξολοθρευτή, Χίτλερ, Στάλιν, Ολυμπιακού Πειραιώς κλπ είναι ωραία για το επόμενο βιβλίο του Δανιήλ Brown και μόνο. Και επιτέλους, αν ασχοληθεί κάποιος με την Αποκάλυψη, ας ασχοληθεί και με κάτι άλλο από αυτήν-εκτός του 666!!!Έχει τόσα βαθυστόχαστα και παρηγορητικά λόγια. Όλοι κόλλησαν στο αίμα και την σφαγή, σαν να είναι πολεμική ταινία.

Ανώνυμος είπε...

για το 666 όπως άκουσα από κάποιον, κάποιοι το χρησιμοποιούν για να προκαλούν η αλλιώς για να σπάνε πλακα!
να και κάτι νέο που δεν ήξερα. όπως και να έχει σήμερα διάβασα αυτό
http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2062.
δεν γνωρίζω τι σχέση μπορεί να έχει με τον διεθνή σιωνισμό
ίσως ο εβραϊσμός είναι το περιτύλιγμα κάτι απείρως σημαντικότερου.

απλά φιλε μου ελπίζω να γράψεις κάποιο topic για το παραπάνω κείμενο όπου θα πούμε και περισσότερα.

Ανώνυμος είπε...

Συμπλήρωση στα παραπάνω:

Αν είμαστε σταθεροί στην πίστη μας στην Εκκλησία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, αν έχουμε την προαίρεση απέναντί Του, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε. Εκείνος ξέρει τα πρόβατά Του και εκείνα επίσης Τον γνωρίζουν.

Αυτή είναι η δική μου άποψη.Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Αλλού θα στρέψω την προσοχή μου theoproblite,στη διάκριση για να αναγνωρίζουμε έγκαιρα τους ψευδοπροφήτες και τους ψευδόχριστους.
Η εποχή μας, όπως το βλέπετε, είναι πονηρή, το ψέμα είναι σκεπασμένο, το δηλητήριο προσφέρεται σε λουκούμι και οι δρόμοι μας γέμισαν από παγίδες και λάκκους καλά παραλλαγμένους.
Είναι φοβερό να παρασυρθούμε από τα φαινόμενα γιατί σίγουρα θα χαθούμε.
Θα πρέπει να μάθουμε να αναγνωρίζουμε κάτω απ΄ τις μάσκες της υποκρισίας η των αδυναμιών, τους πραγματικούς εχθρούς και τους πραγματικούς φίλους του Θεού.
Στην εποχή μας, οι μάσκες της υποκρισίας πλήθυναν και έφθασαν σε μια καταπληκτική τελειότητα. Κινδυνεύουμε να πλανηθούμε από ανθρώπους που φοράν την μάσκα των φίλων του Θεού, ενώ στη πραγματικότητα είναι εχθροί Του.
Οι άθεοι, οι υλιστές, οι κομμουνιστές δεν μπορούν να ξεγελάσουν κανένα, γιατί είναι απ΄ αυτούς που σκοτώνουν το σώμα αλλά δεν πειράζουν τη ψυχή.
Ο διάβολος δεν ενεργεί πάντοτε ως διάβολος, τις περισσότερες φορές παρουσιάζεται ως άγγελος φωτός. Κηρύττει ένα « χριστιανισμό» λίγο διαφορετικό απ΄ το πραγματικό και μ΄ αυτή τη παγίδα πέφτουν στα δίχτυα του πολύ περισσότεροι απ΄ όσους θα κέρδιζε εξαπολύοντας μια ολόκληρη στρατιά άθεων ή Διοκλητιανών.
Ποτέ οι ειδωλολάτρες δεν μίσησαν τους Χριστιανούς με όσο μίσος τους μισεί σήμερα ο « Χριστιανικός» κόσμος.
Φιλοσοφίες και τα συστήματά τους μας παραθέτουν στο πιάτο, θεωρίες, απόψεις, γνώσεις για να μας παραπλανήσουν έντεχνα.
Ο καλύτερος τρόπος για να πείσεις τους άλλους για την αλήθεια είναι να πιστεύεις ο ίδιος σ΄ αυτή. Να μη τη συζητάς αλλά να την ομολογείς μόνο.
Ο Χριστός δεν ζητάει συζητητάς αλλά ομολογητάς, έτσι ήταν οι άγιοί μας. Η αλήθεια που μας δίδαξε ο Χριστός δεν είναι από κείνες που συζητούνται γιατί έτσι παίρνει τη μορφή εμπορίου, γίνεται ανταλλαγή υποχωρήσεων με συμφωνίες. Είναι σαν παραδίδουμε τον Χριστό για τριάντα αργύρια, με ανταλλάγματα ικανοποιητικά και υποχωρήσεις έστω και με την υποτυπώδη μορφή αποδοχής κειμένων αλλοτρίων.
Οι πατέρες μας δεν συζητούσαν –ομολογούσαν την αλήθεια και ανέτρεπαν τους ισχυρισμούς τους χωρίς ευγένειες και φιλοφρονήσεις.
Η εκκλησία μας δεν συζητάει γιατί δεν αναζητάει. Απλά δίνει γιατί έχει το ΠΑΝ.

