9/2/09

ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΑΠΕΙΛΗ


Η ΙΩΝΙΑ ΟΔΟΣ ΠΕΡΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ

Για μένα ήταν ξεκάθαρο πως οι φωτιές του 2007 στην Πελοπόννησο και την Ευβοια, με δεκάδες ταυτόχρονα μέτωπα, και σε περιοχές που ουδεμία σχέση είχαν με οικόπεδα ή με άλλα συμφέροντα αλλά ήταν σε κοντινή απόσταση ακόμα και με μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, δεν ήταν τυχαίες.

Ο Πολύδωρας όταν μιλούσε περί ασύμμετρης απειλής είχε δίκιο. Αυτό δεν δικαιολογεί τον διαχρονικό και διακομματικό μπαχαλώδη αποσυντονισμό της χώρας αφού οι θέσεις-κλειδιά στελεχώνονται από τους πλέον αταλαντώτατους που δεν θα μπορουσαν να κατέχουν την θέση στην οποία ευρίσκονται με κανέναν άλλο τρόπο από το ρουσφέτι και το γλείψιμο. Αλλά ότι οι φωτιές αυτές ήταν προϊόν παρακράτους δεν έχω ούτε είχα καμμια αμφιβολία.

Βγήκαν τότε διάφοροι και ειρωνεύτηκαν σαν να επρόκειτο περί μιας απλής πυρκαϊάς. Και επειδή ήταν προφανές και στον πλέον ανεγκέφαλο πως τόσες ταυτόχρονες φωτιές σε τόσα πολλά σημεία στη ίδια περιοχή δεν είναι δυνατόν να είναι τυχαίες αλλά ούτε και προϊόν οικοπεδοφάγων πάνω στα κορφοβούνια και στα χωριά που έχουν εγκαταλειφθεί με 10 γέρους, βρήκαν την μεγαλοβλακεία της Ιωνίας Οδού ώστε να κατηγορηθεί η τότε κυβέρνηση όχι μόνο για ανικανότητα (που όντως την χαρακτήριζε), αλλά και για συνεργάτιδα των εμπρηστών.


Και μάλιστα ειρωνεύτηκαν ως συνωμοσιολόγους εκείνους που συμφώνησαν με την εκδοχή της "Ασύμμετρης Απειλής" ως έξωθεν δάκτυλο, ενώ τους φάνηκε αληθοφανές πως η Ιωνία οδός θα συνδέει το Κάτω Καρατσόλι με την Άνω Παπαριά μόλις σε 15 λεπτά. Κι αυτό βεβαίως γιατί άλλοι από κομματικό συμφέρον το οποίο φυσικά και βάζουν πάνω από το εθνικό, άλλοι γιατί είναι οι ίδιοι New Age μισθοφόροι της Νέας Τάξης (και κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει) θέλησαν να διασκεδάσουν το προφανέστατα οργανωμένο ολοκαύτωμα της χώρας και να το παρουσιάσουν ως κακιά ώρα ή σαν έργο εργολάβων που προγραμματίζουν την επέκταση του μετρό μέχρι την Κυπαρισσία.

Οι ίδιοι ακριβώς κύκλοι είναι εκείνοι που μιλούν για ένα γνωστό-άγνωστο παρακράτος που έκαψε την Αθήνα στα τελευταία Δεκεμβριανά, αλλά και πάλι σύμφωνα με την ανορθόδοξη ερμηνεία τους, τις φωτιές δεν τις έβαζαν ούτε τα ίδια τσογλανάκια που βανδαλίζουν σχολεία για να περνουν την ώρα τους, ούτε αναρχικοί-μαϊμού, ούτε παρακρατικοί ξένων κέντρων αλλά η ίδια η κυβέρνηση η οποία ήθελε να... ρίξει τον εαυτό της. Αυτη η μεγαλομπαρούφα βέβαια δεν αποτελεί κατ' αυτούς συνωμοσιολογία αλλά αδιαμφισβήτητο γεγονός. Εδώ βεβαίως επιτρέπεται να συνωμοσιολογούμε για να μην δημιουργηθεί η εντύπωση στην κοινή γνώμη πως "η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ έκαψε την Αθηνα".

Με λίγα λόγια, κατ' αυτούς η κυβέρνηση βάζει φωτιές που ξέρει πως δεν θα μπορεί να τις σβύσει και που θα προκαλέσουν την πτώση της.

Το ποιοί έχουν ωφέλη από το να πέσει μια οποιαδήποτε Ελληνική κυβέρνηση και να δημιουργηθεί ακυβερνησία όσοι δεν το βλέπουν ή δεν το ξέρουν ας ρωτήσουν τους υπολοίπους. Ετσι κι ' αλλιώς στην εποχή της Ευρωζώνης Ελληνικές κυβερνήσεις δεν υπάρχουν. Εξ άλλου ο καθημερινός βομβαρδισμός με προεκλογικα γκάλοπ μόλις ενάμισυ χρόνο μετά τις εκλογές είτε σκοπιμότητα προδίδει είτε αυτοκαταστροφική βλακεία. Και τους καρχαρίες των ΜΜΕ για αφελείς δεν τους έχω. Στην Ιταλία τουλάχιστον ο Μπερλουσκόνι έγινε και πρωθυπουργός και δεν χρειάζεται πλέον να κρατά ούτε καν τα προσχήματα.

Τώρα πάντως που στην Αυστραλία μιλούν για Βιβλική καταστροφή από τις πυρκαϊες, για 130 νεκρους, για χιλιάδες άστεγους, για χιλιάδες στρέμματα καμμένα και για πολλαπλούς εμπρησμούς κανείς δεν τολμά να μιλήσει για ανικανότητα της Αυστραλιανής κυβέρνησης, για Ιωνίες Οδούς και ακόμα περισσότερο να ζητήσει πτώση της κυβερνησης και εκλογές όπως γίνεται εδώ, ακόμα και επειδή χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι ή ξενοπήδηξε ένας χοντρός ή επειδή ένας Μεγαλοκαλόγηρος ενέπλεξε στις ευσεβείς δραστηριότητές του και ευσεβέστατα κυβερνητικά στελέχη.

