26/4/11

ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΔΡΑΣΣΗ


ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ ΤΟΥΤΟ ΜΕΓΑ ΕΣΤΙ

Για την βραδιά των εκλογών σας προσφέρουμε κάτι μοναδικό. Οι νεόνυμφοι (ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΝ) κατεβαίνουν στην πίστα με τις ΣΚΑΛΕΣ της αγάπης που εμφανίζονται από τον ουρανό (ΣΚΑϊ).
Εμπρός στα φωτισμένα ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ με τις περιστρεφόμενες τούρτες.

Η αθανατη Ελληνικη ψυχη μπορει να διοργανωσει από μια εντυπωσιακή δεξίωση γάμου μέχρι την καλύτερη Ολυμπιάδα.

(Όλα καλά και ευλογημένα, αρκεί να μην παει κατι λαθος στον επιταχυντή των περιστρεφόμενων τουρτών)

Με καθε διοργάνωση γαμου, ΔΩΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΛΙΟ ΤΑΞΙΔΙ των νεονύμφων

Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ

ΔΕΚΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΟΞΟΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ (Ανάγκα και Θεοί πείθονται)

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κατόπιν αιτήματος, διατίθεται ως κουμπαρα και η κα ΟΛΓΑ ΤΡΕΜΗ

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Ο SCY

______________

ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ΝΕΟΝΥΜΦΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ

31/03/2011

Χαιρετισμός Σ. Μάνου στη Δημοκρατική Αριστερά

Ευχαριστώ τον πρόεδρο σας Φώτη Κουβέλη για τη τιμή που μου έκανε όταν μου ζήτησε να σας απευθύνω χαιρετισμό στο πρώτο σας συνέδριο.

Η καθιερωμένη πολιτική υποκρισία  επιβάλλει στους εκπροσώπους των κομμάτων να χαιρετίζουν με ενθουσιασμό τη δημιουργία νέων πολιτικών τους αντιπάλων. Οι συνθήκες δεν μου επιτρέπουν να ακολουθήσω αυτή την τακτική.

Δύο φορές στο παρελθόν συμπέσαμε απολύτως στις επιλογές μας με τον Φώτη Κουβέλη. Την πρώτη πριν από 6 χρόνια όταν καταθέσαμε ταυτόσημη πρόταση νόμου για τη ρύθμιση των σχέσεων κράτους και εκκλησίας. Μας απογοήτευσε τότε το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ, με διάφορα ευτελή προσχήματα, λάκισε και δεν στήριξε την προσπάθεια που το ίδιο είχε υιοθετήσει στο συνέδριο του. Συμπέσαμε για δεύτερη φορά όταν υποστηρίξαμε τις υποψηφιότητες Καμίνη και Μπουτάρη.

Γενικώς λέγατε, με αφορμή τον παραλληλισμό μας στα θέματα της εκκλησίας, ότι με τους φιλελεύθερους του Μάνου συμφωνούμε σε ζητήματα ατομικών δικαιωμάτων και αμέσως μετά, ίσως από αίσθημα ενοχής επειδή συμφωνούσατε σε κάτι με εμένα, σπεύδατε να τονίσετε ότι διαφωνείτε απολύτως με όσα υποστηρίζω για την οικονομία. Υποθέτω ότι σήμερα, όσοι δεν λέτε ψέματα στον εαυτό σας, παραδέχεστε ότι αν με είχατε ακούσει τα τελευταία είκοσι χρόνια δεν θα είχαμε φθάσει εδώ που φθάσαμε.

Η ελληνική οικονομία βρίσκεται στα πρόθυρα meltdown για να χρησιμοποιήσω παρόμοια ορολογία με εκείνη των φόβων που προκαλεί η πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα. Όπως εκεί έτσι και εδώ, για την αντιμετώπιση της ολοκληρωτικής καταστροφής αναζητούνται άμεσες πρακτικές λύσεις. Δεν είναι η στιγμή για κοινωνικές διαβουλεύσεις και ιδεολογικές αναζητήσεις. Αυτές θα ακολουθήσουν την οριστική αποτροπή της καταστροφής. Εδώ και τώρα χρειαζόμαστε ανθρώπους που γνωρίζουν όχι μόνο τι πρακτικά πρέπει να γίνει αλλά και ποιος θα το κάνει. 

Ελπίζω το κόμμα σας να αναδείξει ένα δύο τέτοιους ανθρώπους και ελπίζω επίσης ότι θα εστιάσετε τις δυνάμεις σας στην επεξεργασία μερικών, λίγων,  πρακτικών λύσεων άμεσης εφαρμογής. Εκεί βρίσκεται, σήμερα, η χρησιμότητα κάθε νέου πολιτικού σχηματισμού.

Καλή επιτυχία και καλό δρόμο.

