20/6/12

ΤΑ "ΕΓΩ" ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ
Κωνσταντινου Τσάτσου

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι πως στην ερώτηση τι είμαστε εμείς οι Έλληνες, χωρούν δύο απαντήσεις, διότι υπάρχουν δύο τύποι Ελλήνων.

Ο ένας ειναι ο ιδεατός Έλληνας, το σπάνιο υλικό με το οποίο κατασκεύασαν γενικά τον ιδεατό άνθρωπο οι αιώνες του δυτικοευρωπαϊκου πολιτισμού και ο άλλος, ο πραγματικός άνθρωπος, η εωσφορική του άρνηση, που έχει παρει διπλή μορφή.

Εξηγουμαι. 

Σαν όλες τις αρετές της αριστοτελικής ηθικής και η ελευθερία, που είναι ο πυρήνας του ιδεατού ανθρωπου, εμφανίζεται στον πραγματικό άνθρωπο ως μία μεσότητα, ανάμεσα σε αυτούς που αρνούνται την ελευθερία, διότι ειναι δούλοι ευτελείς, και σε αυτούς πάλι που την αρνούνται αντίστροφα, καταπατώντας τον νομο και την τάξη της ελευθερίας, αυτούς δηλαδή που κοιταν να κερδίσουν το χώρο της απεριόριστης ελευθερίας εις βαρος της ελευθερίας των άλλων.

Εδώ έχουμε το υπερτροφικό εγω γεμάτο πάθος και οίηση και εκεί, στους άλλους, έχουμε ένα εγώ που από φόβο κάποιου κακού έχει αυτοεξαφανισθεί. Συχνά αυτός ο φόβος παει πολύ πιο πέρα από το απειλούμενο κακό. Τέτοιοι ήταν οι γραικύλοι που στιγματίζει ο Ιουβενάλης, και που ειρωνεύεται ο δικός μας Καβάφης.

17 σχόλια:

e- είπε...

Θα μπορούσε κάποιος
-π.χ. εγώ ως Ελληνίδα με τη βούλα στα μιτοχόνδρια-να ισχυριστεί ότι ο αφορισμός για αυτούς που αρνούνται την ελευθερία ως φύσει δούλοι ή γιατί καταπατούν την ελευθερία των άλλων,προκειμένου να αυξήσουν απεριόριστα τη δική τους,
ισχύει για όλους κι όχι μόνο για Έλληνες.
Είναι τόσες οι διαφορετικές θεωρήσεις περί ελληνικότητας (π.χ. όλοι είναι Έλληνες αν εμφορούνται από ελληνικά ιδανικά,εξυπακούεται ότι οι εκφραστές δεν δέχονται αντίρρηση για τα ποια αυτά είναι και την ελληνικότητά τους...)που πραγματικά δεν βγαίνει άκρη!
Γεγονός είναι ότι ζούμε στο χώρο αυτό που φιλοδοξεί-ακόμη-να γίνει κράτος και πολλοί από μας ευχόμαστε ολόψυχα να τα καταφέρει...

Theoprovlitos είπε...

Δεν ξερω αν μπορω να συμφωνησω μαζι σου e.

Ας πουμε οι Φινλανδοι εχουν συλλογικη συνειδηση. Καμμια σχεση με εμας. Το ιδιο και οι Γερμανοι ως αρχουσα φυλή. Το ιδιο και οι εβραιοι οι οποίοι βεβαια μπορουν να γινουν κτηνη αλλα κυριως σε βαρος των άλλων εθνων. Μεταξυ τους αλληλοστηριζονται. Ο δαιμονας τους ειναι η φιλαργυρία ενω του ελληνα ο εγωκεντρισμος σε ολα τα επίπεδα.

Ο Ωφελισμισμος και ατομικισμος του Ελληνα μπορει να τον καταστησει δοσίλογο πιο ευκολα από άλλους λαους.

