5/7/10

Η ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ

KAI Ο ΞΕΠΕΣΜΟΣ ΤΗΣ LAND ROVER

Μέσα σε 7 χρόνια το τοπίο στον Άγιο Πετρο της Άνδρου έχει αλλάξει αρκετά, χωρίς να έχουν επέλθει γεωλογικές ανακατατάξεις ή άλλα φαινόμενα πλην του φαινομένου της ελεύθερης πτώσης μαιζονετών που διαμορφωνει πλέον την επιφάνεια της κυκλαδίτικης γης εκτοπίζοντας μποστάνια, κατατρώγοντας βουνά, και ανοίγοντας δρόμους ανάμεσα στα θυμάρια. Στους λόφους με της περήφανες μαρμαροκολώνες και τα ταπεινα ξωκκλήσια χάσκουν ημιτελείς τσιμεντοκολώνες ως απομεινάρια ενός πολιτισμού υπό καταστροφή.

Όπως και νάναι κάτι από το αρχαίον κάλος παραμένει ακόμα για να χαρίσει στους πολιτισμικούς πρόσφυγες των Αθηνών μερικές μέρες ξεγνοιασιάς. Τουλάχιστον έξι, διότι την έβδομη συμφωνα με καποια απόκρυφα ημερολόγια και την εσχατολογική παραφιλολογία ο παράδεισος του Αγ Πετρου μπορει να μετατραπεί σε κόλαση όταν ο... αρχάγγελος-τιμωρός μέσα από την Land Rover του με πινακίδες νομού Βοιωτίας έρχεται να εκβάλλει του Παραδείσου τους παραβάτες του απαγορευμένου καρπού της ανεμελιας και της λήθης.

Εξι ημέρες ο κοσμος παει κι ερχεται διακριτικά στα διπλανα δώματα. Και η Σινορωσίδα Σιβηριανή του 8, παντρεμένη με Έλληνα, με δύο πανέμορφα Ευρασιατάκια, και το ζευγάρι με το μωρό στο 9, που -σε αρμονια με τα τζιτζικια- με τα γελάκια του και σπανιοτερα με το κλαμα του θυμιζει πως υπάρχει ακομα ζωη στον πλανήτη, και οι δυο κυρίες του ισογείου μητέρα και κορη, και το ζευγάρι με τα δυο αγοράκια που εφυγαν ξαφνικά γιατι πλημμυρισε το σπίτι τους στην Αθήνα (γι αυτους η συντελεια των διακοπων ήρθε νωρίτερα) και οι δύο εξηκοντεβδομηντάρηδες κύριοι με τις σαραντάρες συνοδούς τους, και οι δυο κουνιάδες μου εκ Φινλανδιας με τα τρία ανήψια μου στο διπλανό διαμέρισμα.

Αυτοί εφυγαν σήμερα για Φινλανδία από τα υψηλά βαρομετρικά της Άνδρου για τα χαμηλά του Jyvaskyla. Και επειδη στην φύση κενό δεν υπάρχει, άμα τη αναχωρήσει τους και έτσι απροειδοποίητα στις 14:45 έκανε την εμφανισή του χαμηλό βαρομετρικό εκ Βοιωτίας. Τι κεραυνοί, τι αστραπές, βόμβα θορύβου! Η συντέλεια του κόσμου και η ανάσταση των κεκοιμημένων του μεσημεριού.

Η Μικρασιατική Καταστροφή - άνευ συνωστισμου - περνούσε μπροστά από τα αυτιά σου: Ποδοβολητά στις σκάλες, καρέκλες και έπιπλα να σέρνοντια άτακτα, κλάμματα μικρου παιδιού, μεγαλύτερα παιδιά να τσιριζουν και να τσακώνονται, υστερικές πληθωρικές κυρίες (μία τον αριθμον) να ουρλιάζουν ή να μιλουν τόσο φωνακτά σαν να προσπαθουν μέσα από τους τοίχους να κανουν την κάθε τους λεξη κατανοητή ακόμα και σε πρωτοετή σπουδαστή νεοελληνικης γλώσσας (ή καποιας συγγενικης, ινδοευρωπαϊκης προέλευσης).

Και ο μπουχεσας του Β' Αντρικου ρόλου, αυτού του δωρητή σπέρματος που παρκαρει την Land Rover μέσα στο προαύλιο κάτω από το μπαλκονι μου αντι για το parking, ικανοποιημένος από την συμμετοχή του στο πολυθέαμα των 18 Oscar, πετά την ατάκα του στην σπιτονοικοκυρά, την κα Ειρήνη: "Να πεις στους εργατες της διπλανης οικοδομής να σταματήσουν τη δουλειά γιατι αν δεν τους το πεις εσύ θα τους το πω ΕΓΩ"....

Ώρες κοινης... ησυχίας γαρ ή απλά όταν μια υπερπαραγωγή θορύβου εκτυλίσσεται, το λοιπον ακροατήριον -οι κομπάρσοι της διπλανής πόρτας- πρέπει να βγάλει τον σκασμόν γιατί δύο φασαρίες μαζί ειναι too much;

30 ημέρες λέει θα καθίσουν εδώ για διακοπές η οικογένεια από τον νομό Βοιωτίας -τον πράσινο νομό- με την Land Rover και τα 3 σαν 133 παιδιά... Τυχαίο; Δεν νομίζω!

Αλλα ποιος μπορει να φανταστει πως απ την μια στιγμή στην άλλη ο Αγ.Πέτρος θα βρεθεί να κρατάει ξαφνικά αντι για τα κλειδιά του Παραδείσου το κλειδί της κόλασης και πως η συντέλεια των διακοπών μπορει να σε βρει εκεί που δεν την περιμένεις...

1 σχόλιο:

zoro είπε...

καλο καλοκαίρι και καλά μπάνια φιλε μου μαζί με τα παιδάκια σου :)