29/7/08

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ

ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΑ ΒΡΑΚΙΑ

Στις 6/7/2008 το πλοίο της GA Ferries έπιανε Σύρο, αλλά ερχόταν από Ρόδο, Κώ, Λέρο και Πάτμο. Με το που μπαίνουμε μέσα σοκ: Εκατοντάδες κεντρασιάτες, Αφγανοί και Κούρδοι η πλειοψηφία των επιβατών. Πάνω από 300 άτομα είχαν καταλάβει όλα τα σαλόνια αλλά και το κατάστρωμα.

Περνώ από σαλόνι σε σαλόνι. Ξαπλωμένοι πάνω σε καναπέδες, σε 3-4 πολυθρόνες ο καθένας. Η μπόχα στο πλοίο απερίγραπτη. Οι τουαλέττες των ανδρών μονίμως κατειλημμένες. Νερά παντού. Ανεβαίνω στο κατάστρωμα. Ίδια κατάσταση: Δεκάδες λαθρομετανάστες!

Βρίσκουμε μια γωνιά. Τα κορίτσια μου λουφάζουν σε μια πολυθρόνα. Αρνούνται να πάνε πουθενά ασυνόδευτες. Νεαρά αντρικά μάτια τις επεξεργάζονται.

Οι Έλληνες κλεισμένοι στις καμπίνες τους. Βλέπω έναν καμαρώτο, παλιά καραβάνα, να στέκεται σε ένα σταυροδρόμι και να προσπαθεί να ελέγξει την κατάσταση. Ρωτώ:

-Τι χάος είναι αυτό σήμερα, πως βρέθηκαν όλοι αυτοί στο καράβι;

-Τι να πω κύριε τι να πω. Όλη νύχτα φυλάμε καραούλι να τους περιορίσουμε αλλά αδύνατο. Είναι πάνω από 300 άτομα σε σύνολο 500 επιβατών. Προσπαθούμε να τους μαζέψουμε τουλάχιστον σε ένα-δυο σαλόνια αλλά αυτοί δεν ακούνε κανένα. Το βράδυ έκαναν πλιάτσικο στις αποθήκες και στα ψυγεία. Μέχρι και προσωπικά πράγματα του προσωπικού έκλεψαν.

-Μα καλά δεν τους ελέγχει κανένας; Το κράτος;

-Ποιο κράτος κύριε, δεν έχετε καταλάβει πως δεν υπάρχει κράτος! Μπάστε σκύλοι αλέστε! Σε κάθε δρομολόγιο έχουμε 50 άτομα, άλλες φορές 100. Μερικές φορές τους συνοδεύει και κάποιος συνοριοφύλακας, αλλά αυτή τη φορά μπήκαν πάνω από 300 άτομα από τα νησιά ανεξέλεγκτοι. Αλωνίζουν όλο το καράβι.

-Δηλαδή αν κατάλαβα καλά και μόνο από το δικό σας καράβι περνούν 500 άτομα την εβδομάδα...


Μέσα στο πλήθος των ανδρών να και μια γυναίκα με ένα παιδάκι. Δεν φορά μαντήλα. Το παιδάκι ειναι στην ηλικία του μικρού μου γιού. Σκέφτομαι να του πάρω ένα αυτοκινητάκι. Αλλά παρατηρώ καλύτερα τη σκηνή. Η μάννα έχει πιάσει ψιλή κουβέντα στο κινητό καπνίζοντας αριμανίως. Όποτε και να περάσω από εκεί, η κυρία μιλάει στο κινητό και καπνίζει. Δίπλα ένα παιχνίδι. Φαίνεται καινούργιο αλλά το παιδάκι του έχει βγάλει τα μάτια. Και τώρα καταστρέφει κάτι τασάκια και τα διακοσμητικά πλαστικά φυτά σε μια γωνιά του πλοίου, ενώ η μάννα του συνεχίζει το κους -κους στα Κουρδικά, αδιαφορώντας για τις ζημιές. Τσαντίζομαι και φεύγω.

