13/4/12

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ


ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2012.

ΚΑΛΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

24 σχόλια:

mnk είπε...

Καλή Ανάσταση
και
Καλή Λευτεριά!

Theoprovlitos είπε...

Αμην

Και οι εμποροι δεν τα χαρηκαν για πολυ τα αργυρια τους.

Καλην Ανασταση.

Νεκτάριος Πετρίδης είπε...

Χριστός Ἀνέστη !
Kristus nousi kuoleista !

Theoprovlitos είπε...

Totisesti nousi Νεκταριε!

Ανώνυμος είπε...

Τους ροιδη λασκαράτο τους έχω καραχεσμένους αλλάόχι και να γίνεται αγιασμός στην χρυσή αυγή των παγανιστών. μην δίνουνε δικαιόματα στην εκκλησία στα σκατά να έχουν να μιλάνε.

Στέφανος είπε...

Xριστός Ανέστη Θεοπρόβλητε και Χρόνια Πολλά. Καλή Δύναμη και καλή Συνέχεια στο Blog.

Theoprovlitos είπε...

Ανωνυμε,
Σχετικα με το θεμα της Χρυσης Αυγης το φιλοσοφησα για το κατα ποσον αποτελει σκανδαλο ή οχι.

Κατ αρχην απαντω με μια ερωτηση. ΑΝ εκλεξει βουλευτες η εκκλησια θα εχει δικαιωμα να τους ορκισει ή οχι? Θα μπορει και θα πρεπει η Εκκλησια να ορκιζει επιλεκτικα βουλευτες ή κυβερνησεις αναλογα με τα γουστα της? Πολυ δε περισσοτερο μπορει να αρνηθει την τελεση καποιας ακολουθιας ή μυστηριων αναλογως πολιτικων ή άλλων πεποιθησεων?

Κια το παω παρα περα για να καταδειξω και το μεγεθος της υποκρισιας τους. Θελουν ενα Αρχιεπισκοπο με εντονα πολιτικες -και φυσικα οχι κομματικες- θεσεις που να καυτηριαζει τα κακως κειμνα της κοινωνιας και κατα συνεπεια της πολιτικης ζωης για να μπορουν να τον πετροβολουν ως πολιτικολογο (οπως ηταν ο Χριστοδουλος) ή ενα Αρχιεπισκοπο αμετοχο και κωφαλαλο ώστε για να μπορουν να τους προσαπτουν αδιαφορια και συναλλαγη με μια κομματικη εξουσια?

Θελω να πω, τα ρεμαλια αυτα δεν τα βρισκεις πουθενα. Ειναι αυτο που ελεγε και ο Ευαγγελιστης

"Aλλά με τι να παρομοιάσω τη γενιά αυτή; Eίναι όμοια με παιδικές ομάδες που κάθονται στις πλατείες και φωνάζοντας η μια ομάδα στην άλλη λένε: λογέρα σας παίξαμε και δε χορέψατε. Σας μοιρολογήσαμε και δεν κλάψατε. Διότι ήρθε ο Iωάννης, που ούτε τρώει ούτε πίνει, και λένε: Έχει δαιμόνιο! Ήρθε ο Γιος του Aνθρώπου, ο οποίος και τρώει και πίνει, και λένε: Δείτε τον! Eίναι ένας άνθρωπος καλοφαγάς και κρασοπότης, φίλος τελωνών κι αμαρτωλών!

Προσωπικα να με καλουσαν ως ιερεα απο την Χρυση Αυγη για αγιασμο θα προβληματιζομουν. Θα τους ελεγα τις αποψεις μου και αν με επειθαν για τα ειλικρινη κινητρα τους θα πηγαινα, όπως θα πηγαινα να αγιασω και με αγιασμο και τις πορνες σε ενα πορνειο.

Theoprovlitos είπε...

Στεφανε Αληθως Ανεστη ο Κυριος

Το προσπαθω. Από εμπενευσεις και δεδομενα ουκ ολιγα. Χρονος και κουραγια δεν υπαρχουν.

Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ Θεοπρόβλητε η περιέργεια με εκίνησε να επισκεφθώ το ακατανόμαστον. Είδα ότι η Χρυσή Αυγή έχει τω όντι εκδηλώσει τάσεις επικοινωνίας με τον Αντίχριστον, σατανισμόν κ.ο.κ.
Νομίζω ότ η Εκκληία μας πρεπει α θετει όρια εις το αγιαστικόν της έργον.
Απλώς οι άθεοι του Ροιδη βρίσκουν ευκαιρία. Αλλά επειδή το είπε ο Ροιδης δεν σημαίνει ότι είναι λάθος. Αυτός επωφελείται του λάθους δια να αναπαραστήσει τον καλόν χριστιανόν.
Ούστ μεν από δω Ροιδηδες αλλά ουστ και Χρυσαυγίτες.
Η θέσις μου.

Theoprovlitos είπε...

Ανωνυμε

ο προβληματισμος σας δεν ειναι λαθος, πλην ομως αναρωτιεμαι αν ο μεσος παπας τα πολυψαχνει οπως εσεις κι εγω για το ποιο ειναι το πραγματικο υποβαθρο εκαστου ενος.