Πληροφορίες
Γραφείο Τύπου


_____________________

Παρασκευή, 1 Απρ 2011

Χαιρετισμός Ντόρας Μπακογιάννη στο συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κύριε Πρόεδρε,
Αγαπητοί Σύνεδροι,
Κυρίες και Κύριοι,
Ευχαριστώ το κόμμα της «Δημοκρατικής Αριστεράς»  για την ευγενική του πρόσκληση να απευθύνω έναν σύντομο χαιρετισμό στο πρώτο του Συνέδριο, στο Ιδρυτικό Συνέδριο της «Δημοκρατικής Αριστεράς».
Φίλες και Φίλοι,
Βρίσκομαι σήμερα εδώ, κοντά σας, και – επιτρέψτε μου να πω – σε ένα περιβάλλον που και κατανοώ και αναγνωρίζω.
Κατανοώ, θέλω να πιστεύω, τόσο την ανάγκη που δημιούργησε τη «Δημοκρατική Αριστερά» όσο και τους κύριους άξονες της πολιτικής της.
Και αναγνωρίζω την προσπάθεια και τον κόσμο που την έχει αναλάβει γιατί, πέραν της αξιοπρέπειας που τον διακρίνει, δίνει έναν αγώνα εν πολλοίς ανάλογο, παράλληλο, με εκείνον της «Δημοκρατικής Συμμαχίας».
Φίλες και Φίλοι,
Σας ανέφερα πως κατανοώ τόσο την ανάγκη που σας οδήγησε στη δημιουργία της «Δημοκρατικής Αριστεράς» όσο και τον τρόπο γέννησής της.
Γνωρίζω, από πρώτο χέρι, πόσο οδυνηρό είναι να αποχωρίζεσαι συντρόφους και συναγωνιστές με τους οποίους μοιράστηκες κοινούς αγώνες, ενθουσιασμούς και απογοητεύσεις, νίκες και ήττες, επί σχεδόν μια γενιά.
Αλλά γνωρίζω και πόσο επιτακτική μπορεί να γίνει η ανάγκη για πολιτική και ηθική συνέπεια, στο κομμάτι εκείνο του πολιτικού κόσμου που πιστεύει στον τόπο και σε θεμελιώδεις πολιτικές αρχές και αξίες, μέσω των οποίων και μόνο θα βρεθούν λύσεις στα πιεστικά προβλήματα της Ελλάδας.
Αυτή η πολιτική και ηθική συνέπεια, αυτή η ανάγκη να μην βρεθούμε σε διάσταση με τον ίδιο μας τον εαυτό, με τα πιστεύω και τις αξίες μας, είναι νομίζω εκείνη που μας οδήγησε – τον καθέναν στον χώρο του και εντός των πλαισίων των ιδεολογικών του πιστεύω – να πάρουμε αποφάσεις τολμηρές, αποφάσεις ριψοκίνδυνες.
Αλλά και αποφάσεις αναπόφευκτες-εφ’ όσον θέλαμε να διατηρήσουμε τον αναγκαίο αυτοσεβασμό. Είδαμε καθαρά, φίλες και φίλοι, το πολιτικό και ηθικό αδιέξοδο, την αλλοτρίωση στην οποία – με μαθηματική ακρίβεια – θα είχαμε οδηγηθεί εάν παραμέναμε, συμβιβασμένοι και ταπεινωμένοι, μέσα στους ευρύτερους χώρους στους οποίους ως τότε ανήκαμε.
Είδαμε καθαρά τον ευτελισμό στον οποίον θα είχαμε οδηγηθεί, να λέμε πράγματα, να προσυπογράφουμε αποφάσεις και να ακολουθούμε απαράδεκτες πολιτικές πρακτικές στις οποίες δεν πιστεύαμε, δεν μπορούσαμε να πιστεύουμε-με τον τρόπο που εξελίσσονταν οι πολιτικοί φορείς στους οποίους προηγουμένως ανήκαμε.
Εδώ, νομίζω, ότι ταιριάζει ένα απόσπασμα με τίτλο «Κουβέντες» από τις «Ιστορίες του κου Κόϋνερ» του Μπέρτολτ Μπρέχτ. Σας το διαβάζω  στη μετάφραση του Πέτρου Μάρκαρη:
-«Εμείς οι δυο δεν έχουμε πια τίποτα να πούμε». Είπε ο κος  Κόϋνερ σε κάποιον.
-«Γιατί;» Τον ρώτησε ο άλλος τρομαγμένος.
-«Γιατί όταν είμαι μαζί σου δεν λέω καμία λογική κουβέντα»  παραπονέθηκε ο κος Κόϋνερ.
-«Μα αυτό δεν με ενοχλεί καθόλου», τον παρηγόρησε ο άλλος.
-«Το πιστεύω» είπε με πικρία ο κος Κόϋνερ, «ενοχλεί όμως εμένα».
Φίλες και Φίλοι,
Εσείς, φυσικά, γνωρίζετε πολύ καλύτερα από εμάς τους λόγους που κατέστησαν απαραίτητη την αυτόνομη πολιτική παρουσία της «Δημοκρατικής Αριστεράς».
Τους γνωρίζουμε, σε γενικές γραμμές, και εμείς καλά, αλλά είμαστε αναρμόδιοι να τους αναλύσουμε – και μάλιστα ενώπιον των κατ ‘ εξοχήν επαϊόντων.
Μπορούμε όμως, μπροστά σ’ ένα πολιτικό ακροατήριο που μας καταλαβαίνει, από μερικές βέβαια πλευρές, καλύτερα από κάθε άλλο να μιλήσουμε για την δική μας εμπειρία, στο μέτρο που η εμπειρία αυτή διευκολύνει την αλληλοκατανόηση. Μιαν αλληλοκατανόηση που αυξάνει όταν δύο πολιτικοί οργανισμοί έχουν κοινές προσλαμβάνουσες παραστάσεις.
Αγαπητοί σύνεδροι,
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τη «Δημοκρατική Αριστερά» και τη «Δημοκρατική Συμμαχία» χωρίζουν σημαντικές ιδεολογικές διαφορές, ενώ και οι ιστορικο-πολιτικές τους αναφορές στον παρελθόντα χρόνο διαφέρουν ακόμα πιο πολύ.
Αυτό που έχει όμως κεφαλαιώδη σημασία να θυμόμαστε, αγαπητοί φίλοι, είναι το εξής – και παρακαλώ προσέξτε το:
Τα κόμματά μας, ενώ είναι μικρά ακόμη τα ίδια, εκφράζουν μείζονα πανευρωπαϊκά πολιτικά ρεύματα και πολιτικές αξίες, που έχουν μακρά ιστορία και που κυριαρχούν και σήμερα στον ευρωπαϊκό χώρο.
Εκφράζουν αξίες διαχρονικές και κατ’ εξοχήν ευρωπαϊκές.
Η μεν «Δημοκρατική Αριστερά» την μακρά, καθαρώς ευρωπαϊκή, παράδοση μιας Αριστεράς των αγώνων, των αγώνων εντός και υπέρ της Δημοκρατίας, με στόχο, μεταξύ πολλών άλλων, την εξασφάλιση και διεύρυνση των κοινωνικών κατακτήσεων.
Η δε «Δημοκρατική Συμμαχία» την, ακόμα μακροβιότερη, παράδοση του ευρωπαϊκού φιλελευθερισμού και διαφωτισμού, των αρχών της διαρκούς διεύρυνσης της ατομικής ελευθερίας, της πίστης στη δυνατότητα της προσωπικής δημιουργίας και της τολμηρής αναζήτησης νέων τρόπων διεύρυνσης της κοινωνικής προστασίας, με την συμμετοχή και των οικονομικών και κοινωνικών δυνάμεων που δεν ελέγχονται από το κράτος.
Η «Δημοκρατική Αριστερά» είναι σήμερα η μόνη αριστερή πολιτική δύναμη που αντιλαμβάνεται την αξία του ευρωπαϊκού εγχειρήματος, στο οποίο επιθυμεί να προσδώσει – όπως αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμά της – τα χαρακτηριστικά που προσιδιάζουν στη δική της ιδεολογία. Είναι μια δύναμη που πρωτοπόρησε, στην παράδοση του Λεωνίδα Κύρκου, στους αγώνες για μιαν αριστερή πολιτική μέσα στην Ευρώπη.
Η «Δημοκρατική Συμμαχία» είναι σήμερα, όχι μόνον από δική της επιλογή, αλλά και διότι άλλα κόμματα έχουν μετακινηθεί από τις αρχές και τις αξίες του φιλελευθερισμού, η μόνη ουσιαστικά πολιτική δύναμη που βασίζεται, στέρεα και ξεκάθαρα, πάνω στις διαχρονικές αξίες του ευρωπαϊκού φιλελευθερισμού. Αυτό την καθιστά, όχι μόνο από δική της επιλογή επαναλαμβάνω, αλλά και de facto, το μόνο ουσιαστικά κεντρώο - κεντροδεξιό κόμμα στην Ελλάδα.
Φίλες και Φίλοι,
Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα σημερινά αριθμητικά και κοινοβουλευτικά δεδομένα, η συνεργασία μας στα πλαίσια του Κοινοβουλίου είναι όχι μόνον ευκταία αλλά και επιβεβλημένη.
Ο καθένας με τις δικές του απόψεις, τη δική του κοσμοθεωρία, τα δικά του πιστεύω, που περιλαμβάνουν – και γι’ αυτό η συνεργασία αποδίδει – τον σεβασμό της δράσης του άλλου.
Πέραν των διαφορών όμως τα κόμματά μας έχουν και ευρύ κοινό πεδίο αγώνων:
-    Τη διεύρυνση της Δημοκρατίας.
-    Την επικράτηση των αρχών της διαφάνειας και της αξιοκρατίας.
-    Την εξυγίανση του δημόσιου τομέα και την λειτουργικότητά του.
-   Την κατοχύρωση των ατομικών κατακτήσεων και της πολυφωνίας και ένα σωρό άλλα που θα καθορίσει, στο τέλος – τέλος, το κοινό μας πολιτικό πλαίσιο της πολυκομματικής δημοκρατίας.
Φίλες και Φίλοι,
Αγαπητοί σύνεδροι,
Με την βαθειά αισιόδοξη σκέψη, αλλά και πεποίθηση, ότι – εφ’ όσον εκπροσωπούμε δύο μεγάλα, διαχρονικά, πάντα επίκαιρα, θεμελιώδη και δυναμικά πολιτικά ρεύματα – προοριζόμαστε να γίνουμε ισχυρότεροι και περισσότεροι,
Σας μεταφέρω τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς όλων των στελεχών της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» και σας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στο Συνέδριό σας.
Σας ευχαριστώ