Ακομα και η Ελληνικη αντιδραση και αρνηση στην υποταγη και την υπακοή συχνα δεν ειναι ζητημα ιδεολογίας - όπως εξιδανικευμενα παρουσιαζεται - αλλα αποκυημα της νοοτροπίας "ο Μητσάρας κανει οτι γουσταρει" - κι αμα λαχει περνα οδηγωντας μεθυσμενος και με κοκκινο.

Βεβαιως υπαρχουν και υγειεις δυναμεις που δεν ειναι ουτε υστεροβουλες ουτε υποταγμενες. Αλοιμονο! Οι Φινλανδοι βγηκαν αναμεσα στου 10 πιο φιλησυχους (=υποταγμενους) λαους στο κοσμο, κι από πιτα που δεν τρων δεν τους νοιαζει κι αν καει.

Εγω ψαχνω τις υγειεις και ανυστεροβουλες δυναμεις στην ελλαδα, που θα μπορουσαν να πανε αυτη τη χωρα πιο μπροστα με καποιον ισορροπισμενο πατριωτισμό που δεν θα διολυσθαινει σε αρρωστημενους εθνικισμους ουτε ηλιθιους ή ύποπτους εθνομηδενισμους. Υπαρχουν! Αλλα ευρισκονται μονιμως εκτος εξουσιας.

e- είπε...

Ως Έλληνες θα ήταν αδύνατο να συμφωνήσουμε σε όλα ακόμη κι αν το θέλαμε!
Αν αφήσουμε απ'έξω πάντως την μπερδεμένη υπόθεση των γονιδιακά ορισμένων ιδιοτήτων κι εγώ και πολλοί άλλοι ψάχνουμε υγιείς κι ανυστερόβουλες δυνάμεις σ'αυτόν τον τόπο.
Μένει να συμφωνήσουμε βέβαια ποιες αυτές είναι...
έχουμε χιχι δουλίτσα...

Theoprovlitos είπε...

Δυστυχως φιλτάτη

οι δυναμεις αυτες δεν θα βρουν ποτε το δρομο τους σε αυτη τη χωρα. Εξ ορισμου θα πρεπει να περασουν απο κομματικους μηχανισμους πραγμα που αυτοακυρωνει όρους όπως αξιοπρέπεια, ανιδιοτέλεια κλπ.

Δεν εννοω με ρατσιστική ή αλαζονικη εννοια την μη συνεργασία με την εξουσια ή τη δημοσια διοικηση ή την εκαστοτε πολτικη εξουσια. Προφανως και στο Βελγιο και στη Φιναλνδια υπαρχουν αξιολογοι ανθρωποι που υπηρετουν την πολιτεια και το εκαστοτε πολιτικο προσωπικο προς καποια υπερκομματικη συντεταγμενη. Δεν σημαινει οτι ειναι και διαβρωμενοι.

Εννοω οτι σε αυτο το κρατος αναξιοκρατιας σπανια θα μπορεσεις να λειτουργησεις εκτος κομματικων μηχανισμών και αν τυχει και γινει αυτο κατα λαθος, θα εχεις να συγχρωτιστεις και να συνεργαστεις με προσωπα χαμηλου μορφωτικου και ηθικου επιπεδου.

e- είπε...

όντως αυτό συμβαίνει!
θα το αποδεχτούμε εις το διηνεκές;
χρωστάμε στα παιδιά τουλάχιστον να προσπαθούμε για κάτι καλύτερο!
μια πιο συμμετοχική δημοκρατία π.χ.
προτάσεις υπάρχουν,
αρκεί να τις αντιμετωπίσουμε σοβαρά,
σκεπτόμενοι έξω από κομματικές ιδεοληψίες,στις οποίες μας έθισαν αιώνες τώρα...

Ανώνυμος είπε...