Φτάνουμε στον Πειραιά. Βγαίνουμε από την γωνιά που είχαμε λουφάξει για να φύγουμε. Το ίδιο κάνουν και οι Αφγανοί. Βγαίνουν σαν κύριοι. Κανείς δεν τους ρωτά και ελέγχει ποιοί είναι και από που έρχονται και το κυριώτερο, που πάνε.

Που πάνε όλοι αυτοί;

Τα διηγούμαι στον κουμπάρο μου τον Αλέξη που μένει στον Άγιο Παντελεήμονα Αχαρνών.

- Εμείς να δεις τι έχουμε πάθει. Ενοικίασε ένας Αφγανός το κάτω διαμέρισμα στο ισόγειο και τώρα μπαινοβγαίνουν δεκάδες. Πρέπει να κοιμούνται πάνω από 30 και διαφορετικά άτομα κάθε μέρα. Η πολυκατοικία κέντρο διερχομένων. Άγνωστες -και μεταξύ τους - φάτσες έρχονται και φεύγουν οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Ένα βράδυ δύο προσπαθούσαν να μπουν και η πόρτα δεν άνοιγε γιατί κάποιοι κοιμόντουσαν πίσω της. Μέχρι και μια οικογένεια Αιγυπτίων που μένει δίπλα διαμαρτυρήθηκε στην διαχειρίστρια γιατί από την μπόχα δεν τολμούν να ανοίξουν τα παράθυρα. Η αρρώστια καραδοκεί.


Θυμήθηκα και τον συνεργάτη μου, τον Έλληνα Πομάκο Μουσουλμάνο που πριν 3 μήνες μια τέτοια ομάδα Αφγανών ή Κούρδων τον λήστεψε με μαχαίρι, τον ξυλοκόπησε και τον άφησε αιμόφυρτο 200 μέτρα από το σταθμό του μετρό Μεταξουργείο. Του πήρε βδομαδες να συνέλθει από το σοκ.

Η αδελφή του στάθηκε πιό τυχερή όταν διέρρηξαν μέρα μεσημέρι το διπλανό διαμέρισμα της φίλης της -επίσης Πομάκας- και τους πέτυχε στην σκάλα της εισόδου την ώρα που γύρναγε από τον φούρνο. Παρ' όλο που φορούσε μαντήλα να δείτε πως την αγριοκοίταξαν. Ένα λεπτό νωρίτερα να είχε γυρίσει...

Διαβάζω και στον Τύπο:

---------------
18/7/2008 ΑΘΗΝΑ 9.84

Επίθεση σε τριώροφο κτίριο επί της οδού Φυλής στον Άγιο Παντελεήμονα έκανε, λίγο πριν από τις 2 το πρωί της Παρασκευής, ομάδα περίπου 100 Αφγανών. Στο κτίριο διαμένουν Ιρανοί, ωστόσο δεν κατεγράφησαν τραυματισμοί ή συμπλοκές. Σημειώθηκαν, πάντως, φθορές στο κτίριο, σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και σε καταστήματα της περιοχής. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τα αίτια της επίθεσης.

Αλλά και στην οργανωμένη και πολιτισμένη Νορβηγία τα ίδια

---------------
25/7/ 2008 ΕΡΤ

Είκοσι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν μία συμμορία 40-50 ανδρών οπλισμένων με σιδηρολοστούς και μαχαίρια επιτέθηκαν εναντίον κατοίκων ενός κέντρου υποδοχής προσφύγων νότια του Οσλο, ανακοινώθηκε από επίσημες πηγές. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές 10 από τους τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο και άλλοι 13 σε μία τοπική κλινική, αλλά η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του κέντρου υποδοχής στο νορβηγικό πρακτορείο ειδήσεων NTB, οι δράστες είναι Τσετσένοι και τα θύματα Κούρδοι. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η σύγκρουση ξεκίνησε από ένα μικροκαυγά μεταξύ Κούρδων και Τσετσένων που πήρε αιματηρή τροπή.

---------------
10/2/2005 Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Φονική συμπλοκή μεταξύ Κούρδων και Αφγανών μεταναστών. Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ 30 Κούρδων και Αφγανών μεταναστών σημειώθηκε αργά σήμερα το απόγευμα κοντά στο λιμάνι της Πάτρας. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατά την διάρκεια της συμπλοκής ένας 19χρονος Αφγανός δέχθηκε μαχαιριά, από Κούρδο με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του.

