24/2/12

ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ, ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ



Διανύοντας μια εποχή ενδοσκόπησης -εν όψει μαλιστα και της Σαρακοστής- προβλημτιζομαι για την συνεχιση του blog ή όχι.

Κατ αρχην συνειδητοποιείς ότι οι άνθρωποι είτε βολεύονται εξ αμελείας είτε εντάσσονται από προθεση. Άλλοι το τελευταιο που επιθυμουν είναι να να μετακινηθούν από το ιδεολογικό ή ψυχολογικό τους βόλεμα. Σαφεστατα υπάρχουν και εκείνοι που διαπλέκονται με συμφεροντα ή ακολουθουν εντολές αφού τα blogs προ πολλου εχουν ενταχθει στο συστημα παραπληροφόρησης. Απόδειξη και η εκτέλεση του Τρωκτικού-Σωκρατη Γκιόλια.

Το νοημα εχει σήμερα, ανήμερα της Ευρέσεως της Κεφαλής του Ιωάννου του Βαπτιστη να παριστανεις τη φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Ιδιαίτερα όταν δεν εισαι και ο ίδιος ενα ανάλογο πνευματικό ανάστημα ελέγχου της εξουσίας ή αρνησης του κόσμου τούτου ή κοινωνικής αντιπρότασης. Ας μη γελιόμαστε. Ολες οι ιδεολογίες και οι κοσμοθεωρίες απετυχαν παταγωδώς, της Εκκλησιας ως συστημα συμπεριλαμβανομένης. Με μια διαφορα: Η χριστιανική κοσμοθεωρηση γνωριζει εξ αρχης την αποτυχία της σε αυτον τον κόσμο της πτωσης και γι αυτό και σπευδει να συμπεριλάβει στις Πραξεις των Αποστόλων τα λαμογια Ανανίας και Σαπφειρα εν αντιθεσει με τα εγχωρια και διεθνη λαμόγια της πολιτικης και της οικονομιας πού όχι μονο δεν εχουν το γνωθι σ' αυτον αλλα προβαλλουν εαυτους και αλλήλους ως "σωτηρες" και "διαφωτιστες" κατωτέρων οντοτήτων με δικαίωμα ψηφου.



Δεν ξερω ποτε θα ξαναγραψω και αν. Ουτε κούκος είμαι ουτε άνοιξη βλεπω να 'ρχεται. Απλά για να γινει ακόμα πιο κατανοητό σε τι σκοτεινό και βρωμικο κόσμο ζουμε ήθελα να αναφερω ότι οι ενοχλητικες για το σύστημα απόψεις μου με εχουν αποκλείσει ως σχολιαστη από μια σειρα ιστολογίων ενώ δεχομαι και φραστικες επιθέσεις και χαρακτηρισμούς στα όρια του ιντερνετικού πογκρομ από μεταλλασόμενη ομαδα κουκουλοφόρων σχολιαστων -ιντερνετικων μπαχαλάκηδων, πολλων εκ των οποίων η ταυτότητα και οι διασυνδεσεις ειναι γνωστές. Βλεπεις μπορει οι κουκουλοφόροι να εστειλαν στην αγχόνη το '43 συμπατριωτες τους από το χωριό μου αλλα η φωνη τους ήταν αναγνωρίσιμη στους υπόλοιπους. Οταν υπο διαφορες δικαιολογιες, προφασεις και κινητρα εχεις ξεχασει μεσα σου το τι σημαινει πατριδα ή και ποιος ειναι ο πλησίον, ευκολα μετα συνεργαζεσαι και με τους Γερμανους. Και τους τότε και τους νυν.

 Από το "πατριωτικο" antinews εχω αποκλεισμό.
Το ιδιο από το ακραια φιλελευθερο "Ροϊδη Εμμονες"
Ευγενικα μου ζητηθηκε να μην ξανασχολιάσω από το blog του Σαραντακου αφού προηγήθηκε αγρια εισβολή μπαχαλακηδων ανευ αντεπιχειρηματων που με στοχοποίησαν.
Το ιδιο συνεβη και στο φιλικο blog Left G700 κατόπιν εισβολής των ιδιων ακριβως μπαχαλάκηδων οι οποίοι επιδοθηκαν σε ενα πογκρομ τοσο κατα των bloggers όσο και κατα εμού.
 Οι ιδιοι ακριβως εμφανιζονται και στο facebook για να υπεραμυνθουν συγκεκριμενων προσωπων που σχετιζονται με την Ελευθεροτυπία αλλα και διεθνεις φιελελευθερους χαφιεδιστικους οργανισμους.