Η συμμετοχική δημοκρατία υπάρχει μόνο στη φαντασία κάποιων γιαλαντζί ιδεολόγων. Ακόμη και η αρχαία αθηναϊκή δημοκρατία στηριζόταν στο αίμα και στη φυλή, καθώς επίσης και σε έναν Οδηγό (Führer): "δημοκρατία τούνομα αρχή δέ τού πρώτου ανδρός" (Θουκιδίδης). ¨Ολοι οι θεσμοί που άντεξαν στο διάβα των αιώνων και στήριξαν τον πολιτισμό δεν είχαν καμία σχέση με τον κοινοβουλευτισμό των τραπεζών που ζούμε τώρα. Η σημερινή δήθεν δημοκρατία είναι μια ψευδαίσθηση ανεξαρτησίας, ένα πέπλο που δεν σε αφήνει να δεις τις κλωστές αυτού που κινεί τις μαριονέττες.

Emeritus

Theoprovlitos είπε...

Οτι δεν ειναι δημοκρατια αυτο που βιωνουμε - καμμια αντιρρηση. Αλλα γιατι η συμμετοχικη δημοκρατια ειναι ουτοπια σε μια πολη-κρατος;

Η αναφορα στο αιμα-φυλη ειναι ασχετη με το αντικειμενο.

ΕΞ αλλου μην ξεχναμε οτι επί Οθρωμανικης αυτοκρατορίας (δεν γνωριζω για παλιοτερα) υπήρχε οντως φυλετικη διαφοροποίηση. Η Τουρκικη-Μουσουλμανικη συνοικια, η Χριστιανικη-Ελληνικη και η Εβραικη και σε ειπεδο μικροκοινωνιας οι κοινοτητες ειχαν μια καποια σχετικη αυτοδικοικηση και νομοθεσία. Και δνε εμπαινε η μια στα χωραφια της άλλης

Υπηρχαν ακομα, τα Αμπελακια, η Χιος κλπ.

Συνεπως ο σημερινος πανευρωπαϊκος αχταρμας που βιωνουμε ειναι χειροτερος σε πολλα και από την Οθωμανικη αυτοκρατορια. Αλλα ουτοπία η συμμετοχικη δημοκρατια, γιατι;

e- είπε...

Το νεοελληνικό κράτος οικοδομήθηκε με βάση το αίμα και τη φυλή.
Γιατί δεν τα κατάφερε και ζούμε ό,τι ζούμε σήμερα;
Η ύπαρξη τραπεζών δεν εξηγεί επαρκώς γιατί δεν είναι όλοι έτοιμοι (ή και άξιοι, γιατί όχι;) για πραγματικά συμμετοχική δημοκρατία και γιατί δεν θα είναι όλοι ποτέ.
Παρόλα αυτά πολλοί ας πω ρομαντικοί και όχι γιαλατζί ιδεολόγοι, τη διεκδικούν ως την ασφαλέστερη δικλείδα προστασίας από την περισσότερη αδικία σε βάρος πολλών,
από την εξουσία του ενός,όταν αυτός δεν είναι ο Περικλής και δυστυχώς ένας τέτοιος βγήκε...

Theoprovlitos είπε...

e

Προσυπογραφω αυτο που λες πλην της οικοδομησης του Ελληνικου κρατους με βαση το αιμα και τη φυλη.

Ο Αρναουτογλου και ο Λαλιωτης για παραδειγμα ειναι ελληνοποιημενοι Τουρκαλβανοι. Βασικα αυτο που ομογενοποιησε και εξελληνισε τον νεοελληνα ειναι η Ορθοδοξια. Οσοι φυλετικα Ελληνες εχασαν τη θρησκεια τους αφελληνιστηκαν, όπως για παραδειγμα οι Τουρκοκυπριοι. Τουναντιον οι Καραμανληδες παρεμειναν Ελληνες αν και Τουρκοφωνοι.

Και εν συνεχεια οι εξελληνισμενοι μη φυλετικα ελληνες ελληνοποιηθηκαν και πολιτισμικά.