---------------
17/3/2005 ΤΑ ΝΕΑ

Πυρπόλησαν για εκδίκηση Iρακινούς. Για λόγους εκδίκησης επτά Ιρακινοί κουρδικής καταγωγής πυρπόλησαν προχθές αργά το βράδυ ισόγειο διαμέρισμα όπου διέμεναν εννέα ομοεθνείς τους στην οδό Πελασγίας 8 στο Περιστέρι. Τραγικό θάνατο στις φλόγες βρήκε ένας νεαρός Ιρακινός, ενώ δύο συγκάτοικοί του μεταφέρθηκαν με εγκαύματα στο νοσοκομείο και νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Είχε προηγηθεί το προηγούμενο βράδυ αιματηρή συμπλοκή μεταξύ τους, η οποία κατέληξε στον τραυματισμό με μαχαίρι ενός ενοίκου του διαμερίσματος. Τα θύματα της επίθεσης έκαναν καταγγελία στην Αστυνομία. Οι δράστες τότε τους εκδικήθηκαν.

---------------
2/9/2005 ΤΑ ΝΕΑ
Εφιαλτικές στιγμές έζησαν χθες τα ξημερώματα επτά νεαροί Αφγανοί μετανάστες όταν στο ισόγειο διαμέρισμα όπου έμεναν ξέσπασε φωτιά. Οι πέντε κατάφεραν να σωθούν με ελαφρά εγκαύματα. Οι άλλοι δύο, όμως, νοσηλεύονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Σύμφωνα με αξιωματικούς της Αστυνομίας, «όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό». Μάλιστα οι αστυνομικοί έχουν εστιάσει τις έρευνές τους σε ομάδα Αλβανών η οποία τις προηγούμενες μέρες είχε έρθει σε σύγκρουση με τους Αφγανούς στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, αποκλείοντας την περίπτωση ρατσιστικής βίας
---------------
17/1/2005 ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Επιδρομή ληστών κατά Ινδών - ένας νεκρός Μακελειό έγινε τα ξημερώματα χθες, σε κατάλυμα ομαδικής διαμονής 12 Ινδών μεταναστών. Κουκουλοφόροι, μάλλον Αλβανοί, σύμφωνα με την Αστυνομία, σκότωσαν έναν και τραυμάτισαν τρεις από τους Ινδούς, εισβάλλοντας στην κατοικία τους, στην περιοχή «Λάκκα» Μεγάρων.


_____________________________


Φρίκη και τρόμος στους Έλληνες κατοίκους. Έπεσε η πόλη σε χέρια αγροίκων και βαρβάρων. Σε εθνότητες που η βία είναι μέρος της κουλτούρας, της ιδεολογίας, της θρησκείας και του "πολιτισμού" τους.

Λέω στον κουμπάρο μου γιατι δεν παίρνουν τα παιδιά τους να φύγουν από την περιοχή. Πετάγεται η γυναίκα του η Ανθή:

-Ο παππούς μου δούλευε χρόνια σαν το σκυλί για να κάνει αυτό το σπίτι. Ο πατέρας μου με γραμμάτια εξώφλησε και το διπλανό διαμέρισμα. Είμαστε τρίτης γενιάς Αθηναίοι, στον Άγιο Παντελεήμονα, και τα παιδιά μας τέταρτης. Δεν θα μας αναγκάσουν αυτοί με την βία να φύγουμε. Να φύγουν εκείνοι.


Συνειδητοποιώ πως το Youth Hostel στον ίδιο ακριβώς δρόμο, την δεκαετία του 50-60 λειτουργούσε σαν μαιευτήριο. Εκεί είχα γεννηθεί και εγώ μία μέρα το 1961. Ο δρόμος που κάποτε ήταν δρόμος ζωής έγινε δρόμος θανάτου. Σε μιά πόλη που δεν υπάρχει πιά και που έχει παραδοθεί στο πλιάτσικο και στη βία.

