24/4/12

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΝΟΣ


 ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ TRILATERAL COMMISSION

Ο κος Στεφανος Μανος, υπουργος της ΝΔ σε θεσεις κλειδια επί κυβερνησεων Ραλλη και Μητσοτακη, τοτε δηλαδη που υπογραφηκαν με δανεικα λεφτά όλες οι μεγαλες συμβασεις μεταξυ Siemens και ΟΣΕ, Διεθνη Αερολιμενα, ΟΤΕ κλπ. μελος της Trilateral Commission όπως και ο κος Monti της Ιταλιας, ο Λουκας Παπαδημος και ο Cowen της Ιρλανδιας.

Χαρακτηριστικη ειναι και η η αναληψη της διοικησης του ιδιωτικοποιημενου ΟΤΕ από τον κο Παναγη Βουρλουμη, ενω ο γιος ενος του γνωστου στελεχους της Δρασης κου Βερεμη επίσης δραστηριοποιείται στο χωρο της τηλεφωνιας με διεθνεις συμβασεις. Ετερο στελεχος του κομματος της Δρασης, η κα Μιραντα Ξαφα υπηρξε και στελεχος του ΔΝΤ ενω στο επίσης στελεχος της Δρασης κο Γιαννη Σφηνια (και γνωστος blogger) ανατεθηκε η δημιουργια και διαχειρηση των ιστοσελίδων του Αθηνα 2004, του Δημου Αθηναιων (επι Μπακογιαννη), του Mega Channel και της Βουλης των Ελληνων από όπου θυμιζω προ μηνων εξαφανιστηκε ολοκληρο αρθρο του συνταγματος που αφορουσε στην αναπτυξη της εθνικης και θρησκευτικης συνειδησης.

ΑΡΘΡΟ 16, παράγραφος 2: H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες.

Θυμιζω οτι ο κος Μανος υπηρξε υπουργος ιδιωτικοποιήσεων επί κυβερνησης Μητσοτακη και ο κος Σφηνιας το δεξι του χερι κατα την ιδια περίοδο.

Επισης αξιοσημειωτο ειναι οτι στο ΔΣ της Siemens ανηκει και ενα ετερο στελεχος της Trilateral Commission, o κος Joseph Ackerman ο οποίος όλως συμπτωματικα είναι και προεδρος της Deutschebank που μας δανειζε με το ενα χερι ως τραπεζιτης για να μας τα παρει από το άλλο ως προεδρος πολυεθνικης.

Αλλη μια φοβερη συμπτωση ειναι και το ότι η συζυγος του κου Κυριακου Μητσοτακη, Ma'areva Gabrovski εργαστηκε για την Deutschebank που μας δανειζε όπως και ο γιος του κου Μανου εργαζεται για την Τραπεζα Πειραιως. Το τινος τα συμφεροντα θα υπηρετουσαν όλοι οι ανωτερω σε περιπτωση που τα συμφεροντα των τοκογλυφων-τραπεζιτων συγκρουονται με τα συμφεροντα των χιλιαδων πολιτων αυτης της χωρας το αφηνω στην κριση του αναγνωστη.

Ο κος Μανος που υποτιθεται πως κοπτεται για την ελαφρυνση της φορολογιας των πολιτων ενω παραλληλα δια του παρατρεχαμενου του κου Αβραντινη εχει ταραξει τους δημοτες του Δημου Αθηναιων στα προστιμα δια ασημαντον αφορμην έως παραλογισμου (διαθεσιμα και περιστατικα)  βλεπει ως μονοδρομο για την "αναπτυξη" της χωρας (για να ακριβολογουμε για την αναπτυξη της τσεπης των διεθνων καρχαριων) το γενικο ξεπουλημα των παντων στην παγκοσμια αφανη εξουσια της οποιας τα συμφεροντα υπηρετει -και δεν νομιζω από αφελεια.

Σημερα σε συνεντευξη του στην ΕΡΑ ΝΕΤ ακουστηκε να λεει οτι το προβλημα της χωρας ειναι η σκανδαλωδως υψηλη μισθοδοσια των μηχανοδηγων του ΟΣΕ (η οποια ειναι οντως σκανδαλωδης) αλλα δεν μας διευκρινιζει πως αντανακλαται η μισθοδια αυτη ως ποσοστο επί του ΑΕΠ και αν η χωρα θα σωθει δηθεν με την εκλογικευση των αποδοχων των εκαστοτε κομματοσκυλων που οι ιδιοι οι πολιτικοι διοριζαν από τις πορτες και τα παραθυρα.