Οι κυβερνήσεις εκλέγονται για τέσσερα χρόνια και μαυρίζονται πανυγηρικά στο τέλος της θητείας τους. Εκτός αν κάποιοι εντός ή εκτός Ελλάδος αγωνίζονται με νύχια και με δόντια να τις ρίξουν ώστε να επιβάλλουν εκείνον που θα είναι πιό συνεργάσιμος.

Επιλεκτική συνωμοσιολογία; Όχι ευχαριστώ.

34 σχόλια:

Katerina είπε...

σωστά τι προτίνεις;

Theoprovlitos είπε...

Η δική μου θεωρία είναι πως όσον αφορα τις φωτιές τόσο στην Πελοποννησο όσο και του Δεκεμβρίου, όσο και η υποτιθεμενη τρομοκρατική ομαδα στην πραγματικότητα ειναι μηχανισμοι ξενων κεντρων που επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση της χωρας.

Η Ελλαδα έχει την ατυχία να έχει τους κάτωθι αντιπαλους

Εθνικιστές Αλβανούς
Κοσοβάρους
Βουλγαρομακεδόνες
Τούρκους
Εβαίους Σιωνιστές
Αμερικάνους
και σια (ή CIA)

ΟΛΟΙ οι προαναφερθέντες ανηκουν μάλιστα στο ιδιο στρατοπεδο, δηλαδη του ΝΑΤΟ.

Συνεπως το παρακρατος στην Ελλαδα έχει ονοματεπώνυμο.

Οι πολιτικές δυνάμεις τοποθετούνται αλλες θετικότερα και άλλες αρνητικότερα στις θέσεις του Νέου Άξονα. Άλλες για λογους κομματικου ώφελους άλλες γιατί εχουν κοινες θέσεις με την Νέα Ταξη ασχετως αν υποτιθεται πως την πολεμουν. Θυμιζω πως σλογκαν του τυπου "καταπολεμηστε την φτωχεια, οικολογια, ανθρωπινα δικαιωματα, αυτοδιαθεση των μειονοτητων" κλπ ειναι κατ' εξοχην σλογκαν της Αμερικανικης Νεας Ταξης που τις μεταχειριζεται κατα το δοκουν για να δημιουργει αποσταθεροποιήσεις οι οποίες εχουν σαν οριζοντα οικονομικα ωφέλη και μονον αυτα.

Απο εκει και περα η Ευρωπη των ανυπαρκτων λαών πλεον διοικει και οι Ελληνικες κυβερνησεις καταληγουν αν ειναι κομπαρσοι-διαχειριστες των εκαστοτε ντιρεκτιβων.

Για μενα ας λεμε τουλαχιστον τα πραγματα με το ονομα τους και ας ψηφιζουμε κατα συνειδηση οτι θεωρουμε σαν συμφερον του λαου και του τοπου μας. Θεωρω δεδομενο πως απο την μια ειμαστε υποδουλοι σε μια αγρια καπιταλιστικη παγκοσμια διακυβερνηση απο την αλλη ο λαος μας ειναι τοσο χαοτικος και ανικανος να διαχειριστει σωστα ακομα και τις στοιχειωδεις ευκαιριες που του εχουν απομεινει. Ειμαστε ενα εθνος κλεφτων, μαυραγοριτων και απατεωνων και οποιος και να μας κυβερνησει τα ιδια θα κανει. Και εαν θελετε και αποδειξη δεν νομιζω να υπαρχει αυτην τη στιγμη μεγαλυτερος πολιτικος καιροσκοπος απο τον Τσιπρα ενω υποτιθεται πως εισηγειται ενα αλλο ηθος στην πολιτικη.

Επομενως αφου ετσι κι αλλιως θα βουλιαξουμε, ας βουλιαξουμε με το κεφαλι ψηλά.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο. να και κάτι που δεν θα ακούσεις στα δελτία των καναλιών και γενικά από την TV. εκτος από κάποιους που χαρακτηρίζονται "γραφικοί". όσο υπάρχουν τέτοιες φωνές, ελπίδα υπάρχει. λοιπόν τι να προτείνω?
Προσευχή.

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δίκαιο Θεοπρόβλητε , η εκεί αντιπολίτευση δεν ζητάει εκλογές αλλά εδώ η κυβέρνηση έχει μια πολύ εύθραστη πλειοψηφία μόλις ενός βουλευτή. Τρώγονται μεταξύ τους οι υπουργοί, οι βουλευτές, υπάρχει έντονη εσωστρέφεια, σκανδαλολογία και οικονομική κρίση. Αν ο Καραμανλής είχε την πλειοψηφία των 165 βουλευτών των εκλογών του 2004, το κλίμα θα ήταν τελείως διαφορετικό και η αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ δεν θα μας ζάλιζαν για εκλογές 14 μήνες μόλις μετά τις προηγούμενες. Πάντως θα συμφωνήσω μαζί σου ότι κέντρα εκτός Ελλάδος θα έβλεπαν με μεγάλη ικανοποίηση την πτώση της σημερινής Κυβέρνησης.

Ανώνυμος είπε...

ευτυχώς οι Rώσοι "ξύπνησαν". σκεφτείτε να μην υπήρχε ένας Πούτιν τώρα, τι θα ήμασταν :)
έρχεται και τις βόλτες του εδώ,στέλνει και τα αεροπλανοφόρα του στη μεσόγειο, προστατεύει και τον υπό κατασκευή αγωγό στη θράκη. μια έξυπνη πολιτική χρειάζεται για να κρατηθούν οι ισορροπίες, και άσε τη σία να τρώει τα λυσσακά της :D

fvasileiou είπε...

