18/4/08

Ο ΙΟΥΔΑΣ ΦΙΛΟΥΣΕ ΥΠΕΡΟΧΑ

ΚΑΙ Ο ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ ΜΙΛΟΥΣΕ ΩΡΑΙΑ

Όταν ανάρτησα το προηγούμενο θέμα, σχετικά με την επιστολή από την Φινλανδική Πρεσβεία με θέμα το προληπτικό σχέδιο διαφυγής σε περίπτωση ενδεχόμενης κρισης, το έκανα γιατι το θέμα είχε ξεφύγει προ πολλού από το επίπεδο τη προσωπικής αλληλογραφίας και έπρεπε να πάρω θεση.

Ενας απλός πολίτης είμαι (ίσως οχι και τόσο απλός) που με αφορμή μια τηλεοπτική εκπομπή θεώρησε καλό να ρωτήσει καποιον από τους συμμετέχοντες, έμπειρο στα γεωπολιτικα πράγματα, για το αν η επιστολή αυτη της Φινλανδικής πρεσβειας μπορει να σημαίνει και κατι το ανησυχητικό και αν όντως τα Νατοϊκα σχεδια θα συμπεριλάβουν προσεχώς και την Φινλανδία όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή. Ούτε πολιτικολόγησα, ούτε πηρα καμμιά θέση.

Παράλληλα έχω εκφράσει τις αντιρρήσεις μου (σε άλλες αναρτήσεις) για αυτήν την λαίλαπα του υποτιθέμενου εκσυγχρονισμού των πάντων στο όνομα του φιλελευθερισμού, ακόμα και των βασικών δογματικών θέσεων όχι μόνο της Ορθοδοξης Εκκλησίας, αλλά και του Χριστιανισμού γενικότερα, από διάφορους νεωτερίζοντες θεολόγους, ιερείς, διανοουμένους και την ακολουθία τους.

Χθες μάλιστα είδα στην τηλεοραση του Sky το περιβόητο "ντοκυμαντέρ" σχετικα με τις "νέες αλήθειες" που προκύπτουν από την "ανακάλυψη" του ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ και πως η επαν-ανακάλυψη αυτή "αλλάζει" ριζικά τα θεολογικά δεδομένα της πίστης μας.

Ουσιαστικά το ντοκυμαντέρ, βασιζόμενο στο "Ευαγγέλιο του Ιουδα" καταλήγει στα ακόλουθα συμπεράσματα:

α) Η απέχθεια προς το προσωπο του Ιουδα ειναι υπεύθυνη για τον αντισιμιτισμό (λες και οι υπολοιποι Αποστολοι δεν ηταν Εβραίοι).

β) Η Χριστιανικη θεολογία ειναι υπεύθυνη για το ολοκαύτωμα.

γ) O Ιούδας ήταν καλός και ως εκ τουτου και ολοι οι Εβραιοι καλοί ειναι.

Δεν είναι της παρούσης να αναφερθώ στον Αντισιμιτισμό ή στον Σιωνισμό.

Θελω μόνο να αναφερθω στην New Age θεολογικη γραμμη που υφέρπει ή και εκδηλώνεται σε νεοθεολογίζοντες χώρους (ακόμα και σε Εκκλησιαστικούς) οτι όλοι οι ανθρωποι ειναι καλοί και αμέτοχοι ευθυνών και ειναι το κισμέτ, τα ζώδια, το κάρμα και το DNA αυτο που ευθύνονται για το τι ειναι ο καθενας. Ως εκ τουτου επειδη ειμαστε ολοι καλοί και ειναι και οι αλλοι καλοι, σημερα που διανυουμε το Age of Aquarius αγαπαμε τους παντες αλλά και τα βιτσια τους.
Ένα βιτσιο μονο δεν ειναι αποδεκτό: Αυτο της έλλειψης δημοκρατικών φρονημάτων. Αυτό ξυπνά τον τραμπούκο μέσα μας. Αυτό είναι που μας κάνει να επιτιθόμαστε σε όποιον δεν έχει αρκετά "φιλελεύθερη θεολογία", "φιλελεύθερη ηθική" και το χειρότερο όλων: Σε όποιον αντάλλαξε email με ευρωβουλευτή που δεν είναι στην λίστα του Σιντλερ και έπρεπε να είχε ήδη πεθάνει σε κάποιο (δημοκρατικό πάντως) στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Σας παραθέτω λοιπόν τα όμορφα λόγια που μου έγραψε σε κάποιο άλλο θεολογίζον blog, κάποιος βαθειά δημοκράτης και βαθειά Χριστιανός, (από περιοχή που έχει επανειλημμένα απασχολήσει τα ΜΜΕ για τα βαθειά δημοκρατικά φρονήματα κάποιων κατοίκων της) όταν τόλμησα να εκφέρω την αντίθετη άποψη σε κάποιες ακραία νεωτερίζουσες θεολογικές θέσεις:

