9/9/12

DESTINATION YISRA'EL



Το να ορθοτομεις τον λογον της Αληθειας ειναι πολυ δυσκολη υπόθεση. Και αυτό γιατι η Αληθεια ειναι συχνα... "καπαρωμένη" από διαφόρους που διεκδικουν και το αλάθητο των θεσεών τους. Και ακόμα χειρότερα, περιχαρακώνουν τις ιδεοληψίες τους σε διαμορφωμενα ιδεολογικα δογματα εντος των οποίων κινούνται με ελευθερία σκέψης... Κνίτη. (Σημειωνω οτι εσχατως εχω υπάρξει και ψηφοφόρος του ΚΚΕ).

Θα καταπιαστω λοιπον με ενα ευαίσθητο και δημοφιλες σε μένα θέμα που αφορα στην υποταγη της ανθρωπότητας μιας εβραιογενους - και όχι μονο - σέχτας που αφου καπελωσε και αλλοτρίωσε την εβραϊκη κοινότητα προχωρά ακαθεκτη στην αλλοτριωση και του χριστιανισμου (μέσω Συγκριτιστικου Οικουμενισμου ή τουναντιον της φερομενης ως Ελληνορθοδοξης Χρυσης Αυγης) και την αποχριστιανοποίηση της Ελλαδας και της ανθρωπότητας. 

Όπως και στο ελληνικο γιγνεσθαι υπαρχουν αντικρουομενες τασεις που αντιμαχονται μεχρις εμφυλίου το ίδιο ισχυει και με τον εβραϊσμο. Οποιαδηποτε γενικευση ειναι απλουστευτική έως αφελής. Όταν δηλαδη το σκοτεινό λομπυ θελησε να αμαυρίσει την Ελλάδα στην παγκοσμια κοινη γνωμη τότε που πρωτοέψαχνε να βρει τρόπους να διασωθει από τις διεθνεις αγορές και ο εμρπισμος της συναγωγής των Χανίων έγινε ημισέλιδο στην Wall Street Journal την επομενη (θυμιζοντας και τα "ακαριαία" δημοσιευματα του Τουρκικου Τυπου περι εμπρισμου του σπιτιού του Αττατουρκ στη θεσσαλονίκη που προκαλεσαν τα Σεπτεμβριανα, σε εποχές που ακομα και η μεταφορα φωτογραφικου υλικου ήταν χρονοβόρα) ήταν η Μοσσαντ που ξεμπροστασε ότι ο εμπρισμος ειχε ως δραστες πρόσωπα που σχετίζονταν με την γνωστη βάση στα Χανιά, την πόλη όπου συγκροτήθηκαν σε σώμα και οι 300 (w) της "Υπατίας".

Αντι λοιπον να αναφερω τις απόψεις μου περί Ισραηλ, Εβραϊσμου κλπ και τις πολλες αποχρωσεις και ερμηνειες που αποδεχονταιως όροι θα αναφερω τις θεσεις μου περι "ελληνισμου" απογοητευοντας ή δυσαρεστώντας πολλους που εντασσουν τις εννοιες αυτες σε στερεότυπα.

3/9/12

NEOLIBERALISM FOR DUMMIES


Η "ΕΛΕΥΘΕΡΗ" (=AΠΡΟΣΚΟΠΤΗ) ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛΟΥΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΣΤΑ ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΕΙΑ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΫΛΩΝ ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ.

Στα πλαισια της επεξηγησης του τι εστι Νεοφιλελευθερισμος, η μεγαλύτερη δηλαδη απάτη όλων των εποχών ξεκιναμε μια σειρα αναλυσεων για να καταλαβουν μεχρι και οι Αμερικανοσπουδαγμενοι στο Harvard οικονομολογοι μερικα πραγματα για το συστημα που υπηρετουν. Υπαρχουν βεβαια και εκεινοι που εχουν πληρη επίγνωση πως προκειται περί λαμογιων αλλα αυτοι ως ατομα χαμηλου ήθους δεν πολυνοιαζονται, αρκει να βγαινει το καθημερινο παντεσπάνι τους.

Στην ουσία όλα περιστρεφονται γυρω από την περιβόητη δήλωση Βουλγαράκη πως "ότι ειναι νομιμο είναι και ηθικό". Στον κρατισμο η ιδιωτική παραβατικότητα είναι παράνομη (εκτος από ανήθικη) διότι κινείται εκτος νομικου πλαισίου. Στον φιλελευθερισμό με την ιδιωτικοποίηση ενος κοινου αγαθού ή υπηρεσιών άρεται το νομικο πλαίσιο που θα καθιστούσε μια πραξη παράνομη κι ηυπεραξια του παραγόμενου πλούτου καταλήγει νομίμως πλεον στην τσεπη του διαπλεκομενου λαμογιου το οποίο πλεον νομιμοποιεί την δραστηριοτητα του και κατα συνεπεια παυει να θεωρείται και ως ανηθικο. Με ενα τιτλο δηλαδη Νεοφιλελευθερισμός ειναι η νομιμοποίηση της ανηθικοτητας, όπως προκυπτει καταφανεστατα από το παραδειγμα της νομιμοποίησης του τζογου, όπου ο τζογος δεν θεωρείται ως ανηθικος ουτως ή αλλως - ως καταστρεφων τον κοινωνικο ιστό χωρις να παραγει τίποτα - αλλα θεωρειται ανηθικος μονο εφ όσον ειναι παρανομος.