Ό,τι και να έλεγε ο φουκαράς ο Πολύδωρας, τον έπαιρναν στο ψιλό: Ακόμα κι όταν μίλησε για τον αερα (τον περίφημο "στρατηγό Άνεμο") που εμπόδιζε την πτήση αεροσκαφών και αναζωπύρωνε τις φωτιές.

Εγώ δεν ξέρω αν ήταν τυχαίες ή εσκεμμένες οι πυρκαγιές. Ξέρω μόνο ότι 500 μέτρα από το σπίτι μου, σε άσχετο σημείο με πολλά ξερά χόρτα, άναψε δυο φορές φωτιά εκείνες τις μέρες.

Θέλω όμως να θέσω και μια άλλη παράμετρο εκτός από την ανικανότητα της κυβέρνησης, που τόσο πια την συζητάμε: Την ανικανότητα των τοπικών αρχόντων: Οι μεγάλες καταστροφές έγιναν σε συγκεκριμένο νομό. Πολλοί νομοί κάηκαν, αλλά οι πολύ μεγάλες καταστροφές έγιναν σε έναν. Όπως επίσης σε συγκεκριμένους νομούς και σε συγκεκριμένα υποκαταστήματα τραπεζών, συγκεκριμένοι διευθυντές ζητούσαν από τους πυρόπληκτους επιπλέον δικαιολογητικά από αυτά που είχε ορίσει η Πολιτεία.

Συμπέρασμα: Η κομματική εμπάθεια, η κομματική μικρόνοια, η κομματική σκατοψυχία υπερβαίνει ΚΑΙ την κυβερνητική ανικανότητα ΚΑΙ τα όποια σχέδια όποιων κύκλων.

Ανώνυμος είπε...

Φιλε Βασιλειου πολύ σωστά, συμφωνώ ότι οποιες επιθέσεις και να δέχεσαι το θέμα είναι πως τις αντιμετωπίζεις. έχουμε μάθει να αντιμετωπίζουμε κάθε γεγονός με το να λέμε: αυτός και εκείνος μας επιτίθεται! τι σόι άμυνα είναι αυτή? όπως είχε πει κάποιος: "όταν βρέχει κρατάμε ομπρέλα". Εμείς τι κάνουμε όμως? όταν βρέχει λέμε "βράχηκα γιατί ο καιρός φταίει που βρέχει". ΜΠΡΑΒΟ μας.

Φιλαλήθης είπε...

Πολύ συνομοσιολογία ρε Θεοπρόβλητε!
Εντάξει ,ούτε εγώ τους συμπαθώ τους Εβραίοι ,για εντελώς διαφορετικούς λόγους ,αλλά να φταίνε για όλα τα δεινά της ανθρωπότητας;

Theoprovlitos είπε...

@Ανωνυμε

Τα όρια του να γινεις συνωμοσιολόγος, γραφικός, φοβικός ή φαντασιοπληκτος είναι πολύ λεπτά. Από την άλλη τα καναλια σερβιρουν το ευπεπτο και το υποτιθεμενο προφανες. Ακομα και οι καταγγελιες τους ειναι στημενες. Αν βρω χρονο θα γραψω ενα αρθρο για την περιπτωση της χθεσινης εκπομπης του Mega του Τσιμα για την Κουνεβα και τους λαθρομεταναστες που για μενα ήταν και στημενη και αποπροσανατολιστική

@Γερασιμε και Ανωνυμε

Η σημερινη κυβερνηση και οποιαδηποτε άλλη να ηταν στην θεση της δεν θα ειχε κανενα νοημα να πεσει γιατι αυτη που θα ήταν στη θεση της
α) Θα ηταν ΤΟ ΙΔΙΟ ανικανη και διαφθαρμενη διοτι στην Ελλαδα είμαστε και θα διακυβερνιοταν απο την αταλαντη και εγωπαθη καστα των πολιτικων.
β) Θα κινιοταν στο ίδιο μηκος κλίματος υποδουλωμενη στις Βρυξελλες
γ) Θα επρεπε να κυβερνησει τον διεφθαρμενο, ατομοκεντρικο και εγωπαθη Ελληνικο λαο.

Απο εκει και περα η ανικανη αυτη κυβερνηση (στα περισσοτερα ζητηματα) της Νεας Δημοκρατιας στο μονο που υπερτερει ειναι ότι ειναι κατά τι λιγοτερο κοινωνικα ανάλγητη από το ΠΑΣΟΚ του Σημιτη και σιγουρα πιο εθνικα ανεξαρτητη μονο και μονο επειδη εχει τον Καραμανλη ως πρωθυπουργο. ΟΛΟΙ οι υπολοιποι ειναι Α-ΣΧΕ-ΤΟΙ. Η προτασή μου ειναι η αναζητηση πολιτκων δυναμεων που ειναι οσο πιο μακρυα από το μοντελο της Νεας Ταξης, του Φιλελευθερισμου και της Ευρωπαϊκης ολοκληρωσης.

@Φωτης

Δεν νομιζω πως χωραει καμμια αμφιβολία πως οι πολιτικοι μας και η εκλογη της του πελατεια που στελεχωνει την δημοσια διοικηση ειναι απολύτως άσχετη. Θυμιζω την τελευταια ξεφτιλα της κυβερνησης ΠΑΣΟΚ που αποκλειστηκε από το χιονι η Εθνικη Οδος στην ευθεία της Θηβας αποκλειοντας δεκαδες πολίτες για ώρες μεταξυ των οποιων και τον τ.Κοζανης Αμβροσιο Γιακαλη ο οποίος αποκλεισμενος επι πολλές ωρες έπαιρνε τηλεφωνο φιλους και ελεγε τουρτουριζοντας: Πάει, δεν υπαρχει τίποτα, το κρατος βαρεσε διαλυση.

Theoprovlitos είπε...

@Φιλαληθης

Νομιζω πως ειναι παραπανω από προφανες που στην ιστορια της ανθρωποτητας δεν επαιξαν ολοι οι λαοι τον ιδιο ρόλο.

