30/1/11

356: ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΕ ΘΕΑ


Ενα δωματιο νοσοκομειου. Εφημερια χθες. Καθε φορα που πας να δεις - βαρυγκομωντας γι αυτο που πάθατε - τον άρρωστο πατερα σου όλο και κατι χειροτερο θα δεις για να ξεχασεις τον πονο σου. Ενα νεο παιδι με εγκεφαλικό να τον πηγαινοφερνει βολτα η μάννα του στο διάδρομο για να επανελθει σιγα-σιγα, ένα αλλο που εκανε απόπειρα αυτοκτονίας με χάπια. Γεροι που αναπολουν την χαμενη τους νιοτη τοτε που ανεβοκατέβαιναν τα μονοπάτια στην Ανάφη...

Η τηλεοραση δειχνει βουβα σκηνες από την φλεγομενη Αιγυπτο. ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ η Αιγυπτος μας ενημερωνουν. Φευγουν οι Ισραηλινοι πρεσβευτες από την χωρα. Κατι θα ξερουν αυτοι - σκεφτεσαι. Ο Λεβιαθαν καταπινει ολοκληρες χώρες και ξερναει πετρελαιο. Την Αλεξανδρεια που φευγει όμως ο ο πατερας σου την εχει αποχαιρετήσει χρόνια τωρα. Μενει μονο ο μυθος της και καποια ονοματα εξόριστων σε μια παλια τηλεφωνική ατζεντα που ενα-ενα διαγραφονται.

Η Χαλινα, η Πολωνεζα βοηθος εχει πλεον εγκλιματιστει στο δωματιο 356. Ηρθε με καλες συστασεις. Καθεται η καημενη 12 ωρες συνεχεια. Σαμπως εχει και πουθενα να παει; Οταν πεθαινει ο ηλικιωμενος που συνηθως φροντιζουν οι γυναικες αυτες σαν ψυχοπομποί, μετα μενουν στον αέρα. Χωρις δουλεια και χωρις σπίτι. Αν ειναι κανενας πονοψυχος εργοδοτης την αφηνουν να μενει στο αδειο σπίτι με τη σκια της νιοτης εκεινου που εφυγε να πλαναται. Και η Χαλινα μενει 3 μηνες τωρα στο σπιτι μιας οικογενειας που φροντιζε την γιαγια τους. Την λυπηθηκαν και δεν την πεταξαν στο δρομο. Μην ξανακουσω αηδίες ότι οι Ελληνες ειναι ρατσιστες. Αγανακτησμενοι ειναι από την επελαση της βαρβαροτητας που δεν κανει καμμια προσπαθεια να εκπολιτιστει. Σημερα δειλα-δειλα ζητησε μια προκαταβολή.
-Ξερετε, εχω τρεις μηνες να δουλεψω. Μου δινουν χρηματα οι ανθρωποι που με φιλοξενουν αλλα ντρεπομαι.

Εξω από το 356 εφεραν μια καινουργια. Οταν λεω εξω, εννοω στο διαδρομο. Ειναι η μονη που απεμεινε στο διαδρομο. Τα υπόλοιπα ραντζα τα στριμωξαν στους θαλάμους αναμεσα στα κρεββατια. Μια γρια που καποτε δεν θα 'βγαινε ουτε μεχρι το μπακαλη αχτενιστη και απεριποιητη τωρα βλεπει την αξιοπρεπεια της στο ναδιρ καθως όλοι οι διερχομενοι περιεργαζονται ορούς και καθετηρες. Ειναι αδικο τα περηφανα γηρατεια που καποτε νομιζαν οτι οι γελοιότητες του λαοπλάνου πρωθυπουργου δεν τους αφορούσαν, να υπομενουν αυτην την βάσανο τώρα που οι δυναμεις τους δεν τους επιτρέπουν ν' αστράψουν στον δωσίλογο γυιό του δυό χαστούκια.