-----------------------------------
Θεοπρόβλητε..
χα χα χα χα χα ΑΚΟΥ ΟΝΟΜΑ ΘΕΟΠΡΟΒΛΗΤΟΣ......

Γιατί δεν πας σε κανένα άλλο blocks να κάνεις μαθήματα θεολογίας. Ο φυσικός σου χώρος είναι στα blocks των συντρόφων σου!!! Καρατζαφερη, Αδωνη Γεωργιάδης κτλ

Και μη πείς πάλι πως σε έβρισα γιατι σε παραπέμπω στην τελευταία ανάρτηση του δικού σου blocks που μιλάς για τους κολλητούς σου.
Αστο λοιπόν ..και μη μιλάς για έλλειμμα δημοκρατίας, γιατί εσάς τρέχει από τα μπατζάκια σας.
ΛΟΙΠΟΝ για να τελειώνουμε .....Πάρε το κουβαδάκι σου και τη Σβάστικα ΠΟΥ ΣΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΔΩΡΟ και αμέ σε άλλη παραλία.

ΜΕ ΤΙΜΗ ΕΝΑΣ ΑΝΑΡΧΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ

15 σχόλια:

Cacofonix είπε...

Θεοπρόβλητε,
μπλέκεις άσχημα! Λόγω πολλών υποχρεώσεων δεν μπόρεσα να γράψω για την ηλιθιότητα του ΣΚΑ"Ι να παρουσιάζει τουλάχιστον άπαξ του τριμήνου κι από ένα χαμένο ευαγγέλιο!
Τελικά τσούζει και πονάει απ' ότι φαίνεται...
Το ΣΚΑΪ είναι το πιο αφελληνισμός και πιο πρόσφατο τηλεοπτικό ΜΜΕ. Μάλιστα μας έχει σερβίριε μέχρι και Oprah μεταγλωτισμένη, λες και δεν μας έφτανε η δική μας Ανίτα.
Προσπαθεί μάλιστα να περάσει μια γραμμή "φιλελευθερισμού" και μιας βαριάς μορφής ντεμεκιάς - θεσσαλονικιότικη έκφραση που υποδηλώνει θρασύτατη βλακεία στο όριο της μαγκιάς -κι ενός καθωςπρεπισμού του Politically Correct.
Όλα αυτά είναι μπούρδες! Οι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα τι τους γίνεται, ενώ χρησιμοποιούν ντοκυμαντέρ μόνο από το National Geographic. Είναι τυχαία άλλωστε αυτή η παράλογη στάση;
Εδώ σε άλλο γνωστό αντιχριστιανικό blog είδαμε έναν που δηλώνει μη επιστήμονας να μιλάει για τη ΘΕΩΡΙΑ της εξέλιξης λες κι έχει κάνει 30 διδακτορικά πάνω στο θέμα (δικτατορικά θα του ταίριαζε καλύτερα). Κι εσύ θες από το ΣΚΑΪ σοβαρότητα.
Ένα από τα τελευταία κρούσματα λογοκρισίας είναι ότι έχει γίνει χαμός σχετικά με τα θρησκευτικά πιστεύω των υποψηφίων στις ΗΠΑ, κι ενώ ξεκινάει ρεπορτάζ για το θέμα, κι ανααφέρει ότι η θρησκει είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, στο ρεπορτάζ δεν λέει τίποτα!!! Μην ασχολείσαι θα τρελαθείς στο τέλος!

fvasileiou είπε...

