24/1/10

Ο ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΤΑ "ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ" ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

ΠΕΡΙ ΜΟΙΡΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΛΟΓΟΣ Γ'

Όπως δηλαδή αυτόν που κατοικεί τη χώρα μας και ζει συμφωνα με τους δικούς μας νόμους και είναι υπήκοος των ιδίων βασιλέων, δεν είναι ανάγκη να τον πείθουμε κάθε ημέρα, ότι δεν πρέπει να εισάγει τον Περσικό τρόπο ζωής, αλλά μόνο να τον εμποδίζουμε, έτσι και εδώ, από τα αμαρτήματα άλλα έχουν ανάγκη λόγου και διδασκαλίας, άλλα όμως είναι τόσο φανερά, ώστε να εμποδίζονται μόνο με το φόβο και την τιμωρία.
Όπως, λόγου χάρη, ο φόνος, η μοιχεία, η κλεψιά, όλα αυτά δε χρειάζονται διδασκαλία, (γι' αυτό ο νομοθέτης δεν έγραψε διδασκαλία που να μας λέει κάθε στιγμή ότι το πράγμα αυτό είναι αμαρτωλό γιατί θα προκαταλάμβανε το λογικό μας αλλά μονο έθεσε την απαγόρευση "μη μοιχεύσεις", "μη φονεύσεις") όταν όμως κάνει λόγο για αδικίες σε χήρες και απροστάτευτους, τότε προσθέτει και εξηγήσεις: "Να ελεήσετε τη χήρα και τον ξένο" λέει, κι έπειτα προσθέτει την εξήγηση" γιατί κάποτε κι εσείς υπήρξατε ξένοι στην Αίγυπτο".


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ


1. Η χωρα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Υπάρχουν νόμοι που ΟΛΟΙ πρέπει να τους σέβονται.


2. ΔΕΝ είμαστε ΕΜΕΙΣ υποχρεωμένοι να προσαρμοζόμαστε στην κουλτουρα του καθε λαού, πολύ περισσότερο δε όλων των άλλων λαών μαζί, αλλά από την στιγμή που βρισκονται εδώ εκείνοι μεν είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να προσαρμόζονται στα ΔΙΚΑ μας ήθη, έθιμα και παραδόσεις εμείς δε να ΔΙΑΦΥΛΑΣΣΟΥΜΕ τον δικο μας πολιτισμό άλλοτε με το ΛΟΓΟ και την ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ και άλλοτε (όπου δεν πίπτει λόγος) με το ΦΟΒΟ και την ΤΙΜΩΡΙΑ.


3. Το ότι ο άλλος βρεθηκε εδώ ώς ξενος ΔΕΝ μας δίνει δικαίωμα για ΑΔΙΚΙΑ και ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ αλλά τουναντίον ΑΝ λεγομαστε Χριστιανοί, ΑΝ όντως πσιτευουμε στα ήθη τα έθιμα και τις παραδόσεις μας έχουμε ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να δείχνουμε ΕΛΕΟΣ ΣΤΟΝ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟ.


Βέβαια πως να γίνουν όλα αυτα όταν σε αυτη τη χώρα όταν


1. Κυριαρχεί η διαφθορά στην Αστυνομία και τα διάφορα παράνομα ή νομιμοφανή συμφέροντα ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ το δουλεμπόριο και μια σειρά παράνομων δραστηριοτήτων από εμπόριο λευκής σαρκός μέχρι λαθρεμπόριο κινεζικων προϊόντων.


2. Η Νεα Τάξη ΕΠΙΔΩΚΕΙ την πολιτισμική αλοίωση των λαών ώστε αποχρωματισμένους πολιτιστικά σε όλα τα επίπεδα και κατακερματισμένους κοινωνικά να μετατρέψει τους πολίτες σε ανεγκέφαλους και υποταγμένους καταναλωτές, επιβάλοντας την "πολυπολιτισμικότητα" -στην ουσία Απολιτισμικότητα- ως κατεπείγον ζητούμενο και ως εμπορεύσιμο προϊόν.


3. Εμείς οι ίδιοι άλλοτε συνειδητά από μοντερνισμό και μεταλλαγμένη μικροαστική ξενομανία (που κάποτε υπαγόρευε τα Γαλλικά και το πιάνο, αργότερα το shopping στο Λονδίνο και το Παρίσι και σήμερα το ethnic ως "προσόν" της αυτάρεσκης προσωπικότητας του σύγχρονου υπερανθρώπου) έχουμε απεμπολήσει κάθε στοιχείο Ελληνικότητας, άλλοτε δε ασυνείδητα από εκφυλισμό και εξευτελισμό της δικής μας ταυτότητας (που μας οδηγεί στο να απορροφούμε και να αφομοιώνουμε σαν σφουγγάρι Αμερικάνικα υποπροϊόντα και ακόμα χειρότερα ελληνοποιημένα κακέκτυπά τους, χορεύοντας με μίνι φούστα πάνω σε τραπέζια -ώστε να φαίνεται και το string- με προοπτική να γίνουμε το "Next Greek Top Xekolo" ή να πάρουμε τη θέση της κουτσομπόλας αδελφής σε κάποιο πάνελ της τηλεόρασης) ΠΟΙΟΣ να διδάξει ΠΟΙΟΝ αλλοδαπό, ΠΟΙΑ Ελληνικότητα και σε ΤΙ να τον ενσωματώσει;

4 σχόλια:

zoro είπε...

έτσι είναι φιλε μου. απλά πράματα. χωρίς υπερβολές και ταμπέλες ξενοφοβίας και ρατσισμού. όπως στρώνεις κοιμάσαι και αλλα τέτοια που φανερώνουν πρακτικά τι σημαίνει αμαρτία και πως συνδέεται με τις πράξεις και σκέψεις μας.
όταν δίνω χάδι, χάδι δέχομαι. όταν δίνω σφαλιάρα, σφαλιάρα θα δεχτώ. και όχι, ο καλός ζει μέσα στο καλο και ας φαίνεται από τους έξω ότι δεν έχει καλο (από τις λίγες παροιμίες που δεν εστερνίζομαι).

π Παντελεήμων Kρούσκος είπε...

Mε τον αποπάνω.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε ΘΕΟΠΡΟΒΛΗΤΕ.Ο Θεός να σέ ενισχύει.

ευθυμιος είπε...

Θεοπρόβλητε,χαίρε,
συντάσσομαι με τις απόψεις σου.
Το κακό έχει ξεφύγει πια, η Ελλάς θα περάσει παιδαγωγία ακόμα πιο έντονη...εάν δεν κάνουμε στροφή 180 μοιρών αφήνοντας τις ψευτοπροοδευτικές ιδέες που έχουν ήδη αποβάλλει τα υπολοιπα κράτη της Ευρώπης που πρώτα θέτουν ως βάση την ακεραιότητα τους.(δες πως αντιμετωπίζουν την λαθρομετανάστευση οι γείτονες Ιταλοί..!)