Οι Εβραιοι χαρισαν στην ανθρωποτητα την σωτηρια και την διαφυλαξη της αληθειας.

Μετα Χριστον πολλοι εξ αυτων αποδεχτηκαν τον πραγματικο Μεσσια ενω οι πολλοι και τοτε και τωρα θεωρουν οτι ο Μεσσιας θα ειναι ενας ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ο οποίος θα ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ την ταξη και την ασφαλεια με καθε τροπο και θα αναδειξει τον λαο των Εβραιων πάνω απο τους άλλους τους ακάθαρτους και βλάσφημους.

Οταν λοιπον βλεπουμε να δρομολογουνται α) η συσσωρευση του πλουτου σε μια καστα ανθρωπων που ειναι κατα +50% Εβραιοι, με εναν αγριο και απανθρωπο καπιταλισμο που εκτος των αλλων επιβαλλει την ειρηνη δια της βιας και αστυνομευει τους παντες και τα παντα, δεν μπορει κανεις να πει οτι προκειται περι συνωμοσιολογιας. Αν μη τι αλλο σε οτι γραφω παραθετω στοιχεια και μάλιστα ΔΙΚΑ τους.

Καπνος χωρις φωτια δεν υπαρχει και μου φαινεται πιο αληθοφανες το να ισχυρισθω πως ενα ΕβρΑΙκο Σιωνιστικο Λόμπυ συνωμοτει για να επιβληθει στην ανθρωποτητα παρα να ισχυρισθω πως ξαφνικα ΟΛΟΙ οι λαοι συνωμοτησαν ξαφνικα να τα βαλουν με τους Εβραιους και μονο με αυτους έτσι επειδη δεν ειχαν τιποτα αλλο να κανουν.

Ας ξεκαθαρισουν ΟΙ ΙΔΙΟΙ απο αναμεσα τους τα μιασματα του Σιωνισμου (που ΔΕΝ αφορα σε μια γραφικη ιδρυση του κρατους του Ισραηλ αλλα στην επικυριαρχια της ανθρωποτητας) και σε αυτο θα μας βρουν διπλα τους.

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη αλλά εγώ δεν καταλαβα. Δηλαδή τις φωτιές στην Αυστραλία ποιός τις βάζει και γιατί?

Φιλαλήθης είπε...

Κοίτα να δείς ,μαλάκες θα βρείς σε όλα τα έθνη ,μην ξεχνάς τους δικούς μας με τούς Ελ ,τα υπερόπλα τέσλα ,την εγκαθίδρυση παγκόσμιου ελληνικού κράτους με την βοήθεια από τον σείρειο και τέλος τέλος την προσμονη "πάλι με χρόνους και καιρούς πάλι δικά μας θα΄ναι"!
Σε διαβεβαιώ πως τέτοιες παπαριές έχουν και οι ιταλοί και γάλλοι και οι άγγλοι και πάρα πολλοί άλλοι μην σου πώ όλοι!
Τώρα αν οι εβραιοι έτυχε να έχουν και το χρήμα τότε αυτό δικαιολογεί και την αντίδραση των άλλων.

Ανώνυμος είπε...

φιλε ανώνυμε μας ξαναβάζεις πάλι στο σωστό δρόμο :)
τις οποιεσδήποτε φωτιές μπορεί να τις βάλει ο οποιοσδήποτε
είτε "ανθρωπος", είτε καιρός (είτε "νεφελιμ" :D ) για τους δικούς του λόγους.
το θέμα που θέλει να θίξει το κείμενο αυτό είναι να μην
ασχολούμαστε τόσο με το ποιος αλλα με το πως θα ανταπεξέλθουμε
σε κάποια καταστροφή. να μην αρεσκόμαστε δηλαδή σε κατηγοριες αλλα σε αμυντικές-οχυρωματικές "πράξεις".
αν και είναι εξαιρετικά δύσκολο να προσπαθήσεις να
"μεταφράσεις" τον "θεοπροβλιτο", πιστεύω να είμαι μέσα στο κλίμα ;)

Ανώνυμος είπε...

φιλε φιλαλήθη φαντάζομαι είσαι φανατικός αντίπαλος του Λιακόπουλου. μονο που καλο μας κάνει να μην αποκλείουμε τίποτε. κάτι μπορεί να κρίbεται, ίσως όχι στην έκταση που προβάλλεται αλλα αν ήταν όλα φανερά και ευδιάκριτα δεν θα είχε και ενδιαφέρον. βεβαια από την άλλη ότι δεν μας κάνει το απορρίπτουμε και κρατάμε-πιστεύουμε αυτό που μας αρέσει.
όσο πιο πολύ ψάχνομαι όμως τόσο πιο πολύ μπερδεμένος αισθάνομαι και συγκλίνω στον μεγάλο Σωκράτη. Ίσως τελικά ο
πραγματικά σοφός είναι αυτός που δεν γνωρίζει απολύτως τίποτε. κάτι σαν την ιστορία του benjamin button, όσο μεγαλώνεις γίνεσαι "φτωχός" tw πνεύματι !

Ανώνυμος είπε...

Σαν ανwνυμος και εγώ θα προσθέσω πως
ο πραγματικά σοφός γνωρίζει και
το βουλώνει το παίζει δηλαδή Σωκράτης

Ανώνυμος είπε...

Γιατί άλλο να είσαι Σωκράτης και
άλλο να το παίζεις

Ανώνυμος είπε...

Ο Λιακόπουλος ούτε Σωκράτης είναι
αλλά ούτε και σοφός

Ανώνυμος είπε...

και όλοι εμείς που τα χουμε χαμένα
σαφώς με την θολούρα και την παραπληροφόρηση δεν γινόμαστε σοφότεροι,αλλά τείνουμε να αποδεχόμαστε και τον Σωκράτη, αλλά
και τον ΛΙΑΚΌΠΟΥΛΟ

Theoprovlitos είπε...