15 σχόλια:

eklag είπε...

τρίχες! όπως πάντα!
το 'χουν οι κυνηγοί της διαφθοράς!
να το πάνε γύρω γύρω!
και στο διαταύτα να κάνουν την πάπια!
τι έχουν να προτείνουν;
μα τους υπέροχους εαυτούς τους!
ως εναλλακτική...
μόνο που δεν το λένε από την αρχή,
το κρατάνε για έκπληξη υποθέτω...

Theoprovlitos είπε...

Τα πραγματα ειναι πολύ απλα Eklag. Οσο εγω πενομαι (και οι φιλοι μου φυσικα) ΚΑΝΕΝΑΣ δεν εχει το δικαιωμα να ευημερει σε βαρος μου.

Ιδιαιτερα εκεινος που ειναι σαφεστατα συνυπεύθυνος. Χωρις θεωρητικολογιες. Δεν ειναι δυνατον σε μια ολοκληρη χωρα να επιβιωνουν άλλοτε οι MINOAN LINES και άλλοτε η ACTIONAID και να νεμεται τον πλουτο μια κλίκα χαμαιλεοντων.

Theoprovlitos είπε...

Asxete

Οταν χρειαστω ψυχιατρο θα το ξερω και θα σε φωναξω.

Απευθυνομαι σε λιγους και εκλεκτους που με αντιλαμβανονται. Ξερουν αυτοι. Απλα ειναι και οι ιδιοι μπλεγμενοι σε ενα αθλιο συστημα είτε από ιδεολογικο κολημα είτε από άλλες υποχρεωσεις και εξαρτησεις που υπαγορευθηκαν καποια στιγμη είτε από το προς το ζειν είτε από το ευ ζειν είτε από άλλες συγκυρίες.

Οσο για την κουστωδια που ανεφερες και το πως συνδεονται με το παρον αρθρο, ολα μασημενη τροφη τα θελεις. Ψαξτο και λιγακι μονος σου. Μιλαμε για ιστορια 100 χρονων και.

Με το Βατοπαιδι ασχολουνται οι ανταγωνιστες του και οι οπαδοι του. Εγω δεν ανηκω σε κανεναν απο τους δυό.

Αν ειναι να γινουν όλα καλοκαιρινα καμμια αντιρρηση (αν και το συγκεκριμενο κτιριο ειναι πολιτισμικο μνημειο). Γιατι να μην ξεκινησουμε όμως από εκδοτικους οργανισμους που μας ειναι και πιό κοντα. Θελεις σημερα βενζινες και διοδια 280 ευρω να φτασεις από την Αθηνα στο Αγιον Όρος οδικως.

Να δεις που ο επιχειρηματικος κοσμος που ελεχει και τα δυο (διοδια και βενζινη) και ανεδειξε και το σκανδαλο (μεσω των ΜΜΕ που ελεγχει), το κανει για να μην μπορει το Χριστεπωνυμον πλήρωμα να φτασει εις την Ιεραν Μονήν.

Σοβαρα τώρα, εσυ μπορει να μην πεινας (γι αυτο και δειχνεις ικανοποιημενος από την κατασταση), αλλα εγω ξερω ενα πληθος επαγγελματιων (εκδοτων, βιβλιοπωλων, διαφημιστων, φωτογραφων, τυπογραφων, τουριστικων πρακτορων κλπ) που εχουν να σταυρωσουν ευρω από περσι, δεν μπορουν να πληρωσουν ουτε τα νοικια και τους κυνηγαν οι τραπεζες.

Και ολα αυτα γιατι το ΙΔΙΟ διαπλεκομενο συστημα που λιβανιζε το πολιτικό συστημα μεσω των κωλοκαναλων, ειναι το ΙΔΙΟ που ελεγχει και το Τραπεζικο συστημα που μας βομβαρδιζε με προσφορες δανειων και πιστωτικων καρτων μεσημεριατικα, ειναι το ιδιο που εκμεταλευεται τον κοσμακη με τοκογλυφικα επιτοκια.

Το αθλιο ΣΚΑϊ ειναι η κορυφωση της επιχειρηματικοπιστωτικης διαπλοκης ξεπερνωντας τελευταίως και άλλους Δημοσιογραφικους Οργανισμους. Επιβεβαιωνει δε τον εφαρμοσμενο σταλινισμό του think tank που το περιβαλλει και την πληρη ασεβεια του προς τα όποια πιστευω του άλλου. Ευαγγελιζομενος μαλιστα ενα φιλελευθερισμό ο οποίος περιοριζεται σε οικονομικα μεγεθη και ειναι αναλογος της ιδεας μιας ελευθερης αγορας στην οποια ο λυκος και το προβατο ειναι ελευθερα να ανταγωνιζονται ισοτιμα ή να παλευουν ο Πυρρος Δημας με τον Σπυρο Μπιμπιλα επι ίσοις όροις.