Εγω ας πουμε θα προβληματιζομουν να κανω αγιασμο στα περισσοτερα κομματα τα οποια διαγκωνιζονται για το πιο ειναι το πιο αντιχριστο από το άλλο.

Μετα ειναι και το άλλο. Η επιφανεια και το εισθαι εξαπατα τους περισσοτερους ψηφοφορους διαφορων κομματων που ψηφιζουν επιπολαια και συναισθηματικα. Θα πανε π.χ διαοφροι αφελεις να ψηφισουν Κουβελη ως αντιδραση ενω ο Κουβελης ειναι θυγατρικη του Μνημονιου στην Αριστερα και το αριστερο ποδι του Μανου και της Μπακογιαννη.

Παρομοιως και η Χρυση Αυγη, απευθυνεται στην δικαιολογημενη αγανακτηση διαοφρων κατοικων υποβαθμισμενων, κατεστραμενων θα ελεγα περιοχων οι οποίοι ενδιδουν. ΑΝ ενας απο αυτους ερχοταν και ζητουσε αγιασμο θα επρεπε να τον απορριψει ο ιερεας? Θα επρεπε να πολιτικολογησει ή να επιχειρηματολογησει? Δυσκολα θεματα αυτα...

Οσον αφορα τους Ροιδηδες ειναι τοσο αθλιοι αλλα ΚΑΙ υποκριτες και διγλωσσοι που τους θεωρω χειροτερους από την ΧΑ της οποιας οι θεσεις ειναι πιο ξεκαθαρες.

Εξ αλλου αμφοτεροι οι χωροι αυτοι ελκουν την καταγωγη τους από τον Εωσφορισμό.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα γίνω δικηγόρος της Χ.Α. αλλά ως τώρα ιερείς τελούν αγιασμό στα γραφεία της κανονικά-και κάποιοι είναι και συμπαθούντες. Διαφωνώ πως η Χ.Α. έχει την καταγωγή της από τον εωσφορισμό. Νομίζω πως φταίει το νεαρόν τότε της ηλικίας του ιδρυτού της και η ιδεολογική αστάθεια. Όσο και αν διαφωνεί κάποιος με τις θέσεις της, δεν μπορεί παρά να δεχτεί πως είναι τουλάχιστον ξεκάθαρες.
Αν θέλετε όμως να μιλήσουμε για το ποιος έχει δικαίωμα στον αγιασμό, γιατί να τελέσω οποιοδήποτε Μυστήριο σε ανθρώπους οι οποίοι θεωρητικά είναι χριστιανοί αλλά κρυφίως ενασχολούνται με μαύρη μαγεία, ξόρκια κλπ. Γιατί να τελέσω κηδεία σε άτομα τα οποία ουδεμία σχέσ είχαν με την εκκλησία ολόκληρη τη ζωή τους και ξαφνικά οι συγγενείς τους θυμήθηκαν να τους πάει ο παπάς στον τάφο και όχι ο Μαμμωνάς, τον οποίον προσκυνούσαν μια ζωή;

e- είπε...

Διάβασα στην ιστοσελίδα του Μώλυ,
πολύ ενδιαφέροντα για το βρομοΤαλμούδ:
είναι θεμιτό να αποπλανούν και να παντρεύονται μωρά κοριτσάκια,
για τα δε αγοράκια δεν είναι καν αμαρτία λένε!
Όσα κι αν μαθαίνω,πάντα αναρωτιέμαι:
τι διάλο παίζει τελικά μ'αυτούς τους εμπόρους των εθνών;
να τους πάρει και να τους σηκώσει!

Ανώνυμος είπε...

ηξεύρετε τα σημάδια των Εωσφοριστών δια να ημπορώ να τους αναγνωρίζω;

Ποίοι είναι οι "Ροιδηδες";

Μιλάτε με γλώτταν κρυπτογραφικήν.

π. Νεκτάριος
Δράμα

Theoprovlitos είπε...

π.Νεκταριε ευλογειτε

Προκειται για το γνωστο αντιχριστο ροζ-κιτρινο blog Ροιδη Εμμονες το οποιο εχει αναλαβει εργολαβια να προωθησει τις θεσεις της Μασονιας στην Ελλαδα και δη της εβραιογεννους ωστε να επιβληθει με μεθοδους σοβιετίας η Αθεία ως θρησκευτικο συστημα και να αποχριστιανιστει η κοινωνια.

Για το λογο αυτο επιδιδονται σε καθ εξιν αναμοχλευση και προβολη κοπριας που αορα στην εκκλησια είτε υπαρχουν καποιες αφορμες είτε οχι.

Εκτος των άλλων αν και κεκαλυμμενα παριστανουν τους αριστερους για να εξαπατουν τους αφελεις στην πραγματικοτητα αποτελουν τον σκληρο πυρηνα του εν Ελλαδι Φιλελευθερισμου που ευθυνεται και για οσα τραβαμε μεσω του ΔΝΤ ενω οι ιδιοι οχι μονο επιχαιρουν αλλα εισηγουνται και απανθρωπα μετρα τα οποία περιεργως πως εμφανιζονται εν συνεχεια στο προσκηνιο.

