14/7/08

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

Αν ανήκετε στην προνομιούχα αυτή τάξη που ψάχνει να βρεί κατάλληλα ενοικιαζόμενα studios ή διαμερίσματα για να κάνει διακοπές (καπιτάαααλες) χρειάζεται μεγάλη προσοχή, ιδιαίτερα αν κάνετε την αναζήτησή σας μέσω internet.

Εγώ να, έκανα την ανοησία και ανέλαβα την αποστολή τού να ψάξω καταλύματα για την οικογένεια μου και την παρέα μου, και αμπλαούμπλας και απρόσεκτος ων την πάτησα δυό-τρεις φορές και αυτοτραυματίστηκα.

Την μία, όταν σκεφτόμουν να πάω διακοπές στα νησιά του Β.Αιγαίου ή στα Δωδεκάνησα. Κάνω την έρευνά μου για τον ναύλο για οικογένεια με αυτοκίνητο και μού 'ρθε στο κεφάλι μια 700-800άρα. Ευτυχώς που έσκυψα και με πήρε ξώφαλτσα. (Αυτό θα εννοούν βρε κουτά όταν μιλούν για την γενιά των 700 ευρώ: Πως χρειάζεσαι ένα μηνιάτικο ναύλα για να πας οικογενειακώς στα νησιά!)

Μετά επειδή τάθελε ο κώλος μου πήρα τηλέφωνο και στο Πήλιο για να μάθω την τιμή για ένα διαμέρισμα με 2 υπνοδωμάτια, που είδα στην Χρυσή Κοροϊδία, και μου πέταξαν ένα 250 ευρώ την βραδυά μόνον, από 330 κανονική τιμή. Ευτυχώς που πρόλαβα να κλείσω γρήγορα το τηλέφωνο γιατί βούιξε το αυτί μου.

Τέλος συνειδητοποίησα διαβάζοντας τις περιγραφές διαφόρων διαμερισμάτων στο internet πως θέλει και προσοχή για να μην παραπλανηθείς από τις αναγραφόμενες παροχές τους. Διότι τα περισσότερα διαμερίσματα έγραφαν πως είναι είτε πλήρες εξοπλισμένα, είτε πλήρος εξοπλισμένα. Πλήρως εξοπλισμένα ελάχιστα. Να μην πω και κανένα. Παίζει ρόλο βέβαια και σε ποιά οδός ευρίσκεται το διαμέρισμα.

Πάντως εγώ συνεχίζω απτόητος την έρευνά μου, αλλά δεν την ξαναπατάω: Εφοδιάστηκα και με ωτοασπίδες, και με γυαλιά ηλίου και με τσίγκινο σωβρακάκι (Kalvin Klein - πάντα).

Πρέπει να βιαστώ πάντως γιατί αν αργήσω, σε λίγο θα είναι όλα πλήρες.

______________________________________
Photo: Εις αναζήτησιν δωματίων με spa ή άλλως Prrrrr Bath (=κλασομπανιέρα εις την Αγγλικήν)

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να προσθέσω στην υποεννότητα "ωτοασπίδες" το άκλιτο "πάτερ"..
ο πάτερ, του πάτερ, στον πάτερ!! Βρε χριστιανέ, πες "πατέρας" που "το 'χεις"...

Theoprovlitos είπε...

Eureka!

Μολις ανακαλυψα και το "πλήρης εξοπλισμενη κατοικια"

Α, το πατερ δεν ειναι άκλιτο;

Katerina είπε...

www.octapustravel.gr
στα ελληνικα
kαι με ένα παλο συστημα κρατησεων για το ξενοδοχείο της αρεσκειας σασ στην καλυτερη τιμή
λοιπόν άλλο το www.tripadvisor.com
το πιο διαδεδομένο και ευχρηστο ταξιδιωτικό σάιτ
κριτικές ξενοδοχείων απο χρηστες φωτογ.υλικο και χάρτη για καθε ξενοδοχειο
οι κρατησεις δε γινονται απο το σάιτ αλλά παραπέμπει
σε ονλαιν γραφeια
οπως Εxpedia, travelocity, hotels.com

www.laterooms.com
θα βρειτε προσφορές για να κλεισετε δωματια σε ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο σε προσφορές της τελευταίας στιγμής.