Προφανως το παιχνιδι ειναι στημενο. Και αναρωτιεμαι εχει κανενα νοημα να χανεις το χρονο σου με αθλιοτητες; Επειδή όμως το αντιχριστιανικο αυτο γκρουπούσκουλο που πρεσβευει το σκαταδισμο στην Ελλαδα προσπαθει να με απαξιωσει ως δηθεν ανισημιτη και ως δηθεν συνωμοσιολόγο επειδη καταγγελω το προφανες, παραβλεποντας και το οτι ΔΕΝ γενικευω -αφού κανω τοσο θρησκευτικο και ταξικο διαχωρισμό μεταξυ των μελων της εβραϊκης κοινότητας- θα παρουσιασω δυο στοιχεία και παρακαλω ας απαντησει καποιος ΜΗ "αντισημίτης" και ΜΗ "συνωμοσιολογος".

Η Γαλλικη πολιτικη σκηνη σε ανωτατο επίπεδο αποτελείται από τους  

Hollande / Strauss-Kahn / Lang vs Sarkozy / Kushner. 

Η δε Βρεττανικη πολιτικη σκηνη και παλι σε ανωτατο επίπεδο αποτελείται από τους 

David Cameron vs David / Eddie Milliband.

Οχι, δεν μιλαμε για την πολιτικη σκηνη και τις εκλογες του Ισραηλ
Για τη Γαλλια και την Βρεττανια μιλαμε. 

 Και ερωτω εγω ο... συνωμοσιολόγος, υπαρχει ενας συγκεκριμενος εθνοφυλετικά κύκλος επιχειρηματιών που ρατσιστικά προωθεί τα δικά της ανδρείκελα στην παγκόσμια σκακιέρα καταπιέζοντας τους λαούς στους οποίους ηγεμονεύουν αλλά και τους άλλους τους οποίους κατασπαρασσουν -όπως γινεται και με την Ελλαδα- ή προκεται περι σατανικής σύμπτωσης;

Περιμενω μια λογικοφανη εξήγηση.

ΥΓ Το αν θα πρεπει να συνεργαστουμε και με το Ισραηλ σε εμπορικό επίπεδο χωρις προκαταληψη ειναι ΑΛΛΗ ιστορία και προϋποθέτει την ευημερία του Ελληνικού και του Ισραηλινού λαού και όχι των Μεγα Λαμογιων που τρεφονται από τον ανθρωπινο πόνο.

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

¨Ελα δε θέλω να διαβάζω βλακείες. Φυσικά και θα συνεχίσεις να γράφεις. Ποιον διαβάζω φανατικά; Ποιον περιμένω να γράψει κάτι και να προβληματιστώ, έστω και αν δεν συμφωνούμε; Αν κάποιοι σε νευριάζουν και εσύ σταματάς, απλά πετυχαίνουν το στόχο τους. Νομίζω πως δεν θες να τον πετύχουν. Μη γίνεις ένα από τα πολλά καλά μπλογκ που χάθηκαν.

Emritus

Ανώνυμος είπε...

Όσον αφορά την παραμονή μιας "εθνοφυλετικής ομάδος" στα εξουσιαστικά έδρανα, οι απόψεις μου γνωστές. Και έκανες και πολύ καλή δουλειά που έδωσες το έναυσμα για να ξεσκεπαστεί και εδώ το ανάλογο "κλίμα".

Emeritus

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή μας λες πως επειδή σε λογοκρίνουν οι υπάλληλοι του ΚΙΣ εσύ θα σταματάς να μιλάς;

Κάνε ένα διαλλειματάκι να ξελαμπικάρεις λιγάκι και μετά ξανασύρε τους τα εξ αμάξης.

Όπως λέει ο Εμέριτος, τον στόχο τους θα πετύχουν εάν το κάνεις.

0987654321.

Ανώνυμος είπε...

Και ένας ΜΗ αντισημίτης να εξηγήσει το παρακάτω βίντεο από το μουσείο του Ολοκαυτώματος..

Emeritus

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη, δεν βγήκε την πρώτη φορά..

http://www.youtube.com/watch?v=FD-U_AjiVKg&feature=player_embedded#!

Emeritus

mnk είπε...

Τςτςτςτς...
Μα τι περίμενες;
Επιχειρήματα;! Ευγένεια;!! Λογική;!!! Σεβασμό;!!!!
Από ποιους;;;;
Πόσο ρομαντικός είσαι, τέλος πάντων;

Κατά τα λοιπά, με κάλυψε, οριζοντίως, διαγωνίως και καθέτως, ο Emeritus.