Ειναι παρατρεχαμενοι των Φιλελευθερων κομματων του κου Μανου και της κας Μπακογιαννη και προωθουν τις θεσεις του διεθνους εβραικου σιωνιστικου λομπυ που ελεγχει το τραπεζικο συστημα και δι αυτου την "επιχειρηματικοτητα" και τα μονοπωλια.

Οσον αφορα τον εωσφορισμο τους ακομα και αν το ασβεστο μισος που εχουν για την ορθοδοξη εκκλησια και το χριστιανισμο γενικοτερα δεν θα ηταν αρκετο ο βιος και η πολιτεια των διασυνδεσεων τους, το παρελθον και το υποβαθρο τους και τα εργα και οι ημερες τους δεν αφηνουν περιθωρια αμφιβολιων.

Theoprovlitos είπε...

Αγαπητε e.

Ειναι οι παλαι ποτε αποστατες εβραιογενεις οπαδοι διαφορων τρομερων θεοτητων κυριως δε του Εωσφορου-Προμηθεα που τιμωρηθηκε επειδη ως οφις ανοιξα με τη Γνωση τα ματια των ανθρωπων. Αυτο που συνοπτικα λεγεται εβραιομασωνια.
Τα συμβολα που διακοσμουν την Rockefeller Plaza δεν αφηνουν πολλα περιθωρια αμφιβολίας για το εωσφορικο και μασονικο υποβαθρο των συγκεκριμενων εβραιων.

Αν και εχουν αποστατησει από τον ΕΝΑ θεο Λογο και Γιαχβε και εχουν στραφει στην πολυθεία και στην υποτιθεμενη γνωση εν τουτοις του εχει μεινει ο μεσσιανισμος ως κουσουρι και ειναι εκεινοι που θα επιβαλουν τον Αντιχριστο ως σωτηρα του κοσμου που θα επιβαλλει την Νεα Ταξη Πραγματων.

Theoprovlitos είπε...

Π.Παναγιωτη

Συμφωνω μαζι σας για την τελεση αγιασμου. Τω αιτουντι σε διδου. Απο εκει και περα βεβαια ενας ιερεας θα επρεπε κανονικα να εχει και συμβουλευτικο ρολο.

Επισης συμφωνω και το εχω συζητησει με σοβαρα προσωπα με ευρυτσατο και φιλελευθερο -με την κανονικη εννοια- πνευμα οτι οντως ελαχιστα ειναι τα κομματα που δεν ειναι διγλωσσα κια υποκριτικα. Η ΧΑ δεν ανηκει σε αυτα. Δεν καμωνεται πως δηθεν συμπαθει τους μεταναστες ολο το χρονο και παραμονες εκλογες επιδιωκει την καθαρση. Υπ αυτην τη εννοια ειναι πολυ πιο τιμια.

Οσον αφορα το παρελθον του Μιχαλολιακου, εχω πολλες επιφυλαξεις. Λιγοτερες παντως από οτι εχω για τον Κουβελη, τους Οικολογους ή κατι αριστερα κομματα και γκρουπουσκουλα που ειμαι σιγουρος οτι ειναι λαμογια και παζιουν σκοτεινα παιχνιδια περαν απο καθε αμφιβολια.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ, ευλογείτε.
Υπόχρεος για το "Ροίδηδες" αλλά δεν κατάλαβα τι εννοείτε.

Πρόκειται δηλαδή δια σέκταν;

π. Νεκτάριος
Δράμα

ΥΓ:
με μπερδέψατε και με αυτό:

"Ειναι οι παλαι ποτε αποστατες εβραιογενεις οπαδοι διαφορων τρομερων θεοτητων κυριως δε του Εωσφορου-Προμηθεα που τιμωρηθηκε επειδη ως οφις ανοιξα με τη Γνωση τα ματια των ανθρωπων. Αυτο που συνοπτικα λεγεται εβραιομασωνια.
Τα συμβολα που διακοσμουν την Rockefeller Plaza δεν αφηνουν πολλα περιθωρια αμφιβολίας για το εωσφορικο και μασονικο υποβαθρο των συγκεκριμενων εβραιων."


Δεν καταλαβαίνω τι λέτε, αλλά δεν πείράζει.

Χαίρομαι να διαβάζει κανείς πολυτάλαντους πολυμαθείς.

Theoprovlitos είπε...

π.Νεκταριε

Σας απαντησα παραπανω.

"Προκειται για το γνωστο αντιχριστο ροζ-κιτρινο blog Ροιδη Εμμονες το οποιο εχει αναλαβει εργολαβια να προωθησει τις θεσεις της Μασονιας στην Ελλαδα και δη της εβραιογεννους ωστε να επιβληθει με μεθοδους σοβιετίας η Αθεία ως θρησκευτικο συστημα και να αποχριστιανιστει η κοινωνια."

Υπο την ευρυτερη εννοια, ναι προκειται περι σεχτας η οποια θελει να επιβαλει την λατρεια στον Εωσφορο-Προμηθεα και διαφωτιστη της Νεας Εποχης. Υπαρχει παρα πολυ σχετικο υλικο αλλα δεν δημοσιευεται σε μια απαντηση.