@Ανωνυμε

Καλη η ερωτηση για το ποιος βαζει τις φωτιες στην Αυστραλια. Αν δεν ειναι Ελληνες οικοπεδοφαγοι μεταναστες :) και οντως προκειται περι εμπρησμου αλλες λογικες εξηγησεις που θα μπορουσα να φανταστω αν το τραβηξω μακρυα θα ηταν σκοτεινες θρησκευτικες ομαδες του τυπου σατανιστες, γνωστοι αγνωστοι κουκουλοφοροι αναρχικοι μαϊμου, και τελος η ιδια ομαδα ανθρωπων που εργαζονται υπερεντατικα για την παγκοσμια αποσταθεροποιηση των οικονομιων και την δημιουργια ενος κλιματος ανασφαλειας και αγωνιας.

Ανώνυμος είπε...

Έχω την πεποίθηση πως η αλήθεια χωρίς
να την ξέρω καν,ξεπερνά και την πιο
νοσηρή φαντασία. Μας λείπουν δεδομένα
Θεοπρόβλητε,χωρίς αυτά γινόμαστε όλοι
Λιακόπουλοι.

Theoprovlitos είπε...

@Φιλαληθη

Νομιζω πως αν αναφερεσαι στην συγκεκριμενη αναρτηση τοτε όντως μπορει και ναεισαι εκτος θεματος και μαλλον μεσες ακρες ο Luffy εχει πιασει το νοημα την παρουσας αναρτησης.

Αν ομως αναφερεσαι σε προηγουμενες αναρτησεις περι Εβραιων γενικοτερα εχεις δικιο μονο στο σημειο οτι σε καθε λαο υπαρχουν διαφοροι υπερεθνικιστες, επιθετικοι κλπ όπως παρατηρεις. Ας πουμε τον Πανσλαυισμό για παραδειγμα. ¨η τον Παντουρκισμο.

Όμως οι Εβραιοι ειναι μια εντελως διαφορετικη περιπτωση που δεν εχει καμμια σχεση με αλλα εθνη και λαους. Υπαρχουν δηλαδη ειδοποιοί διαφορές που απορεουν από ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΥΣ και ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥΣ λογους.

Δηλαδη οι Ρωσσοι ή οι Ελληνες ή οι Ιταλοι δεν θεωρουν τους εαυτους τους περιουσιο λαο απο καταβολής κοσμου και τους αλλους ακαθαρτους.

Αυτο δημιουργησε στον Εβραιο μια εθνικοθρησκευτικη ταυτοτητα που ο ορος Ελληνορθοδος ωψρια μπροστα του. Εξ αλλου ας μην ξεχναμε οτι ο ορος Ελληνας ειναι δημιουργημα της δυσης των τελευταιων 150 χρονων και αντικατεστησε τον ορτο Ρωμιος που συμπεριλαμβανε και αλλα εθνη.

Για τους Εβραιους ομως ο εθνοφυλετισμος και η αισθηση πως αυτοι και ΜΟΝΟΝ αυτοι ειναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ λαος που ειναι φορεας της αποκαλυψης του Θεου τους οδηγει σε ιδιοτυπα ατοπήματα που δεν νομιζω να συναντωνται αλλου.

α) Η συσσωρευση του πλουτου μονο σε εβραϊκα χερια. Οι Εβραίοι δεν αφηνουν ουτε σεντσι να πεσει κατω σε ξενα χερια. Αυτο βεβαιως αφ ενος ειναι ρατσιστικο αφ ετερου ειναι το μονο εθνος στο οποιο υπαρχει αυτη η νοοτροπια σε ατομικο επιπεδο και οχι σαν κρατικη οντοτητα (π.χ. Βυζαντιο, ΕΣΣΔ, Βρεττανικη Αυτοκρατορια). Ο Εβραιος θα νακυκλωσει το χρημα του μονο με τον Εβραιο ενω ο Ελληνας θα συνδιαλαγει χωρις προκαταληψη και με τον Τουρκο και τον Αγγλο και μαλιστα θα δει και τον πατριωτη του σαν ανταγωνιστη του.

Αυτο εχει σαν καταληξη και αποτελεσμα την παγκοσμια συσσωρευση του πλουτου στους Εβραιους και μονο σε αυτους. Ας μην ξεχναμε και το νομοθετικο τερατουργημα όπου στην Ελλαδα και δεν ξερω και παγκοσμιως όσοι Εβραιοι πεθαναν στην κατοχη χωρις κληρονομους τα λεφτα τους και ηξ περιοθσια τους πηγε στο Ισραηλιτικο Συμβουλιο. Σαν να λεμε πως όποιος Ορθοδοξος πεθαινει χωρις κληρονομο τα λεφτα του να πηγαινουν στην Εκκλησια της Ελλαδος, ή όποιος Ιταλος πεθαινει άκληρος στην Ελλαδα να πηγαινει η περιουσια του στην Ιταλικη πρεσβεια. Δηλαδη η Εβραιοι μεχρι και τα λεφτα των πεθαμενων έβαλαν στο χερι για να μην τα παρουν καν τα κρατη και οι λαοι με τους οποιους συζουν, προφανως παρασιτικά.

Ας μην παρουσιασουμε το αιτιο σαν αποτελεσμα και το αποτελεσμα σαν αίτιο. Δεν ειναι σημερα ζαμπλουτοι οι Ισπανοι οι Σλοβακοι. Αυτοι που κυνηγουν τον παρά αρρωστημενα και αυτοι που θεωρουν τους αλλους λαους ως ακαθαρτους εκεινοι μαζευουν και το χρημα. Σημερα αυτο λεγεται αρρωστημενος καπιταλισμος.