Κοιταζω και το τριτο κρεββατι στο 356. Πίσω από τη μασκα οξυγόνου βλεπω νεανικο προσωπο. Πλησιαζω να δω καλύτερα: Ασιάτης. Θυμωνω. Η γρια η κακομοιρα στο διαδρομο και ο εισβολεας σε κρεββατι. Ο νεαρός υποστηριζεται μηχανικα για να μεινει στη ζωη. Γυρω του κανενας. Ρωτάω τους παλιους του θαλαμου 356.
-Πούθε έρχεται ο νέος;
-Κανεις δεν ξερει. Τον βρηκανε πεταμενο στον Πειραια. Για τίποτα Ινδονήσιο τον κοβω λέει ο πιό κοσμογυρισμένος, δηλαδη ο πατέρας μου.

Πλησιαζω να δω το όνομα στο διαγραμμα πυρετού.
ΑΓΝΩΣΤΟΣ

Βγηκα έξω για να μην γινει αντιληπτο πως βούρκωσα. Αλλά έπεσα πάνω στη γριά του ράντζου. Θεε μου γιατι να υπαρχουν άνθρωποι διχως όνομα, δίχως σπίτι, δίχως δουλειά, δίχως χρήματα και διχως πατριδα;

-Κα Χαλίνα ελατε να σας δώσω μια προκαταβολή γιατι φευγω.
Χαμογελασε...

Η Κηφισίας με το γνωστό μποτιλιάρισμα του Σαββατοβραδου. Μεταμφιεσμένοι σε glamour νεαροί και νεαρές στραβώνονται από τις αντανακλασεις των φωτων πάνω στα στρας και τα γκλιτερ. Ανυποψίαστοι εντελως πως η ζωη αρχιζει και τελειώνει στο δωματιο 356. Αυτο με την καλύτερη θέα στην πόλη.

6 σχόλια:

e- είπε...

αχ!

Πλώρη είπε...

Σπουδαία ανάρτηση! Μας συγκίνησες βαθιά φίλε Θεοπρόβλητε!

Ανώνυμος είπε...

Εμένα δεν με συγκίνησες καθόλου. Συγνώμη. Ο άνθρωπος χωρίς όνομα απλά είναι παράνομος. Μια χαρά όνομα θα έχει, απλά θεώρησε περιττό στην Ελλάδα να πάρει ταξιδιωτικά έγγραφα εφόσον είμαστε ξέφραγκο αμπέλι. Μπερδεύεις την ανθρώπινη συμπόνοια με μια αόριστη ποιητική διάθεση. Η πραγματικότητα είναι μπροστά σου αλλά δεν την βλέπεις. Δεν φταις εσύ που ο Ινδονήσιος ήρθε εδώ. Γιατί δεν λυπάσαι και για τους άλλους Ινδονήσιους που αυτή τη στιγμή χαροπαλεύουν;

Η κα.Χαλίνα θα μπορούσε να κάτσει στην Πολωνία και να αγωνιστεί εκεί για καλύτερα μεροκάματα. Εδώ παίρνει τη δουλειά κάποιας Ελληνίδας, προφανώς δεν πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές και βολεύει τα αφεντικά της που δεν την δηλώνουν σε ασφαλιστικό φορέα.

Οι συναισθηματισμοί μας έφαγαν.

Emeritus

Theoprovlitos είπε...

Emeritus
Ειναι αλλο το φαινομενο της λαθρομεταναστευσης με το οποιο ειμαι καθετα εναντιος και θεωρω απαραδεκτο αυτο που γινεται τοσο από τον καθε αγριανθρωπο που ερχεται εδω να ζησει παρασιτικα αλλα ακομα περισσοτερο με τα Νεοταξικα ανδρεικελα που προσπαθουν να μας πεισουν οτι αυτο ειναι κατι καλο επειδη οι εργολαβοι χρειαζονται δουλους και οι σιωνιστες θελουν να αφελληνισουν την χωρα και αλλο το να συμπεριφερεσαι σε ατομικο επιπεδο ανθρωπινα προς οποιονδηποτε. Ή εν πασει περιπτωσει το να λυπασαι το καταντημα καποιου ανθωπου που καταλήγει σε ενα κρεββατι ετοιμοθανατος χωρις καν ονομα. Δεν ξερουμε καν πως βρεθηκε εκει.