Συνεπως οποιος ταυτιζει τον ελληνισμό με βαση τη φυλη και το αιμα εχασε από χερι. Γι αυτο και ολοι οι αντιχριστοι αποδομητες και πρακτορες προσπαθουν να αναδειξουν εθνοφυλετικες μειονοτητες στην Ελαλδα (Βλαχικες, Αλβανικες, Μακεδονικες κλπ) επι τη βασει του αιματος. Για να ισχυρισθουν οτι δεν υπαρχει ελληνικη ταυτοτητα.

Ενω τουναντιον εχουν λυσσαξει εναντιον της Ορθοδοξιας και την πολεμουν ακριβως γιατι η Ορθοδοξια και η παγκοσμια Ελληνικη γλωσσα της εκκλησιας μας ομογενοποιησε και ελληνοποιησε μεχρι και αλλοφυλους γενετικα.

Συνεπως αν στηριξουμε τον Ελληνισμο στη βαση του αιματος και της φυλης, παιζουμε το παιχνιδι εκεινων των συγκεκριμενων αλλοδοξων που επιδιωκουν να κατακερματισουν πολιτισμικα και εθνικα την χωρα αναδεικνυοντας μειονοτητες και αρρωστημενους εθνικισμους, όπως ακριβως εκαναν και στη Γιουγκοσλαβια.

Ο Ελληνισμος ειναι ιδεα και πολιτισμος και λιγοτερο φυλή.

e- είπε...

Εγώ συμφωνώ Θεοπρόβλητε,τα περί αίματος δεν τα είπα εγώ...
ως προς το ρόλο της εκκλησίας στη διατήρηση της γλώσσας πρωτίστως και άρα της ελληνικής συνείδησης μιλούν τα γεγονότα:
είναι αδιαμφισβήτητος,όσες ενστάσεις κι αν έχει κάποιος ως προς τις μεθόδους ή την ίδια την εκκλησία.
Είναι γνωστή στα ''καθ'ημάς'' η λατρεία μου για τον Πατρο-Κοσμά π.χ. και κανείς χαρτογιακάς δεν θα με πείσει για το αντίθετο...
Από κει και πέρα όμως παραμένει η αδήριτη-πια-ανάγκη να επαναπροσδιορίσουμε το ρόλο μας ως Ελλάδα στη νέα πραγματικότητα.
Είναι αναγκαιότητα που ήδη λαμβάνει χώρα κι ίσως με όχι ομαλές διαδικασίες,τις οποίες είναι νωρίς να αποτιμήσουμε στο σύνολό τους...

Theoprovlitos είπε...

Ξερεις, φτασαμε σε τετοιο επίπεδο ιδεολογικου φαντατισμου και ιδεοληψιων που οι νεοι μουτζαχεντιν της βλακειας και της αθεϊας σε ενα ρεσιταλ αντιεπιστημοσυνης αρνουνται να δουν την ιστορικη αληθεια και την πραγματικοτητα.

Ο ρολος μας ως Ελλαδα βεβαιως και πρεπει να επαναπροσδιρισθει αλλα όχι πριονιζοντας το κλαδι που καθομαστε.

Επι πλεον αν και δεν ειμαι της αποψης του να παγωσουμε το χρονο και να γινουμε... παλαιοημερολογιτες εν τουτοις οταν ακουω διαφορες φραγκοκοτες και σφουγγοκωλαριους να προβαλουν το... "καταπληκτικο" επιχειρημα ότι εχουμε μεινει πισω επειδη εις τας Ευρωπας τα πραγματα γινονται αλλιως μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι.

Διοτι δειχνει το ιδεολογικο τους ξεβρακωμα όπου στην ουσια αρνουνται την διαφορετικοτητα αφ ενος, αφ ετερου αναγαγυν σε δογμα το οτι "το ξενο ειναι και πιο γλυκο". Να το πω πιο χοντροκομενα, ε αφου τα άλλα σπιτια στη γειτονια κολλησαν χολερα, ας παμε να κολλήσουμε κι εμεις για να μην ειμαστε περιθωριοποιημενοι.