Συμφωνώ απολύτως με τον Κακοφωνίξ στα όσα λέει για το συγκρότημα Σκάι-Καθημερινής.
Η ιστορία με τα απόκρυφα είναι για γέλια. Ή για κλάματα; Νομίζω ότι το πρόβλημα μεγιστοποιείται γιατί ονομάζονται "απόκρυφα" -η λέξη αυτή γαργαλάει σήμερα. Παλιά, όταν δόθηκε, δήλωνε την αναξιοπιστία τους.
Και κάτι για τα θεολογίζοντα μπλογκ: Τι να την κάνω εγώ την ορθόδοξη θεολογία, αν ο τρόπος ζωής μου δεν διαφέρει ούτε εξωτερικά ούτε εσωτερικά από του οποιουδήποτε καθολικού προτεστάντη βουδιστή;

Ανώνυμος είπε...

Τα Κανονικά Ευαγγέλια είναι Αποκαλυπτικά (αποκαλύπτουν τον Θεό).Τα Απόκρυφα τον θολώνουν, τον σκοτεινιάζουν, τον ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ.Αλλά στα μάτια των ανθρώπων φαντάζουν σαν κάτι τρομακτικό.Πόσα μυστικά πια να χρεωθεί η -ντεμέκ-μυστική βιβλιοθήκη του Βατικανού;

Ανώνυμος είπε...

δεν πιστεύω πως χρειάζεται να ασχολείται κανείς με αυτές τις χαζές και αστήρικτες επιστημονικά και θεολογικά αναφορές στα διάφορα ευαγγέλια που τώρα τελευταία επανεμφανίζονται. Γαργαλούν τα αυτιά εκείνων που προσπαθούν να βρούν διάφορες δικαιολογίες για να ησυχάσουν(νομίζουν) την ενοχη συνείδηση τους, και να κρυφτούν πίσω απο αυτές. Πείθονται μόνο όσοι θέλουν να κρύψουν την απιστία τους η και να δικαιολογήσουν αυτήν. Εμείς οι χριστιανοί και ιδιαιτέρως οι Ορθοδοξοι, θα πρέπει να είμαστε πλήρης Πνεύματος Αγίου και χάριτος, να νοιώσουν οι μη πιστεύοντες αλλά αναζητούντες,πως ζεί Κύριος ο Θεός, και τότε κανείς δεν θα μπορέσει να τους πείσει με ψεύτικα λόγια πως η πίστη των Ορθοδόξων είναι απλώς κατασκεύασμα των παπα΄δων η των Εβραίων κλπ..

Theoprovlitos είπε...

@ Cacofonix

Αυτο το μην ασχολεισαι ειναι μεγαλη κουβεντα. Εχθες παντως με επιασε κατι σαν τρελλα να τα παρατησω.
Ξεκινησα αυτο το blog με σκοπο τον διαλογο και την επικοινωνια και τελικα βελπεις οτι πεφτεις πανω σε τοιχους.
Ποτε μου επιτιθεται ο ενας, πότε ο αλλος, πότε οι στρατευμενοι αθεοι ποτε χριστιανοι.

Οποτε οποτε δεν με πειραζει και τοσο το τι γινεται στα καναλια και στα ΜΜΕ. Δηλαδη με πειραζει και με παραπειραζει αλλα δεν με θλιβει τοσο οσο το να βελπω ανθρωπους που εχουν περιχαρακωθει και βαρανε.

Οχι εμενα. Δοξα το Θεω ο χειροτερος αντιπαλος μου ειναι ο εαυτος μου και σε επιπεδο αγωνα και σε επιπεδο λογισμων. Αν καταφερω να νικησω τον εκαστοτε λογισμο μου εχω νικησει. Εχω σταθει στα ποδια μου. Οποτε τι να μας πει για την ζωη του ο καθε αθεος ο καθε κολλημενος ο καθε δογματικος. Δεν μειωνομαι. Σε καοποιο επιπεδο αυτογνωσιας και αυτοπεποιθησης εφτασα μετα από τοσα στραπατσα.