Ουτε όλοι οσοι ερχονται στην Ελλαδα ειναι ανευ αντικειμενου. Υπαρχουν συγκεκριμενες ατηγοριες επαγγελματιων οι οποιες ειναι χρησιμες πολυ απλα γιατι οι Ελληνιδες εχουν κακομαθει. Οι εγκλειστες γυναικες σε σπιτια με γερους δεν νομιζω οτι τρωνε την δουλεια πολλων Ελληνιδων.

Δεν γινεται να γενικευουμε φορτωνοντας σε ενα προσωπο τις ιδιοτητες της ομαδας που ανηκει. Απο την άλλη ειμαι υπερ της απομακρυνησς ακομα και δια ροπαλου όλων αυτων των τυχοδιοκτων που ερχονται στην Ελλαδα με από 2 έως 5.000 ευρω στην τσεπη είτε για να ζησουν από την παρανομια είτε παρασιτικά. (Αυτους από την Νομικη θα τους πεταγα κλωτσηδον εξω και θα τους απελαυνα αυθημερον)

Αλλα αλλο αυτο το φαινομενο άλλο να χασουμε και την ανθρωπια μας και να μην συμπονεσουμε μια γυναικα που δεν εχει τιποτα στον κοσμο επειδη π.χ. οι Εβραίοι κατεστρεψαν την πατριδα της όπως τον Ρουμανο που προσπαθησε να αυτοκτονησει μεσα στο κοινοβουλιο.

Ανώνυμος είπε...

Μα αυτό λένε και οι ανθρωπιστές των ΜΚΟ!! Να μην χάσουμε τη συμπόνοια μας και άλλες τέτοιες παρλαπίπες. Όπως κάνει κακό στη χώρα μου ο στρατός των λαθροεποίκων, άλλο τόσο κάνει κακό και ο περιούσιος, ας πούμε, Καπόν, αντιδήμαρχος Οικονομικών στη Δημαρχία του κεμαλολάγνου Μπουτάρη.

Σε μια φυλή που έχει ενωτικούς δεσμούς αίματος, μόνο το αίμα και την φυλή μας μπορούμε να αντιτάξουμε. Και αυτή η φάρα που θέλει να μας αφελληνίσει, εκμεταλλεύεται την ανθρωπιά μας! Όταν οι περιούσιοι γίνουν multiculti, τότε το συζητάμε.

Έξω από την πατρίδα μας οι περιούσιοι και οι λαθρολακέδες τους.

Emeritus

Theoprovlitos είπε...

Δεν λενε αυτο οι ανθρωπιστες. Αυτοι συμφωνουν με το φαινομενο της λαθρομετναστευσης, και την οργανωση του, τους αρεσει και μισουν την Ελλαδα, ειναι υποερ της καταργησης των συνορων και θεωρουν τον καθε εγκληματια, τον καθε τυχοδιώκτη και τον καθε βαρβαρο ως αναξοπαθη και καλοδεχουμενο αλοιωνοντας πληρως την πραγματικοτητα.

Εγω δε συμφωνω με αυτες τις αηδιες. Αλλα οταν διακρινω οτι καποιος οντως ειναι φουκαρας και δεν ερχεται εδω με τσαμπουκα διεκδικωντας να ζησει παρασιτικα ασεβοντας στην χωρα που τον φιλοξενει δεν μπορω να τον πεταξω στον καιαδα.

Ξερεις ποσοι ΞΕΝΟΙ αγαπουν την Ελλαδα περισσοτερο. Τη γλωωσα, τα εθμια. Δεν ξερω μονο ενα και δυο. Αντιθετως εχουμε γεμισει ανθελληνες ελληνοφωνους που αυτομολησαν στους Αμερικανους και τη Νεα Ταξη.

Ωστε ο Καπον ανελαβε τα οικονομικα του Δημου Θεσσαλονικης?
Θα ειναι το ιδιο σοι που του εχουν αναθεσει χρονια τωρα από το υπουργειο πολιτισμου την εκδοση λευκωματων με βυζαντινες εικονες...
Τι να πει κανεις...