Ανώνυμος είπε...

Η έννοια του αίματος υπάρχει διάχυτη σε ολόκληρη την αρχαιότητα. Ασθένησε με τον ερχομό των Ρωμαίων και επί Βυζαντίου εξαφανίστηκε. Κυριάρχησε μόνο ο πολιτισμικός, γλωσσικός και θρησκευτικός παράγοντας. Η κατάσταση που περιγράφεις Θεοπρόβλητε, περιγράφει ακριβώς την κατάντια της έλλειψης φυλετικής συνείδησης. Αυτή η συνείδηση υπήρχε εν μέρει στους Ποντίους μέχρι πριν λίγα χρόνια, οι οποίοι Πόντιοι προσπαθούσαν να αποφύγουν την εξωγαμία. Το ίδιο ίσχυε κάπως και σε άλλα μέρη. Για ποιο λόγο; Υπάρχει μια συλλογικά ασυνείδητη ενότητα, φυλετικά θεμελιωμένη. Ε, αυτήν την ενότητα ΔΕΝ την έχουμε συνολικά όσοι είμαστε ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ¨Ελληνες, με αποτέλεσμα τα ατελείωτα μίση και διχόνοιες ή απλά την αδιαφορία για την πατρίδα μας. Ο Ηρόδοτος δεν έγραψε πρώτα τη λέξη "ομόαιμον" τυχαία.

Emeritus

Theoprovlitos είπε...

Μα βρε Emeritus

Φαντασιωνεσαι ανυπαρκτα φυλετικα καθαροαιμα εθνη που εχουν παρελθει ανεπιστρεπτί. Μιλας για εποχες που υπηρχαν πολεις-κρατη και φυλα τα οποία ηταν αρκουντως ενδογαμικα μεχρι που εγκατασταθηκαν σε συγκεκριμενες γεωγραφικες περιοχες.

Ακομα και αν υποθεσουμε οτι οι αρχαιοι ελληνες ηταν ενα εθνος τετοιο πραγμα σημερα δεν υπαρχει. Και δεν υπαρχει οχι μονο για τις φυλετικες επιμειξιες αλλα και γιατι στο Ελληνικο κρατος ελληνοποιηθηκαν συνπαγεις ξενοι πληθυσμοι Σλαβοι, Αρβανιτες (Αλβανοι), Βλαχοι (Ρουμανοι), Φραγγοι, Αραβες κλπ (θεωρω φαιδρη την αποπειρα ελληνοποιησης των Αρβανιτων όσο φαιδρη θεωρω και την Αλβανοποιηση τους σημερα πια).

Αν κολλησεις στο αιμα και οχι στον πολιτισμο εχεις χασει απο χερι.

Εκτος αυτου, ο νεος ελληνικος πολιτισμος και ολος αυτος ο πλουτος που εχουμε ως εθνος σε σχεση με ολους τους βαρβαρους ή τους κρυοκωλους, με μια πλουσια κουζινα με δανεια προιοντων απο διαφορες χωρες, μουσικες και χορους (τσαμικο, ποεντοζαλι, μπαλο, καλαματιανο, θρακιωτικο, ικαριωτικο, κερκυραιικο, κλπ κλπ) μεχρι και το τσιφτετελι και το βαλς ειναι γιατι ο ελληνας εχει ενστερνισθει και ενσωματωσει με ενα ιδιατερο τροπο επιδρασεις από λαους τους οπόιους κατεκτησε ή συμβιωσε και τις μεταλλαξε.

