19/3/11

ΣΑΣ ΠΗΡΑΜΕ ΣΑΣ ΠHPAME MIA OMOPΦΗ ΚΟΠΕΛΑ


Διαβάζω ότι άγρια κόντρα ξέσπασε μετάξυ των παρ' ολίγον συνυποψηφίων για την εξουσία Αναστάσιου Λιάσκου και Γιώργου Καρατζαφέρη. Ο μεν Καρατζαφέρης στα πλαίσια της διεύρυνσης του κόμματος του (ώστε να καταστεί απ' έξω εμφάνιση κι από μέσα άνεση, συνωστιζόμενο και αυτό στο Μεσαίο Χώρο που είναι σαν τα λεοφωρεία των Ποντίων τα οποία κινούνται πλευρικά για να έχουν όλοι θέση μπροστά) φαίνεται πως τα  βρήκε με τον κο Λιάσκο. Αλλά ο έρως αποδείχθηκε one-night-stand αφού ο κερατωμένος μόλις έμαθε τα καμώματα της άπιστης την μάλωσε και την συνέτισε. Θα πρέπει δηλαδή να μεσολάβησε στην πολυκατοικία της Φουκουσίμα και μια κοντρα του τύπου "Σας πήραμε, σας πήραμε μιαν όμορφη κοπέλα" (το υπόλοιπο δεν το θυμάμαι).
Αυτό που ξερω είναι πάντως ότι ο κος Λιάσκος το 2004 απομυθοποίσε το "σεμνά και ταπεινά" και ήταν εκεινος που σφύριξε την έναρξη των σκανδάλων που έγιναν ή και κατασκευάστηκαν επί Νέας Δημοκρατίας.

Θυμάμαι παντως ότι είχα μέσα μου τόση οργή για το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη έχοντας υποστεί ένα πογκρομ κοινωνικών αδικιών, που όταν ανακοινώθηκε η νίκη του Καραμανλή έτρεχαν δάκρυα χαράς στα μάγουλα μου στη μέση του δρόμου. Κι ας είχα ψηφίσει το ΔΗΚΚΙ - πως μου 'ρθε;

Μια από τις αιτίες ήταν και οι κλειστές πόρτες που βρήκα από κράτος και εκκλησία, θεσμούς που συναγωνίζονται μεταξύ τους σε διαφθορά και αυταρχισμό, γι' αυτό και πολλές φορές συμπορεύονται αφού κάνουν στο τέλος μεταξύ τους αγάπη και τα βρουν μεταξύ τους, εν αντιθεσει με τούς ψηφοφόρους ή τούς πιστούς τους με τούς οποίους δεν τα βρίσκουν ποτέ.

O τομέας που αθλίως αποκαλείται "προσκυνηματικός τουρισμός" εξωραϊζεται από την Εκκλησία με τον όρο "προσκυνηματικές περιηγήσεις" για να μην σκανδαλίζει . Στην ουσία όμως επικεντρώνεται στην κονόμα μητροπολιτικών οίκων μερικοί εκ των οποίων ξεδιάντροπα διοργανώνουν και σχετικά συνέδρια. Και αν μιλαμε για το ότι η ανάγκη ενός ανθρωπου να αναζητήσει το θείο ή να αναπαύσει την ψυχή του μπορεί να καταστεί και μοχλός ανάπτυξης και μηχανισμός που βοηθά στο να φάνε και οι τοπικες οικονομίες ψωμάκι, καμμία αντίρρηση. Δόξα νάχει ο Αγιος Νεκταριος που τρώει όλη η Αίγινα ψωμάκι (και ΔΕΝ το λέω ειρωνικά) αφού συρρέουν πιστοί από όλο τον κόσμο.

Εδώ όμως έχουμε το φαινόμενο της ύπαρξης αποπροσανατολισμένων εκκλησιαστικών παραγόντων που προσπαθουν να υποκαταστήσουν τους επαγγελματίες του τουρισμού - μήπως και πέσει και κανένας παράς έξω από το κορβανά τους  - και παράλληλα μιας άθλιας κρατικής μηχανής η οποία μεταφραζει τα πάντα ως ευκαιρία για κονόμα ανειδίκευτων και ατάλαντων παρατρεχαμένων και η οποία δεν έχει ούτε ιερό, ούτε όσιο. Τόσο για το  ευαίσθητο αντικείμενο με το οποίο καταπιάνεται όσο και για την χώρα την οποία διακυβερνά.

Έτσι δεν έπεσα από τα συννεφα επειδή δεν ενημερώθηκα ποτέ για την τύχη προγράμματος για την εξιδίκευση στελεχων προσκυνηματικου τουρισμού που μου ζητηθηκε να υποβάλω - λόγω εξειδίκευσης και εμπειρίας στο αντικείμενο - από παρεπιδημούντας την Νομαρχία  Αθηνων. 