Αλλα ΛΥΠΑΜΑΙ για αυτους. Λυπαμαι για την ψυχη τους. Ευχομαι μονο καποια στιγμη να αποδειχτει οτι ολοι αυτοι οι διαφοροι ειναι προ Χριστου Παυλοι.
Ας ευχομαστε.

Για τα καναλια βεβαια και το National Geographic ουκ εστι σωτηρια.

Theoprovlitos είπε...

Πες τα ρε Φωτη γιατι ο συγκριτισμος ειναι ύπουλο πραμα. Σε λιγο θα βλεπω τον Παπα και θα του φιλω με σεβασμο το χερι γιατι ειναι πιο ξεκαθαρος και δογματικα και εκκλησιαστικα, απο κατι δικους μας κρυφοσυγκριτιστες.
Δεν με φοβιζει το αλλο ή το διαφορετικο. Ο αχταρμας με φοβιζει. Ιδιαιτερα ο κεκαλυμενος. Οταν μιλας κινεζικα μιλας κινεζικα, οταν μιλας ελληνικα ελληνικα. Οταν μιλας 10 γλωσσες ταυτοχρονα μπορεις να συνενοηθεις;

Theoprovlitos είπε...

πατερ Παναγιωτη χαιρομαι που ειστε καλα. Προς στιγμην ανησυχησα γιατι σας ειδα υπερβολικα... ήσυχο.

Για τα Ευαγγελια μηπως και ο ορος ΑΠΟΚΡΥΦΑ που τους κοτσαρανε για να τα χαρακτηρισουν ειναι αδοκιμος και αφηνει την φαντασια να οργιαζει; Ποτε αραγε θεσμοθετηθηκε σαν όρος;
Ετσι σαν "αποκρυφα" μαλλον σαν σεναρια για το Holywood ακουγονται.

Σωστη η παρατηρηση για την περιβοητη βιβλιοθηκη του βατικανου. Δεν ξερω αν και ο Χαρυ Ποττερ προηλθε απο αυτην.

Theoprovlitos είπε...

@ανωνυμε
Προτιμω να ειχες ενα καποιο ονομα απλα για να μην σε συγχεω με αλλους.

Αυτο που λες για την δικη μας μαρτυρια ως σιωπηλη ομολογια ισχυει ετσι και αλλιως.
Ειτε υπαρχουν αποκρυφα ευαγγελια ειτε οχι.

Τωρα για τις διαφορες πρφασεις εν αμαρτιες που λες ξερεις πιο ειναι το καλυτερο συστημα; Το εχω σκεφτει πολλες φορες.
Να ριξεις σε μιαν αρενα ολους τους αντιπαλους της Εκκλησιας, της ορθοδοξης εκκλησιας.
Εχω την υποψια οτι θα αλληλοεξουδετερωθουν και στο τελος θα λάμψει η αληθεια χωρις οι ορθοδοξοι να χρειαστει ουτε καν να ανοιξουν το στομα τους.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Θεοπρόβλητε αυτό που γράφεις για τον πάπα, ότι δηλ. σε θέματα δογματικά και θέματα που αφορούν και σ' αυτό που λέμε "ηθική", από τη δική του τη σκοπιά, είναι πιο ξεκάθαρος πολλές φορές από μερικούς δικούς μας, είναι μεγάλη αλήθεια. Ίσως βέβαια συμβάλλει και το λατινικό δικανικό πνεύμα που διέπει τον Καθολικισμό, αλλά δεν δικαιολογεί η (καλή) έλλειψη του πνεύματος αυτού από εμάς πολλά ολισθήματα δικών μας. Και όχι μόνο θεολογιζόντων και "θεολόγων" λαϊκών (βλ. Καλαϊτζίδης της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου), αλλά και ανώτατων κληρικών. Συγγνώμη αν παραπέμπω σε δημοσίευμα στο δικό μου ιστολόγιο, αλλά επειδή αφορά άμεσα στο θέμα μας, θα το κάνω:
http://a-ergodes.blogspot.com/2008/03/blog-post_20.html