Και σε ολα αυτα να ερχεται και απο πανω ενα κομματικο μορφωμα και ενα ιδεολογικο τερατουργημα και να παρεχει ηθική καλυψη στο δραμα του πόπολου το οποιον εχει αξια μονον ως στατιστικό μεγεθος.

Δεν ειναι βεβαια καινουργιο αυτο το φρουτο. Εδω ολοκληρες εταιριες συσταθηκαν εν μια νυκτί, τη συνεργεια χρηματοπιστωτικών ιδρυματων, πολιτικης διαπλοκης, στημενων ανθρωποκτονιών, ατυχηματων και αυτοκτονιων.

Αρκεσου στο λογο μου. Αλλα όχι να βγαινουν και οι σκοταδιστες ως διαφωτιστες.

Η αθανασια της ψυχης ειναι όντως ενα δογμα, μπορει ανόητο, αλλα το ακριβως αντιθετο δογμα ειναι εκεινο που κατ εξοχην δεν εγειρει στον οπαδό του το ερωτημα του τι ψυχη θα παραδωσει...

Theoprovlitos είπε...

Μα ο ΣΚΑΙ ΕΙΝΑΙ μερος αυτου του συρφετου. Για να μιλησουμε ειλικρινα δεν τρεφω και πολλες ελπιδες από δεσποταδες να μιλησουν εναντια στο συστημα.
Ο μονος που το εκανε ως ενα βαθμο ηταν ο Χριστοδουλος αλλα παραλληλα εστηνε ή του στησανε ενα δικο του. Πως λενε τραπεζα-παρατραπεζα.

Αλλα ο ΣΚΑΙ ως τι μιλαει; Ως Αντιαρχιεπισκοπή Αθηνων (ή μαλλον Θεσασλονικης); Ως πολιτειακο προτυπο; Ως ατυπη κυβερνηση; Ως βαθυ κρατος; Ως ιδεολογημα που θεωρει ως δικαιωμα την Υβρι;

Ειναι δηλαδη δημοκρατια να παω εγω στο Ισραηλ ανημερα το Πασχα τους και να παρω μια ντουντουκα κα να φωναζω στους Εβραίους "Ειστε υποκριτες, ψευτες και σταυρωτες του Χριστου"; Ή να παω στο ραμαζανι σε μουσουλαμνικη χωρα και να λεω στους νηστευοντες οτι ο Μωαμεθ σας ειναι βλαξ και να τρωω επιδεικτικα ζαμπον εξω απο το τζαμι; Θα φταινε αυτοί αν με πλακωσουν στο ξυλο;

Οι ανθρωποι του ΣΚΑΙ στην καλυτερη των περιπτωσεων ειναι απλα καθίκια. Στην χειροτερη ειναι πρακτορες. Η γνωμη μου ειναι οτι ειναι και τα δυο μαζι. Ειναι η προτυπωση του απολυταρχισμου που θελουν να επιβαλουν. Ειναι η αντιδημοκρατικη επιβολή ενος θρησκευτικου δογματος ενος γκρουπουσκουλου χωρις ηθος και ηθικη, καμουφλαρισμενου ως ανεξιθρησκεια.

Ειναι η υποκρισία ενσαρκωμενη απο αυτους που ΔΗΘΕΝ υπεραμυνονται των δικαιωματων των μεταναστων ενω στην ουσια τους καταπιεζουν ή τους χρησιμοποιούν αφού δικαιωμα του θρησκευειν τους αρχιζεικαι τελειωνει εκει που τελειωνει και ο αφελληνισμος και ο αποχριστιανισμος της Ελλαδας. Στην Γαλλια που το επετυχαν τωρα αρχιζουν και τους επιβαλλουν με νομους μεχρι και το πως θα ντυθουν.

Ειναι η παραχαραξη της ιστορίας προσωποποιημενη. Διοτι αλλο ειναι να ισχυριζεσαι οτι ο Χριστος δεν αναστηθηκε ποτε (γουστο σου καπελο σου) και άλλο να ισχυριζεσαι οτι ΔΗΘΕΝ βρεθηκε ο ταφος του ενω ΕΒΡΑΙΟΙ επιστημονες δηλωνουν οτι ολο αυτο ειναι μια αθλιοτητα made in JUSA.

Και μαλιστα οι ιδιοι παραγωγοι την αλλη στιγμη να μεταδιδουν αλλο ντοκυμαντερ που να αποδεικνυει "επιστημονικα" διαφορα γεγονοτα της ΠΑΛΑΙΑΣ Διαθηκης, όπως οι 10 πληγες του Φαραω, θεωρωντας δεδομενη την ιστορικοτητα τους. Επιστημονικη αθλιοτητα δηλαδη και θεολογικη ηλιθιοτητα από εκεινους που δεν διαβασαν καν το "Εις τον βιον του Μωυσεως" του Γρηγοριου Νυσσης που ειναι και από τα αγαπημενα μου βιβλια.

Λοιπον, δυο μετρα και δυο σταθμα, ποιες επιστημονικοτητες, ποια ενημερωση, ποια αληθεια και κουραφεξαλα, ποιος σεβασμος ανurωπινων δικαιωματων, ποια δημοκρατια, ποια ανεξιθρησκεια. ΥΒΡΙΣ ειναι προς όλες αυτες της εννοιες από ξεπουλημενα κορμια που προσφερουν υπηρεσίες μπας και τους κατσει καμμια εξωθεν ιδιωτικοποίηση.

Τελικα οι πλεον δογματικα θρησκοληπτοι ειναι εκεινοι που ζουν στην σφαιρα της μονομανιας ακομα και αν δεν θρησκευουν. Ο φυσιολογικος ανθρωπος σεβεται και κοιταζει να μην προσβαλει. Στον ΣΚΑΙ τι να σεβαστουμε; Τα ΜΗ πιστευω του άλλου ή μηπως τα ΠΙΣΤΕΥΩ;

Vater Panajiotis είπε...

Χριστός ανέστη, αδελφοί/ες. Προσκυνούμεν αυτού την τριήμερον έγερσιν!

Theoprovlitos είπε...

ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ πάτερ, και διασκορπισθητωσαν οι εχθροι Αυτού..

Theoprovlitos είπε...

Κε Σταυρο Βασδεκη,

Πηγη παρακαλώ, και ολοκληρο το λημμα. Διοτι με την γνωστη μεθοδο της χοντρομαλακιας που διακατεχει μερικους, "Βουλγαρος" ειναι ο οπαδος του ΠΑΟΚ και μονον αυτό.