Να σας πω τι εχει κατα νου ο κος Μανος όσο και έτερος καπαδόκης του αυτου ιδεολογικου χώρου και φυραματος, ο κος Πανος Παναγιωτόπουλος ο οποιος ακομη νομιζει πως απευθυνεται σε κρετινους ή τουλαχιστον αποκλειστικα και μονο στους κρετινους ψηφοφορους του:

Θελουν να υποβιβασθουν οι μισθοι του ΟΣΕ στον νυν μεσο ελληνικο όρο με αποτερο στοχο την Βουλγαρια και ακομα καλυτερα το Μπαγκλαντες ώστε μετα να γινει ευκολοπουλητος. Ο δε κος Παναγιωτοπουλος φαινεται ως να στερειται και της στοιχειωδους εφηυιας - ή υποτιμα τη δικη μας- ώστε την μια να ψευδεται οτι ΔΗΘΕΝ ο κοσμος εχει απαξιωσει το τραινο ως μεταφορικο μεσον -όταν προσωπικα τρομαζω να βρω θεση στη γραμμη Αθηνα-Θεσσαλονικη- και γι αυτο θα πρεπει να πωληθει και την άλλη στιγμη ακριβως να λεει ότι ήδη μας τον ζητανε οι Κινεζοι και οι Ρωσοι. Μα καλα ηλιθιοι ειναι να πεταξουν τα λεφτα τους σε ένα "απαξιωμενο" μεταφορικο μεσο ή ο Παναγιωτοπουλος περναει για ηλιθιους εμας;

Βεβαια δεν ειναι η κα Ξαφα και ο κος Παναγιωτοπουλος  οι μονοι προθυμοι εκποιητες της χωρας στο νεο στρατο κατοχης. Και ο κος Μυταρακης πριν εμφανιστει ως αστερας nova στο πολιτικο στερεωμα σε πολυεθνικη εργαζοταν και μαλιστα σε εκεινη η οποια εχει βαλει ποδι στον ΟΠΑΠ -και οχι μονον.

Το γιατι υπαρχουν 4-5 φιελελευθερα κομματα στο προσκηνιο και ισαριθμες ομαδες αφελων που τους ακολουθουν ειναι προφανες. Η φιλελευθερη ιδεολογια και ανυπαρκτη ηθικη εχει σαν στοχο το ξεπουλημα. Οι ταγοι της λειτουργουν ως dealers, brokers και agents διαφορων πολυεθνικων. Και άλλοτε προκειται περι συγκρουομενων συμφεροντων τα οποια προωθουν τον δικο τους πλασιε,  αλλοτε δε περι του ιδιου "στρατηγικου επενδυτη" ο οποιος ειναι αρκετα πονηρος ωστε να πονταρει ταυτοχρονα και στο κοκκινο και στο μαυρο και ότι κατσει.



CORPORATE CANNIBAL | GRACE JONES


Pleased to meet you, pleased to have you on my plate
your meat is sweet to me
your destiny
your fate

you’re my life support, your life is my sport

I’m a man-eating machine X2

you won’t hear me laughing, as i terminate your day
you can’t trace my footsteps, as i walk the other way

i can’t get enough prey, pray for me X2
(i’m a man-eating machine)
corporate cannibal, digital criminal
corporate cannibal, eat you like an animal

employer of the year, grandmaster of fear
my blood flows satanical,
mechanical, masonical and chemical
habitual ritual

i’m a man-eating machine.. X2

i deal in the market, every man, woman and child is a target
a closet full of faceless nameless pay more for less empitness

i’ll make you scrounge, in my executive lounge
you pay less tax, but i’ll gain more back

my rules, you fools

we can play the money game
greedgame, power game, stay insane
lost in the cell, in this hell
slave to the rhythm of the corporate prison

i’m a man-eating machine…
i can’t get enough prey
pray for me
corporate cannibal…
digital criminal…

i’ll consume my consumers, with no sense of humour
i’ll give you a uniform, chloroform
sanatize, homogenize, vaporize… you

i’m the spark, make the world explode
i’m a man-eating machine, i’ll make the world explode
corporate cannibal…

More lyrics: http://www.lyricsmania.com/corporate_cannibal_lyrics_grace_jones.html
All about Grace Jones: http://www.musictory.com/music/Grace+Jones


7 σχόλια:

e- είπε...