Στην ουσια προκειτια περι συγκριτιστικου παγανισμου το οποιο ενσωματωνει παγανιστικες δοξασιες από όλους τους λαους που αποστατες εβραιοι συγχρωτιστηκαν στο περασμα των αιωνων.

Το κινημα των νεοτουρκων και τα εγκληματα που ακολουθησαν ειναι δικης τους εμπνευσης. Οπως και το κινημα των Ντονμεδων της Θεσσαλονικης για το οποιο υπαρχουν και μαρτυριες για δολοφονιες από το αστυνομικο δελτιο της εποχης.

Ο Σατανας Εωσφορος ως εκπεσων αγγελος ταυτιζεται με τον Προμηθεα και το αστερι της αφροδιτης που θα ανατειλει μια νεα εποχη.

Και για του λογου το αληθες κατι ενδεικτικο

http://dwardmac.pitzer.edu/anarchist_archives/coldoffthepresses/luciferv2.html

Περιοδικο "Εωσφορος" με σημα το αστερι το οποιο ειναι πλεον πανταχου παρον στους λογοτυπους διαφορων πολυεθνικων, από την Heineken μεχρι τα Starbucks.

Οι συγκεκριμενοι αποστατες εχουν εγκαταλειψει προ πολλου την πιστη στον Γιαχβε και εισηγουνται την παγκοσμιοποιηση και τον θρησκευτικο συγκριτισμό. Π.χ. ο πατηρ Σορος ηταν εσπεραντιστης. Μπορει ως εγχειρημα ο εσπεραντισμος να απετυχε αλλα το σκεπτικο του ειναι η καθιερωση μιας παγκοσμιας γλωσσας.

Περι αυτων εχω γραψει πολλα αν ανατρεξετε στα κειμενα μου και δεν εχω γραψει πολλα περισσοτερα.

Ανώνυμος είπε...

Theoprovlitos,ευλογείτε.

Δεχτείτε την απέραντη ευγνωμοσύνη μου. Κάνατε τόσο κόπο προς ικανοποίηση της περιέργιάς μου.

Ευχαριστώ.

π.Νεκτάριος
Δράμα

..
ΥΓ
Ώστε και μεγάλες μάρκες όπως Heineken και Starbucks. Τι να είπω. Εκπλήσσομαι βραδέως μετά βαθυτάτης περισυλλογής.

Εκπλήσσομαι, βεβαίως και οδυνηρώς...

Ανώνυμος είπε...

http://users.sch.gr/aiasgr/Palaia_Diathikh/Iezekihl/Iezekihl_kef.26-27.htm
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 27- Θρήνος για την Τύρο
Ιεζ. 27,1 Καὶ ἐγένετο λόγος Κυρίου πρός με λέγων·

Ιεζ. 27,1 Ο Κυριος ωμίλησε προς εμέ και είπεί

Ιεζ. 27,2 καὶ σὺ υἱὲ ἀνθρώπου, λαβὲ ἐπὶ Σὸρ θρῆνον

Ιεζ. 27,2 “συ, υιέ ανθρώπου, θρηνολόγησε δια την συμφοράν της Τυρου.

Ιεζ. 27,3 καὶ ἐρεῖς τῇ Σὸρ τῇ κατοικούσῃ ἐπὶ τῆς εἰσόδου τῆς θαλάσσης, τῷ ἐμπορίῳ τῶν λαῶν ἀπὸ νήσων πολλῶν· τάδε λέγει Κύριος τῇ Σόρ· σὺ εἶπας· ἐγὼ περιέθηκα ἐμαυτῇ κάλλος μου.

Ιεζ. 27,3 Ειπέ εις την Τυρον, η οποία ευρίσκεται εις περιοχήν, που αποτελεί είσοδον προς την θάλασσαν δια τους ανατολικούς λαούς, και η οποία διεξάγει εμπόριον με λαούς πολλών νήσων και άλλων παραλίων περιοχών. Αυτά λέγει ο Κυριος εις την Τυρον· Συ αλαζονικώς είπες· εγώ, με την δύναμίν μου ειργάσθην και περιεβλήθην το κάλλος μου.

Ιεζ. 27,4 ἐν καρδίᾳ θαλάσσης τῷ Βεελεὶμ υἱοί σου περιέθηκάν σοι κάλλος.

Ιεζ. 27,4 Πράγματι οι κάτοικοί σου σε ανοικοδόμησαν ωραίαν και ισχυράν, εις κεντρικόν σημείον της παραλίας. Σε ανέδειξαν ωραίαν και σε έθεσαν υπό την προστασίαν των ειδωλικών θεών του Βααλ και της Αστάρτης.