Δενε χεις παει ποτε σε γαμο να δεις ολοι να χορεβουν όλα και μονο τα αλλονταπα να χοροπηδανε σαν τ' αρκουδια;

Να παμε στη θρησκεια, όπου ειμαστε σε θεση να βρουμε κοινα σημεια με ολες τις θρησκεις του κοσμου; Οχι φυσικα για να διολισθησουμε σε εναν ηλιθιο συγκριτισμό αλλα όσο κι αν σε σοκαρει εσενα στην ορθοδοξια θα βρει στοιχεια από τον ελληνιστή και τον παγανιστη, μεχρι και τον εβραιο και το μουσουλμανο (βαριεμαι να πλατιαζω για να αναφερθω σε συγκειριμενα περιστατικα).

Νa παμε στη μαγειρικη που προανεφερα; Η νεοελληνικη κουζινα ψηφιστηκε ως μεσα στις 10 καλυτερες στο κοσμο γιατι ενσωματωσε στοιχεια από πολλες κουλτουρες. ΑΠό το πασιτισιο μεχρι το κεμπαμπ και το μουσακα.

Δεν μπορουμε πλεον να τρεφομαστε με χοιρινο με μελι και μελανα ζωμο. Δεν το καταλαβαινεις οτι ο ελληνισμος σημερα ειναι κατι πολυ μεγαλυτερο απο αυτο που ηταν. Ηταν το υποστρωμα το οποίο εμπλουτιστηκε με δανεια ενω οτι δεν ταιριαζαν σε αυτον τα ξερασε.

Ειναι γιατι ο Νεος Ελληνικος πολιτισμος ειναι ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ. Γιατι τον περιοριζεις σε κατι χρονικα και τοπικα πεπερασμενο και περιορισμενο;

e- είπε...

Θεοπρόβλητε,
μερικοί το πάνε γύρω γύρω κι έτσι δεν βλέπω να βγαίνουμε από το έλος της αποπάνω ανάρτησης.
Αν ο Emeritus ή όποιος άλλος ΣΗΜΕΡΑ
ποντάρει στην καθαρότητα αίματος ως προ'υ'πόθεση συνοχής,ας μας πει καθαρά πώς την εννοεί δηλ. ποιοι κατά τη γνώμη του πρέπει να παραμείνουν εδώ.
Κι όχι ''ευκολάκια'' παρακαλώ! (μετανάστες-λαθρο ή μη-ή Εβραίοι π.χ. είναι πρώτοι στη λίστα όπως κατάλαβα...)
Τι θα γίνει όμως π.χ. με τη Φιλανδή σύζυγό σου,με την οποία δώσατε στην πατρίδα 4 αν δεν κάνω λάθος παιδιά,ζείτε και προσφέρετε στον τόπο αυτό ό,τι μπορείτε κ.τλ.
Πρέπει,όπως μας τα λέει με βάση το αίμα,να ετοιμάζει βαλίτσες όχι μόνο η γυναίκα σου και τα παιδιά σου,αλλά μάλλον κι εσύ για προδοτική συμπεριφορά...
Να συμφωνήσουμε στη βάση της κοινής λογικής ότι π.χ. ο αριθμός ενσωμάτωσης μεταναστών δεν είναι
σε μια χώρα άπειρος,το λέω συνέχεια εξάλλου!
Τα υπόλοιπα μου ακούγονται αν όχι εξωπραγματικά,σίγουρα περίεργα...

e- είπε...

ps
Αρχαιότητα δεν είναι μόνο ο Ηρόδοτος
αλλά κι ο Αλέξανδρος και πώς αυτός πολιτεύτηκε π.χ. στην Περσία.
Όσοι διαφωνούν μαζί του για τότε,λένε πώς τότε την είχε ''ψωνίσει'' αλλά αυτό δεν είναι επιχείρημα και εύκολα κάποιος το επιστρέφει...

Theoprovlitos είπε...

