29/3/11

THE REAL INTELLECTUALS OF ATHENS


Η "ΔΙΑΝΟΗΣΗ" ΩΣ ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ

Διαβάζω τίτλους στην εφημερίδα του συνδικαλιστικού όργανου της κλαδικής των διανοουμένων:

Ποιες ήταν  οι επιθετικές εξάρσεις του  ελληνικού εθνικισμού κατά της Αλβανίας, σχεδόν ολόκληρη τη δεκαετία του 1990; Τι ήταν η ΜΑΒΗ, ποιοι Έλληνες παρακρατικοί σκότωσαν δυο Αλβανούς στρατιώτες το 1994 και γιατί εκείνη η σκοτεινή υπόθεση αφέθηκε εντέχνως να ξεχαστεί; Ο Τάσος Τέλλογλου παρουσιάζει μια κατασκοπική ιστορία made in Greece: γελοία και ταυτόχρονα ζοφερή. 
[Σημ Ο Τελλογλου ετοιμαζει νεο αντεθνικό πογκρομ στο ΣΚΑΙ ενω για τον Αλβανικό εθνικισμό των  μισθοφόρων των Οθωμανών και των συνεργατών των Ναζί, ούτε λέξη]

Σύρματα στα  μακεδονικά λιβάδια. Η ιστορικός  Βίκυ Καραφουλίδου διαβάζει το  νέο βιβλίο του καθηγητή Σπύρου  Καράβα και παρουσιάζει όψεις  των βαλκανικών εθνικισμών στις  αρχές του 20ού αιώνα και  τους διαγκωνισμού τους με έπαθλο τη Μακεδονία
[Σημ. Βιβλιο με το οποίο εχει καταπιαστεί και ο διασημος ανθελληνας με την επιλεκτικά στρατευμένη όραση, Τασος Κωστόπουλος, του Ιού της κατ' ευφημισμόν Ελευθεροτυπίας]

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Η αλήθεια είναι ότι υφίσταμαι έναν βιασμό: Του να πρέπει συνεχώς να παρεκκλίνω από αυτά που θέλω να γράφω γι' αυτά που πρέπει. Σε έναν ατομοκεντρικό κόσμο όπου ο καθένας επιζητά να γινει το κέντρο του, δεν έχεις άλλη επιλογή από το να αντισταθείς. Να αντισταθείς στο να γίνεις δορυφόρος ή χαρτινη βαρκούλα που την παρασύρουν τα νερά της δίνης διαφόρων περιστρεφόμενων ατομοκεντρισμών. Η ψυχή βρίσκεται συνεχώς σε κατάσταση άμυνας γιατί μονίμως κάποιος διεκδικεί την ησυχία της. Άσε που οι διεκδικητές εύκολα παρουσιάζονται σήμερα ως θύματα και οι εφιάλτες σαν οράματα.

28/3/11

ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑΣ

Φαίνεται ότι ο δημοσιογραφος Γιάννης Χατζηγεωργίου έχει μια εμμονή με την σεξουαλική ζωή των άλλων κυρίως δε με την ομοφυλοφιλία, αφού στο blog του αρέσκεται στην συγγραφή ομοφυλοφιλικών πορνογραφημάτων.  Ο Χατζηγεωργίου αρθρογραφεί και για το περιοδικό των αερογραμμών της Aegean του ομίλου Βασιλάκη (απλή συνωνυμία με τον λιβελλογράφο  Μανώλη Βασιλάκη, του φιλικού περιβάλλοντος του Στέφανου Μάνου και της κας Ντόρας Μπακογιάννη και εκδότη του Athens Review of Books). Στο τελευταίο παντως αρθρογραφούν και άλλοι gay ακτιβιστες όπως ο Λύο Καλοβυρνάς συνεργάτης (όπως και ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος) του  gay περιοδικού Screw που στηριζει τις παρελάσεις Gay Pride. O Καλοβυρνάς συμμετέχει  και με ανάλογη αρθρογραφία και στο  The Books Journal του Ηλία Κανέλλη, διευθυντή σύνταξης του περιοδικου Ταχυδρόμος, παλιού συνεργατη του Βασιλάκη.