Ιεζ. 27,5 κέδρος ἐκ Σανεὶρ ᾠκοδομήθη σοι, ταινίαι σανίδων κυπαρίσσου ἐκ τοῦ Λιβάνου ἐλήφθησαν τοῦ ποιῆσαί σοι ἱστοὺς ἐλατίνους·

Ιεζ. 27,5 Κέδρινη ξυλεία ελήφθη από το όρος Σανείρ και κατεσκευάσθησαν τα πλοία σου. Ξυλα κυπαρίσσου από το όρος Λιβανον ελήφθησαν, δια να κατασκευασθούν, ως έλατα υψηλά, τα κατάρτια των πλοίων σου.

Ιεζ. 27,6 ἐκ τῆς Βασανίτιδος ἐποίησαν τὰς κώπας σου, τὰ ἱερά σου ἐποίησαν ἐξ ἐλέφαντος, οἴκους ἀλσώδεις ἀπὸ νήσων τῶν Χετιείμ.

Ιεζ. 27,6 Από τα ξύλα των δασών της Βασάν κατεσκεύασαν οι τεχνίται τα κουπιά των πλοίων σου. Αλλοι τεχνίται κατεσκεύασαν τα ιερά σκεύη των ναών σου και είδωλα από ελεφαντοστούν. Ωραίας επαύλεις μέσα εις δάση έκτισαν οι άνθρωποί σου από υλικά της νήσου Κυπρου και άλλων παραλίων περιοχών.

Ιεζ. 27,7 βύσσος μετὰ ποικιλίας ἐξ Αἰγύπτου ἐγένετό σοι στρωμνὴ τοῦ περιθεῖναί σοι δόξαν καὶ περιβαλεῖν σε ὑάκινθον καὶ πορφύραν ἐκ τῶν νήσων Ἐλεισαὶ καὶ ἐγένετο περιβόλαιά σου.

Ιεζ. 27,7 Λινά υφάσματα από την Αίγυπτον, με λεπτά κεντήματα έγιναν το στρώμα σου, δια να κοιμάσαι. Δια να παρουσιασθής με μεγαλοπρέπειαν, εφόρεσες υακίνθινα υφάσματα και πορφύραν από τας νήσους Ελεισαί. Αυτά έγιναν ενδύματά σου, καλύμματα της στρωμνής και της σκηνής σου.

Ανώνυμος είπε...

Ιεζ. 27,8 καὶ οἱ ἄρχοντές σου οἱ κατοικοῦντες Σιδῶνα καὶ Ἀράδιοι ἐγένοντο κωπηλάται σου· οἱ σοφοί σου, Σόρ, οἳ ἦσαν ἐν σοί, οὗτοι κυβερνῆταί σου.

Ιεζ. 27,8 Οι άρχοντές σου ήσαν οι ονομαστοί κάτοικοι της Σιδώνος. Οι Αράδιοι, οι κάτοικοι της Αράδ, ήσαν περίφημοι κωπηλάται σου. Σοφοί άνδρες, οι οποίοι ευρίσκοντο εις την περιοχήν σου, ήσαν οι κυβερνήται των πλοίων σου.

Ιεζ. 27,9 οἱ πρεσβύτεροι βιβλίων καὶ οἱ σοφοὶ αὐτῶν ἦσαν ἐν σοί, οὗτοι ἐνίσχυον τὴν βουλήν σου· καὶ πάντα τὰ πλοῖα τῆς θαλάσσης καὶ οἱ κωπηλάται αὐτῶν ἐγένοντό σοι ἐπὶ δυσμὰς δυσμῶν.

Ιεζ. 27,9 Οι πρεσβύτεροι, που είχαν γηράσει εις την μελέτην των βιβλίων, και οι σοφώτεροι από αυτούς, που ευρίσκοντο εις την περιοχήν σου, αυτοί με την ορθοφροσύνην και σοφίαν των έκαναν εγκύρους και ισχυράς τας αποφάσεις σου. Ολα τα πλοία σου με τους κωπηλάτας των ήρχοντο προς σε προς δυσμάς μέχρι το ακρότατον σημείον.

Ιεζ. 27,10 Πέρσαι καὶ Λυδοὶ καὶ Λίβυες ἦσαν ἐν τῇ δυνάμει σου, ἄνδρες πολεμισταί σου πέλτας καὶ περικεφαλαίας ἐκρέμασαν ἐν σοί, οὗτοι ἔδωκαν τὴν δόξαν σου.

Ιεζ. 27,10 Πέρσαι και Λυδοί και Λιβυες αποτελούσαν την στρατιωτικήν σου δύναμιν. Οι πολεμισταί αυτοί άνδρες σου εκρεμούσαν τας ασπίδας των και τας περικεφαλαίας των εις την περιοχήν σου. Ετσι δέ σου έδιδαν δόξαν.

Ιεζ. 27,11 υἱοὶ Ἀραδίων καὶ ἡ δύναμίς σου ἐπὶ τῶν τειχέων σου φύλακες ἐν τοῖς πύργοις σου ἦσαν, τὰς φαρέτρας αὐτῶν ἐκρέμασαν ἐπὶ τῶν ὅρμων σου κύκλῳ· οὗτοι ἐτελείωσάν σου τὸ κάλλος.