Η δευτερη παραμετρος ο εθνοφυλετισμος τους. Ενω υπαρχουν Ιρανοι Μουσουλμανοι, Αραβες Μουσουλμανοι, Μαυριτανοι Μουσουλμανοι, Ιταλοι Καθολικοι, Γερμανοι καθολικοι, Ρωσσοι Ορθοδοξοι, Ελληνες Ορθοδοξοι κλπ που διατηρουν την εθνικη τους ταυτοτητα οι Εβραιοι ειναι μονο Εβραιοι όπου και να ευρισκονται και σε οποιονδηποτε λαο. Γι αυτο και με τεραστια ευκολια απεμπολησαν την ταυτοτητά τους και Ισπανοεβραιοι, Λιθουανοί η Ελληνες δημιουργησαν το κρατος του Ισραηλ ως πατριδα τους, πραγμα που προδιδει πως δεν θεωρησαν ποτε ως πατριδα τους τις χωρες στις οποιες ζουσαν επι αιώνες ενιοτε. Τουτεστιν ΕΚΕΙΝΟΙ θεωρουσαν εμας ξενο σωμα και οχι εμεις αυτους.

Και για αν κανω εναν παραλληλισμο ειναι σαν να δημιουργηθει καπου μια χωρα που λεγεται "Ορθοδοξια" και ξαφνικά να σηκωθουν διαφοροι ανα τον κοσμο Ορθοδοξοι και να εγκατασταθουν εκει εγκαταλείποντας τις μεχρι προτινος υποτιθεμενες πατριδες τους που προφανωςε δεν αγαπησαν ποτε. Ενω ο Ελληνας Ρωμαιοκαθολικος δεν παυει να θεωρει την Ελλαδα πατριδα του ακομα και εαν βρισκεται σε υποδεεστερη θεση σε σχεση με τους Ορθοδοξους και δεν ξυπνα μια ωραι πρωϊα να εγκατασταθει στο Βατικανο το οποιο υποτιθεται πως ειναι η πραγματικη του πατριδα.

Η τριτη παραμετρος ειναι η εσχατολογια τους και η πιστη τους πως ο Μεσσιας που θα ερθει θα κυβερνησει στον κοσμο σαν ανθρωπινος παγκοσμιος άρχοντας που θα επιβαλει την Ειρηνη και τα "εθνη θα τον προσκυνησουν".

Οι αλλες θρησκειες ή τουλαχιστον η Χριστιανικη οχι μονο δεν πιστευει σε παγκοσμιους άρχοντες και επιβεβλημενη Νεα Ταξη αλλα τουναντιον ονοματιζει μια τετοια προοπτικη ως Αντιχριστιανικη.

Ο Χριστιανος εχει καθε λογο να φοβαται παγκοσμιες κυβερνησεις, αστυνομευσεις, επιβολη της Ταξης, συγκεντρωση του πλουτου σε βαρος των άλλων λαων κλπ ενω ο Εβραιος τουναντιον τα βλεπει ολα αυτα σαν επιδιωκουμενη και επιθυμητη προοπτικη ώστε να υλοποιηθει το Σιωνιστικο του όραμα.

Καμμια σχεση λοιπον με ιστοριες του τυπου να παρουμε την πολη και τα σχετικα. Βρισκονται σε εντελως άλλη κλιμακα, άλλο υποβαθρο και διαφορετικη κοσμοθεωρια.

Ανώνυμος είπε...

Φταίει λοιπόν η κουλτούρα του Εβραίου
και όχι ακριβώς ο ίδιος.
Και μεις σαν λαός έχουμε τα απεχθή
χαρακτηριστικά μας

Ανώνυμος είπε...

"Ειμαστε ενα εθνος κλεφτων, μαυραγοριτων και απατεωνων και οποιος και να μας κυβερνησει τα ιδια θα κανει. Και εαν θελετε και αποδειξη δεν νομιζω να υπαρχει αυτην τη στιγμη μεγαλυτερος πολιτικος καιροσκοπος απο τον Τσιπρα ενω υποτιθεται πως εισηγειται ενα αλλο ηθος στην πολιτικη."
Αυτά λες κι εσύ

Ανώνυμος είπε...

Η παιδεία του ανθρώπου είναι το πρόβλημα και το ζητούμενο

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΠΟΤΕ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΜΑΖΙ ΕΝΑΣ ΙΜΑΜΗΣ,ΕΝΑΣ ΠΑΠΑΣ,ΚΙ'ΕΝΑΣ ΡΑΒΒΙΝΟΣ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΤΟΥΣ.
ΛΕΕΙ Ο ΙΜΑΜΗΣ.ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΒΡΙΣΚΟΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΑΧΑΡΑ,ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΦΥΣΣΑΗ Ο ΦΟΒΕΡΟΣ ΑΝΕΜΟΣ Ο ΣΙΜΟΥΝ.ΠΕΦΤΩ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ''ΠΟΛΥΕΥΣΠΛΑΧΝΕ ΑΛΛΑΧ ΣΩΣΕ ΜΕ''.ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 100 ΜΕΤΡΩΝ ΓΥΡΩ ΜΟΥ Ο ΑΝΕΜΟΣ ΚΟΠΑΣΕ.
ΛΕΕΙ Ο ΠΑΠΑΣ.ΣΙΓΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑ.ΕΓΩ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ,ΒΓΗΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΡΚΑ ΜΟΥ ΝΑ ΨΑΡΕΨΩ,ΚΑΙ ΕΠΙΑΣΕ ΘΑΛΑΣΣΟΤΑΡΑΧΗ 13 ΜΠΟΦΩΡ.ΜΟΛΙΣ ΕΚΑΝΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΠΑ''ΑΗ ΝΙΚΟΛΑ ΒΟΗΘΑ ΜΕ'',ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 20 ΜΕΤΡΩΝ ΓΥΡΩ ΜΟΥ ΕΓΙΝΕ ΝΗΝΕΜΙΑ.
ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΡΑΒΒΙΝΟΣ.ΕΓΩ ΠΡΟΧΘΕΣ ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, ΒΛΕΠΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΕΝΑ ΣΑΚΟΥΛΙ ΛΙΡΕΣ.ΣΚΥΒΩ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ,ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΑΒΒΑΤΟ.ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΗΚΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ ΝΑ ΜΕ ΦΩΤΙΣΗ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ,ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΜΕΤΡΟΥ ΓΥΡΩ ΜΟΥ....ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ.
ASLAN

Ανώνυμος είπε...