Επίσης, θυμάμαι ότι είχα ακούσει μία σύντομη συνέντευξη του τότε μητροπολίτη Θηβών Ιερωνύμου για το θέμα του "Ευαγγελίου του Ιούδα" (ψευδεπίγραφου Γνωστικού κειμένου, με αξία φιλολογική μεν, όμως με μηδενική όμως αξία ως πηγή πληροφόρησης για τα γεγονότα που περιγράφονται στα Ευαγγέλια. Κάτι δηλαδή σαν να έγραφα εγώ σήμερα κείμενο με τίτλο "Απομνημονεύματα του Παπουλάκου" και να το κυκλοφορούσα ως τέτοιο).
Λοιπόν, ο τότε μητροπολίτης Θηβών, αντί να πει απλά και ξεκάθαρα ότι πρόκειται για ένα ψευδεπίγραφο κείμενο με μηδενική αξία ως ιστορική πηγή για την εποχή της Καινής Διαθήκης και ότι υπάρχουν και άλλα τέτοια ψευδεπίγραφα κείμενα Γνωστικών, ούτε λίγο-ούτε πολύ είπε ότι η Εκκλησία όλα τα συζητάει κ.λπ, κ.λπ. Δηλ. μίλησε σαν να υπήρχε ουσιαστικά θέμα για το οποίο μπορεί η Εκκλησία να κάτσει να συζητήσει κ.λπ, κ.λπ. Επειδή τον άκουσα, κατάλαβα και εγώ ακριβώς αυτό! Οι δημοσιογράφοι στη συνέχεια πήραν την ατυχή, ήξεις-αφήξεις δήλωσή του και την έκαναν παντιέρα! Αφού ο άνθρωπος ξέρει τους δημοσιογράφους και ξέρει πώς τα ερμηνεύουν και τα διαστρεβλώνουν όλα, γιατί επιτέλους δεν μίλησε ξεκάθαρα;

(Υ.Γ. Άσχετο: Φίλοι μου, και ας είμαι αντι-χριστοδουλικός, υποψιάζομαι ότι ακριβώς για τους λόγους αυτούς, δηλ. για τα ήξεις-αφήξεις κ.λπ, κ.λπ., συγκεκριμένα συγκροτήματα και αθλιοκάναλα υποστήριξαν με πάθος την εκλογή Ιερωνύμου και τον στηρίζουν και τώρα, την ίδια στιγμή που περιγράφουν τους υπόλοιπους επισκόπους ως "βρυκόλακες", φυσικά πλην του Ιωαννίνων, του Περιστερίου και του Ζακύνθου...).

Theoprovlitos είπε...

Αυτη η ταση που περιγραφεις, του ήξεις αφηξεις από θεολογιζοντες, θολογους και μερικους ιερωμενους μπορει να σημαινει πολλα πραγματα. Θα πορσπαθηηω να απαριθμησω μερικα και οποιος μπορει συμπληρωνει.

α) ΠΕΛΑΑΑΑΤΕΣ ΜΟΥ.
Ο πελατης εχει παντα δικιο. Συνεπως ετσι ειναι αν ετσι νομιζετε πολυποικιλο και παρδαλο πελατολογιο της εκκλησιας.
Ελατε εσεις στην εκκλησια, γινετε πελατες μας και ας πιστευει ο καθενας οτι του κατεβασει η κουτρα του. Το μαγαζι να χει δουλεια.
Αυτο το εχει δοκιμασει χρονια πριν η Προτεσταντικη Εκκλησια με μεγαλη αποτυχια. Διοτι οσο και να εκαναν εκπτωσεις και να ξεβρακωθηκαν ο κοσμος την εγκατελειψε μαζικα. Και οπως ειπε καιοπ. Πανγιωτης 300.000 Γερμανοι γινανε Μουσουλμανοι! Ισως και μια στρεβλη αλλα συγκεκριμενη διδασκαλια να ειναι προτιμοτερη από το απόλυτο χυμα.