www.airtickets.gr
ελληνικό και αγαπημένο το σάιτ παρουσίαζει τις καλύτερες τιμές αεροπορικών εισιτηρίων για τους προορισμούς που επιλέξατε. Η αγορά εισητηριών μέσα από το σάιτ

www.kayak.com προσφορές για τα εισητηρια σε χρονο dt

www2.skyeurope.com
πτησεις σε ολες τiς πόλeiς

farecast.com

www.luxurylink.com
ταξιδιωτικά πακέτα για glamorous
διακοπές
το πιο δημοφιλες γνωρισμα της σελίδας ειναι η δημοπρασία ταξιδιωτικών πακέτων για 2 ατομα
καποιοι πλειοδότες εξοικονόμησαν και 70%
η πληρωμή εντος 24 ωρων απο το κλεισιμο της δημοπρασια
και φυσικά αν θέλεις να δεις απλά καταλυματα και άλλα στο diakopes.gr
Πάντως εγώ οσες φορές έκλεισα μεσω ιντερνετ μια χαρά βολεύτηκα

Theoprovlitos είπε...

@ocean soul
Δεν θα ήταν... πλήρες οι κρατησεις.
Και εγω χρησιμοποιω αρκετα το internet.

Katerina είπε...

πληρεις αγαπητέ

fvasileiou είπε...

Και φυσικά ισχύει ότι για τους Έλληνες έχουν πιο ακριβές τιμές. Για αδιευκρίνιστους λόγους...

Theoprovlitos είπε...

@fasileiou

Σωστοτατον και αυτό. Αν δεν γδαρεις τον δικο σου άνθρωπο ποιον θα γδαρεις; Πλην όμως ως άλλη Κασσανδρα προβλεπω το κλαμμα που ερχεται μεχρις ωτου να συνελθουν οι αρπακολλατζηδες.

Μολις πριν λιγες μερες έμειναν τρια άτομα στο Ελσινκι σε τρικλινο δωματιο σε ξενοδοχειο 4-5 αστερων, σε τρια διπλα κρεββατια και μπουφε πρωινό του σκασμου στην τιμη με 62 ευρω το δωματιο. Ναι 62 ευρω. Μετανοιωσα που δεν πηγα και εγω.

fvasileiou είπε...

"Αν δεν γδάρεις τον δικό σου άνθρωπο..."

Ωραίο! Έγραψες!

Το παράδειγμα το εδώ (το εν Ιωαννίνοις) είναι ενδεικτικό: Ξεκίνησαν ως ο φτηνός προορισμός και μέσα σε ελάχιστο διάστημα -πριν την περιλάλλητη ακρίβεια- ανέβασαν τις τιμές καθέτως. Έτσι τα Ζαγοροχώρια είναι πιο ακριβά από την πόλη. Για το Μέτσοβο δεν συζητάμε πια: Είναι φτηνότερο να φας σε Ελβετικό Σαλέ, παρά κοντοσούβλι μετσοβίτικο (και δεν κάνω πλάκα, ούτε είναι ρητορική υπερβολή. Δυστυχώς κυριολεκτώ!)

Γενικά τα ακρίβηναν τόσο, που άρχισαν να διαμαρτύρονται οι ντόπιοι: Δεν είναι δυνατόν, ρε παιδιά, να τους πίνεται έτσι το αίμα. Είπαμε, να κλέβουμε, αλλά όχι με τέτοιο τρόπο. Παραινέσεις από τοπικούς φορείς κτλ -στο κενό. Γιατί, έτσι κι αλλιώς, κονομάνε.

Ανώνυμος είπε...