text

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε,

τι εννοείς ακριβώς; Μια παλαιοημερολογίτικου τύπου γκετοποίηση προφανώς...
Η Εκκλησία συζητούσε, συζητά και θα συζητά εις τον αιώνα. Από την εποχή του Αρείου και των Νικολαϊτών μέχρι και σήμερα.

SkyWatcher είπε...

ΞΕΦΥΓΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ... αλλά δυό λόγια να πω, μιας που ανοίχτηκε θέμα.

Ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως Μελέτιος, έγραψε, το 1997, το βιβλίο "Το χάραγμα του Αντιχρίστου στην Ορθόδοξη Παράδοση".
Η Ιερά Μονή Μεγάλου Μετεώρου το ίδιο έτος εξέδωσε την μελέτη "Παραχάραξη του χαράγματος" αναιρώντας τις θέσεις του Μητροπολίτη.
Στην εισαγωγή αναφέρεται, ως κριτική στο βιβλίο του Μητροπολίτη Μελέτιου, ότι "ο κύριος άξονας γύρω από τον οποίο στρέφεται το περιεχόμενο του βιβλίου είναι η προσπάθεια αμβλύνσεως των προδρομικών φαινομένων του Αντιχρίστου, η υποτίμηση των γεγονότων και των συνεπειών τους και η αναγωγή τους σε ένα απώτερο και άγνωστο μέλλον."
Αλλού (σελίδα 59 της μελέτης)αναφέρεται: "Οι Άγιοι Πατέρες και ερμηνευτές, βασιζόμενοι στην θεοπνευστία και σαφήνεια του κειμένου της Ιεράς Αποκαλύψεως, νιώθουν έντονη την ποιμαντική τους ευθύνη να ενημερώσουν τους πιστούς και να τους προτρέψουν σε πνευματική εγρήγορση για να μην εξαπατηθούν, διότι : 'πάντες οι λαβόντες την σφραγίδα του Αντιχρίστου και προσκυνήσαντες αυτώ, ως Θεώ τω αγαθώ, ουκ έχουσι τινά μερίδα εν τη Βασιλεία Χριστού, αλλά μετά του δράκοντος βληθήσονται εν τη γέενη' (Οσ. Εφραίμ του Σύρου, Έργα, Τόμος 4ος). Για τον λόγο αυτόν ο Άγιος Κύριλλος Ιεροσολύμων, εκφράζοντας την ποιμαντική του ανησυχία, αφιερώνει την ΙΕ΅ κατήχησή του προς Φωτιζομένους στο θέμα της συντελείας και του Αντιχρίστου, διότι θεωρεί απαραίτητη τη γνώση των σημείων του Αντιχρίστου, για αυτούς τους οποίους θα βαπτίσει, ώστε να είναι ασφαλισμένοι. 'Ασφάλιζε, λοιπόν, τον εαυτό σου άνθρωπε. έχεις ήδη τα σημεία του Αντιχρίστου και να μην τα θυμάσαι και τα κρατάς μόνο για τον εαυτόν σου, αλλά να τα λες και σε ολους τους αλλους με πολλη προθυμια... και να τα διακηρύτουμε βέβαια αυτά, αλλά μακάρι να μην γίνουν στην εποχή μας' (Κατηχήσεις Αγίου Κυρίλλου Ιεροσολύμων, ΙΕ¨Κατήχηση Φωτιζομένων)" .