Β)ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ
Δηλαδη επειδη η εκκλησια εχει βγαλει τη βρωμα του οπισθοδρομικου και του συντηρητικου φορεα (που ειναι δηλαδη σε αρκετα επίπεδα) τους εχει πιασει ολους η μανια νσ σποδειξουν οτι ως εκκλησια και ως θεολογια προσαρμοζομαστε στην γραμμη που καποιοι περνούν στην κοινωνια ως μονδερνο και cool. Τραγικο να βλεπεις την εκκλησια να αγεται και να φερεται πισω από σκεψεις και ιδεολογηματα δανεικα μονο και μονο για να παραστησει την μοντερνα.
Το New look της κας Λουκα το εχεις δει; Κατι μεγαλοκοπελες που μεχρι τα 40 ήταν θεουσες και ξαφνικα αποφασιζουν να γινουν μοντερνες και ντυνονται στα 40 σαν 20αρες και μαλιστα κακογουστα τις εχει παρει το ματι σου;

Γ) ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
Εδω μιλαμε για κατι ακομα χειροτερο. Την εισαγωγη του Προτεσταντικου πνευματος εντος της εκκλησιας. Ετσι όπως σε καθε γωνια του κεντρου των Αθηνων διαφορες παραφυαδες ανοιγουν απο ενα μαγαζακι το ονομαζουν εκκλησια και υπαρχει απο ενας κυρηκας ο οποιος ερμηνευει και διδασκει το Ευαγγελιο κατα το δοκουν και με το αζημιωτο, έτσι φτασαμε στο σημειο ο καθε πνευματικος πατηρ να ερμηνευει το Χριστο κατα το δοκουν συμφωνα με οτι του κατεβασει η τσεφαλή του και με οτι διαβασε από διαφορους διανοητες και με την χειροτερη εννοια δυτικιζοντες Θεολογους.

Δ)ΑΠΙΣΤΙΑ
Τωρα τα βαλαμε τα ρασα. Ε δεν ειμαστε και πολύ σιγουροι για το τι πιστευουμε. Αποριες εχουμε. Ρε μπας και δεν ειναι ετσι τα πραγματα. Οποτε ειμαστε ετοιμοι να δεχτουμε το οτιδηποτε αφου στην ουσια ΔΕΝ πιστευουμε. Βλεπε το εδαφιο με τους μισθωτους που εγκαταλειπουν το μαντρι οταν ερχονται οι λυκοι.

Ε) ΕΠΑΡΣΗ ΚΑΙ ΑΙΡΕΣΗ
Τα οποια ειναι ταυτοσημα. Ο καθε θεοσπουδαγμενος θεωρει οτι ΤΩΡΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα ερμηνευσει σωστα το ευαγγελιο ποθυ μεχρι τωρα το πυκνο Μεσαιωνικο σκοταδι καλυπτε. Αρε χρειαζονται ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ να το ερμηνευσουν συμφωνα με την Θεολογικη γραμμη του Mega Channel.

Ρε συ ΜΑρκο μου εδωσες ιδεα να το ανεβασω αυτο σαν αναρτηση.

Περιμενω τυχον παρατηρησεις και υποδειξεις.

Ανώνυμος είπε...

Ο όρος ΑΠΟΚΡΥΦΑ είναι σαφέστατα Πατερικός.Προέρχεται από την 129η Εορταστική Επιστολή του Μεγάλου Αθανασίου, όπου καθορίζει σαφώς τα βιβλία της καινής Διαθήκης (πλην Αποκάλυψης).Χαρακτηρίζει πολλά ως ΝΟΘΑ,άλλα ΑΠΟΚΡΥΦΑ και φυσικά ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ-ΚΑΝΟΝΙΚΑ αυτά που βρίσκονται στον Κανόνα.

Theoprovlitos είπε...

@π. Παναγιωτη

Να που και η Θεολογια ως επιστημη μπορει να ειναι και χρησιμη. Βασικα οι θεολογοι σημερα καλουνται να παιξουν τον ρολο που επαιζαν οι γραμματικοι οταν ο κοσμος ηταν αναλφαβητος. Δηλαδη να διαβαζουν, να ερμηνευουν και να γραφουν γραμματα. Φανταζομαι παντως οχι να γραφουν δικο τους Αλφαβητο.

Ανώνυμος είπε...

όταν ένας μουγκός είναι βλάκας
περνάει απαρατήρητος!!

Theoprovlitos είπε...

Γεια σου ανωνυμε,
ευχαριστω για το περασμα σου.

Ανώνυμος είπε...

η ειναι βλακας η κανει τον βλακα
οτι αναπαυει τον καθε εν χριστω αδελφο