Ιεζ. 27,11 Οι άνδρες της Αράδ και η άλλη στρατιωτική σου δύναμις ήσαν φύλακες επάνω εις τα τείχη σου. Εις τους πύργους σου αυτοί εκρέμασαν τας φαρέτρας των γύρω από τα τείχη σου. Αυτοί ωλοκλήρωσαν και κατέστησαν εμφανές το κάλλος σου.

Ιεζ. 27,12 Καρχηδόνιοι ἔμποροί σου ἀπὸ πλήθους πάσης ἰσχύος σου, ἀργύριον καὶ χρυσίον καὶ σίδηρον καὶ κασσίτερον καὶ μόλιβον ἔδωκαν τὴν ἀγοράν σου.

Ιεζ. 27,12 Οι Καρχηδόνιοι ήσαν οι εμπορευόμενοι μαζή σου, χάρις στο πλήθος κάθε είδους των εμπορευμάτων σου. Και αυτοί σου έδιδαν προς αγοράν των εμπορευμάτων άργυρον, χρυσόν, σίδηρον, κασσίτερον και μόλυβδον.

Ιεζ. 27,13 ἡ Ἑλλὰς καὶ ἡ σύμπασα καὶ τὰ παρατείνοντα, οὗτοι ἐνεπορεύοντό σοι ἐν ψυχαῖς ἀνθρώπων καὶ σκεύη χαλκᾶ ἔδωκαν τὴν ἐμπορίαν σου.

Ιεζ. 27,13 Ολόκληρος η Ελλάς και αι γειτονικαί περιοχαί διεξήγον μαζή σου εμπόριον δούλων και χαλκίνων δοχείων, τα οποία προσέφεραν ως εμπορεύματα εις σέ.

Ανώνυμος είπε...

Ιεζ. 27,14 ἐξ οἴκου Θεργαμὰ ἵππους καὶ ἱππεῖς ἔδωκαν τὴν ἀγοράν σου.

Ιεζ. 27,14 Οι κάτοικοι της Θεργαμά, δηλαδή της Αρμενίας, επλήρωναν δια την αγοράν των εμπορευμάτων σου ίππους και ιππείς.

Ιεζ. 27,15 υἱοὶ Ῥοδίων ἔμποροί σου ἀπὸ νήσων ἐπλήθυναν τὴν ἐμπορίαν σου ὀδόντας ἐλεφαντίνους, καὶ τοῖς εἰσαγομένοις ἀντεδίδους τοὺς μισθούς σου,

Ιεζ. 27,15 Οι κάτοικοι της Ροδου, οι εμπορευόμενοι μαζή σου, όπως επίσης και οι εκ των άλλων νήσων, οι οποίοι ηύξανον τας εμπορικάς των συναλλαγάς με σέ, σου προσέφεραν ελεφαντοστούν· και συ δια την αγοράν των εισαγομένων ειδών επλήρωνες εις αυτούς χρήματα.

Ιεζ. 27,16 ἀνθρώπους ἐμπορίαν σου ἀπὸ πλήθους τοῦ συμμείκτου σου, στακτὴν καὶ ποικίλματα ἐκ Θαρσίς, καὶ Ῥαμὸθ καὶ Χορχὸρ ἔδωκαν τὴν ἀγοράν σου.

Ιεζ. 27,16 Εις τους Ροδίους έδιδες συ από το πλήθος της πανσπερμίας των λαών σου και αυτοί προσέφεραν εις την αγοράν σου στακτήν, κεντήματα από την Θαρσίς και άλλα είδη από την Ραμόθ και Χορχόρ.

Ιεζ. 27,17 Ἰούδας καὶ οἱ υἱοὶ τοῦ Ἰσραήλ, οὗτοι ἔμποροί σου ἐν πράσει σίτου καὶ μύρων καὶ κασίας, καὶ πρῶτον μέλι καὶ ἔλαιον καὶ ῥητίνην ἔδωκαν εἰς τὸν σύμμεικτόν σου.

Ιεζ. 27,17 Οι Ιουδαίοι και οι Ισραηλίται, αυτοί ήσαν έμποροί σου, που σου επωλούσαν σίτον και μύρα και κασίαν, εξαίρετον μέλι και έλαιον και ρητίνην, δια το ανάμεικτον πλήθος των λαών σου.

Ιεζ. 27,18 Δαμασκὸς ἔμπορός σου ἐκ πλήθους πάσης δυνάμεώς σου· οἶνος ἐκ Χελβὼν καὶ ἔρια ἐκ Μιλήτου, καὶ οἶνον εἰς τὴν ἀγοράν σου ἔδωκαν.

Ιεζ. 27,18 Η Δαμασκός επίσης ήτο η πόλις, με την οποίαν εμπορεύεσο δια κάθε είδος εμπορευμάτων, τα οποία οι έμποροί της αντήλλασσαν με οίνον από Χελβών και έρια από την Μιλητον, που προσέφεραν εις τας αγοράς σου.

Ιεζ. 27,19 ἐξ Ἀσὴλ σίδηρος εἰργασμένος καὶ τροχὸς ἐν τῷ συμμείκτῳ σού ἐστι.