Δεν γνωρίζω πολλά γι'αυτόν,
κάποιοι τον θεωρούν οξυδερκή πολιτικό...
στο UNFOLLOW διάβασα συνέντευξή του
και συγκράτησα ότι δεν διάβασε το Μνημόνιο κι ότι δεν βλέπει πού εκχωρούμε την εθνική μας κυριαρχία.
Επίσης ότι,αν δεν μπορεί η αστυνομία,ας επέμβει ο στρατός να βάλει τάξη...

Theoprovlitos είπε...

e-

Ο Μανος αποτελει το χωνι-παγιδα που οδηγει τη μαριδα στο στομα του καρχαρία την ωρα που προσπαθει να γλυτωσει από το κυνηγητο του τονου.

Οπου μαριδα βλεπε την κοινωνικη πλεμπα αλλα και τον κοσμο με καποιες ηθικες αξιες ανεξαρτητως οικονομικου πλαφον ή μορφωτικου επιπεδου που επελεξαν να μη συμμετασχουν στη διαλυση του κοινωνικου ιστου και στο πλιατσικο του κοινου πλουτου της χωρας ως κομματικοι ή επιχειρηματικοι παρατρεχαμενοι.

Οπου τονος, βλεπε κομματοσκυλα, επαγγελματιες συνδικαλιστες και παρατρεχαμενους φαυλοκρατες τους οποίους οι ιδιοι εκτρεφουν.

Οπου καρχαριας βλεπε πολυεθνικες και εγχωριους οικονομικους δυναστες, μονοπωλεια κλπ.

Τα κοινα σημεια του Μανου (και των ομοιων του) με τους κομματικους παρατρεχαμενους, δημοσιους μεγαλουπαλληλους, επαγγελματιες συνδικαλιστες και τα διορισμενα λαμογια ειναι οτι και οι δυο οικειοποιουνται και νεμονται τον δημοσιο πλουτο με διαφορετικο τρόπο. Οι μεν ως καλοβολεμενοι υπαλληλοι-παρασιτα οι δε ως ιδιοκτητες-εργοδοτες-βδελες. Αμφοτεροι βιοποριζονται απο τον παρασιτισμό σε βαρος της κοινωνιας!

Το αποτελεσμα για τους απ εξω το ιδιο. Αμφοτερα τα σοσιαλιστικα πυραγχας ή οι φιλελευθεροι καρχαριες κατατρωγουν ή οικειοποιουνται με συννομες προφασεις ενα πλουτο που δεν τους ανηκει.

ΑΠο εκει και περα το συστημα δουλευει ρολοι.

Αλλα αυτο που δεν αντεχω στο Μανο ειναι το μεγεθος της απατης και δευτερον επειδη οι παρατρεχαμενοι του γνωστοι μας bloggers αποτελουν την κορυφη του παγοβουνου στο θεμα του αντιχριστιανικου φονταμενταλισμου, της μουτζαχεντινικης αθείας και της συκοφαντικης μισαλλοδοξιας ειναι προφανες οτι ο κος Μανος και οι ομοιοι του ανηκουν σε οτι πιο σκοτεινο εχει γνωρισει η ανθρωποτητα -με εξαιρεση ισως το Χιτλερ και τον Σταλιν- αν και, χωρις να υπερβαλλω, με καποιες θεσεις του προς τα εκει οδευει. Το αποδεικνυει αβιαστα και η διαλυση της Γιουγκοσλαυιας, του Ιρακ, της Βορειας Αφρικης κλπ και το πλιατσικο που ακολουθησε. Τωρα εβαλαν στο ματι και εμας. Κανιβαλισμος και πτωματοφαγία.