Αθεος και επιστημων ειναι δυο εννοιες ασυμβατες. Αγνωστικιστης και επιστημων ειναι συμβατες.

Ο Αγνωστικιστης το ψαχνει ερευνωντας και καταληγει σε ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ και σε ΘΕΩΡΙΕΣ. Ο Αθεος παριστανει οτι ΞΕΡΕΙ ενω δεν ξερει ουτε την τυφλα του περνωντας ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ και θεωρίες ως δηθεν τεκμηρια και αποδείξεις. Και καθε τρις και λιγο ενας αλλος επιστημων καταρριπτει την θεωρια αλλου επιστημονος ως μη επιστημονικη. Και τρεχουν τα διαφορα παρατραγουδα πισω από την καθε επιστημονικοφανη μπαρουφα για να αποκτα και η βλακεια δηθεν κυρος.

Απο οσο γνωριζω κανενας επιστημων ή "επιστημων" δεν μπηκε στην μηχανη του χρονου να αποδειξει καμμια από τις θεωριες κλισε της Αθείας η οποίες αφηνουν αναπαντητα σοβαρότατα επιστημονικα ερωτηματα. Τουναντιον καποιοι ανεγκεφαλοι φαινεται πως μπηκαν στην μηχανη του χρονου και ΞΕΡΟΥΝ οτι ο Χριστός ειχε γυναικα και παιδί. Και surprise, surpise, ολως τυχαιως οι "επιστημονες" αυτοι ειναι εβραιοι και χρηματοδοτουμενοι από εβραίους.
Δεν πιστευω να ειναι και ο sky!

Theoprovlitos είπε...

Οτι ο χωρισμός Εκκλησιας-Κρατους ειναι μεσα στην ατζεντα της Μασωνιας και μαλιστα αποτελεσε αντικειμενο αμεσης και συντονισμενης εμπλοκης της Μασωνιας κατα την Γαλλικη επανασταση το ομολογησε και δημοσιως στην εκπομή του Χαρδαβελα στελεχος της Μασωνικης στοας της Κερκυρας.

Οι οποίοι κατα τα άλλα πιστευουν σε Θεό. Τωρα σε ποιο Θεό μπορει να πιστευουν Χριστιανοι, Μουσουλμανοι και Εβραιοι μαζι, εκαστος τα συμπερασματα του.

Theoprovlitos είπε...

ΥΓ Οι επαγγελματικες αντιζηλίες παντως μπορουν κα ριξουν τον άνθρωπο πολύ χαμηλά.

Αφήστε που ενα λεξικο δεν μπορει να ειναι άθρησκο και ακομα περισσοτερο να εγκαλει εναν λεξικογραφο (τον κο Μπαμπινιωτη) επειδη θρησκευει ενω το ίδιο εχει κανει την αθρησκεία παντιέρα και μαλιστα σε επιπεδο χουλιγκανισμού.

http://www.pare-dose.net/?p=3118

Theoprovlitos είπε...

Abravanel

Γραφεις “μιλάμε για μια συνεργασία με τον εχθρό με δόλιο σκοπό ώστε να πλουτίσουν ατομικά από εκατοντάδες χιλιάδες κιλά μαρμάρου”.

Περί αυτού μιλω κι εγω για το θεμα της καυσης των νεκρων. Όπως και το ξηλωμα του εβραϊκου νεκροταφειου ηταν πραξη πρωτιστως ΠΟΛΙΤΙΚΗ και οικονομικη για τους εμπλεκομενους επιχειρηματιες οι οποίοι διαχρονικα δεν σεβονται ούτε νεκρους ούτε ζωντες. Opos Ameriki.

Ο ιδιος ομολογεις οτι ενιοτε η “ανακυκλωση” μαρμαρου από τον απλό κοσμο δεν εχει κατ αναγκην ιδεολογικό χαρακτηρα. Εδω ξηλωσαν μερικοι και τους Στυλους του Ολυμπίου Διος για να κανουν ασβεστη. Από την στιγμη που καποιοι αποφασισαν οτι το νεκροταφειο θα φυγει από εκεί, και το ξήλωσαν εχει τοση σημασια αν καποια μαρμαρα κατεληξαν σε σπίτια ή σε εκκλησίες;
(Για το τελευταίο δε, ίσως σου φανει ακραιο αλλα ειμαι της άποψης ότι η μετατροπή ενος αρχαιου ναού σε εκκλησία και εν συνεχεια σε τζαμι δεν αποτελεί πραξη ιεροσυλίας. Και κατα συνεπεια, αν καποιες ταφοπλακες επενδυσαν εκκλησιες ως εκ των πραγματων ανακυκλωσιμο υλικό σε μια εποχή με κατεστραμενη οικονομια και πενομενη κοινωνία, μαλλον την καλυτερη δυνατη τύχη είχαν. Αλλα αυτο αποτελει προσωπικη και ολιγον αιρετική άποψη).

Απο την άλλη, μπορει κανεις να αναρωτηθει τι απεγιναν τα τεραστια Χριστιανικα νεκροταφεία της Σμυρνης; Εχει νοημα να το ψαξουμε, να το αναδειξουμε και κυρίως να αποδώσουμε ευθύνες στον Τουρκικό λαό παρ εκτος αν θελουμε να υποδαυλίσουμε πάθη ή να ενοχοποιήσουμε αυτούς που μενουν τώρα εκεί; Να το καταγραψουμε δημοσιογραφικά ή επιστημονικά βεβαίως. Και μαλιστα χωρις βεβιασμένες στρογγυλοποιήσεις του τύπου “συνωστισμός στην προκυμαία”.

Δηλαδη η περιγραφη ενος ιστορικου γεγονότος γιατί θα πρεπει να ειναι του στυλ “ο φονιας τουρκικός λαός που μας κατεσφαξε” ή του στυλ “εκει που κανανε beach party, έ, έπεσαν και 5-6 με τα ρουχα στην θαλασσα, άντε ποδοπατηθηκαν και 2-3. Αν η κυρία που εγραψε τα περι “συνωστισμού” αναφεροταν με τετοιους όρους στο ολοκαυτωμα θα την ειχε φαει το μαυρο σκοταδι. Ενω τωρα φιγουράρει καμαρωτή ως στελεχος του πολιτικου χωρου που ανεδειξε τους κους Καμινη και Μπουταρη στην Δημαρχία!

Επίσης στο Κερατσίνι όλοι ζητουν την απομακρυνση του νεκροταφείου της Αναστασεως στο οποίο επίσης υπαρχουν και δεκαδες ιδόκτητοι τάφοι διοτι οι αναγκες της περιοχης και τα δεδομενα άλλαξαν. Αυτο που εχει σημασία ειναι το ΠΩΣ θα γινει αυτό και το ΓΙΑΤΙ. Τι τυχη θα εχουν οι νεκροι και αν θα γινει παρκο ή θα γινει και αυτό Mall.