26/3/11

SAME OLD STORY


Ανήμερα την 25η Μαρτίου και στην  ΕΡΤ η χανουμ (εκ του χάνος, αποχαύνωση κλπ) με τα γαλάζια μάτια, την αχρωματοψία  και την προχωρημένη ωχρά κηλίδα κάλεσε δύο κομπογιαννίτες ιστορικούς (σαν αυτούς που χρησιμοποίουσαν όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα για να αλλοτριωσουν τις εθνικές συνειδήσεις των καταδυναστευομένων λαών, από τους Εθνικοσοσιαλιστες του Χίτλερ μέχρι και τα Σοβιέτ) για να βγάλουν το λογίδριο τους περί "κατάρριψης των ιστορικών μυθων."

24/3/11

ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΠΙΚΤΗΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ - AINDS


To AIDS - γνωστό και ως Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσιοποιητικής Ανεπάρκειας - δεν σκοτώνει αυτό καθ' εαυτό (αν και δεν δηλωνω ειδήμων). Αυτό που κάνει είναι να εισέρχεται είτε με μηχανικό είτε με φυσικό τρόπο ως Ιός (π.χ. της Ελευθεροτυπίας) δηλαδή ως ξένο σώμα σε έναν υγειή οργανισμό και καταστρεφει τα αντισώματα που αυτός έχει αναπτύξει προς τρίτους, θανατηφόρους εισβολείς προκειμένου να προστατευθεί από τον κανιβαλισμό του.

Οι διάφοροι μικροοργανισμοί που περιβάλλουν τον ανθρώπινο οργανισμό προσπαθούν να εισβάλλουν σε αυτόν ώστε να αναπτυχθούν παρασιτικά μέχρι του σημείου να επέλθει ο θάνατος. Τα μικροβια δηλαδή ειναι κατι σαν ύαινες σε μικρογραφία. Δεν χρειάζεται δε να προσβληθουν από αυτά όλα τα όργανα. Αν προσβληθουν οι πνευμονες είναι ζήτημα χρόνου για το ποτε θα καταρρεύσει και ολόκληρος ο οργανισμός, ακόμα και τα υγειή όργανα.


23/3/11

BINBIR GECE: ΟΙ ΣΑΠΟΥΝΟΠΕΡΕΣ ΞΑΝΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ


 ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ ΦΑΝΦΑΡΑ

Δεν μας φτάνει αυτή η εισβολή Τούρκικων σαπουνόπερων - τις οποίες πάντως προτιμώ από ανάλογες Ελληνόφωνες όπου σεναριογράφοι και σκηνοθέτες μοιράζονται με το αποβλακωμένο κοινό τους το ιδεολογικό τους ξεχείλισμα: Δηλαδή κάτι μεταξυ αμοραλισμού, χρηματολαγνείας, εκφυλισμού, σεξισμού και κιναιδισμού -  έχουμε και τα σαπουνοντοκυμαντέρ.

Και ενταξει, καθε που το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ περνάει ως κομήτης από την Ελλάδα κατακαίγοντας την χώρα με την ουρά του, ενα-δυο σήριαλ με Έλληνες που καψουρεύτηκαν Μουσουλμάνες ή το αντίστροφο τα αντέχεις. Αντέχεις και τα τρία πρώτα Τούρκικα σηριαλ γιατί τουλάχιστον σε αυτά οι πρωταγωνιστες δεν πηδιούνται όλοι με όλους και στην ανάγκη και με το ντόμπερμαν. Binbir Gece - Χίλιες και Μια νύχτες σου λέει, κάτι να κρεββατωθείς μια δυο μέρες από κανά κρυολόγημα κατι να το πετύχεις στην ανοιχτή τηλεόραση σε cafe mbar, ε θα δεις στα κλεφτά και μερικά επεισόδια Λες, άλλες 198 νύχτες και σήμερα και τελειώνει.

NEOTAΞIKA ΣKYΛIA KAI ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΙΣΜΟΣ


ΕΥΗΜΕΡΟΥΝΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΝΤ

Κρατικοδίαιτοι ή συστημοδίατοι ενώ προβάλουν ένα δήθεν αριστερό προφίλ.

Υποδύονται σαν άλλοθι τους κοινωνικά ευαίσθητους ενώ είναι τεκνα της κρατικής και της επιχειρηματικής διαπλοκής.

