8/7/08

ΚΑΥΣΩΝΕΣ & ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΓΡΙΩΣ

Τελικά όσο μου αρέσουν και ξετρελλαίνουν οι στατιστικές άλλο τόσο τις μισώ διότι συνειδητοποιώ πως είναι ένα εργαλείο παραπλάνησης των μαζών ή ακόμα χειρότερα χειραγώγησής τους προς λάθος συμπεράσματα και κατευθύνσεις.

Οι στατιστικές περί κλιματολογικών αλλαγών δεν θα μπορούσαν να είναι εξαίρεση στον κανόνα. Έτσι όταν μας λένε πως δήθεν η θερμοκρασία της γης έχει ανέβει κατά 1 βαθμό συνολικά ΔΕΝ μας λένε εαν αυτός ο ένας βαθμός αφορά όλες τις περιοχές της γης αλλά και δεύτερον όλες τις εποχές του χρόνου ισομερώς .

Είπα και εγώ, δεν μπορεί να είμαι τρελλός. Θυμάμαι που στα παιδικά μου χρόνια εκεί στην δεκαετία του '60 και του '70 παίζαμε με τις ώρες στον ήλιο χωρίς πρόβλημα. Θυμάμαι πως ακόμα και η ζωή στην πόλη τα καλοκαίρια δεν ήταν και τόσο κόλαση όπως σήμερα.

Έβαλα λοιπόν τους συνεργάτες μου να εισέλθουν στα άδυτα του Αστεροσκοπείου Αθηνών την ώρα που οι επιστήμονες ήταν απασχολημένοι να βγάζουν ο ένας τα μάτια του άλλου, αρπάξαμε τους φακέλλους με τις θερμοκρασίες Αθηνών κατά την τελευταία επταετία, τις αναλύσαμε σύμφωνα με τις δικές μας στατιστικές και σας τις παρουσιάζουμε υπό μορφήν πίνακος για να φρίξετε:

Κόλαση η Αθήνα. Καθότι η άνοδος της Μέσης Ανώτερης Θερμοκρασίας μεταξύ της περιόδου 1961-1990 και 2001-2007 είναι

2,8 βαθμοί τον Αύγουστο
2,6 βαθμοί τον Ιούλιο
2,6 βαθμοί τον Ιούνιο
1,9 βαθμοί τον Μάιο

ενώ τον Σεπτέμβριο η διαφορά περιορίζεται στους 0,8 βαθμούς και τον Φεβρουάριο στους 0,3 βαθμούς.

Συνεπώς η "Μέση" άνοδος θερμοκρασίας αφορά κυρίως τους θερινούς μήνες. Και έπονται χειρότερα. Πάρετε εγκαίρως τα μέτρα σας και πάρετε τα βουνά , τα νησιά και τα λαγκάδια, ει δυνατόν και μονίμως.

Ιδού ο στατιστικός πίναξ με τις κλιματολογικές αλλαγές των Αθηνών (Μ.Σ. Θησείου).


Copyright Theoprovitos (εκ των κλεμμένων δεδομένων του ΕΑΑ)

3 σχόλια:

fvasileiou είπε...

"... είν' ανοησίες και στατιστικές", όπως σωστά τραγουδούσε ο Σαββόπουλος.

Ή, όπως ακόμα πιο σωστά έλεγε ο Τσώρτσιλ: "Δεν θα έκανα ποτέ το λάθος να παρουσιάσω στατιστικά στοιχεία, αν δεν τα είχα επεξεργαστεί εγώ ο ίδιος προσωπικά".

RaNDom είπε...

Αυτό ήταν εξαιρετικά ανησυχητικό! Αλλά... γιατί πιστεύεις ότι "δεν μπορώ να είκαι τρελΛός"; Σοβαρά, όμως, είναι πραγματικά τρομακτικός ο τρόπος χειρισμός των αριθμών από τους "ειδικούς" (προφανώς ειδικούς στον χειρισμό αριθμων).

Theoprovlitos είπε...

@ Fvasileiou

Εξυπνος ο Τσωρτσιλ. Εδω μας εχουν φλωμωσει στην στατιστικη.

@ Random

Μπα τι ειδικους και κουραφεξαλα. Ενα δυο κομματοσκυλα να βρεθουν προχειρα (που τα άτιμα ΠΑΝΤΑ βρισκονται) και θα σε κανουν να ορκιζεσαι πως εσυ και ο Βαρδινογιαννης ΔΕΝ βγαζετε από 100.000 ευρω το μηνα Μέσον Όρο.

Το παλιο σοκιν χαζοανεκδοτο που λεγαμε στο Γυμνασιο με τον τυπο που ειχε 3 ορχεις το θυμασαι;