--Τα περί Νέρωνα που ακούω πολλές φορές ΔΕΝ τα καταλαβαίνω ΚΑΘΟΛΟΥ!
Αφού ο Νέρων πέθανε το 68 μ.Χ και ο Ιωάννης βρέθηκε στην Πάτμο επί αυτοκράτορα Δομιτιανού και έγραψε την Αποκάλυψη το 95 μ.X. Πως είναι δυνατόν να αναφέρεται στο θηρίον / Αντίχριστο που δεν έχει εμφανισθεί ακόμα, υπονοώντας τον Νέρωνα που έχει πεθάνει 27 χρόνια πριν!;;
Και εάν είναι ο Νέρων το θηρίον, ποιος είναι ο ψευδοπροφήτης (το δεύτερο θηρίο); Μπέρδεμα.

--Το βιβλίο της Αποκάλυψης είναι αλήθεια ότι είναι δύσκολο και δεν έχουν λείψει οι ακρότητες στην ερμηνεία.
Έχει σίγουρα πολλά ωραία μηνύματα,αλλά αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι βιβλίο προφητικό. Το λέει το ίδιο! "..καὶ ἐάν τις ἀφαιρῇ ἀπὸ τῶν λόγων βίβλου τῆς προφητείας ταύτης.."

Theoprovlitos είπε...

Εγω δεν ανεφερα το bar code ως ΤΟ σφραγισμα αλλα σαν μια συμβολικη προσπαθεια εκεινων που το επεβαλαν (ποιοι ήταν άραγε αυτοι, που και ποτε) να αναφερθουν στα Μεγαλεια του Σολωμοντα. Δεν ανηκω στην κατηγορια που το παραμικρο το ερμηνευουν σαν χαραγμα του αντιχριστου προκειμενου να παθουν κριση πανικου, αλλα ομως βλεπω παρα πολλα σαν ισχυροτατες ενδειξεις για το εγγυς ή απώτερο μελλον.

Ενα παραδειγμα; Στα καινουργια διαβατηρια ΟΛΩΝ επαναλαμβανω ΟΛΩΝ των κρατων της γης υπαρχει στην τελευταια σελιδα μια γραμμη με συμβολα και αριθμους, μερικα αποτελουν αναγνωρισιμα δεδομενα, τα οποία με ενα σκαναρισμα αναγνωριζονται. Εσας θεν σας φρικαρει η ιδεα πως καπου υπαρχει μια παγκομσια data bank που με ενα ενιαιο συστημα εχει φακελλωσει ολους τους ανθρωπους της γης που εχουν διαβατηριο; Ακομα και αν δεν με φρικαρει αυτο, με ανησυχει το ζητημα για το ΠΟΥ βρισκεται η τραπεζα αυτη και ποιος την ελεγχει, υπο ποιαν ιδιοτητα και με ποια δικαιοδοσια.

Μιαν απαντηση μπορω να την υποθεσω οταν για να επισκευθω την Αμερικη ΕΠΡΕΠΕ να αλλαξω διαβατηριο, όπως καιο Ιταλος φιλος μου και η Φινλανδη κόρη μου. Απαντες αναγκστηκαμε να αλλαξουμε τα διαβατηρια μας συμφωνα με τις απαιτησεις της Αμερικης.