Παριστάνουν τους ανεξάρτητους ενώ εργάζονται με συγκεκριμένη ατζέντα η οποία όλως τυχαίως είναι ταυτόσημη με αυτή της κυβέρνησης του ΔΝΤ ή με των ξένων κέντρων που μας οδήγησαν εκεί.

Τέκνα του ιδεολογικού τερατουργήματος του "Μεσαίου Χώρου" που κάνει τον Κουβέλη να συντρώγει με τον Στέφανο Μάνο ενώ στην πραγματικότητα εξυπηρετεί τα συμφέροντα συγκεκριμένων εργολάβων - εφοπλιστών - καναλαρχών που έχουν ανάγκη την αποδόμηση για να κανιβαλίσουν την χώρα που είχε την ατυχία να τους φιλοξενεί.

21/3/11

ΕΓΩ ΠΟΥΛΩ ΣΤΟ ΣΚΥΛΟ ΜΟΥ ΚΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΣTHN OYPA TOY


ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ

Τα Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη εταιρία διύλισης της Ελλάδας και ένας από τους σημαντικότερους ομίλους στον τομέα της ενέργειας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στο τέλος του 2009 ο όμιλος Λάτση (μέσω της Paneuropean Oil and Industrial Holdings S.A.) κατείχε το 39% των μετοχών των ΕΛΠΕ, το Ελληνικό Δημόσιο 35.5%, ενώ το ευρύ επενδυτικό κοινό 25.5%.

H... ABOYΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ

Το θέμα της Λιβυής, θέμα ξεκάθαρα Σιωνιστικών οικονομικών συμφερόντων δίνει αφορμή για να πέσουν οι μάσκες εντός του "Ελληνικού" ετεροβουλίου. Της Άβουλης των Ελλήνων δηλαδή.

Τα Νετοαξικά Παπαγαλάκια εκτος από τα προφανή, (όπως ο Ανθέλληνας Πρωθυπουργός και καλύτερος φίλος των Σιωνιστών - κατά δική τους δήλωση) καλούνται τώρα να παρουν θέση σε ένα ακόμη έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, αυτη τη φορά στην Λιβυή.

19/3/11

ΛΙΒΥΗ: ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Και ξαφνικά τα βρήκαν οι Άγγλοι με τους Γάλλους για να επιτεθουν στην Λιβυή ώστε να προστατευθουν τα ανθρωπινα δικαιώματα; Όχι ακριβως. Στην πραγματικότητα τα βρήκαν οι... Σιωνιστές με τους Σιωνιστές να βάλουν στο χερι τα πετρελαια  και το γκάζι της Βόρειας Αφρικής και επειδή ο Berlusconi δεν τους καθόταν και δεν έδινε γη και ύδωρ αφού είχε κάνει ο ίδιος συμφωνία με τον Gaddafi προς όφελος της χώρας του τον τσάκισαν με αρνητικά δημοσιέυματα για την ιδιωτική του ζωή. Μέχρι που ενέδωσε.

ΣΑΣ ΠΗΡΑΜΕ ΣΑΣ ΠHPAME MIA OMOPΦΗ ΚΟΠΕΛΑ


Διαβάζω ότι άγρια κόντρα ξέσπασε μετάξυ των παρ' ολίγον συνυποψηφίων για την εξουσία Αναστάσιου Λιάσκου και Γιώργου Καρατζαφέρη. Ο μεν Καρατζαφέρης στα πλαίσια της διεύρυνσης του κόμματος του (ώστε να καταστεί απ' έξω εμφάνιση κι από μέσα άνεση, συνωστιζόμενο και αυτό στο Μεσαίο Χώρο που είναι σαν τα λεοφωρεία των Ποντίων τα οποία κινούνται πλευρικά για να έχουν όλοι θέση μπροστά) φαίνεται πως τα  βρήκε με τον κο Λιάσκο. Αλλά ο έρως αποδείχθηκε one-night-stand αφού ο κερατωμένος μόλις έμαθε τα καμώματα της άπιστης την μάλωσε και την συνέτισε. Θα πρέπει δηλαδή να μεσολάβησε στην πολυκατοικία της Φουκουσίμα και μια κοντρα του τύπου "Σας πήραμε, σας πήραμε μιαν όμορφη κοπέλα" (το υπόλοιπο δεν το θυμάμαι).