Σε μια πόλη που και ο φυγόδικος, και ο φονιάς, και ο ληστής, και ο λαθρέμπορος, και ο κλέφτης, και ο μαφιόζος, και ο τρομοκράτης, και ο δουλέμπορος, και ο ρουφιάνος, και ο ρατσιστής, και ο υπερεθνικιστής, και ο φουνταμενταλιστής, και ο φαλλοκράτης, και ο κηφήνας και ο τυχοδιώκτης του Αμερικάνικου Όνειρου, ξεπλένεται και αναβαπτίζεται στην κολυμπήθρα που λέγεται "πολιτικός πρόσφυγας", εκμεταλλευόμενος το δράμα των ανθρώπων που έχουν πραγματικά ανάγκη τους περισσότερους των οποίων δεν θα δούμε ποτέ στην Ελλάδα, γιατί δεν διαθέτουν ούτε την φυσική κατάσταση, ούτε τα κυκλώματα, ούτε τα χρήματα να γίνουν λαθρομετανάστες και φτηνό εργατικό δυναμικό για το μεγάλο κεφάλαιο.

Στην ίδια περιοχή, λίγες βδομάδες νωρίτερα παίχτηκε και η τελευταία πράξη του δράματος του Σεργιανόπουλου με συμπρωταγωνιστή έναν Γεωργιανό λαθρομετανάστη, από την χώρα που κλέβουν και βιάζουν τις γυναίκες για να τις παντρευτούν και που τα καλάσνικωβ πωλούνται στα περίπτερα. Απελάθηκε και ξανάρθε στην χώρα-ξέφραγο αμπέλι παριστάνοντας τον Αφγανό "πρόσφυγα". Και ζούσε το πρωί κλέβοντας μεροκάματα και ένσημα από τους φουκαράδες της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης του Περάματος -σαν αυτούς τους 8 που σκοτώθηκαν προχθές και σαν τον άντρα της Πομάκας που της διαρρήξαν το σπίτι - και το βράδυ σαν ζιγκολό που ο αντρισμός του τού επιτρέπει να είναι μόνο από πάνω.

Η περίπτωση Σεργιανόπουλου είναι ο συμβολισμός του δράματος του δικού μας λαού.

Οι "γαμάω και δέρνω" πιό εύκολα επιβιώνουν σε χώρες που έχουν κατεβασμένα τα βρακιά.



11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σιωπή. Όπως συμφωνία...Ιδίως με τον τίτλο.

SkyWatcher είπε...

Οι απόψεις σου με βρίσκουν σύμφωνο.
Η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως.
Και φοβάμαι ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα...
Αναρωτιέμαι στις άλλες χώρες της Ευρώπης τι γίνεται. Τα ίδια;

Theoprovlitos είπε...

@Skywatcher

Όχι βεβαια. Χαζες ειναι η αλλες χωρες. Η Ελλαδα ειναι το χαλί (και το χάλι) της Ευρωπης. Γινονται παγκοσμιες επιχειρησεις σκούπα και τα ξερα μαζι με τα χλωρα τα ριχνουν στην Ψωροκωσταινα. Αυτοι ριχνουν τις βομβες και στελνουν το λογαριασμο σε μας. Εμεις να τους συνδραμουμε εμεις να τους ταϊσουμε.

Αλλες βορειες οργανωμενες χωρες δεχονται εναν περιορισμενο αριθμο μεταναστων και χωρις να τους βασανιζουν τους ενσωματωνουν οσο γινεται. Αλλα αν κανεις ξεφυγει σε παραβατικη συμπεριφορα μαυρο φιδι που τον εφαγε.

Εδω ειναι το παγκοσμιο πορνειο οπου ο κοσμος συνανταται με τον υποκοσμο και οι μαφιες ανατγωνιζονται στο πια θα επικρατησει σε βαρος του αμαχου πληθυσμου ο οποίος οχι μονο εξαθλιωνεται αλλα του κολανε και την εττικετα του "Ξενοβοβου".

Βιαζομαστε απο παντου και τα τσιρακια της Νεας Ταξης μας λενε μην διαμαρτυρεσθε παρα καθιστε να το απολαυσετε, γιατι αλλιώς...

Ανώνυμος είπε...