Ανώνυμος είπε...

Θεοπρόβλητε,

ναι, με τρελαίνει η απορία του ποιος διαχειρίζεται μια τέτοια τράπεζα πληροφοριών. Μια σωστά δομημένη κοινωνία στην εποχή μας όμως χρειάζεται πολλές τράπεζες πληροφοριών για να λειτουργήσει. Οι ενορίες οι ίδιες έχουν λίστες ενοριτών. Απλά, είναι λεπτά τα όρια ανάμεσα στην τήρηση πληροφοριών για την κοινωνική λειτουργικότητα και την χειραγώγηση των μαζών.

Skywatcher,

αγαπητέ, οι απόψεις του Κύριλλου Ιεροσολύμων, του Μελετίου Νικοπόλεως και του Μεγάλου Μετεώρου, είναι σεβαστές, έχουν αγιοπνευματική βάση αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν δογματική θέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας-η οποία δεν έχει ΚΑΜΙΑ "επίσημη ερμηνεία" της Αποκάλυψης.
Όσον αφορά τον Νέρωνα, πρέπει να είμαστε ενήμεροι και γνώστες της Αποκαλυπτικής Γραμματείας έτσι ώστε να βγάζουμε συμπεράσματα που στέκουν. Δεν έχει καμία σημασία πότε πέθανε ο Νέρωνας. Το βιβλίο (όπως και όλα τα άλλα της Αποκ.Γραμμ.)περιγράφουν πολλά γεγονότα που έχουν ΗΔΗ συμβεί και είναι γνωστά στους ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ του συγγραφέα. Δεν αποτελεί η Αποκ. σενάριο ενός μελλοντικού Αρμαγεδδώνα. Μιλάει μέσα σε ένα σύγχρονό της περιβάλλον. Οι παραλήπτες της Αποκ. (οι 7 εκκλ. της Ανατολής) γνωρίζουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ και ποιος είναι ο αντίχριστος που περιγράφεται και ποια είναι η Βαβυλώνα κλπ. Εμείς είμαστε που απολυτοποιούμε την συμβολική αυτή γλώσσα και εφεύρουμε διάφορα. Για αυτόν τον λόγο κατάντησε η Αποκάλυψη να μην είναι παρηγορητικό βιβλίο αλλά βάση σεναρίων για ταινία, παλαιοημερολογίτικο κλαψούρισμα και φόβητρο για όποιον δεν την κατανοεί. Εδώ είναι η ευθύνη των συναδέλγων μου...

Ανώνυμος είπε...

Επιτρέψτε μου να πω κι εγώ κάτι...
Η γνώμη μου είναι ότι η Αποκάλυψη είναι ένα μοναδικό βιβλίο, με την μοναδική ιδιότητα να "αλλάζει" περιεχόμενο και νόημα/μήνυμα ανάλογα με το ποιός και πότε το διαβάζει...
Έχει αναφορές σε γεγονότα του (απώτερου?) μέλλοντος (μέχρι την συντέλεια δηλαδή) αλλά και σε όλες τις εν τω μεταξύ εποχές. Απευθύνεται επομένως σε όλους. Αλλά με έναν τρόπο που προσιδιάζει τα "φράκταλ", δηλαδή στο σύνολό του το βιβλίο, ανάλογα με την "οπτική γωνία" που το διαβάζεις (περιρρέουσα ατμόσφαιρα της εποχής, προσωπικές πεποιθήσεις, διάθεση κλπ) σου προσφέρει και διαφορετικό νόημα. Θα μου πει κάποιος πως αυτό ισχύει για όλα τα κείμενα... Επιτρέψτε μου να ισχυριστώ πως στο βαθμό και με τον τρόπο που συμβαίνει στην Αποκάλυψη, πουθενά αλλού δεν συμβαίνει. Πιστεύω πως αυτός είναι ο λόγος που τόσοι και τόσοι παρέχουν ΤΗΝ ερμηνεία τους για το κείμενο. Είναι το μόνο προφητικό κείμενο που ισχύει για όλες τις εποχές, και όλους τους ανθρώπους.