Το τελευταίο για τον Πειραιώς και τον Ανθιμο δεν το καταλαβα που κολάει. Αν αναφερεσαι στο νεκροταφειο δεν νομιζω οτι μπορουν να το αμφισβητησουν. Ουτε και τους ενδιαφερει. Αυτό που θα τους αφορούσε είναι μια προσπαθεια δαιμονοποίησης της εκκλησιας ή του ποιμνίου τους από συγκεκριμενα συμφεροντα οικονομικα και άλλα με αφορμη το νεκροταφείο.
Αν τωρα αναφερεσαι στην καυση νεκρων και στην δυσφημιστικη εκστρατεία που ξεκινησαν διαφορα παπαγαλάκια που υποτίθεται πως ανήκουν στο ποίμνιο της, δεν αποτελεί αυτό ευθεία αναμειξη του ποιλτικοεπιχειρηματικού κοσμου και του κρατους (με την κακή εννοια) στα της Εκκλησιας; Του ίδιου ακριβως καθεστωτος που καποτε αποφασισε και διεταξε το ξηλωμα του νεκροταφείου.

Και δεν ειναι σχημα λογου. Ο ίδιος κυβερνητικός πυρήνας που στελεχωσε την κατοχικη κυβερνηση που ξηλωσε το εβραικο νεκροταφείο και που στην μεταπολίτευση ανελαβε εργολαβία τις ιδιωτικοποιήσεις, τωρα υψωνει και το λαβαρο της επιχειρηματικότητας και του αποχριστιανισμου της χωρας (φαινεται πως για καποιο μεταφυσικο λογο αυτα τα δυο ειναι συνυφασμενα).

Όσο λοιπον υπαρχουν αυτοί, τόσο θα υπάρχει και ο Πειραιως και ο Ανθιμος σαν την πίσω όψη του ιδίου νομισματος. Οταν θα μπουν αυτοί στο κλουβί τους τότε τον καθε Ανθιμο δεν θα τον ακούει πλεον κανενας.

Theoprovlitos είπε...

@Antinews

Η γεννετική εμμονη για την αποδοση της ιδιοτητας ενός εθνους σε καποιον ειναι κατ' εξοχήν ενασχοληση του Εβραϊσμου, ο οποίος βασιζεται στον εθνοφυλετισμό. Αφου εχουν συσταθεί στην Αμερικη ολοκληρες εταιρίες αναλυσης του DNA για να αποδειξουν τον Εβραϊσμο κάποιου.

Η δε εθνοφυλετικη προπαγανδα τους φτανει σε τετοιο αρρωστημενο σημειο (λες και ειναι οι ανθρωποι σκυλιά που χρειάζονται πιστοποιητικό pedigree) ώστε στην τελευταία ταινία της σειρας "Πεθερικά της συμφορας" (Little Fockers) οι Εβραίοι συμπεθεροι του Robert DeNiro Barbra Streisand και Dustin Hoffman την ωρα που κοιμαται του κοβουν τρίχες και τις στελνουν μυστικά σε τετοιο κεντρο DNA, για να του ανακοινώσουν περιχαρείς κατω από ενα Αχριστουγεννιατικο δενδρο και μια τεραστια Menorah ότι είναι "δικος τους" κατά το 1/23.

Αυτα τα πραγματα ειναι η αποθεωση του εθνοφυλετισμού και του ρατσισμού και σιγουρα δεν ειναι αυτά που χαρακτηριζουν την ιδιοτητα ενος εθνους. Ούτε καν η γλωσσα. Η μονη αξια τους ειναι καθαρα ανθρωπολογική και ιστορικη. Και οι μονοι που ασχολουνται συστηματικα με αυτα ειναι οι ελληνοφωνοι αποδομητες, εκεινα τα αθλια φασιστοειδή μιας ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗΣ πολιτιστικά Αρείας φυλής με ανυπαρκτη εθνικη, πολιτισμική, ιστορική και πατριωτική συνειδηση, η γονιδιακή μεταλλαξη του Σπηλιογουση και του Εφιάλτη.

Προσωπικά, συγκριτικά μιλωντας, πιο κοντα αισθανομαι και με το Σικελό, και τον Τουρκο και τον Βουλγαρο λαι τον Λιβανεζο παρα με δαύτους. Το μονο που θα τους ικανοποιούσε (αν η τεχνολογία μπορουσε να το επιτυχει) είναι η τεχνητή αφαίρεση γονιδιώματος και απλότυπων ωστε να μην εχουν καμμια σχεση με την Ελλαδα και το αίμα τους να γινει ζουμί.

Για να χαρούνε το λεω...

Theoprovlitos είπε...

@Μισιρκωφ

Χαιρομαι που ομολογειτε πως η Ελλαδα είναι ΗΔΗ πολυπολιτισμικη και οτιδηποτε άλλο που θα την ομογενοποιούσε θα ήταν σαφως κατωτερο και πολυπολιτισμικο υποπροϊον. Και αυτο φαινεται πολυ απλα διοτι παω στοιχημα οτι σε παγκοσμιο διαγωνισμο χορού κανενα αλλο εθνος δεν θα ξερει να χορευει τοσο διαφορετικους χορους από samba μεχρι χασαποσερβικο, πεντοζαλι και μπαλλο και από χωρο της κοιλιας και τσιφτετελι μεχρι twist και το καζατσοκ και την Χαβα Νεγκιλα που χορευαμε στα παρτυ μικροι.

Αυτο που σας ενοχλει ειναι οτι η Ελλαδα τον πολιπολιτισμο τον εχει προσαρμωσει και αφομοιώσει όπως και τα ΙουδαΙκα εθιμα που περασαν στον Χριστιανισμό τα οποία και σας ενοχλουν ως αντισημιτης που ειστε (εκτος από μισελληνας). Διοτι ΑΥΤΟ λετε γυρω γυρω: Σας ενοχλει η προσληψη από τον Ελληνισμο του Ιουδαϊσμου.

Δεν ξερω πως τον λετε τον τσαμικο και το βλαχικο στην γλωσσα σας αλλα απο οσο θυμαμαι τον εαυτο μου τσαμικο τον αποκαλουμε και βλαχικο.
Επίσης στο Ποζαρ της Αριδαιας ακουσα να μιλουν μεταξυ τους ανενοχλητα την Βουλγαρομακεδονικη διαλεκτο. Προφανως πασχετε από μια μανια καταδίωξης. Την λατρεια σας με την Αλβανικη Τσαμουρια δεν θα την αποκαλούσα ακριβως μανία, αλλα εσχατη προδοσία, κε θαυμαστα των σφαγεων φίλων του ναζισμού που δεν γνωριζει ουτε καν την ετυμολογια του Gjirokaster και του Sarande. Ειστε τυχερος παντως που δεν ζειτε περα απο τα συνορα. Θας σας ειχε πατησει αυτοκινητο μεχρι τώρα για αυτα που λετε.