ο Ελληνας είναι γνωστός για τα λόγια του και όχι για τα έργα του. Κι αν στο παρελθόν έκαμε σπουδαία έργα, αυτά αμαυρώθηκαν απο εκείνους που με λόγια έπεισαν τους πολλούς πως τα έργα, που σήμερα όλοι θαυμάζουν, ήταν αποτέλεσμα τυχοδιωκτισμού και αλαζονείας , πετυχαίνοντας όχι μόνο την απομάκρυνση τους απο τα κοινά, μα και τον αφανισμό τους.Πρικλής, Σωκράτης,Φειδίας,Πάτωναςκλπ. Ο Ελληνας κατέκτησε πνευματικά τη Ρώμη γιατί ήταν και είναι ευκολος στην προσαρμογή του με τα δεδομένα που του επιβάλλονται. Ποτε δεν ορίζει αλλά μόνο όταν ορίζεται γίνεται αφέντης. Συνηθίζει εύκολα τα δεδομένα και προσαρμόζεται σε αυτά με ευκολία. Προσόν μεγάλο αλλά και επικίνδυνο. Ετσι και με τους αλλοδαπούς. Δεν ξενίζει πλέον η κατάσταση, την έχουμε συνηθίσει και μαθαίνουμε να προσαρμοζόμαστε με τα δεδομένα αυτά. δυστυχώς οι αντιδρώντες ονομάζονται ρατσιστές, επειδή θέλουν να κρατ΄γησουν το επίπεδο της ζωής τους. Δεν συνειδητοποιούν πως ο ξένος είναιμεν φιλιξενούμενος, και πρ΄΄επει να τύχει καλής υποδοχής, αλλά να μάθει να συμπεριφέρεται με σεβασμό στον οικοδεσπότη του. Ορθώς ο Φράγκος πρόεδρος Σαρκοζί είπε για τους μετανάστες, πως πρέπει να μάθουν να ζούν στη Φραγκία όπως την θέλουν οι Φράγκοι και όχι όπως τηην θέλουν εκείνοι. Ειδάλως να γυρίσουν πίσω, δεν τους ζητήσαμε να έρθουν, εκείνοι ήθελαν και ήρθαν. Η αυστηρότητα δεν είναι ξένη προς τη αγάπη.

Theoprovlitos είπε...

@kakiste

Κατ αρχην εχουν εφευρεθει λέξεις-σλογκαν καραμελλες (όπως ξενοφοβος ή ρατσιστης) οι οποιες χρησιμοποιουνται για να απαξιωθει και να περιθωριοποιηθεί ηθικά όποιος τολμησει να διαμαρτυρηθεί εναντια στον σχεδιασμο της Νέας Τάξης η οποία έχει ανάγκη από δούλους για να μεγαλώσει τα υπερκέρδη της, αφ ετέρου να μπασταρδεψει κοινωνικα και πολιτιστικά τα κρατη ωστε μεσα στο χαος να επικρατησει στις κοινωνιες πλήρης ασυνενοησία τύπου βαβελ και κατ επεκταση καθυποταγη. Ετσι η Νεα Ταξη θα επικρατησει κατά κρατος σε κοινωνιες εξαθλιωμενων γηγενων και μεταναστων.

Όσον αφορα τους ιδιους τους λαθρομεταναστες δεν μπορει να τους ομογενοποιήσει κανεις παρα μονο σε εθνη απο τα οποια προέρχονται. Γεγονος είναι παντως πως οι κεντρασιατες σε σχεση με τους Αλβανους τους Ρωσσους ή τους Αφρικανους έρχονται με ενα τουπε απαίτησης να τους ταϊζουμε, να τους ποτιζουμε, να τους δωσουμε και "ισα δικαιωματα" χωρις να εχουν προσφερει, πολλοι δε χωρίς να ΘΕΛΟΥΝ να προσφερουν σε αυτη τη χωρα επωφελουμενοι της ιδιοτητας του "προσφυγα" η οποια συχνα ειναι και ψευδης.