Επειδη αναφερθηκες στις Φινλανδες τις παντρεμενες με Ελληνες που εκαναν Ελληνοπουλα (αν και μερικες δυστυχως αναγκαστηκαν να "εκπατριστουν" οικογενειακως πισω στη Φινλανδια) σου αναφερω μερικες που ανηκουν στο στενο και ευρυτερο φιλικο μας περιβαλλον από τη Φινλανδικη κοινοτητα και τον αριθμο των παιδιων τους, επειδη η εκτρωση δεν υπαρχει καν ως οικειοθελης επιλογη για τους Φινλανδους. Σημειωθητω δε οτι οι περισσοτερες ζουν με σοβαρα οικονομικά προβληματα.

Marita τέκνα 4
Merja τέκνα 4
Taru τέκνα 4
Sara τέκνα 4
Tuula τέκνα 4
Anneli τέκνα 3
Elina τέκνα 3

Οι ιδιες με τοσα παιδια θα καθαριζαν μονο απο επιδοματα τέκνων μια 800άρα το μηνα στη Φινλανδια. Παρ ολα αυτα εχουν τοσο εξελληνισθει που το παλευουν με νυχια και με δοντια να παραμεινουν στην Ελλαδα.

Θες να ακουσεις τωρα και το καλυτερο που τους επιφυλασσει το Ελλαδικο αθλιο κρατος που ειχε την ατυχια να το κυβενρουν δοσίλογοι και οι καρεκλοκενταυρες σκατοφεμινιστιρες της Margaret;

To Griechenland δεν δινει στα παιδια τους ΕΛΛΗΝΙΚΟ διαβατηριο, παρ ολο που έχουν γεννηθει από Ελληνα πατέρα και ζουν στην Ελλαδα γιατι;

Διοτι οι κυριες αυτες (όπως και διαφορες αλλοδαπες Ευρωπαιες παντρεμενες με Ελληνα) πήραν μετα το γαμο τους το επωνυμο του Ελληνα συζυγου και ονομαζονται πλεον π.χ. Παπαδοπούλου, Αναγνωστοπούλου κλπ.
Το αφελληνισμενο κωλοκρατος λοιπον ΔΕΝ αναγνωριζει την αλλαγη ονοματος λογω γαμου των γυναικων, και για την ακριβεια την απαγορεύει (ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ πρωτοτυπία) με αποτελεσμα να μην μπορει η αλλοδαπη μητερα να τεκμηριωσει οτι ειναι η συζυγος Ελληνα και μητερα των παιδιων του. Ως εκ τουτου δεν μπορει να τεκμηριωθει η μητροτητα και η μητρικη συγκαταθεση (λογω αλλαγης επωνυμου) για την εκδοση διαβατηριου ανηλίκου με αποτελεσμα τα ελληνοπουλα να καταφευγουν ως λυση στην εκδοση ΞΕΝΩΝ διαβατηριων, της χωρας προελευσης της μητερας!

Ειχα κανει επ αυτου πριν από 4 χρονια ενεργειες, ειχα προσφυγει σε διαφορα οργανα της δημοσιας διοικησης, ειχα δικαιωθει πανηγυρικα, ειχε κανει καποιες ενεργεις η τοτε κυβερνηση της ΝΔ να αλλαξει ο νομος περι ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ της συζυγου να εχει το επωνυμο του αντρα (οταν ο γαμος γινεται στην Ελλαδα) αλλα δραστηριοποιηθηκαν οι αργοσχολες και αργομισθες φεμινιστριες των ΕΓΕΣ και το νομοσχεδιο αποσυρθηκε.

Ετσι η Ελλαδα ειναι η μονη χωρα στο κοσμο (από την Ισαλνδια μεχρι το Ιραν) που δεν υπαρχει κοινο οικογενειακο επώνυμο και ο κος Τουρίμπαμπας κυκλοφορει με τα Τουριμπαμπακια του στα εξωτερικά με την παιδομηχανή-παλλακιδα του να περπατα 2 μετρα πιο πίσω...

http://theoprovlitos.blogspot.gr/2008/06/blog-post_18.html

e- είπε...

ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ!!!