Τωρα αν εχουν βολευτεί οι Αρβανιτες και οι βλαχοι (όπως και εγω) να αισθανομαστε Έλληνες εσεις ΠΟΙΟΣ ειστε να μας υποδειξετε το ΠΩΣ θα έπρεπε να αισθανομαστε; Eπειδη όπως η κολοβη αλεπού τυγχανετε με κολοβομενη εθνικη συνειδηση, ή για να ακριβολογήσω, με κολοβομένη ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ συνειδηση θα πρεπει να αισθανθουμε σαν κι εσας για να μην σας τρώει η μοναξια του Εφιάλτη;

Αυτο για τους Τουρκους εκ Μακεδονιας με εντυπωσίασε! Μιλαμε για παγκοσμια σκευωρία να μην δινεται βιζα στους Τουρκους υπηκόους γενικως, μονο και μονο για να μην μπορουν μερικοι να επισκεφθουν την Ελληνικη Μακεδονια! Μα τον Αλλαχ! αυτο ειναι αίσχος.

Οι ενοχλησεις προς τους Βουλγαρομακεδονες επειδη τραγουδουν στην γλωσσα τους (αν και δεν μου ανεφερε κατι τετοιο ο φιλος μου ο παπας που υπηρετει στη Φλωρινα) μηπως δεν εχουν αιτια εμενα αλλα ΕΣΑΣ, και τον καθε αποδομητη αποσταθεροποιητή που ενοχοποιεί με τον υπερεθνικισμό του μια κοινοτητα; Μηπως αν εξαφανιστειτε εσεις και οι ομοιοι σας τοτε οι Βουλγαρομακεδονες μηπως αποκτησουν μεγαλυτερη άνεση;

Theoprovlitos είπε...

Οσον αφορα τους προσφυγες εγω οταν ειχα παει ως τουριστας στην Τουρκια, οσους γνωρισα με νοσταλγια και φιλλεληνισμο (ΚΑΜΜΙΑ σχεση μαζι σας, άλλο Τουρκος-άλλο δωσιλογος) εσπευσαν να μου αναφερουν ότι ο παππους τους καταγεται από το Κιλκις ή την Καβαλα δεν επασχαν απο κανενος είδους εχθροπαθεια προς τους Ελληνες.

Σας εχω δε και μια έκπληξη: Στα Αλατσατα (την Ελληνικη πόλη κοντα στην Κρηνη/Cesme) εκει που περπαταγαμε ακουμε από ένα εστιατόριο Ελληνικη μουσικη, Χαρούλα Αλεξιου. (Δεν ηταν η πρωτη φορα. Στο beach bar του Altinkum απεναντι από την Χιο έπαιζε το CD του Σπανουδακη (του οποίου ο παππους ήταν από το Μοναστηρι της Πελαγωνιας, οι δε Έλληνες εκδιωθεντες κατοικοι του εγκατασταθηκαν στο Νεο Μοναστηρι στο Θεσσαλικο καμπο)
Καθισαμε να φαμε, και οι Τουρκοι ενθουσιαστηκαν που ειχαν Έλληνες πελατες. Και τουτο γιατι μου εξηγησαν ότι ο παππους του μαγαζατορα ειναι προσφυγας από την Ελλαδα την οποία και αγαπά. Αλλα οταν τους ρωτησα γιατι η ταβερνα ονομαζεται Riba (ψαρι στα Βουλγαρικα) μου είπε ότι στο χωριο του (από όπου εκδιωχθηκε) υπήρχαν πολλοι σλαβόφωνοι. Το δε χωριό του ευρισκεται σημερα από την πλευρα της ΠΓΔΜ.
Τουρκος προσφυγας λοιπον με Ελληνικη συνειδηση από ενα χωριο που σημερα ευρισκεται στην ΠΓΔΜ μαλλον σας χαλάει την συνταγη. (Γρηγορα τηλεφωνο να παρετε οδηγιες διοτι αυτην την περιπτωση δεν την αναφερει το εγχειρίδιο)

Οσον αφορα τις ανταλλαγες πληθυσμων, ας όψονται οι φιλοι ΣΑΣ της Στοας Macedonia Risorta που μεθοδευσαν την πτωση του Σουλτανου, τις γενοκτονιες και τις ανταλλαγες πληθυσμων συμπεριλαμβανομενων και των "δικων τους παιδιων".

Μην μας τρελανετε κιολας με την αγραμματοσυνη σας ότι οι Μικρασιατες ΗΘΕΛΑΝ να ερθουν στην Ελλαδα...

Theoprovlitos είπε...

@Ροιδη

Προφανως και εχετε αμφοτεροι επιλεκτικη οραση. Καμουφλαρεστε αγαρμπα πίσω από ενο "αθεϊστικο" (και οχι αντιχριστιανικο -και αντιορθόδοξο blog που στα αληθεια είστε) και πισω από το ευφυλογημα της "κρατικης" θρησκειας ενω και γνωριζετε πολύ καλά και αποδεικνυεται πανευκολα (ακομη και σε εσας που δηθεν πέφτετε από τα συννεφα) οτι η ιδιοτητα της επίσημης θρησκειας ΔΕΝ εχει να κανει με το κατα ποσον ενα θρησκευμα ειναι διαπλεκομενο ή επικινδυνο για το κοινωνικο σύνολο και για το πολιτευμα ή λειτουργει ως ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ.

Η Σαϊεντολογια, η οποία εχει απασχολησει τη δικαιοσυνη σε άλλα κρατηκι εδω εχει συμμαχους τον Ευφημίου (για αυτο εφτασε ψηλα αυτο το παιδι) ή το Λοβερδο και επιδίδεται από φακελώματα πολιτων μεχρι καταλήψεις παρκων στην Πατησίων σας αφορα επίσης.

Το ΚΙΣ το οποίο θεωρείται ως κρατος εν κρατει και διεκδικει λεφτα εν μεσω κρισης σας αφορά. Σας αφορα επίσης και η επιβολή της διαγραφης του θρησκευματος από τις ταυτοτητες κατοπιν εξωθεν επιβολης του AJC στον υπαλληλακο τους την οποία η ιδια η AJC εσπευσε να ανακοινωσει στην ιστοσελίδα της για να την εξαφανισει στην συνεχεια οταν ανοιξε το στομα του ο μισητός σας Χριστοδουλος.