Ανέκδοτα υπάρχουν και για μαύρους
για πόντιους για gay για ξανθές
αλλάζει τίποτα?
Το θέμα είναι να μην παίρνουμε τα ανέκδοτα στα σοβαρά

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΑ,ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΣΑΝ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ.ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟΣΟ ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΕΣ,ΕΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΥΤΟΣΑΡΚΑΣΘΟΥΝ ΣΕ
ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΠΡΟΣΩΠΙΑ ΤΟΥΣ.
ASLAN

Ανώνυμος είπε...

Εκανες κανένα γκάλοπ περί αυτοσαρκασμού? Η κατηγοριοποιείς
τους άλλους σε ομάδες όπως τα πρόβατα
και τα δαμάλια? Η πραγματικότητα
έχει και πάρα πολλές λεπτομέρειες,
δεν είναι τόσο σχηματική όπως τα
ανέκδοτα.Όλοι και όλα έχουν ποιότητες.

Theoprovlitos είπε...

@Ανωνυμε

Σαφως και η Παιδεια ενος λαου ειναι το προβλημα και το ζητουμενο. Για μενα ειναι προφανες. Και ειναι τεραστια βλακεια να πιστευει κανεις οτι "ολοι οι λαοι ειναι το ίδιο" πολιτιστικα μιλωντας. Ε δεν μπορει να ειναι το ίδιο ο Σουηδός με τον Αλβανό. Και βεβαιως δεν μιλω φυλετικα. Η συλλογικη συνειδηση των λαων αλοιωνεται και διαμορφωνεται με τα χρονια. Ουτε καν ο Αμερικανος δεν ειναι το ιδιο με τον Αγγλο ή τον Αυστραλο που μιλουν και την ίδια γλωσσα.

Το προβλημα βεβαιως και δεν ειναι φυλετικό. Αλλα και φυλετικο να ήταν απο την δικη μου σκοπια και μονο ανθρωπινα και χριστιανικα δεν μπορουμε να τους διαχωριζουμε σε ανωτερους και κατωτερους ακομα καιεαν στην πραγματικοτητα ειναι.

Αλλα οι Εβραιοι εχουν σχηματισει αυτην την συλλογικη συνειδηση που τους καθιστα όχι ανώτερους ή κατώτερους, αλλα επικινδυνους για την ανθρωποτητα. Το ιδιο ισχυει και για τους Αμερικανους οι οποίοι ενω ειναι καλοι σαν ανθρωποι σε σχεση με τους κωλοελληνες η απερνατη βλακεια τους του κανει επισης επικινδυνους για την ανθρωποτητα διοτι εχουν καταστει Βελιγκέκας του Εβραϊκου λόμπυ που λεγχει πληρως τις ΗΠΑ, και αυτο βεβαιως τουλαχιστον στην εξωτερικη πολιτική και τα μΜΕ ειναι παραπανω από προφανες

Ανώνυμος είπε...

Ναι συμφωνώ, αλλά και στους εβραίους
θα βρεις διαφοροποιήσεις δεν είναι
όλοι ίδιοι, υπάρχει και η προς εβραίους επιστολή του αξεπέραστου
Παύλου είναι παρακαταθήκη και ελπίδα
για τους εβραίους που θα κάνουν το
ποιοτικό άλμα

Theoprovlitos είπε...

@Ανωμνυμε

Τα ανεκδοτα για κατηγοριες ανθρωπων δεν ειναι τυχαια ουτε αυθαιρετα. Η λαϊκη αντιληψη δικαιώνει την συλλογικη εντυπωση που υπαρχει σ εορισμενα ζητηματα.

Τα ανεκδοτα για μαυρους δεν ειναι ελληνικης προελευσης αλλα μεταφρασεις ξενων και μαλλον σαρκαζουν το ρατσιμο με την υπερβολη τους παρα υποτιμουν πραγματικα τους μαυρους. Τα πραγματικα τετοια ανεκδοτα εγω τουλαχιστον οχι μονο δεν γελαω οταν τα ακουω αλλα θυμωνω.

Τα ανεκδοτα με τι ξανθειες προφανως σαρκαζουν την κατηγορια γυναικων που ασχολουνται με την ομορφια τους και τιποτα περισσοτερο για να ειναι σεξυ και ωραιες , εχοντας θιοθετησει το προτυπο Παμελα Αντερσον μαιμού.

Τα γνωστα ανεκδοτα με εναν Γαλλο, εναν Άγγλο , έναν Ελληνα , έναν Ιταλο κλπ σκιαγραφουν την προσωπικοτητα και την νοοτροπια του μεσου αντιπροσωπου των λαων αυτων. Ο Ελληνας ειναι παντα κομιναδορος, απατεωνας, εξυπνακιας, λουφαδορος κλπ. Ε αυτο και ΕΙΝΑΙ ο Ελληνας.

Ο Γερμανος ειναι σωβινιστής, αυστηρός, ρομποτ, λεπτολογος κλπ.

Ο Εβραιος ειναι ο αρρωστημενα φιλοχρηματος. Και ετσι ειναι! Στους βαλκανικους λαους ο Εβραίος ονομαζεται συμφωνα με την Τουρκική λέξη Τσίφουτ( = Εβρραιος στα Τουρκικα) αλλα χρησιμοποιείται επισης και με την εννοια του τσιγγουνη, του φιλοχρηματο.

Το γεγονος αυτο δεν το αποποιουνται και μερικοι νοημονες Εβραιοι που αυτοσαρκαζονται.