Δεν θα αναφερθω στο άν ειμαστε ΕΜΕΙΣ υποχρεωμενοι να προσαρμοστουμε στην δικη τους κουλτουρα, τόσο επειδη ζουμε στην δικη μας χωρα και πολιτισμο (και δεν βρισκω κανεαν λογο να τον καταργησουμε) αλλα και γιατι αν θα πρεπει την μια να ικανοποιουμε τα χουγια του Ρωσσου, την άλλη του πακιστανού, την τρίτη του Αφρικάνου και την τεταρτη του Κινεζου ειναι προφανες πως θα καταληξουμε στο ψυχιατρείο με σχιζοφρενεια. Είναι επίσης προφανες πως ΑΥΤΟΙ θα πρεπει να προσαρμοστουνε σε εμας.

Θα αναφερθω ομως στο αδιαχωρητο του πραγματος. Το Μπαγλκαντες και μονοι εχει 150.000.000 κατοικους. Να τους καλεσουμε ολους εδω; Πόσους Αφγανους να στεγασουμε την στιγμη που υπαρχουν ακομα αστεγοι Έλληνες πυροπαθεις και σεισμοπαθεις. Οι απλα πολιτες που τους τρωνε τα σπιτια οι τραπεζες; Θα πρεπει να μας ενδιαφερουν οι ξενοι αστεγοι περισσοτερο απο τους δικους μας;

Και τελος προεχει πανω απο ολα η ασφαλεια των πολιτων. Ειναι γεγονος πως οι χωρες προελευσης πολλων ανηκουν σε πολιτισμους που και πολεμος να μην υπαρχει, η βια ειναι συστατικο της κοινωνιας τους (βεντετες, εκδικητικοτητα, αντριλικι, τρομοκρατια, φουνταμεταλισμος κλπ). Και αυτο ακριβως μεταφερουν ερχομενοι στην Ελλαδα. Δεν εχουμε ΚΑΜΜΙΑ υποχρεωση να αποδεχτουμε τα χουγια του καθε λαου. Έχουμε αρκετα δικα μας για να βασανιζομαστε.

Ανώνυμος είπε...

φίλοι μου πολύ ευαίσθητο θέμα όλο αυτό που
πιάσαμε, θέλει πολύ προσοχή και όχι
σπασμωδικές συμπεριφορές. αναρωτιέμαι πως
εφαρμόζεται σε αυτή την περίπτωση το
"αγαπάτε αλλήλους".
Ένας όχλος απελπισμένων είναι εξαιρετικά
δύσκολο να νουθετηθεί,να παιδευτεί,να ηρεμήσει.
και η δικη μας αρνητική συμπεριφορά μονο
χειρότερα μπορεί να κάνει τα πράγματα.
οποτε τι? αδιέξοδο?
αν περιμένουμε από τους απελπισμένους να
κάνουν κάτι τότε περιμένουμε επί ματαίω.
ίσως η πολιτεία αν οργάνωνε χώρους
στέγασης,συσσίτια,ακόμα και σχολεια
για όλους αυτούς?
ο καθένας από εμάς τι μπορεί να κάνει αν
κυβερνάται από τον φόβο και τον τρόμο? με τον όχλο δεν πιστεύω να καταφέρω
κάτι, αλλα με μεμονωμένα άτομα?
ένα χαμόγελο? ένα κέρασμα? ένα δώρο?
ίσως μαλακώσει τις δικαίως αγριεμένες
τους καρδιές και τότε που ξέρεις...?

Theoprovlitos είπε...

@luffy

Επί της ουσιας αυτο που λες ισχυει. Αλλα ισχυει σε προσωπικο επιπεδο. Στο να προσπαθησει να βοηθησει ο καθενας μας τον απελπισμενο. Με την διαφορα που ο απελπισμενος ειμαστε πλεον ΚΑΙ εμεις.

Χθες μολις εδιχνε στην τηλεοραση σχετικες ειδησεις. Χθες μονο 700 ατομα περασαν απο τα συνορα του Εβρου. 120.000 ατομα το 2007, 95.000 το 2006 και αν προσεξα καλα 65.000 ατομα μεχρι τωρα το 2008.