Ο Φιλελευθερισμος, μια φιλοσοφια που συνειδητα και εκπρομελετης διαλυει την δημοσια υγεια (οπως στη Φινλανδια) για να συσσωρευσει ακομα περισσοτερα πλουτη από τη συνταξη του γερου ή που νομιμοποιει παρανομες πραξεις που εχουν να κανουν με τον παγκοσμιο υποκοσμο όπως ο τζογος ή η πορνεια ή το εμποριο οργανων καταστρεφοντας κοινωνικο ιστο, ήθη, θεσμους και οικογενειες νομιζω οτι αν ελθει κανονικα στην εξουσια (διοτι σημερα λειτουργει αφανως) θα ξεπερασει και το χιτλερ ή το Σταλιν οι οποιοι διεθεταν μια καποια ελαχιστη, διεστραμενη εστω ηθικη εν αντιθεσει με δαυτους που εχουν μετατρεψει μεχρι και τον "ανθρωπισμο" σε επιχειρηματικοτητα ή σα μεσον ποδηγετησης και απσοταθεροποισης των κοινωνιων.

Ανώνυμος είπε...

ο ανθρωπος ειναι προδοτης
αποκαλει τα Σκοπια ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Θεοσεβούμενε Θεοπρόβλητε ευλογείτε.

Όπως συνήθως, η τεκμηρίωσις, ή μάλλον η χαρακτηριστική αρετή των κειμένων σας είναι τα απτά, αδιάσειστα στοιχεία τα οποία με τόση ευχέρεια και τόσο απλόχερα -όπως πάντα άλλωστε- αφιλοκερδώς μας προσφέρετε και είναι σαφώς άξια δια μεγαλύτερον ακροατήριον. Το λέγω διότι μάλλον ισχνή επισκεψιμότητα έχετε (διορθώστε με αν κάμω λάθος).

Αξίζετε πολύ περισσότερα.

Δεχτείτε την απέραντη ευγνωμοσύνη μου.

π.Νεκτάριος

Theoprovlitos είπε...

Μα βεβαιως πατερ Νεκταριε. Φροντιζω παντα να διαθετω στοιχεια τα οποια δεν ανηκουν σε χωρους που προερχονται από τους φυσικους επικριτες εκεινων στους οποιους αναφερομαι κατα περιπτωση αλλα συχνα-πυκνα οι πηγες μου προερχονται και εξ ιδίων.

Για παραδειγμα προς επιβεβαιωση του ιδεολογικου στιγματος του κομματος της Δρασης παραθετω εδω το βιογραφικο και τις θεσεις ενος εκ των υποψηφιων της:

____________

http://www.panosmichalopoulos.gr/about.html

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Σπούδασα οικονομικά στο πανεπιστήμιο Heriot-Watt του Εδιμβούργου στη Σκωτία (Μεγ. Βρετανία) και απέκτησα μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην ανάλυση επενδυτικών κινδύνων και στα χρηματοοικονομικά από το πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου.

Εργάστηκα ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην εταιρεία PricewaterhouseCoopers (PwC) και το 2002 πήρα την απόφαση ζωής να συν-ιδρύσω την Hellastat A.E., την Ελληνική Εταιρεία Στατιστικών & Οικονομικών Πληροφοριών, η οποία έχει ως αντικείμενο εργασιών την παροχή επιχειρηματικής πληροφόρησης και την ανάπτυξη εφαρμογών αξιολόγησης πιστωτικών κινδύνων.

Η Hellastat AE, απασχολεί 37 άτομα προσωπικό νέους και νέες από τους τομείς των οικονομικών, της στατιστικής και της πληροφορικής. Είναι μέλος των ΣΕΒ, ΕΒΕΑ, FEBIS, ΒΙΙΑ, αναγνωρισμένος πάροχος πληροφοριών & αναλύσεων της Reuters και στρατηγικός συνεργάτης της Moody’s Analytics.

Είμαι μέλος της PRMIA (Professional Risk Managers International Association), Αναπληρωματικό μέλος του γενικού συμβουλίου του ΕΒΕΑ, Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας και μέλος του Συλλόγου Κωνσταντινοπολιτών.
_________________

ΘΕΣΕΙΣ

http://www.panosmichalopoulos.gr/mybeliefs.html

1. Πρωτογενές πλεόνασμα αμέσως. Δραστική συρρίκνωση του κράτους και κάθε περιττής κρατικής δαπάνης.