Ανώνυμος είπε...

φιλε η γνωση πρεπει να μοιραζετε,συνεχισε..

e- είπε...

Όταν διέγραψα το blog μου,
πίστεψέ με δεν ήταν εύκολο!
ήταν σαν να πετάς το βιβλίο που έγραψες,ό,τι είσαι,το παιδί σου αν θες,άσχετα από την όποια του επίδραση σε όποιους...
αν παρεμπιπτόντως είπε κάτι και σε κάποιον που δεν σκέφτεται όπως εγώ
-καθώς η αποδοχή ομο'ι'δεατών είναι συνήθως δεδομένη-έχει καλώς...
Αν γράφεις γιατί αυτό ικανοποιεί δικές σου ανάγκες,συνέχισε να το κάνεις,ταπεινή μου γνώμη...
αν γράφεις για την αποδοχή ή ακόμα χειρότερα τη...σωτηρία άλλων,μην συνεχίσεις...
πέρασα από κει...
συνήθως όταν θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα,εννούμε να τα δουν κι οι άλλοι όπως εμείς...
δεν είναι πάντα καλό πιστεύω πια...
δεν γράφω αυτή τη στιγμή
-κι εννοώ σοβαρά δικά μου πράγματα
κι όχι σχόλια εδώ κι εκεί,παρόλου που κι αυτά δεν τα αντιμετωπίζω με ελαφρότητα για το ασκημένο μάτι-
γιατί δεν έχω κάτι να πω κι όχι γιατί με πτόησε π.χ. η μη αποδοχή κάποιων...
αν το επιθυμήσω ξανά θα το κάνω,αδιαφορώνοντας όπως πάντα για τις...αποδοχές...
καλή! τύχη! εύχομαι,
καθώς μάλλον είναι το μόνο που κάνει τη διαφορά κι αν δεν την έχεις...όσο θες δούλεψε-ό,τι χρωστάει θ'αφήσει,όπως έλεγε η λατρεμένη μου γιαγιούλα...

Ανώνυμος είπε...

Και γιατί υπογράφει ως Λ στο Left g700 και όχι ως Λασκαράτος όπως κάνει στο blog του; Νομίζει ότι δεν ξέρουμε ποιος είναι;

Theoprovlitos είπε...

Emeritus

Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια Οι ιδεολογικες διαφορες δεν με φοβισαν ποτε. Δεν μπορεις να εισαι ελευθερος ανθρωπος και να κτιζεις γυρω σου τειχη.

Theoprovlitos είπε...

0987654321

Η υπαλληλοι του ΚΙΣ...

Αυτοι οι τυποι τελικά οταν προσπαθουν να παραστησουν πως ειναι κατι αλλο από αυτο που ειναι γελοιοποιούνται.

Προσεξες οτι το ΚΙΣ δεν βγηκε να κανει ουτε μια επικριτικη δηλωση εναντιον των Γερμανων ή των τραπεζιτων ενω σε αλλες περιπτωσεις ειναι λαλιστατοι. Όπως τοτε που ενοχληθηκαν για την διαφημιση των Τζαμπο που ο Χαχαμικος εκανε τον τοκογλυφο.

Theoprovlitos είπε...

mnk

Μπα! Δεν περιμενα επιχειρηματα. Τα προσηματα ομως;

Νασαι καλα.

Theoprovlitos είπε...

e

Ορθως ομίλησας!

Απ αυτα που γραφω, καποια ειναι καταθεσεις ψυχής, καποια είναι καρπός έρευνας, καποια ειναι βιωματικά, και για καποια συνωμοτησε το συμπαν. Σιγουρα δεν θελεις να τα πεταξεις

Οχι δεν προτιθεμαι να το διαγραψω. Απλα σαν να γνεσαι δεσμιος να ανεβαζεις καινουργια θεματα. Πολλα τα εχω γραψει στο μυαλο μου αλλα μετα βαριεμαι να τα αποτυπώσω στην οθονη.

Η αληθεια ειναι οτι ως blog ειναι ολιγον ως τριχασμενης προσωπικοτητας. Βασικά ξεκινησα για να δω τα πραγματα με τα ματια ενος αντισυμβατικου χριστιανού. Αλλοτε σκεπτομουν να κοινοποιήσω τον πλουτο της πνευματικης ζωης. Αλλοτε παλι χρησιμοποιω ως εργαλείο το χιουμορ.