Ιεζ. 27,19 Μεταξύ της πανσπερμίας των λαών σου εχρησιμοποιείτο ο σίδηρος, ο οποίος προήρχετο κατειργασμένος από την Ασήλ, και οι τροχοί δια μέσα μεταφοράς.

Ιεζ. 27,20 Δαιδὰν ἔμποροί σου μετὰ κτηνῶν ἐκλεκτῶν εἰς ἅρματα.

Ιεζ. 27,20 Οι κάτοικοι της Δαιδάν ήσαν οι έμποροί σου, οι οποίοι προσέφεραν εις σε εκλεκτούς ίππους δια τα πολεμικά σου άρματα.

Ιεζ. 27,21 ἠ Ἀραβία καὶ πάντες οἱ ἄρχοντες Κηδάρ, οὗτοι ἔμποροί σου διά χειρός σου, καμήλους καὶ ἀμνοὺς καὶ κριοὺς ἐν οἷς ἐμπορεύονταί σε.

Ιεζ. 27,21 Οι κάτοικοι της Αραβίας και όλοι οι επιφανείς κάτοικοι της Κηδάρ, ήσαν έμποροί σου, παραδίδοντες εις τα χέρια σου καμήλους, αμνούς, κριούς, τα οποία εμπορεύοντό με σέ.

Ιεζ. 27,22 ἔμποροι Σαββὰ καὶ Ῥαγμά, οὗτοι ἔμποροί σου μετὰ πρώτων ἡδυσμάτων καὶ λίθων χρηστῶν καὶ χρυσὸν ἔδωκαν τὴν ἀγοράν σου.

Ιεζ. 27,22 Οι έμποροι της Σαβά και Ραγμά ήσαν οι έμποροί σου, οι οποίοι προσέφεραν εις την αγοράν σου τα πλέον εκλεκτά εκ των αρωμάτων, πολυτίμους λίθους και χρυσόν.

Ιεζ. 27,23 Χαῤῥὰν καὶ Χαννά, οὗτοι ἔμποροί σου· Ἀσσοὺρ καὶ Χαρμὰν ἔμποροί σου

Ιεζ. 27,23 Οι κάτοικοι Χαρράν και Χαννά και αυτοί ήσαν έμποροί σου, όπως επίσης οι κάτοικοι Ασσούρ και Χαρμάν.

Ιεζ. 27,24 φέροντες ἐμπορίαν ὑάκινθον καὶ θησαυροὺς ἐκλεκτοὺς δεδεμένους σχοινίοις καὶ κυπαρύσσινα.

Ιεζ. 27,24 Αυτοί έφεραν ως εμπόρευμα προς σε υφάσματα κυανά και άλλα πολύτιμα εκλεκτά αντικείμενα, συσκευασμένα και δεμένα με σχοινία, όπως και ξυλείαν από κυπάρισσον.

Ιεζ. 27,25 πλοῖα, ἐν αὐτοῖς Καρχηδόνιοι ἔμποροί σου ἐν τῷ πλήθει, ἐν τῷ συμμείκτῳ σου, καὶ ἐνεπλήσθης καὶ ἐβαρύνθης σφόδρα ἐν καρδίᾳ θαλάσσης.

Ιεζ. 27,25 Ηρχοντο στους λιμένας σου πλοία με πολυαρίθμους Καρχηδονίους εμπόρους δια την εξυπηρέτησιν του πολυαρίθμου αναμίκτου λαού σου. Ετσι δε συ εγέμισες από πλούτη και εμπορεύματα. Επλούτησες πάρα πολύ, αυτού στον κεντρικόν λιμένα της Μεσογείου, που ευρίσκεσαι.

Ανώνυμος είπε...

Ιεζ. 27,26 ἐν ὕδατι πολλῷ ἦγόν σε οἱ κωπηλάται σου· τὸ πνεῦμα τοῦ νότου συνέτριψέ σε ἐν καρδίᾳ θαλάσσης.

Ιεζ. 27,26 Οι κωπηλάται σου, εκπροσωπούντες σε και τον πλούτον σου, έπλευσαν με τα πλοία των εις ύδατα πολλά, αλλά νότιος σφοδρός άνεμος συνέτριψε τα πλοία σου στο κέντρον της Μεσογείου Θαλάσσης.

Ιεζ. 27,27 ἦσαν δυνάμεις σου καὶ ὁ μισθός σου καὶ τῶν συμμείκτων σου καὶ οἱ κωπηλάται σου καὶ οἱ κυβερνῆταί σου καὶ οἱ σύμβουλοί σου καὶ οἱ σύμμεικτοί σου ἐκ τῶν συμμείκτων σου καὶ πάντες οἱ ἄνδρες οἱ πολεμισταί σου οἱ ἐν σοὶ καὶ πᾶσα συναγωγή σου ἐν μέσῳ σου, πεσοῦνται ἐν καρδίᾳ θαλάσσης ἐν τῇ ἡμέρᾳ τῆς πτώσεώς σου.