Ανώνυμος είπε...

Επανέρχομαι για να διορθώσω ένα σφάλμα στα παραπάνω:

...προσιδιάζει τα "φράκταλ", δηλαδή το σύνολο επαναλαμβάνεται επι μέρους μέσα στο κείμενο. Τελικά το βιβλίο, ανάλογα με την...

Ανώνυμος είπε...

Σας παρακαλώ vaterpanajiotis ο διάλογος που κάνουμε να έχει
κάποιο επίπεδο ευγένειας, τουλάχιστον!
Εγραψα την αποψη μου και την κριτικάρατε με αναιδέστατο τρόπο.
Λυπάμαι γιατι ειστε και ιερέας και φυσικά δεν σας τιμάει.. αν κάνει κάποιος σοβαρή συζήτηση μαζίσας, μεταλλάσσετε και το πιο αυτονόητο...
text

υ.γ.: Θεοπρόβλητε, περιμένω την ΔΙΚΗ ΣΟΥ, απάντηση:);-)

Theoprovlitos είπε...

Ανωνυμε

Απαντησα με μια νεα αναρτηση. Και προς εσενα και προς τον π.Παναγιωτη. Δηλαδη υπο το Α ή το Β πρισμα μπορει να εχει καιο Α και ο Β δικιο. Και μερικοι βεβαια ειναι σιγουρα σε πλήρη πλανη. Ο Αθανασης το εντοπισε παραπανω.

Αλλα δεν εντοπισα το σημειο που ο π.Παναγιωτης αναφερεται σε καποιον αγενως. Αν εννοεις την φραση "Παλαιοημερολογιτικου τυπου γκεττοποιηση" δεν το εκλαμβανω σαν προσβολη αλλα σαν περιγραφη μιας καταστασης που σε πολλα επίπεδα ισχυει χωρις ομως να παραγνωριζω τον αγωνα των Παλαιοημερολογιτων και την πολυτιμη συμβολή τους στο να περιορισθει η κατρακυλα μας. Το προβλημα τους ειναι οτι με την εν συνολω σταση τους αυτοαναιρουνται και καθιστανται αναξιοπιστοι. Αλλα αυτο δεν το θεωρώ ως μειωτικό παρά μονο ως λυπηρό.

Τωρα με τον π. Παναγιωτη αλλου συμφωνω αλλου διαφωνω. Δηλαδη συμφωνω στο οτι αντιμετωπιζουμε την Αποκαλυψη με διαθεση να δούμε τον Εξολοθρευτη Νο 1, Νο2 κλπ. αλλα από την αλλη δεν θα συμφωνησω πως τα γραφομενα της δεν ειναι προειδοποιητικά και φωτογραφιζουν την εποχη μας χωρις όμως να προσδιοριζουν ακριβη χρονο και τοπο.

Ανώνυμος είπε...

και ναναι ετσι οπως τα λεει ο πατερ παναγιωτης για την αποκαλυψη (καπου
μου μυριζει και λιγο ουμπερτο εκο)
υπαρχει και η εσχατολογια ιησου χριστου στα ευαγγελια αυτη ας ερθει
ο κυριος εκο να την αναιρεσει μαζι με τα ευαγγελια

Ανώνυμος είπε...

και ο πατερας πορφυριος που μιλαγε
για αποκαλυψη οπως και ο πατερας παισιος για 666 δεν θαχαν διαβασει
φαινεται τον ουμπερτο εκο
ηταν ας πουμε καθυστερημενοι
ισως και παλαιοημερολογιτες