Η Μασωνια η οποία ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ αποτελει θρησκευμα με τελετουργικό, πιστη σε καποια οντοτητα, σας αφορά.

Οι Μαρτυρες του Ιεχωβα η οποία αποτελει μια καλοστημενη πολυεθνικη με εδρα εκτος Ελλαδος, προερχεται από το Σκωτικο ταγμα της Μασωνιας, κατατρωγει περιουσιες αφελων και στελνει τα θυματα του να γυριζουν πορτα πορτα (πρεπει να εχουν καλυτερο αρχειο από τους απογραφεις) και σημειωνουν ποιος πολιτης ειναι αρνητικος, ή θετικος ώστε να επανελθουν, σας αφορα.

_____

Σχετικά με την Εβραϊκη κοινοτητα, δεν προκειται να διολισθησω σε ανακριβειες, και επειδη δεν τις πιστευω, αλλα και επειδη αυτα που λεω προσεχω να ειναι συγκεκριμενα και να μην αδικω κανενα και για να μην στοχοποιούνται αθώοι. Ομως δεν μπορει να σας διαφευγει η αποζημιωση αυτη για μια ΔΗΜΟΣΙΑ περιουσια σε μια περιοδο κρισης. Ουτε βεβαιως το γεγονος οτι καποιοι Εβραιοι συμπολιτες μας ξεκληριστηκαν και την περιουσια τους την οικειοποιηθηκαν αυτοι που, περιεργως πως, επιβιωσαν της γενοκτονιας του Κορετζ. Και οι οποίοι δεν ειναι καν Σαλονικοι του 15ου αιώνα αλλα Λεβαντίνοι που καπελωσαν την Ισραηλτικη κοινοτητα.

Theoprovlitos είπε...

Απαντηστε λοιπον: Τα δυο οικοπεδα Αλλατινι τα οποία οικειοποιηθηκε ο Εβραιομασωνος Λεβαντινος Allatini επί Οθωμανικου καθεστωτος σε ποιον ανηκουν; Στους κληρονομους Allatini (και ποιοι ειναι αυτοί) στο ΚΙΣ και τους παρατρεχαμενους του (π.χ. τον νυν αντιδημαρχο Θεσσαλονικης Καπόν) ή στο Ελληνικο Δημοσιο;

Αν ισχυει το τριτο τοτε σας προκαλω να κανετε και αφιερωμα για τα οικοπεδα Αλλατινι περνωντας θεση υπερ του Δημοσίου. Όπως και στο θεμα του νεκροταφέιου.
Αν τα δυο πρωτα, τοτε να μην ξανανοιξετε το στομα σας για μοναστηριακες περιουσιες με βασει Οθωμανικα συγγιλια. Διοτι οτι ισχυει για το Βατοπιαδι ισχυει και για τον Αλλατινι. Και οχι μονο αυτα που συμφερουν τον κυκλο σας. Η δε αποζημιωση του ΚΙΣ για ΔΗΜΟΣΙΑ περιουσια (που ειναι ενα νεκροταφειο) αποτελει μεγα σκανδαλο το οποίο δηθεν σας διεφυγε επειδη το ΚΙΣ... δεν ειναι επισημη θρησκεια του κρατους.

Δεν εξεταζουμε εδω το ολοκαυτωμα ή την καταπατηση περιουσιων από ιδιωτες. Δεν χρειαζεται να γινει ολοκαυτωμα γι αυτο. Μεταναστες φυγανε μερικοι και τα παιδια τους οταν γυρισαν στην Ελλαδα δεν βρηκαν τιποτα. Αυτο που εξεταζουμε ειναι η δικη σας διγλωσσια, η αμετροεπεια και τα ΚΙΝΗΤΡΑ σας.

ΥΓ1 Κε Λασκαρατε σε βρισκω σε αγαστη ομοφωνια με τον Abravanel (κατι ηξερε που εντελως συμπτωματικα προετοιμαζε το εδαφος με αρθρα για το νεκροταφειο), τον Ιο της Ελευθεροτυπιας και το Παρατηρητηριο του Ελσινκι. Μα τετοια ταυτηση αποψεων ουτε για το ίδιο think tank να δουλευατε. Για να μην ταλαιπωρέιστε γιατι δεν αναδημοσιευει ο ενας τα αρθρα του άλλου;

YΓ2 Οχι, δεν εργαζομαι στην ΕΥΠ. Μακαρι να εργαζομουν για να ειχαν αποφευχθει πολλα πραγματα και να εβγαζα και ενα μεροκαματο. Αλλα βλεπετε για να συνδιαλλαγει κανεις με το Ελληνικο Δημοσιο χρειαζεται και εκει ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ διαπλοκη. Αν δεν χεις μπαρμπα στα Χανιά ούτε στην ΕΛΑΣ δεν πας μπροστα. Δεν ξερω αν θα μπορουσα να συνεργασθω ως free lancer-υπεργολαβος.

Πολυ απλά επειδη εχω και εγω σχεσεις με την δημοσιογραφία -όπως κι εσεις- κατήντησα κι εγω παραδημοσιογραφος.

Αλλα σας ξαναρωτάω: Τι ψυχη θα παραδωσετε; Εκτος αν την εχετε πουλημένη.
ΜΕΤΑΝΟΗΣΤΕ!

Ειμαι η φωνή που σας στελνει ο Θεός για να μην μπορειτε να πειτε "δεν ήξερα και δεν ρώτησα". Η ψυχη σας ειναι τοσο καταμαυρη που εκπεμπετε σκοτος. Και επειδη ειστε τοσο ανελεημονες με τους άλλους με το ίδιο μετρο θα κριθειτε. Με το φως δεν εχετε καμμια σχεση. Το φως ερχεται να απαλυνει την τραγωδια τηςε ανθρωπινης υπόστασης. Εσεις βριζετε χυδαία και αδικειτε καταφορα οποιονδηποτε δεν χωραει στο "φιλελυθερο" σας όνειρο και σε μια δικτατορικα επιβεβλημενη δικαιοσύνη ενω ο Φιλελευθερος Θεός εδωσε το δικαιωμα στους ανθρωπους να φανε από τον καρπό του δενδρου της Γνωσης του Καλου και του Κακου. Και ενω το Κακο εχει γινει μονοκαλλιεργεια μεσα σας, θελετε και το καρπο του Δενδρου της Ζωης; Και παριστανετε και τους διαφωτιστες;

Οχι μονο θα βληθειετε εξ απαντος εξω του κηπου του Παραδεισου αλλα θα πιστωθειτε και τις ψυχες που συμπαρασύρετε με αυτα που γραφετε.

Αλλαξτε ζωη. Διοτι το Φως χωρις ταπεινωση και συγχωρεση δεν θα βρειτε ποτε. Εγω σας το ευχομαι.