Ο ηθοποιος David Duchovny των Χ-Files δηλωσε με χιουμορ I'm half Jewish, half Scottish. It's hard for me to buy anything. Δηλαδη ειμαι μισος Εβραιος μισος Σκωτσεζος. Δυσκολευομαι να αγορασω το οτιδήποτε...

Καπνος χωρις φωτια δεν υπαρχει. Τα πραγματα και οι καταστασεις ειναι οπως ειναι οχι από συμπτωση ή συγκυρίες αλλα λογω συγκεκριμενης νοοτροπιας, κουλτουρας και μηχανοραφιων ατομων που προερχονται απο μια συγκεκριμενη εθνοτητα που εχει θεσει σαν στοχο την παγκοσμια οικονομικη επικυριαρχια. Για αυτο κα καταστρεφει την ανθρωποτητα.

Ας περιγραψουμε πρωτα το φαινομενο αναγνωριζοντας πρωτα τι πραγματικα συμβαινει πισω απο τις πλατες μας και μετα ας σκεφτουμε αν και πως μπορουμε να αμυνθουμε σε αυτο.

Ο εχθορς της ανθρωποτητας ειναι ο καπιταλισμος, η υπερκαταναλωση, η οικολογικη καταστροφή, οι πολεμοι για την οικονομικη επικρατηση, οι αρρωστιες που εγιναν αντικειμενο εκμεταλευσης, οι στερησεις ανθρωπινων δικαιωματων κλπ.

Για μενα δεν εναι οι ΕΛ, οι παπαρδελ και αλλα φαιδρα. Ειναι νετα σκετα οι Σιωνιστες και πρεπει να τους αντιμετωπίσουμε. Για το μελλον των παιδιων μας που θα γινουν σκλαβοι τους.

Ανώνυμος είπε...

θυμάμαι και εγώ μικρός που έπαιζα με τα γειτονοποuλα, σαν γνήσιος "Έλληνας" απατεωνίσκος, όταν ήθελα να κάνω την κουτσουκέλα μου έπειθα κάποιον "χαζούλη" ευκολόπιστο να την κάνει εκείνος.Έτσι εγώ εμενα άφαντος και ευχαριστιόμουν το αποτέλεσμα. δυσκολεύομαι να πιστέψω λοιπόν ότι αυτοί που φαίνονται σαν απειλή είναι κιόλας.
κάποιοι άλλοι θα κρίbονται από πίσω.

Theoprovlitos είπε...

@Anvnyme

Το παραδειγμα που αναφερεις ειναι ευφυέστατο.

ΑΥΤΟ ακριβως λεω πως γινεται με τους Εβραιους και τους Αμερικανους-ΕΕ.

Δηλαδη ενω το παγκοσμιο κεφαλαιο και η Αμερικανικη εξωτερικη πολιτικη ευρισκεται σε Εβραϊκα χερια ολοι τα βαζουν με τους Αμερικανους ενω απο πισω ειναι οι Εβραιοι.

Και το πανε παρα περα: Αν καποιος το αντιληφθει και το καταγγειλει εχουν στησει μηχανισμους αυτοιπροστασιας και χαρακτηριζουν τον βιαζομενο ως "αντισιμιτη, ρατσιστη κλπ" και τον διωκουν. Και αυτο εχει περασει και στην κοινωνια.

Ας πουμε μπορεις να φωναζεις φονιαδες των λαων αμερικανοι, μπατσοι γουρουνια δολοφονοι κλπ. και αυτο να μην θεωρειται ρατσιστικο αλλα τουναντιον να σου εξασφαλιζει και πιστοποιητικο δημοκρατικων πεποιθησεων ενω τουναντιον αν φωναξεις φονιαδες των λαων Εβραιοι, αυτοματως γινεσαι ρατσιστης ή αντισιμιτης, φασιστας, ακροδεξιος, χρυσαυγιτης κλπ.

ΑΥΤΗ ειναι και η τεραστια επιτυχια του Εβραϊκου λομπυ.

Αν υπονοείς τωρα πως πισω απο το Εβραϊκο λόμπυ κρυβονται καποιοι αλλοι, ε τοτε φοβαμαι πως θα ξεπερασουμε και τον Λιακοπουλο. Αλλα και να υπαρχουν οντως καποιοι, οι Εβραιοι πως το αποδεχοντια να συνεργαζονται μαζι τους; Στην Κατοχη ποιά φάρα ήταν η χειροτερη; Οι Γερμανοι ή οι Γερμανοτσολίαδες και οι Mαυραγορίτες;

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ Ι.Ο5
ΚΑΤ΄ΑΡΧΑΣ ΑΣ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ.ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΓΚΑΛΟΠ,ΜΙΛΩ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΟΦΗΣ ΜΕ ΕΒΡΑΙΟΥΣ,ΤΟΣΟ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.ΕΜΕΙΣ ΓΕΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΣΑΠΑΤΣΟΥΛΗΔΕΣ ΚΟΜΠΙΝΑΔΟΡΟΥΣ Κ.Λ.Π.,ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΤΣΙΦΟΥΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΥΜΩΝΟΥΝ.ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΩΡΙΖΩ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΕ ΑΓΕΛΛΕΣ,ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΑΦ΄ΕΝΟΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΟΥΒΑΛΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΤΗΣ ΦΑΡΑΣ ΤΟΥ,ΑΦ΄ΕΤΕΡΟΥ ΔΕ,ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ [ΕΑΝ ΘΕΛΕΙ]ΝΑ ΥΠΕΡΒΗ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ ΑΥΤΟΥ,ΟΤΑΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕΤΑΙ Η ΗΘΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗ,Η Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΤΟΥ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥΣ ΚΩΔΙΚΕΣ.[ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΠΡΟΒΛΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΟΥΚΟΝΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ].ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΕΡΑΝ ΠΑΣΗΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΟΣ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ,ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΚΑΚΙΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ.
ASLAN