Ούτε όταν έμαθα οτι ο καθ' υλην αρμόδιος του τομέα Προσκυνηματικων Περιηγησεων της Εκκλησιας της Ελλαδος αφού ξεψαχνισε επαγγελματιες του χώρου προσπαθησε υπογείως να καταστησει τα προσκυνηματα ως ακόμα μια προσοδοφόρα πηγή για την Εκκλησια  τρώγοντας το ψωμάκι των οικογενειών που υποτίθεται ότι διαποιμένει (ευτυχως που ο Κυπριακος Οργανισμος Τουρισμου αγαπά και τον νοικοκύρη και όλα μαθαίνονται).

Δημήτρης Γεωργακοπουλος,
Υφυπουργός Αναπτυξης
επί Τσοχατζόπουλου
αρμόδιος για θέματα Τουρισμού.
Επί των ημερών του προκυρήχθηκε
πρόγραμμα πορώθησης
εναλλακτικών μορφών Τουρισμού.
Οι ενδιαφερόμενοι αφού έτρεξαν
από τον Άννα στον... Καϊάφα
πληροφορήθηκαν ότι
"δεν επιδοτήθηκε κανείς".

Ούτε όταν ο Υφυπουργος του ΠΑΣΟΚ Δημητρης Γεωργακόπουλος προκύρηξε πρόγραμμα-απάτη επιδότησης δράσεων προώθησης προσκυνηματικου τουρισμού. Και ας μας είχε προτρέψει να συμμετάσχουμε σε αυτό ο Βασίλης Οικονόμου. Όχι μονο δεν χρηματοδοτήθηκε κανένας από το Τσοχατζοπούλειο Υπουργείο (το κανένας βεβαια συνηθως σε τετοιες περιπτώσεις είναι προσωπική αντωνυμία σαν τον "Κανενα" που τύφλωσε τον Πολύφημο) αλλα γίναμε και διεθνως ρεζίλι σε φορείς του εξωτερικού που ειχαν δεδηλωμένο ενδιαφερον για προσκυνηματα και στους οποίους έπρεπε να εξηγησουμε την αλήθεια: Οτι μας κυβερνούν απατεώνες που δεν ενδιαφερονται για την χωρα τους παρά μόνο για αρπαχτες.

Μέσα σε ένα νοσηρό περιβάλλον η οποιαδήποτε αλλαγη κυβερνησης θα σε έκανε να ελπίζεις για μια αλλαγη (πλην της τελευταίας που ήρθε  μεθοδευμένα στην εξουσία με την προοπτική η επόμενη να είναι της Ντόρας και σια ενώ η παρούσα είναι του Παπανδρεου και σια και από οτι διαβλεπω θα την διαδεχθεί η και σια-σκέτο). Έτσι, ανόητος ων έγραψα μία επιστολή δήλωσης ενδιαφέροντος προς την νέα ηγεσία του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης το 2004. Υπήρξε άμεση ανταπόκριση. Και εκει που ευελπιστούσα να αλλάξει κάτι, σκάει η πρωτη βόμβα επί Νέας Δημοκρατίας: Ο βοηθός του Υφυπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κου Αναστασίου Λιάσκου ζητάει μίζα για να προωθήσει κάποιο αίτημα, γεγονός που οδήγησε και στην απομάκρυνση του κου Λιάσκου από την θέση του.

Το αναπάντητο μηνυμα στον τηλεφωνητή μου  από το γραφείο του κου Λιάσκου έμεινε περισσότερο καιρό από ότι ο ίδιος στο Υπουργείο. 

Και τώρα τι; Χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη; Ή θα αποποιηθεί ο κος Λιάσκος σαν τον Πασχάλη (τον τραγουδιστή) το εξώγαμο; Ακόμα ψάχνει ο κύριος Λιάσκος που θα καθίσει στο λεωφορείο του Μεσαίου χώρου; (Δεν έχουν και οι ρημάδες οι θέσεις αρίθμηση με αποτέλεσμα να γίνονται και διπλοκρατήσεις).
.
Δεν ξερω πως θα πορευθούν όλοι αυτοί, χέρι με χέρι, χέρι με μαλλί ή μαλλί με μαλλί. Το σίγουρο είναι ότι το χερι το δικό μας δεν προκειται να το κρατήσουν ποτέ. Γι αυτό και ενίοτε το βλέπουν να κατεβαίνει οργισμένο στην κεφάλα τους.

3 σχόλια:

e- είπε...

''μας πήρατε μας πήρατε μια
παλιοκατσιβέλα!''
Παρεμπιπτόντως καλό παιδί ο Τσοβόλας
απ'τους Μελισσουργούς!

Theoprovlitos είπε...

Ξερω κι εγω πια ποιος ειναι καλο παιδι και ποιος δεν ειναι. Έχει καταλυθει καθε κλίμακα. Άσε που καμμια φορα και οι κατσιβέλες έχουν ψυχή.

e- είπε...

αχ!
όλοι είναι καλά παιδιά!
μένει μόνο να βρούμε πόσο!
ψάξε ψάξε πού θα πάει;
θα το βρούμε!