Ιεζ. 27,27 Ολαι αι δυνάμεις σου, ο πλούτος σου από τας εμπορικάς συναλλαγάς σου, η πανσπερμία των διαφόρων εθνών, οι κωπηλάται σου και οι κυβερνήται σου και οι σοφοί σύμβουλοί σου, όλον το πλήθος, των λαών σου από τα διάφορα έθνη, όλοι οι πολεμισταί άνδρες, που υπήρχον εις την περιοχήν σου, όλοι γενικώς οι κάτοικοί σου θα καταποντισθούν εις τα βάθη της Μεσογείου Θαλάσσης κατά την ημέραν της πτώσεως και καταστροφής σου.

Ιεζ. 27,28 πρὸς τὴν κραυγὴν τῆς φωνῆς σου οἱ κυβερνῆταί σου φόβῳ φοβηθήσονται,

Ιεζ. 27,28 Από τας κραυγαλέας φωνάς, που θα αναγγέλλουν την καταστροφήν σου, οι κυβερνήται των πλοίων σου θα κυριευθούν από μεγάλον φόβον.

Ιεζ. 27,29 καὶ καταβήσονται ἀπὸ τῶν πλοίων πάντες οἱ κωπηλάται καὶ οἱ ἐπιβάται καὶ οἱ πρωρεῖς τῆς θαλάσσης ἐπὶ τὴν γῆν στήσονται

Ιεζ. 27,29 Θα βγουν από τα πλοία όλοι οι κωπηλάται και οι επιβάται και οι πρωρείς, που εποπτεύουν τα πλοία εν μέσω της θαλάσσης. Ολοι θα σταθούν εις την ξηράν.

Ιεζ. 27,30 καὶ ἀλαλάξουσιν ἐπὶ σὲ τῇ φωνῇ αὐτῶν καὶ κεκράξονται πικρὸν καὶ ἐπιθήσουσι γῆν ἐπὶ τὴν κεφαλὴν αὐτῶν καὶ σποδὸν ὑποστρώσονται.

Ιεζ. 27,30 Με όλην των την δύναμιν θα εκβάλλουν αλαλαγμούς, θρηνώδεις κραυγάς δια την καταστροφήν σου. Θα κραυγάσουν με πικρίαν, θα ρίψουν χώμα επάνω εις την κεφαλήν των και θα στρώσουν στάχτην, επάνω εις την οποίαν θα πέσουν να κοιμηθούν.

Ιεζ. 27,32 καὶ λήψονται οἱ υἱοὶ αὐτῶν ἐπὶ σὲ θρῆνον καὶ θρήνημά σοι·

Ιεζ. 27,32 Και τα παιδιά των ακόμη θα αναλάβουν θρήνον και θα θρηνήσουν δια σε και θα είπουν·

Ανώνυμος είπε...

Ιεζ. 27,33 πόσον τινὰ εὗρες μισθὸν ἀπὸ τῆς θαλάσσης; ἐνέπλησας ἔθνη ἀπὸ τοῦ πλήθους σου καὶ ἀπὸ τοῦ συμμείκτου σου ἐπλούτησας πάντας βασιλεῖς τῆς γῆς.

Ιεζ. 27,33 Ολίγον, τάχα, πλούτον απέκτησες συ από την κυριαρχίαν των θαλασσών και από το εμπόριόν σου; Συ, εγεμισες και τα άλλα έθνη από τα πλήθη των αγαθών σου, κατέστησες πλουσίους όλους τους βασιλείς της γης από το πλήθος της πανσπερμίας του λαού σου.

Ιεζ. 27,34 νῦν συνετρίβης ἐν θαλάσσῃ, ἐν βάθει ὕδατος· ὁ σύμμεικτός σου καὶ πᾶσα ἡ συναγωγή σου ἐν μέσῳ σου

Ιεζ. 27,34 Τωρα όμως συνετρίβης εις την θάλασσαν, κατεποντίσθης εις βαθέα ύδατα. Ο πολυποίκιλος λαός σου και όλον το πλήθος των ανθρώπων, που υπήρχον εις σέ, κατεστράφησαν,

Ιεζ. 27,35 ἔπεσον, πάντες οἱ κωπηλάται σου. πάντες οἱ κατοικοῦντες τὰς νήσους ἐστύγνασαν ἐπὶ σέ, καὶ οἱ βασιλεῖς αὐτῶν ἐκστάσει ἐξέστησαν, καὶ ἐδάκρυσε τὸ πρόσωπον αὐτῶν.

Ιεζ. 27,35 όπως και όλοι οι περίφημοι κωπηλάται σου. Ολοι οι κάτοικοι των νήσων της Μεσογείου, όταν έμαθαν την καταστροφήν σου, εσκυθρώπασαν τα πρόσωπά των, οι βασιλείς των περιέπεσαν εις κατάπληξιν και δάκρυα εκύλισαν στο πρόσωπον των!

Ιεζ. 27,36 ἔμποροι ἀπὸ ἐθνῶν ἐσύρισάν σε, ἀπώλεια ἐγένου, καὶ οὐκέτι ἔσῃ εἰς τὸν αἰῶνα.

Ιεζ. 27,36 Οι έμποροι των εθνών αφήκαν συρίγματα εκπλήξεως και φόβου, έγινες όλεθρος και απώλεια, δεν θα ξαναοικοδομηθής ποτέ”