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Εδω εχουμε Ελληνες αστεγους θα στεγαζουμε και τους περαστικους; Και αντε να τους στεγασουμε. ΠΟΣΟΥΣ να στεγασουμε; 5-10.000; εδώ μιλαμε για εκατονταδες χιλιαδες. Που θα τους κοιμησουμε, πως θα τους ταϊσουμε, το συστημα υγειας θα τιναχτει στον αερα, τι δουλεια να τους βρουμε και ποιος θα την χασει για να την δωσουμε σε αυτους.

Περα απο την ιδιοτητα του Χριστιανου, υπάρχει και η ιδιοτητα του πολιτη που εχει δικαιωμα να ζει με ασφαλεια αυτος και τα παιδια του. Σαν ΠΟΛΙΤΗΣ ανησυχω και διαβλεπω ενα ΣΥΝΤΟΜΟ μελλον που θα θυμιζει την ταινια-θριλλερ του George Cameron "Αποδραση από την Νεα Υορκη" που η πόλη είχε μετατραπεί σε μια απεραντη υπαιθρια φυλακη με ετεροκλητες ομαδες κακοποιων που κανιβαλιζε η μια την άλλη επειδη δεν ειχε να φαει.

ΑΝ δεν γινει κατι ΤΩΡΑ θα πρεπει να εγακταλείψουμε ΕΜΕΙΣ τη χωρα. Ακομα και εαν είμασταν Νορβηγια και Ισλανδια και ειχαμε τα λεφτα να τους συντηρουμε ΠΟΣΟΥΣ να συντηρησουμε;

Μετα ειναι και κατι που το αφηνω τελευταιο. Σε λιγα χρονια θα λεμε Ελληνας και θα εννούμε εναν μελαχροινο μουσουλμανο με γενειαδα και τουρμπαν που δεν μιλαει Ελληνικα και δεν θα ξερει τι ειναι η Δομνα Σαμιου, το Τζιβαέρι, ο Μπαλλος, η Φραγκοσυριανη και η Διδω Σωτηρίου; Συνειδητοποιούμε πως μιλαμε για πολιτισμο και λαο υπο εξαφανιση;

Τωρα αφηνω τελευταια και την ιδιοτητα του Χριστιανου. Ως προσωπο προς προσωπο βεβαιως και πρεπει να συμπεριφερομαστε στον καθενα με αξιοπρεπεια. Αλλα ΠΟΣΟΥΣ να βοηθησουμε; Την ωρα που ταϊζουμε τον ένα, άλλοι δεκα θα μας ληστευουν και θα μας μαχαιρωνουν. Άλλοι λογω βαρβαρικων ενστικτων και αλλοι εξ αναγκης.

Ακομα και οι ΣΩΣΙΒΙΕΣ ΛΕΜΒΟΙ στα πλοια γραφουν ΜΕΓΙΣΤΟ ΑΡΙΘΜΟ ΑΤΟΜΩΝ.


Και ο γερων Παϊσιος κατεκρινε οσους μοιραζαν την περιουσια τους σε αγαθοεργίες και παραμελουσαν τα δικα τους παιδια για τα οποια έχουν και ευθυνη που τα εφεραν στον κοσμο.

SkyWatcher είπε...

Πολύ εύστοχος και πάλι...

Επειδή στηριζόμενος στο άρθρο σου αυτό, προσπάθησα να συζητήσω διαδκτυακά με κάτι φίλους, το θέμα "μετανάστες" από χριστιανικής άποψης, είδα ότι πολλοί παρεξηγούν τα πράγματα και εύκολα σου κολλάνε την ταμπέλα από "άσπλαχνος" μέχρι "ρατσιστής" κλπ

Έχω να πω ότι το να σπλαχνίζομαι π.χ. τον ναρκομανή και να προσπαθώ να τον βοηθήσω δεν σημαίνει ότι αποδέχομαι και τη μάστιγα αυτή που λέγεται ναρκωτικά.

Σπλαχνίζομαι τον μετανάστη σαν άνθρωπο και πλάσμα του Θεού, (σε προσωπικό επίπεδο όπως λες πολύ ωραία),αλλά διαμαρτύρομαι για την κατάσταση αυτή η οποία έχει ξεφύγει από κάθε όριο πλέον και εγκυμονεί χίλιους κινδύνους.

Theoprovlitos είπε...