Αλλα να, η χωρα και η ανθρωποτητα οδηγειται σε σκοτεινες εποχες. Και ειναι πανσκοτεινες γιατι προβαλλονται ως φωτεινες. Δεν γινεται να σιωπησω και να μην πολτικολογησω, να μην κατωνομασω τον εχθρο. Πανε να μας βγαλουν τρελλους.

Δεν ξερω να γραφω για τη δικη μου σωτηρια ή για των αλλων. Για όλων μας τη σωτηρια γραφω μαλλον. Το κακό ειναι οτι και με το που το γραφω οι Μηδοι θα διαβουν στο τελος.

Παντως δεν ειναι η αποδοχη το ζητουμενο. Ισα ισα αφου κι εγω - όπως και εσυ- παριστανουμε τους καουμποηδες και σχολιαζουμε σε blogs που πρεσβευουν το ακριβως αντιθετο από αυτο που πιστευουμε εμεις. Δεν ειναι λοιπον θεμα καταξιωσης.

Αυτο που με λυπησε ειναι η συνειδητοποίηση του οτι οτι τελικα ειναι ΑΔΥΝΑΤΟ στην ζωη και την κοινωνια να γινει διαλογος. Ειμαστε μια κοινωνια ΔΟΓΜΑΤΙΚΩΝ.

Αυτο το

"πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους"

από τις Θερμοπύλες του Καβαφη ο περισσοτερος κοσμος δεν θα το αντιληφθει ποτε. Γιατι το μισος και το ψευδος τους εχει γινει δευτερη φυση. Δεν μπορουν να φναταστουν πως καποιος λεει την αληθεια χωρις υστεροβουλίες ή πως μπορει να καταγγελει χωρις να μιεσει.

Νασαι καλα. Και να μας γραφεις :)

Ανώνυμος είπε...

Όλο και περισσότεροι βρίσκουν μπροστά τους τοίχους και απαγορεύσεις από τους «φιλελεύθερους», όπως εσύ για παράδειγμα Θεοπρόβλητε.

Όταν κάποια στιγμή συνειδητοποιήσουν οι άνθρωποι πως όλες οι ταμπέλες που έχει αναρτήσει η νέα τἀξη πραγμάτων, υπάρχουν μόνο για να είναι το αμπαλάζ ολοκληρωτικών ιδεών θα μπορέσουμε να πετάξουμε αυτά τα ιδεολογικά σκουπιδαριά στα σκουπίδια.

Τραγικότερο παράδειγμα όλων είναι αυτή, η αρχική ιδέα του φιλελευθερισμού· φιλελεύθεροι αλλά μόνο εκεί που θέλουν, ή με λίγα λόγια, όπου και να ψάξεις στον δυτικό κόσμο, η φιλελευθερία έχει μία συγκεκριμένη ατζέντα, όπερ σημαίνει πως είναι απλά είναι ένα αμπαλάζ το οποίο ουδεμία σχέση έχει με με το εσωτερικό του. Φιλελευθερία είναι απλά μία πιασάρικη λέξη για να διαφημίζει τις σάπιες ιδεολογίες που αποτελούν τα θεμέλιά της.

0987654321.

e- είπε...

Τολμώ να πω ότι δεν παριστάνω τον καουμπόι αλλά είμαι,όπως κι ο Λάκυ Λούκ ένα πράγμα...
καθώς μάλιστα δεν έχω ιδιαίτερες...εμμονές!
σχολιάζω παντού!
κι εκεί που συμφωνώ κι εκεί που κατά περίπτωση διαφωνώ,με μόνη απόλαυση την ανταλλαγή απόψεων
(το έχω ξαναπεί).
Το να καταπιαστώ-εμμονικά ίσως-
με το να ανασκευάζω διαρκώς απόψεις απολύτως διαφορετικές από τις δικές μου,δεν άπτεται των ενδιαφερόντων μου και το θεωρώ χάσιμο χρόνου από ένα σημείο και μετά,ίσως γιατί έχω την εντύπωση ότι έτσι παίζω το παιχνίδι του Δογματισμού...
Εκφράζω την ένστασή μου για κάτι που θεωρώ κραυγαλέα ανακριβές και μετά κάνω κάτι άλλο,ώστε να μην τρώω τζάμπα κι όλη τη φαιά ουσία μου...
Τι νόημα έχει να μαλώνω με άλλους 40 που ισχυρίζονται ότι κάνει λιακάδα ενώ βρέχει καταρρακτωδώς;
φαντάζομαι ότι συμφωνείς,κανένα...
Ας απολαύσουμε τώρα καμιά λαγάνα,
όσο υπάρχει κι αυτή...