φίλοι μου ο νομος της αγοράς που τόσο ασπαζόμαστε και προσκυνάμε αυτός είναι. ότι πουλάει πουλιέται όσο θέλει ο πωλητής,αν δεν θέλει ο αγοραστής δεν το παίρνει! το να θυμώνουμε και να αγανακτούμε δεν βγαίνει νόημα.
θεωρώ σημαντικότατο να κατανοήσουμε ποσο λίγα πράγματα πραγματικά χρειαζόμαστε και να ξεφύγουμε από τη λαίλαπα του άκρατου καταναλωτισμού. Τόσα πράγματα που μας κάνουν δούλους και μας στερούν ότι σημαντικότερο.
συγγνώμη αν κούρασα

Theoprovlitos είπε...

@luffy

O νομος αυτος μπορει να λειτουργησει σε κρατη και λαους με υγειη νοοτροπια. Εδω τωρα εψαχνα καταλυμα στην Ναξο και μου ζητησε ο ενας 55 ευρω, ο αλλος 350, ο αλλος 150 για τα ιδια σχεδον πραγματα στην ιδια τοποθεσια. Τι παραπανω μπορει να προσφερει κανεις που να αξιζει αυτα τα επιπλέον 295 ευρω την ημερα.

Δυστυχως ενα απο τα εθνικα μας σπορ ειναι ο μαυραγοριτισμος. Δεν υπαρχει χειροτερο κακεκτυπο του καπιταλισμου από την Ελλαδα.

--------
Θυμαμαι το 1985 ειχα πληρωσει σην Νισυρο σε δωματιο 950 δρχ δηλαδη 2,80 ευρω την ημέρα! Σήμερα σου ζητανε 50. Τοτε ο βασικος ήταν 90-100 ευρω, σημερα ο βασικος ειναι αντε 700 ευρω. Τοτε με τον μισθο σου εμενες 32 βραδυες σήμερα μένεις 14. Δηλαδη η ποιοτητα ζωης μας υποβαθμιστηκε κατά 55%.

Αλλα και αλλοιως να το δεις τοτε πηγαιναμε σε 30 λεπτα σε μια καθαρη παραλια για μπανιο στην Αθηνα σημερα θελεις 60-90 λεπτα μποτιλιάρισμα και ενα σωρο λεφτα για να κολυμπησεις σε μια βρωμικη παραλια, υπό διαρκη καυσωνα.

Όντως χρειαζομαστε ελαχιστα πραγματα αλλα οι διακοπες κοντα στην φυση ειναι σιγουρα ενα απο αυτα που χρειαζομαστε οπωσδηποτε και που καποιοι κερδοσκοπουν σε βαρος μας εκμεταλλευομενοι αυτην την ανάγκη.

Δεν υπαρχει χειροτερο πραγμα από το να κανεις αρπαχτη από την αναγκη του άλλου.

Ενα απλο και μικρο ταπεινο σπιτακι δίπλα σε μια θαλασσα μπορειτε να μου βρειτε; Ας ειναι και σε ερημια κι ας τρωω ντοματα και αγκουρι. Τα τζακουτζι και τις πισινες τις χαριζω σε οποιον τις εχει αναγκη (αν και δεν τις απορριπτω από δογματισμο).

Εξ αλλου οπως ειπες στις διακοπες ειναι που φαινεται πως οντως εχω αναγκη από ελαχιστα πραγματα. Οσα παιρνουμε μαζι μας στις διακοπες ως αλλοι εκουσιοι προσφυγες των μεγαλουπολεων, ε, αυτα ειναι που εχουμε πραγματικα αναγκη.

Οταν ευρίσκομαι στην Αθηνα ειναι που μαζευω τριγυρω μου άπειρη σαβουρα, για να ξεχνω τον πόνο μου που δεν βρισκω διπλα μου μια ροδακινια να κοψω ενα φρουτο απο το δεντρο. Και υποκαθιστω το φρουτο με το τηλεκοντρολ, το ταβλι με την τηλεοραση και τον περιπατο με το shopping...