@Skywatcher

Το σφαξε με πασα μου να αγιασω ΔΕΝ υπαρχει σε κανενα Ευαγγελιο. Υπατχει το αγαπα τον πλησιον σου ως ΕΑΥΤΟΝ. Όχι παραπάνω και σιγουρα οχι παραπανω από τον συντοπίτη σου και το παιδι σου. Υπαρχουν όρια.

Αυτοι οι ισχυρισμοι περι άσπλαχνου και ρατσιτη θυμιοζυν τον Ιουδα ο οποίος αν θυμασαι επεκρινε τον Χριστό ότι δηθεν σπαταλιεται το μυρο ενω αν το πουλούσανε θα βοηθούσαν τους φτωχους.

Και τι απαντησε ο Χριστός; Τους φτωχους θα τους εχετε πάντοτε μαζι σας.

Οι διαφοροι τύποι που ερχονται δεν ερχονται επειδη αγαπουν την ελαλδα, τους Ελληνες, την νοοτροπια ή την θρησκεια μας. ΑΚΑΘΑΡΤΟΥΣ μας θεωρουν και βρωμερους. Θα αναγερθω αλλη φορα σε ντοκουμεντα και περιστατικα να φριξεις για το πως μας βλεπουν οι Αφγανοι πρόσφυγες.

Αν χρησιμοποιησω και πνευματικη ορολογια δε για αυτους που θεωρουν υποστηριχτες των μεταναστων συλληβδην και σε βαρος των δικων τους ανθρωπων θα πω το εξης.

Μερικες φορες κανουμε πραγματα για να θεωρήσουμε εαυτους ανωτερους ανθρωπους και να αυτοδικαιωθούμε. Σημερα το προφιλ του μοντερνου και συγχρονου καλου ανθρωπου, του υπερανθρωπου που αυτοπαρασημοφορείται είναι του αντιρατσιστή. Στην πραγματικοτητα σε πολλες περιπτωσεις ενα image ειναι ολα αυτα. Όποιος λοιπον αγαπα τους Αφγανους τόσο πολύ, σπίτι έχει, κρεββατια έχει, λεφτα έχει. Ας τους μαζεψει και ας τους ταίσει λοιπον στο ΣΠΙΤΙ του σαν καλος Χριστιανός.

Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ φιλανθρωπος και ο καλος Χριστιανος δεν ειναι αυτος που ταϊζει τους Αφγανους στο δρομο, σαν τις κυρίες που ταϊζουν τα αδέσποτα.

Η "φιλοξενία" δεν γίνεται σε ιδρύματα, η φιλανθρωπία δεν γίνεται εξω από την πόρτα του άλλου, όπως και δεν γινεται μνημόσυνο με ξενα κόλυβα.

Ανώνυμος είπε...

Συνήθως αυτοί που πιπιλάνε την καραμέλα του αντιρατσισμού το κάνουν για να καθησυχάσουν τη συνείδησή τους. Οι ίδιοι είναι κατά κανόνα ευκατάστατοι και δεν θα καλούσαν Αφγανό λαθρομετανάστη ούτε για να σερβίρει σε γεύμα στο σπίτι τους. Και επίσης, δεν μένουν σε περιοχές με μετανάστες ή με τσιγγάνους, αλλά στα βόρεια ή τα νότια προάστια. Έχεις ακούσει πολλούς "αντιρατσιστές" στο Ζεφύρι και τα Άνω Λιόσια;

Theoprovlitos είπε...

@MArko

Το όραμά μου είναι να μάθω που μέμνει ο Αλαβανος. Μετά να ναυλώσω καμμια 10 πούλμαν και να μαζεψω όλους του Κούρδους από την Ομόνοια και τα τους βαλω να μενουν εξω από το σπίτι και τα σχολεια που πηγαινουν τα παιδια του. Εκεινα να κατουρανε , εκει να κλεβουνε, εκει να ληστευουν με σουγια. ΑΛλα εννοειται πως εξω αοό το σπιτι του δεν θα υπάρχουν αστυνομοι.

Ξερει κανεις ρε παιδια που μενει ακριβως ο Τσιπρας ο Αλαβανος και διασημοι αλλοι ανεξοδοι αντιρατσιτες;