Εξ αλλου, ειναι προφανης η συνδεση και διασυνδεση του Φιλελευθερισμου ως οικονομικη ενοια και με την "φιλελευθεροποίηση" των ηθών μεσα από τα κοινωνικά και ηθικά προτυπα που αυτος παραγει και τα οποία αντανακλουν την ανυπαρκτη σε όλα τα επίπεδα ηθική των εκφραστων του.

Γι αυτο εξ αλλου ο Φιλελευθερισμος βαλει κατα των παραδοσιακων θρησκειων και καθε φιλοσοφικου ή θρησκευτικου συστηματος ειναι φορεάς ηθικων υποχρεωσεων και περιορισμών και προσπαθει να το υποκαταστήσει με εναν ακαθοριστου τύπου αγαπητισμό και μια αρμοφρόδιτη πνευματικότητα και μεταφυσικη που δεν υποχρεωνει στην ουσια σε ηθικες δεσμευσεις.

Ας παρoυμε όμως ως case study καποια εσωρουχα που επεσαν στα χερια μου τις προαλλες και τα οποία αποτελουν πανοραμικο χαρτη του τι εστι Νεοφιλελευθερισμος.


ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΕΞΑΓΩΓΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Σουηδικό μεγαθήριο με προσβαση σε χρηματοδοτικά funds που εδραζονται στη Σουηδια (την ουδετερη επί ναζισμου χωρα του Wallenberg και του Γερμανικου χρηματος) μεταφερει την παραγωγη εκτος Σουηδίας καταστρεφοντας την εγχωρια παραγωγη εσωρουχων με συνεπεια την απωλεια θεσεων εργασίας και το κυριωτερο της αυταρκειας και αυτονομιας της χωρας στο εκαστοτε προϊον. Επειδη όμως ο πλουτος συσσωρεται στη Σουηδία η οποία ειναι και εδρα της πολυεθνικης, καποιες από τις χαμενες θεσεις εργασιας απορροφωνται από την πολυεθνικη ως στελεχη γραφειου κλπ ενω το κοινωνικο κρατος καλυτει εκεινους που μεν ουν ανεργοι.


ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Η παραγωγη μεταφερεται σε φτωχες χωρες που καθιστανται αντικειμενα συστηματικης εκμεταλλευσης ωστε ο Σουηδος επιχειρηματιας να κονομησει από τα υπερκερδη και την υπεραξια του παραγομενου προϊοντος. Ο ρολος των χωρων αυτων ειναι προδιαγεγραμμενος ωστε να παραμεινουν στην φτωχεια και την υπερκεμεταλλευση. Εκτος αν το Μπαγκλαντες δεν ειναι φτωχη χωρα οπότε ειναι και αδικαιολογητη η παρουσια τόσων μεταναστων και λαθρομεταναστων στη χωρα μας, όπως και από την Ινδια η οποία ανηκει και στους G20.

Eξ αλλου η καραμελλα της Τροικας ωστε να διολισθησει η Ελλαδα σε μισθους Βουλγαριας και Ρουμανιας, δυο χωρων της "Ενωμενης" Εβρώπης σημαινει πολυ απλά οτι η προοπτικη της Βουλγαριας και της Ρουμανιας της ιδιας ειναι να παραμεινουν εκ προμελετης στα χαλια που εχουν και να καθιστουν μαλιστα και "προτυπα" και οικονομικοι στοχοι και γι αλλες δυσμοιρες χωρες.


ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ-ΠΕΛΑΤΩΝ

Τα made in Cambodia "Σουηδικά" εσωρουχα εισαγονται αφορολογητα σε χωρες στοχους στις οποιες η εγχωρια παραγωγη εσωρουχων καταστρεφεται δημιουργώντας ανεργία. Και αυτο γιατι δεν ειναι δυνατον η Ισπανια, η Ελαλδα, η Πορτογαλία ή η Βουλγαρία να συναγωνιστουν το κοστος παραγωγης του Bangladesh αλλα ουτε διαθετουν τα απαιτουμενα κεφαλαια ωστε να στησουν δικες τους πολυεθνικες εταιρίες που θα εξαγουν στη Σουηδία. Μοιραια το μεγαλο ψαρι θα φαει το μικρο και θα πουλαει στους Βουλγαρους και τους Ελληνες προϊοντα της Καμποτζης με τεραστια υπερκερδη. (εξ αλλου αυτο ειναι και το δηλητηριασμενο μηλο των "ανοικτων συνορων".