2. Σταθερό οικονομικό περιβάλλον. Επιβολή ενιαίας επίπεδης (flat) φορολογίας, με αφορολόγητο όριο 5.000€, για όλα τα εισοδήματα, ανεξαρτήτως πηγής, ίσης προς το 20% του εισοδήματος

_________

Τι μας λεει δηλαδη ο ξενοσπουδαγμενος επιχειρηματιας που παρεχει συμβουλευτικες υπηρεσιες σε εγχωρια και διεθνη κορακια που καραδοκουν να κατασπαραξουν τα παντα;

Να το διατυπωσω με δικα μου λογια αποκωδικοποιωντας και μεταφραζοντας τον δηλητηριασμενο καρπο:

Διαλυση του κοινωνικου κρατους, καταργηση των κοινωνικων παροχών, ιδιωτικοποιηση της παιδειας και της υγειας και καθε τομεα ωστε να υποχρεωνεται ο κοσμακης να καταφευγει σε μια κλικα "επιχειρηματιων" με αγνωστου προελευσης διαθεσιμα κεφαλαια και παραληλλα εν μεσω ανυπαρκτων κοινωνικων παροχών και χωρις να λαμβανεται υπ οψιν το ελαχιστο επίπεδο διαβιωσης και το οριο φτωχειας (πολλω δε μαλλον αφου ο δημοσιος τομεας θα εχει διαλυθει εκ προμελετης) οποιος κερδιζει πανω από 416 ευρω το μηνα θα ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ κι ολας.

Σε μια κοινωνια με θεσμοθετημενη την αδικια και την απανθρωπια ως πολιτικο συστημα καλειται ο φτωχος να πληρωσει απο τα χρηματα που δεν του επαρκουν για να φαει ή να στειλει το παιδι του σε μια σχολικη εκδρομη εντος Αττικης, απο το υστερημα του δηλαδη, για να περνα καλα ο εισοδηματιας των 60.000 ευρω ο οποιος πληρωνει απο το περισσευμα του.

Η Κτηνωδία της Ευτυχιας δηλαδη, ως πολιτικη θεση...

Theoprovlitos είπε...

Οσον αφορα την επισκεψιμοτητα, και μαλιστα την εμφανη ειναι όντως μικρη. Η αφανης ειναι μεγαλυτερη αλλα και αυτη παραμενει ισχνη.

Παρηγοουμαι ομως με την εντυπωση ότι με διαβαζουν και καποιοι σε καιριες θεσεις εντος και εκτος Ελλαδος. Ουκ εκ τω πολλω το ευ.

Οι υψηλες επισκεψιμοτητες προυποθετουν συχνα ενα στημενο μηχανισμό, ενιοτε δε και χρηματοδοτησεις (ωστε να αφιερωνει καποιος ωρες ολοκληρες στη συλλογη και την παρουσιαση στοιχειων) ή στην πιο αθωα εκδοχη τους ενταξη σε καποια ομαδα συγκεκριμενου πολιτικου, θρησκευτικου ή ιδεολογικου σχηματισμου.

Επειδη δε ως εχων το γνωθι σαυτον ΔΕΝ ειμαι θεοφοβουμενος όπως λετε -κατι τετοιο μαλλον ως ειρωνια θα το εξελαμβανα- εχω αποφασισει να μην ανηκω σε κανενα κυκλο πολιτικο, θρησκευτικο ή άλλο ωστε να αποκτησω κλακαδορους (οπως μερικα άλλα blogs). Ο μονος κυκλος που μπορω να ανηκω ειναι ο κυκλος εκεινων που επισης εχουν αποφασισει να μην ανηκουν πουθενα υπηρετωντας την Αληθεια κατα συνειδηση. Ειναι πολλοι αλλα δεν φαινονται, γιατι δεν φορουν περιβραχιονια.

Ανώνυμος είπε...

Η ταπεινότης του λόγου σας, είναι ενδεικτικό ανθρώπου αγνής ορθόδοξης αγωγής.

Ας μου επιτραπεί κι η δική μου ασήμαντη άποψη, δια την προσωπικότητά σας.

π. Νεκτάριος