Ανώνυμος είπε...

Τι γίνεται ρε παιδί μου! Ήμουν εξουθενωμένος και άυπνος εχθές και τώρα ντρέπομαι που διαβάζω το χθεσινό μου σχόλιο!

Ελπίζω να μου κάνεις καμιά χάρη Θεοπρόβλητε να του διορθώσεις λίγο την σύνταξη γιατἰ είναι μαύρα χάλια!

0987654321.

Ανώνυμος είπε...

Ρε νούμερο Θεοπρόβλητε τους σκυλόβριζες τους Ροιδη Λασκαράτο τους συκοφαντύσες πως είναι εφοπλιστές και δημοσιογράφοι, και αυτοί σε κυνηγήσανε.
Αν εγώ πω τώρα πως είσαι ο Θανάσης Πλεύρης και το γυρνάω αυτό δεξιά και αριστερά θα σου αρέσει;
Ο Ρο και ο Λα κάνουν μεγάλο έργο χτυπάνε τη διαφθορά και συ ποτέ δεν μπόρεσες να τους απαντήσεις σε τίποτα έξω από εβραιομασωνικές συνωμοσίες
Κόκκινη Ρόζα
Τεό Κου κου!

Theoprovlitos είπε...

0-1

Δεν χρειαζεται να διορθωσω τιποτα. Δεν κρινεται εδω η ορθογραφα κανενος ή η τηρηση των κανόνων. Εδω δεν διορθωνω καν ουτε τα δικά μου κειμενα.

Στέφανος είπε...

Θεοπρόβλητε, Καλή Σαρακοστή
Ούτε καν να σκεφτείς τυχόν διακοπή. Συνέχισε ακάθεκτος. Σίγουρα ενοχλεί πολλούς η θαρραλέα φωνή σου αλλά δεν πειράζει θα τους περάσει!

Theoprovlitos είπε...

Κοκκινη Ροζα
Τζα!

Καλα, πλάκα με κάνεις! Ο Λασκαρατος και ο Ροίδης ΔΕΝ σχετιζονται δηλαδη με την διαπλεκομενη επιχειρηματικότητα και δημοσιογραφία; Τις δουλειες τους οι Νονοί δεν τις κανουν ασφαλως οι ίδιοι, αλλα τις αναθετουν σε ξαδελφια, παρατρεχαμενους και τσιρακια.

Οι τυποι σκυλοβριζουν ιερα και οσια και λες οτι εγω τους σκυλοβριζω;

Κατ αρχην δεν χρησιμοποίησα ποτε υβριστικους όρους προς τους ιδιους. Απαξιωτικούς, ναι αλλα με αφορμη πραγματα που εγραψαν πρωτα εκεινοι. Επίσης απαντω ως διαπασων στον ιδιο τόνο και υφος που γραφουν διαφοροι συγκεκριμενοι θαμωνες τους. Αλλα φαινεται πως καποιοι μομιμοποιούνται να γραφουν επιθετικα και υβριστικα και καποιοι αλλοι οχι.

Βλεπω επισης οτι γλωττα λανθανουσα οι κυριοι αυτοι ως νεα ιδεολογικη αστυνομια επεβαλαν τον αποκλεισμο μου από άλλους υπογειως συγκοινωνουντες χωρους. Και ερωτω εσενα που λες οτι ειναι δυο "ανωνυμοι blogers" εχουν την ΔΥΝΑΜΗ να το κανουν; Και από που απορρεεi αυτη; Από το γεγονος μηπως οτι δυο κειμενα τους φιλοξενουνται στην ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ σελιδα του δωσιλογου πρωθυπουργου;

Ποιον δουλευεις ρε "Κοκκινη" Ροζα; (ΑΛηθεια το κοκκινη βγαινει από το μανό στο νυχι;)

Για δες και αυτο

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=19%2F06%2F2010&s=idees-taseis&c=texnes

Τα αλλα περι αντισημιτισμου τα αντιπαρερχομαι τοσο πολυ. Ειμαι τοσο αντισημιτης οσο ρατσιστης ήταν και οποιος κατηγγελνε ανοικτα τον Χιτλερ και τους Γερμανους οπαδους του τις παραμονες του Β παγκοσμιου πολεμου.