14/3/11

AΥΘΟΡΜΗΤΕΣ EΞEΓEPΣEIΣ-YΠEΡΠAPAΓΩΓEΣ


Όταν έγιναν τα πρώτα τρομοκρατικά κτυπήματα κατά των Χριστιανών στην Αίγυπτο αμέσως εξέφρασα την άποψη στον κύκλο μου ότι δεν προκειται στα αλήθεια περί φανατικών Ισλαμιστών αλλά ότι κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν κρίση, συνδυάζοντάς το και με την πώληση πετρελαίων από τον Γιαννίτση προς θυγατρική εταιρία πετρελαίων του ομίλου Βαρδινογιάννη και με τα πετρέλαια της Ανατολικής Μεσογείου γενικότερα και το project Leviathan και  τους αγωγούς πετρελαίου ο σχεδιασμός των οποίων συμπεριελάμβανε και την Αίγυπτο. Ομολογω πάντως ότι μέχρι τη Λιβυή δεν έφτανε ο νους μου σ' εκείνη την δεδομένη φάση. Εκεί που πήγε το μυαλό μου είναι η στοχοποίηση του Berlusconi λόγω των συμφωνιών που είχε κάνει με τον Gaddafi.

12/3/11

Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΟΥ ΠHPE ENAN ΑΝΘΡΩΠΟ...


ΤΟ ΠΑΜΦΑΓΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ

Θυμάμαι εκείνο το απόγευμα στα τέλη των '70 που ήρθε στο σπίτι ο Γιάννης, οσυμμαθητης μου από το Λύκειο. Μέναμε και κοντά, είμαστε καλοί φίλοι και ανταλλασαμε επισκέψεις ρουτίνας με τους δισκους βινυλίου παραμάσχαλα. Εκείνος με υποχρεωνε να ακούω Genesis κι εγω τον βασανιζα με την Donna Summer. Μεχρι που με τα χρονια άρχισε να του αρέσει η Grace Jones και εμένα τωρα ο Peter Gabriel είναι ο αγαπημένος μου.

Εκείνο το καλοκαιρινό δειλινό όμως στη διπλοκατοικία των Πατησίων, στην ταράτσα που είχαμε διαμορφώσει σε νησιώτικη με την πέργκολα και τα πιθάρια, ήταν κάπως διαφορετικό. Ο πατέρας του Γιάννη, ο κυρ-Κωστας ο καπετάνιος από τα Λάμυρα της Άνδρου, είχε ξεμπαρκαρει. Και εριξε ο πατερας μου την ιδεα: Δεν λες στον Γιαννη να έρθει κι ο πατερας του να πιούμε κανενα ουζάκι;

11/3/11

THE BOY IN THE BUBBLE


It was a slow day
And the sun was beating
On the soldiers by the side of the road
There was a bright light
A shattering of shop windows
The bomb in the baby carriage
Was wired to the radio

7/3/11

ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΣAPAKOΣTIANH

Στο σκοτεινο δρόμο, με τους κάδους ανακύκλωσης της ξεχειλισμένης ματαιοδοξίας μας και τους ανθρώπους που περπατούν σκυφτοί - μηπως και βρουν την ευτυχία που κατρακύλησε από την τσέπη που τρύπησε υπό το βαρος κλειδιων και νομισμάτων, ένα φωτάκι που τρεμοπαίζει σου τραβά το βλέμμα. Αγρυπνο κι ακοίμητο σ' ενα καντήλι.

4/3/11

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ THEOPROVLITOS MANAGEMENT


ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ COME BACK ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΛΟΥΚΑ

Ως γνωστόν, το παρόν blog έχει αναλάβει το management της κας Λουκά, και εδώ και καιρό εργαζοταν για το εντυπωσιακό come back της Ελένης, με απόλυτη μυστικότητα, ωστε να μην χαθει ο αιφνιδιασμός τόσο των θεατών όσο και της δημοσιογραφικής οικογενειας.

Ο τόπος και ο χρόνος δεν ήταν προεπιλεγμενος φυσικά, απλά αποφασίστηκε εν θερμώ, της κας Λουκά ούσης σε πλήρη φόρμα μετά από πολύμηνη εκπαιδευση που την κρατουσε σε τέτοια ετοιμότητα που και εμεις δυσκολευόμαστε να την κουμαντάρουμε.